Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیماری آرتروز به عنوان یکی از امراض روبه‌رشد که با بروز پاندمی کرونا از دسامبر ۲۰۱۹ به دلیل اضافه وزن و چاقی ناشی از خانه‌نشینی تشدید شد، به گفته پزشکان این حوزه می‌تواند با طب‌سوزنی، ماساژ درمانی و ورزش‌های نرم نظیر پیاده‌روی از کهنه شدن بیماری جلوگیری کند.

این بیماری با زمینه ژنتیکی که در نتیجه عوامل مکانیکی و کهولت سن نیز رخ می‌دهد مطابق با آمار رسمی زنان را بیش از مردان درگیر می‌کند، عارضه‌ای که عدم تحرک در بروز آن نقشی حیاتی ایفاء می‌کند و بی‌توجهی بدان می‌تواند در درازمدت سبب تحلیل ماهیچه‌های مفاصل، شل شدن رباط‌ها و گاه لنگیدن بیمار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد عموزاده خلیلی روز پنجشنبه در این باره اظهار داشت: چاقی و افزایش وزن با فشار بر مفاصل سبب آرتروز زودرس (ساییدگی مفصل، ورم مفاصل و استخوان‌ها و آماس مفصلی‌ استخوانی) خواهد شد.

وی تصریح کرد: این فشار که در صورت افزایش بیش از اندازه، سبب اختلالات زودرس نیز خواهد شد، با التهاب و ورم مفاصل، آسیب‌ها را شدت می‌بخشد.

عموزاده خلیلی افزود: در واقع این التهاب باعث افزایش فشار مایع درون بر مفاصل می‌شود و این مساله در درازمدت اختلالات مزمنی را سبب خواهد شد که عمدتا در سنین بیش از ۵۰ سالگی اتفاق می‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: این افزایش وزن و چاقی که در دوران پاندمی کرونا به جهت قرنطینه خانگی و... شدت یافته است، همچنین سرعت تخریب مفاصل را افزایش و گاها سبب عارضه‌های مزمن و ماندگار می‌شود. بنابراین کاهش وزن یکی از مهمترین دستورات پزشکی به مبتلایان آرتروز است که فشار بر مفاصل را کاهش و مانع از ساییدگی مفصل‌ها می‌شود.

به گفته این استاد دانشگاه، این ساییدگی با افزایش سن تشدید می‌شود و می‌تواند منشاء بروز خوردگی نیز باشد که در صورت تداوم می‌تواند خاصیت اولیه مفصل را هم از بین ببرد.

عموزاده خلیلی تاکید کرد: یکی از مهمترین توصیه‌های پزشکی به مبتلایان آرتروز در کنار کاهش وزن، ورزش‌های اختصاصی به منظور تقویت عضلات است که همچون کمربند محافظ برای زانو عمل کند.

وی یادآور شد:‌ براساس نتایج برخی از مطالعات پزشکی، برداشتن فشار (وزن) نیز به مدت ۲ هفته از عضلات و همچنین عدم ورزش و تحرک (مثلا به دلیل شکستگی پا) می‌تواند ۵۰ درصد از قدرت عضله را کاهش دهد. برگشت به حالت طبیعی نیز مستلزم وارد کردن تدریجی وزن و ورزش‌های نرم است.

اضافه وزن و تغذیه سلول‌های استخوانی

وی ادامه داد: در واقع این اضافه وزن با آسیب بر عضلات مفصلی همراه می‌شود، اما استخوان نیازمند فشار (نیرو) است، وارد کردن این فشار باعث تغذیه سلول‌های استخوانی شده و این امر رشد سلول‌های استخوانی را به دنبال خواهد داشت.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: اشخاص چاق به طور طبیعی، به دلیل افزایش وزن، این فشار را بر مفاصل وارد کرده و استخوان‌ها نیز تراکم بیشتری می‌یابند، اما تاثیرات مخرب این عارضه بر مفاصل نباید فراموش شود.

اشخاص مبتلا به اضافه وزن روزانه نیم‌ساعت پیاده‌روی کنند

عموزاده خلیلی تاکید کرد: اشخاص مبتلا به اضافه وزن و چاقی (در صورت عدم وجود مشکلات خاص) روزانه حداقل نیم ساعت پیاده‌روی نسبتا تند داشته باشند و به تدریج، مدت زمان ورزش را افزایش دهند.

