Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیماری آرتروز به عنوان یکی از امراض روبه‌رشد که با بروز پاندمی کرونا از دسامبر ۲۰۱۹ به دلیل اضافه وزن و چاقی ناشی از خانه‌نشینی تشدید شد، به گفته پزشکان این حوزه می‌تواند با طب‌سوزنی، ماساژ درمانی و ورزش‌های نرم نظیر پیاده‌روی از کهنه شدن بیماری جلوگیری کند.

این بیماری با زمینه ژنتیکی که در نتیجه عوامل مکانیکی و کهولت سن نیز رخ می‌دهد مطابق با آمار رسمی زنان را بیش از مردان درگیر می‌کند، عارضه‌ای که عدم تحرک در بروز آن نقشی حیاتی ایفاء می‌کند و بی‌توجهی بدان می‌تواند در درازمدت سبب تحلیل ماهیچه‌های مفاصل، شل شدن رباط‌ها و گاه لنگیدن بیمار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد عموزاده خلیلی روز پنجشنبه در این باره اظهار داشت: چاقی و افزایش وزن با فشار بر مفاصل سبب آرتروز زودرس (ساییدگی مفصل، ورم مفاصل و استخوان‌ها و آماس مفصلی‌ استخوانی) خواهد شد.

وی تصریح کرد: این فشار که در صورت افزایش بیش از اندازه، سبب اختلالات زودرس نیز خواهد شد، با التهاب و ورم مفاصل، آسیب‌ها را شدت می‌بخشد.

عموزاده خلیلی افزود: در واقع این التهاب باعث افزایش فشار مایع درون بر مفاصل می‌شود و این مساله در درازمدت اختلالات مزمنی را سبب خواهد شد که عمدتا در سنین بیش از ۵۰ سالگی اتفاق می‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: این افزایش وزن و چاقی که در دوران پاندمی کرونا به جهت قرنطینه خانگی و... شدت یافته است، همچنین سرعت تخریب مفاصل را افزایش و گاها سبب عارضه‌های مزمن و ماندگار می‌شود. بنابراین کاهش وزن یکی از مهمترین دستورات پزشکی به مبتلایان آرتروز است که فشار بر مفاصل را کاهش و مانع از ساییدگی مفصل‌ها می‌شود.

به گفته این استاد دانشگاه، این ساییدگی با افزایش سن تشدید می‌شود و می‌تواند منشاء بروز خوردگی نیز باشد که در صورت تداوم می‌تواند خاصیت اولیه مفصل را هم از بین ببرد.

عموزاده خلیلی تاکید کرد: یکی از مهمترین توصیه‌های پزشکی به مبتلایان آرتروز در کنار کاهش وزن، ورزش‌های اختصاصی به منظور تقویت عضلات است که همچون کمربند محافظ برای زانو عمل کند.

وی یادآور شد:‌ براساس نتایج برخی از مطالعات پزشکی، برداشتن فشار (وزن) نیز به مدت ۲ هفته از عضلات و همچنین عدم ورزش و تحرک (مثلا به دلیل شکستگی پا) می‌تواند ۵۰ درصد از قدرت عضله را کاهش دهد. برگشت به حالت طبیعی نیز مستلزم وارد کردن تدریجی وزن و ورزش‌های نرم است.

اضافه وزن و تغذیه سلول‌های استخوانی

وی ادامه داد: در واقع این اضافه وزن با آسیب بر عضلات مفصلی همراه می‌شود، اما استخوان نیازمند فشار (نیرو) است، وارد کردن این فشار باعث تغذیه سلول‌های استخوانی شده و این امر رشد سلول‌های استخوانی را به دنبال خواهد داشت.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: اشخاص چاق به طور طبیعی، به دلیل افزایش وزن، این فشار را بر مفاصل وارد کرده و استخوان‌ها نیز تراکم بیشتری می‌یابند، اما تاثیرات مخرب این عارضه بر مفاصل نباید فراموش شود.

اشخاص مبتلا به اضافه وزن روزانه نیم‌ساعت پیاده‌روی کنند

عموزاده خلیلی تاکید کرد: اشخاص مبتلا به اضافه وزن و چاقی (در صورت عدم وجود مشکلات خاص) روزانه حداقل نیم ساعت پیاده‌روی نسبتا تند داشته باشند و به تدریج، مدت زمان ورزش را افزایش دهند.

انسان‌ها از نظر «بی ام آی» (شاخص توده بدنی) به سه دسته طبقه‌بندی می‌شوند. گروه نخست با «بی ام آی» ۲۵، متعادل، گروه دوم با «بی ام آی» ۲۵ تا ۳۵ دارای اضافه وزن و گروه سوم با «بی ام آی» بیش از ۳۵ نیز چاق محسوب می‌شوند.

به گفته این پزشک، تست سلامت قلب نیز برای مبتلایان به چاقی، پیش از انجام ورزش‌های روزانه و پیاده‌روی ضروری خواهد بود.

منبع: ایرنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: عموزاده خلیلی اضافه وزن پیاده روی بر مفاصل بی ام آی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۱۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیماری تلاسمی جزو پنج بیماری بود که پیش از تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج از حمایت برخوردار بودند، پس از ایجاد صندوق، میزان حمایت از بیماران تالاسمی افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بیمه سلامت ایران، محمد اسماعیل کاملی در نشست خبری «روز بیماران خاص و صعب‌العلاج» که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: پیش از ایجاد صندوق بیماران نادر و صعب‌العلاج فقط پنج بیماری تحت پوشش حمایتی قرار داشتند.

وی با بیان اینکه در آستانه روز جهانی تالاسمی قرار داریم، افزود: بیماری تلاسمی جزو پنج بیماری بود که پیش از تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب العلاج از حمایت برخوردار بودند، پس از ایجاد صندوق، میزان حمایت از بیماران تالاسمی افزایش یافته است.

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران در تشریح بسته‌های حمایتی از بیماران تالاسمی گفت: خدمات سنجش استخوان، ۲۶ خدمات آزمایشگاهی، خدمات توانبخشی با چهار کد، خدمات ویزیت در هشت گروه تخصصی و خدمات دندانپزشکی برای بیماران تالاسمی انجام می‌شود.

کاملی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر تأمین داروی خارجی برای بیماران تالاسمی ادامه داد: سازمان غذا و دارو در خصوص سیاست‌های دارویی تصمیم می‌گیرد، بر اساس سیاست‌های ابلاغی اگر یک دارویی در کشور تولید شود، امکان تجویز داروی خارجی وجود ندارد.

وی ادامه داد: سازمان بیمه سلامت ایران، بیماران خاص و صعب‌العلاج را در کانون توجه قرار داده است؛ به نحوی که اگر یک بیماری به داروی برند خارجی نیاز داشته باشد از حمایت سازمان بیمه سلامت برخوردار می‌شود.

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران درباره وضعیت پوشش بیمه‌ای پانسمان‌های نوین زخم پای دیابتی با توجه به تاکید بیمه سلامت بر بیماری دیابت اضافه کرد: متخصصان حوزه‌های مختلف مانند ارتوپدی، متخصصان جراحی و متخصصان داخلی بر این باور هستند که پانسمان‌های نوین چندان مؤثر نیستد و تبلیغات بسیاری در این حوزه صورت گرفته است.

کاملی ادامه داد: بر اساس سیاست‌های اتخاذ شده، پانسمان‌های نوین تحت پوشش بیمه‌های پایه نیستند و یک ترکیب جدید به حساب می‌آیند، پانسمان‌های نوین بر اساس سیاست‌های ابلاغی تحت پوشش بیمه نیستند و در صورت ابلاغ سیاست‌ها تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

کد خبر 751152

دیگر خبرها

  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • حجازی: باید برای هفته آخر راهکاری اندیشیده شود
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • فشار‌ها بر اسرائیل احتمال آتش بس در غزه را افزایش داده است
  • آرسنال قاطعانه برد و فشار روی سیتی را افزایش داد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D