Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@03:22:02 GMT

انتقاد مدودوف از سیاست خارجی بی‌ثبات واشنگتن

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۹۴۶۴۶

انتقاد مدودوف از سیاست خارجی بی‌ثبات واشنگتن

به گزارش تابناک به نقل از فارس، «دیمیتری مدودوف» معاون رئیس شورای امنیت روسیه روز جمعه سیاست خارجی دولت آمریکا را فاقد ثبات اعلام کرد.

مدودوف در یادداشتی با عنوان «درس‌هایی که از تاریخ گرفته نشد» هشدار داد، روابط فعلی آمریکا و روسیه به‌طور فزاینده‌ای در حال تبدیل شدن به رویارویی و بازگشت به دوران جنگ سرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس جمهور سابق روسیه در این یادداشت که توسط خبرگزاری «اسپوتنیک» منتشر شده است نوشت: «فشار‌های تحریمی، تهدیدات، رفتار‌های متناقض و دفاع از منافع خودخواهانه در حال کشاندن جهان به ورطه بی ثباتی دائمی است».

مدودوف که از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰ نخست‌وزیر روسیه بود افزود: «سیاست خارجی آن زمان آمریکا (دوران جنگ سرد) کشور ما را وادار به پاسخ متقابل کرد. در اواخر دهه ۱۹۵۰ و اوایل دهه ۱۹۶۰، آمریکا استقرار موشک در ترکیه، جنوب ویتنام و لبنان را در دستور کار قرار داد و سیاست‌های شکست‌خورده این کشور در قبال کوبا، وقوع انقلاب را جرقه زد و اکنون [آمریکا]مجدداً در تلاش برای تحت کنترل درآوردن این جزیره است».

این یادداشت با اشاره به نزدیک شدن دو کشور به جنگی تمام عیار در دوران جنگ سرد می‌افزاید: «در برخی مواقع، رهبران دو کشور به‌طور مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و در برخی برهه‌ها این اتفاق نیفتاد. اما در گفتگو بین شوروی و آمریکا به صورت شانه به شانه صورت گرفته و [این گفت‌وگوها]از طریق زبان تهدید و اولتیماتوم دنبال نشد. از زمان حل بحران موشکی کوبا، شرایط جنگی مشابهی میان دو کشور تکرار نشد، زیرا هردو طرف این درس را آموختند که همکاری در مقایسه با تقابل، راه بهتری برای حل مسائل بین‌المللی است».

مدودودف نوشت: «اما امروزه اوضاع تا حدی متفاوت است. آمریکا به درون یک سیاست خارجی بی‌ثبات لغزیده است. این کشور رد توافق هسته‌ای با ایران را در دستور کار قرار داده و از معاهده آسمان باز و چند معاهده بین‌المللی دیگر خارج شده است و در زمان کنونی، لفاظی‌های رئیس جمهور جدید آمریکا را شاهد هستیم».

این مقام روس افزود: «امروز، [آمریکا]خود را به اعمال تحریم‌های ضد روسی و کمپین متخاصمانه هماهنگ علیه روسیه، نزدیک کردن نیرو‌های ناتو به مرز‌های ما، مخالفت با پروژه نورد استریم ۲، نگران شدن از توسعه مسیر دریای شمال و در نهایت، ایجاد بحران اوکراین، مقید می‌داند. ما نظیر این سیاست‌ها را هر روزه شاهد هستیم».

در ادامه این یادداشت آمده است: «این حقیقت راهبردی جدید - بی‌ثباتی سیاست خارجی واشنگتن - به میزان زیادی ناشی از مسائل داخلی است، اما تقلیل اعتبار آمریکا به عنوان رهبر جهان غرب نیز در آن مؤثر است».

مدودوف می‌نویسد: «یک تاکتیک جدید دولت آمریکا ارسال پیام نیاز به گفتگو از یک سو و افزایش فشار از سوی دیگر است. این امر می‌تواند از یک سو نشانه‌ای از اجرای وعده‌های انتخاباتی دموکرات‌ها باشد و از یک سو عدم وحدت بر سر سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری و "مأموریت مقدس" در تیم جدید را به نمایش بگذارد».

او در این یادداشت می‌افزاید: «ما در خلال گفت‌وگوی تلفنی میان دو رئیس جمهور، درخواست برای گفتگو را شنیدیم و پس از آن شاهد لفاظی‌های سخت بودیم، تحریم‌های جدید ضد روسی اعمال شد، دیپلمات‌ها اخراج شدند و دستور اجرایی با عنوان "تهدید روسی" امضا شد. باید درگیری‌های مصنوعی در شرق اوکراین، بیانیه‌های نظامی رهبران آمریکا و استقرار مجدد تجهیزات نظامی در منطقه ما را نیز به آن‌ها اضافه کرد. به زبان ساده، تنش‌ها در حال تشدید است».

مدودوف می‌نویسد: «اکنون این سوال مطرح است که آیا دولت فعلی آمریکا به "خرد و مصالحه‌جویی" خواهد رسید که رهبران [دو کشور]در خلال بحران کارائیب در دهه ۱۹۶۰ به آن دست یافتند؟».

او در ادامه به سه نکته برای کاهش تنش میان مسکو و واشگتن ارائه کرد: «اول، رسیدن به درک هزینه "تصمیمات حیاتی". اگر آسیب ناشی از برنده شدن به قدری باشد که درمورد تداوم موجودیت برنده تشکیک ایجاد کند، این پیروزی محسوب نمی‌شود. دوم، ارتباط مستقیم. این کار فقط استفاده از تلفن نیست بلکه فرصتی برای گفت‌وگوی صادقانه و مهم‌تر از آن، شنیدن صدای طرف مقابل است برای درک منطق و استدلال آن است. مورد سوم مهمترین آن‌ها است. اینکه نه تنها باید درکی از ضرورت و احتمال سازش بلکه اشتیاق برای رسیدن به چنین سازشی نیز وجود داشته باشد. اشتیاق برای رد زبان اولتیماتوم و رفتار ناشایستی که گفتگو‌ها را به سطح پایین‌تری سوق دهد [ضرورت دارد]».

مدودوف در پایان نوشت: «به همین دلیل است که لفاظی‌ها به عبارات ناپخته‌ای مانند "روسیه بهایش را خواهد پرداخت" تنزل یافته است و با اینکه بسیار آمریکایی به نظر می‌رسد، مستقیماً به سمت بن‌بست حرکت می‌کند. هیچ راهی برای خروج از آن وجود ندارد».

منبع: تابناک

کلیدواژه: گروه های شغلی ماه رمضان غنی سازی اورانیوم سردار حجازی رستم قاسمی دعای روز یازدهم رمضان دیمیتری مدودوف شورای امنیت روسیه آمریکا گروه های شغلی ماه رمضان غنی سازی اورانیوم سردار حجازی رستم قاسمی دعای روز یازدهم رمضان سیاست خارجی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۴۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا قصد دارد این ۳ کشور را به آتش جنگ اوکراین بکشاند

به گزارش همشهری‌آنلاین، وی که رئیس سابق حزب اپوزیسیون «برای زندگی» (FLP) و حزبی غیرقانونی در اوکراین شناخته می شود در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفت: آمریکایی ها مسیر را برای این منظور فراهم کرده اند، چرا که (قوای) اوکراینی ها رو به اتمام است و آمریکایی که بدنبال قربانیان جدید برای این جنگ که به نفع آنها می باشد، هستند.

بنابراین گزارش رهبر اپوزوسیون «کی یف» در ادامه گفت: دیگر بر کسی پوشیده نست که بخش دفاعی آمریکا (پنتاگون) به بهای مرگ صدها هزار اوکراینی کسب درآمد می کند و ناتو نیز (با ادامه این جنگ) احتمالا درصدد خارج ساختن پول از اروپاست؛ آنها بدنبال آن هستند تا ملت های منطقه بالتیک، لهستان، آلمان و فرانسه در آتش این جنگ بیافکنند.

مدودچوگ افزود: غرب به سرکردگی آمریکا، خشونت و جنایت علیه مخالفان را بعنوان یک روند معمول سیاسی به کار می بندند.

به گزارش ایرنا، کنگره آمریکا و بدنبال آن کاخ سفید طی هفته های اخیر بسته کمک های مالی به ارزش ۶۱ میلیارد دلار برای کی یف را تصویب و پنتاگون نیز کمک ۶ میلیارد دلاری برای ادامه جنگ در اوکراین را اعلام کرد.

این درحالی است که روسیه در مورخ ۵ اسفند ۱۴۰۰ بدنبال نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی از سوی غرب به سرکردگی آمریکا عملیات نظامی علیه اوکراین را به اجرا گذاشت و از آنزمان تاکنون کشورهای غربی در راس آنها آمریکا با حمایت های هنگفت مالی و نظامی، مسیر هرگونه دیپلماسی برای پایان دادن به آتش این جنگ را مسدود ساختند.

کد خبر 848893 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر ویژه روسیه - اوکراین ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • آمریکا قصد دارد این ۳ کشور را به آتش جنگ اوکراین بکشاند
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • نسبت به تنش‌زایی آمریکا علیه امنیت و ثبات یمن هشدار می‌دهیم
  • چفیه فلسطینی بر گردن جرج واشنگتن! | تصاویر
  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!