انسان‌ها از نظر «بی ام آی» (شاخص توده بدنی) به سه دسته طبقه‌بندی می‌شوند. گروه نخست با «بی ام آی» ۲۵، متعادل، گروه دوم با «بی ام آی» ۲۵ تا ۳۵ دارای اضافه وزن و گروه سوم با «بی ام آی» بیش از ۳۵ نیز چاق محسوب می‌شوند.

به گفته این پزشک، تست سلامت قلب نیز برای مبتلایان به چاقی، پیش از انجام ورزش‌های روزانه و پیاده‌روی ضروری خواهد بود.

47231

کد خبر 1507511

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: چاقی ویروس کرونا لاغری ورزش روزانه عموزاده خلیلی اضافه وزن پیاده روی بر مفاصل بی ام آی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۰۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور

رئیس هیئت ورزش نابینایان استان البرز گفت: در طول سال گذشته از سوی هیئت ورزش نابینایان استان ۱۰ اعزام به مسابقات قهرمانی کشور صورت گرفته است. - اخبار استانها -

 سعید خان فینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرج با اشاره به اعزام های صورت گرفته اظهار داشت: طی سال گذشته 10 اعزام به مسابقات قهرمانی کشور توسط هیئت ورزشی نابینایان استان صورت گرفت که حاصل این اعزام کسب 10 مدال طلا، یک مدال نقره و 9 مدال برنز و کسب چهار مقام تیمی است..

وی با بیان اینکه هیئت ورزشی استان در هشت رشته ورزشی شامل دو میدانی، گلبال، شودان، بولینگ، شنا و شطرنج، جودو و فوتبال پنج نفره نابینایان فعالیت دارد، بیان کرد: در حال حاضر سه هیئت در شهرستان‌های فردیس، ساوجبلاغ و شهر کرج در حال فعالیت هستند.

‌ورزش نابینایان و کم‌بینایان در 8 رشته دنبال می‌شود پاسخ به یک ابهام؛ ورزشکاران نابینا و کم‌بینا چگونه رانندگی می‌کنند؟

خان فینی ادامه داد: در رشته‌های گلبال پیشکسوتان این ورزشکاران مقام اول و تیم‌های اعزامی در مسابقات بولینگ مقام سوم کشور و درقسمت جودو جوانان و نوجوانان نابینا نائب قهرمانی ایران شدند.

این مسئول با اشاره به اینکه ذوق واراده در این جوانان موج می‌زند ولی اغلب به دلیل تامین هزینه‌های رفت و آمد و نبود حمایت از این اقشار که اغلب قشر ضعیف جامعه هستند و خانواده‌ها توان مالی کافی ندارند از ورزش به دور هستند..

وی نگاه حمایتی از این قشر جامعه و رفع مشکلات آن‌ها را مسیر روشنی جهت کسب افتخارات بیشتر این عزیزان در عرصه‌های ورزشی عنوان کرد‌.

رئیس هیئت ورزشی نابینایان استان البرز با اشاره به اینکه طی سال جاری نخستین مسابقه ورزشی دو‌ومیدانی نابینایان زیرنظر فدراسیون جهانی نابینایان به میزبانی پایتخت در خرداد ماه برگزار خواهد شد، افزود: در حال حاضر ورزشکاران عزیز در ورزشگاه انقلاب در حال تمرین و آماده‌سازی هستند.

خان‌فینی در ادامه به موضوع کمبود تامین اعتبار و مشکلات این قشر ورزشکار اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود 100 ورزشکار نابینا در سطح استان مشغول ورزش هستند که البته تعداد این ورزشکار بیش از این تعداد است ولی به دلیل مشکلات مالی محروم و از ورزش کنارگیری کردند.

 رئیس هیئت ورزش‌های نابینایان استان البرز با بیان اینکه ورزش علاوه بر تاثیر در سلامتی افراد دارای معلولیت، از انزوا آن جلوگیری می‌کند و باعث فعالیت آنها در اجتماع می‌ شود، گفت: این ورزشکاران همیشه افتخار آفرین بوده و هستند بر مسئولان لازم است مشکلات این قشر را نادید نگیرند و حمایت کنند تا حضور پررنگی در جامعه ورزشی داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور
  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟
  • تغییر نام باشگاه استقلال؛ بدون مشکل یا تنش‌زا/ قانون چه می‌گوید؟
  • علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»
  • اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال