Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@11:03:55 GMT

نفس هند به‌شماره افتاد

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۹۷۳۸۷

نفس هند به‌شماره افتاد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، مشکل هم از زمانی شروع شد که ویروس کرونا در این کشور دوبار جهش داشته و از گونه انگلیسی مسری‌تر و خطرناک‌تر است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، دیوان عالی کشور هندوستان به دولت نارندرا مودی نخست‌وزیر این کشور دستور داد تا یک طرح ملی توزیع اکسیژن ارائه دهد، زیرا موارد ویروس‌کرونا همچنان روبه افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز جمعه از هند خبر رسید که بیمارستان‌ها و رهبران دولت هند برای تهیه اکسیژن و سایر کمک‌های اضطراری با تلاش بیشتر وارد گود شدند. در این روز این کشور گزارش داد که رکورد دیگری از افزایش بیماران کرونایی را ثبت کرده است و افزایش مرگ و میر موجب هدررفت منابع این کشور شده است. وزارت بهداشت این کشور روز جمعه از ابتلای ۳۳۰ هزار مورد جدید در روز جمعه خبر داد.

این دومین روز متوالی است که این کشور یک رکورد جهانی دیگر در ابتلای روزانه بیماران کرونایی ثبت می‌کند. همچنین در این روز گزارش شد که حدود ۲ هزار و ۲۰۰ تن در این کشور از عفونت ناشی از ویروس‌کرونا فوت کردند که یک رکورد جدید برای هند به‌حساب می‌آید. تقریبا بیش از نیمی از تست‌های صورت‌گرفته در دهلی‌نو که جمعیتی ۲۰میلیونی دارد، مثبت بوده است. از این تعداد عمده افراد دچار ویروس دوبار جهش‌یافته بوده‌اند که سال گذشته برای نخستین‌بار کشف شد. وزارت بهداشت این کشور می‌گوید که گونه جدید هندی آن بیشتر افراد جوان را درگیر می‌کند. هنوز مشخص نیست که چه عاملی موجب گسترش سریع این «گونه‌خطرناک» در سراسر کشور هند شده است اما این نکته مشخص است که در این کشور مردم کمتر از ماسک استفاده می‌کنند و عمدتا از مواردی که برای پیشگیری ضروری است، دوری می‌کنند.

همزمان با موج دوم فاجعه‌بار این ویروس در هند، کانادا نیز به انگلیس، هنگ‌کنگ، سنگاپور و نیوزیلند پیوست و ورود مسافران از هند را به کشورش ممنوع کرد. وزارت امور‌خارجه آمریکا هم پس از آنکه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری این کشور، سطح خطر به این ویروس را بالا خواند، به مردم توصیه کرد که از رفتن به هند خودداری کنند. مشاور امور گردشگری آمریکا درباره این روزهای هندوستان گفت: تقاضا برای افزایش تخت‌های بیمارستانی و دستگاه‌های موردنیاز برای بیماران کرونایی در این کشور دیده می‌شود و هند با کمبود تخت‌های مراقبت‌های ویژه دست و پنجه نرم می‌کند.»

با فشاری که این ویروس جهش‌یافته به دولت هند تحمیل کرده، حالا دولت هند تصمیم گرفته است که دهلی‌نو را برای یک هفته بیشتر تعطیل کند. با حاکم‌شدن تعطیلی‌های پیاپی، در حالی‌که بسیاری از هندی‌ها محتاج دستمزدهای روزانه هستند، هزاران هزار نفر در حاشیه رود یامونا، در نزدیکی معبد سیک کمپ زده‌اند و روزانه دوبار غذا دریافت می‌کنند. در ماهاراشترا که شامل بمبئی بوده و یکی از بدترین ایالات این کشور به لحاظ درگیر شدن با گونه جدید است، یک آتش‌سوزی در بیمارستان این منطقه به دلیل معیوب بودن سیستم تهویه، موجب کشته شدن ۱۳ بیمار کرونایی شد. دو روز پیش از آن هم دست‌کم ۲۲ بیمار در بیمارستان شهر ناشیک، همچنین ماهاراشترا، پس از اینکه کپسول اکسیژن آنها تمام شد، فوت کردند. با افزایش تعداد کشته‌ها در هند، انتقادات علیه نارندرا مودی، نخست‌وزیر این کشور افزایش یافته است و برای همین او سفر خود به بنگال‌غربی را که یک راهپیمایی تبلیغاتی پیش‌انتخاباتی بوده است، لغو کرد.

به‌رغم اینکه تعداد موارد کرونایی در این کشور مدام در حال افزایش است، حزب بهاتایا جانتا، همچنان گردهمایی‌های انتخاباتی خود را بدون‌ماسک و با حضور هزاران نفر برگزار می‌کند. دولت همچنین به‌رغم اوضاع فاجعه‌بار، به هزاران زائر اجازه داده است تا برنامه‌های خود را برگزار کنند. کریشنا اودایاکومار، دانشیار بهداشت جهانی و مدیر مرکز نوآوری بهداشت جهانی دوک به نیویورک‌تایمز گفت: «برخورداری از رهبری موثر واقعا مهم است. ما شاهد برچیده‌شدن زود‌هنگام اقدامات مناسب بودیم. تجمعات انتخاباتی هم ادامه یافت و جشنواره‌های مذهبی به رویدادهای بسیار معمول تبدیل شدند.» اودایاکومار افزود: «این یک فرصت بسیار مهم برای عبرت‌آموزی از موج اول بود که از دست رفت.» موج اولیه از ماه اوت تا سپتامبر شروع شد و بعد از آن برای ماه‌ها، دولت هند، قرنطینه را برچید و زندگی تقریبا به حالت عادی بازگشت؛ چراکه در قرنطینه‌های ابتدایی هندوستان دچار رکود شدید اقتصادی شده بود.

فاجعه‌ای که اکنون هند را درگیر خود کرده است، به‌وضوح در شبکه‌های اجتماعی بازنمایی می‌شود. در ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی وایرال می‌شود، در فیدهای توییتر و گروه‌های واتس‌اپی درخواست بیمارستان‌ها برای تهیه کپسول اکسیژن و دارو دست به دست می‌شود و در برخی ویدئو‌ها مردم سرگردان در حال پیدا کردن یک تخت خالی برای بیماران‌شان هستند. بسیاری از بیمارستان‌ها با کمبود دستگاه ونتیلاتور روبه‌رو هستند و اخبار تلویزیونی نشان می‌دهد که بیماران در کنار آمبولانس‌ها و بیرون از اورژانس دراز کشیده  و به‌زور  نفس می‌کشند.

سواتی مالیوال، فعال و سیاستمدار اهل دهلی‌نو می‌گوید که پدربزرگش در بیرون از بیمارستان نویدا، در نزدیکی دهلی‌نو جان سپرد و هرگز پذیرش نشد. وی نوشت: «من نیم‌ساعت آنجا ایستادم و درخواست پذیرش کردم و هیچ اتفاقی نیفتاد. شرم بر شما، رقت انگیزید!» در‌‌ روز ۱۵‌آوریل، وزارت بهداشت در بیانیه‌ای گفت که هند ظرفیت تولید روزانه حدود ۷ هزار و ۷۰۰تن اکسیژن و ۵۵ هزار تن ذخیره را دارد. این در حالی است که همه آنها موارد استفاده پزشکی ندارد و برخی از آنها برای اهداف صنعتی، از جمله صنعت عظیم تولید فولاد در هند استفاده می‌شود.  در ۲۱ آوریل، یک مقام دولتی به دادگاه عالی دهلی گفت که به دلیل تقاضای پزشکی ظرفیت تولید روزانه به بیش از ۸هزار و ۸۰۰ تن در روز رسیده است. دولت نارندرا مودی وظیفه تخصیص منابع اکسیژن ملی را بر عهده دارد و روز پنج‌شنبه، دادگاه عالی هند یک هفته به دولت فرصت داد تا «طرح ملی» را برای توزیع ارائه دهد. در این راستا به وزارت بهداشت هند گفته شده است که برای واردات ۵۵ هزار تن اکسیژن اضافی دستور خرید صادر کند. ذخیره‌کردن اکسیژن و حمل و نقل آن دشوار است و به‌طور کلی در نزدیکی بزرگ‌ترین شهرهای هند تولید نمی‌شود؛ جایی‌که در حال‌حاضر از جهش ناگهانی موارد در کرونا برخوردار شده‌اند. در حال‌حاضر ایالت‌ها یکدیگر را به احتکار اکسیژن و مسدود‌کردن تانکرها در گذرگاه‌های بین ایالتی متهم می‌کنند. غارتگران چندین سیلندر اکسیژن را از یک تانکر که به یک بیمارستان در ایالت مادیاپرادش حمل می‌شد، سرقت کردند. حداقل سه ایالت، از جمله مادیا‌پرادش، از دولت نارندرا مودی خواسته‌اند تا قطارهای به اصطلاح «اکسیژن اکسپرس» با مخازن اکسیژن بزرگ را برای بیمارستان‌ها بفرستند. روز پنج‌شنبه مرکز درمانی فورتیس، یکی از بیمارستان‌های زنجیره‌ای برتر در هندوستان از دولت نارندرا مودی خواست تا هرچه زودتر در تامین کپسول‌های اکسپژن اقدام کنند. در حال‌حاضر مهم‌ترین مشکل دولت هندوستان تامین اکسیژن است و کار این دولت زمانی سخت می‌شود که مردم این کشور بدون رعایت پروتکل‌ها، هر روز تعداد زیادی بیمارکرونایی روی دست دولت مودی می‌گذارند.

پربیننده ترین ۱۰نشانه افسردگی آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۲/۴) آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۲/۳) چقدر از هر واکسن کرونا در کشور تزریق شده است؟ نشانه‌های هشدار دهنده یک بیماری خطرناک

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا دولت نارندرا مودی بیمارستان ها وزارت بهداشت دولت هند دهلی نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۷۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: پروژه بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد در زمینی به مساحت ۱۰۷ هزار مترمربع، ۵۸ هزار و ۸۰۰ مترمربع ساخت در ۱۴ بلوک متفاوت و با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در مجتمع پردیس دانشگاهی کمالوند در دستور کار قرار گرفته است.

روند ساخت این پروژه بیمارستانی که از سال ۹۰ به‌عنوان جایگزین بیمارستان شهدای عشایر خرم‌آباد آغاز شده، متوقف مانده بود و باگذشت ۱۰ سال وقفه، دوباره عملیات اجرایی ساخت پروژه کلید خورده است.

امید می‌رود در دولت سیزدهم، تحقق وعده‌های مسوولان و با تخصیص اعتبارات بیشتر، شاهد افتتاح و بهره‌برداری از این پروژه مهم بیمارستانی در مرکز لرستان باشیم تا مردم استان طعم خدمت بیشتر در حوزه سلامت را بچشند.

«نیایش» به ایستگاه ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسید

بهرام دلفان رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان امروز دوشنبه در بازدید استاندار لرستان از روند احداث این پروژه بیمارستانی در خرم‌آباد، اظهار کرد: این پروژه در سال ۹۵ بین ۶.۵ تا هفت درصد پیشرفت فیزیکی داشته که به قرارگاه خاتم برای اجرا واگذار می‌شود.

وی عنوان کرد: از سال ۹۵ تا دولت جدید، یعنی چهار سال، میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه به ۲۵ درصد می‌رسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه آن موقع تعداد تخت‌های این بیمارستان ۵۱۵ تخت بوده است، افزود: از سال ۱۴۰۰ و تا کنون و در دولت سیزدهم، این پروژه بیمارستانی به ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.

دلفان، بیان کرد: تا کنون حدود ۴۰۴ میلیارد تومان در این پروژه بیمارستانی هزینه شده است.

وی با بیان اینکه همچنین تعداد تخت‌های این بیمارستان از ۵۱۵ تخت، به ۶۱۱ تخت افزایش پیدا کرده است، گفت: یعنی به‌اندازه یک بیمارستان کوچک دوباره به این فضا اضافه شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان پروژه بیمارستانی «نیایش» خرم‌آباد را یک «ابر بیمارستان» عنوان کرد و گفت: این بیمارستان در صورت بهره‌برداری یکی از بزرگ‌ترین بیمارستان‌های منطقه به‌حساب می‌آید.

دلفان، افزود: اگر منابع اعتباری این پروژه تأمین شود، سال دیگر این بیمارستان به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با تأکید بر اینکه خرید تجهیزات این بیمارستان نیز شروع شده است، گفت: اگر در سفر دوم دولت مصوب شود، اعتبارات مربوط به پروژه تأمین و تکمیل خواهد شد.

پروژه در تیرماه ۱۴۰۳ افتتاح می‌شود

صرفی سرپرست کارگاه بیمارستان «نیایش» خرم‌آباد نیز در حاشیه این بازدید، اظهار کرد: در حال حاضر احداث این پروژه بیمارستان بر عهده قرارگاه خاتم است.

وی عنوان کرد: مؤسسه «نوین ابنیه» قرارگاه خاتم عهده‌دار احداث این پروژه بوده و این مؤسسه در حدود ۱۵ کلان‌شهر کشور، در حال احداث پروژه‌های بیمارستانی است.

سرپرست کارگاه بیمارستان «نیایش» خرم‌آباد در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر این پروژه ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: میزان پیشرفت فیزیکی این پروژه تا سال ۱۴۰۰، ۲۵ درصد بوده و الان ۶۵ درصد است.

صرفی، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۸۰ نفر مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بخش نمای ساختمان و دیوارهای داخلی، تأسیسات برق و مکانیک در حال اجرا است، عنوان کرد: همه تجهیزات موردنیاز گرمایشی و سرمایشی، دستگاه‌های هواساز، سیستم فاضلابی، لوله‌ها، پنجره‌ها و… برای بیمارستان خریداری شده است.

سرپرست کارگاه بیمارستان «نیایش» خرم‌آباد، تأکید کرد: اگر منابع مالی به همین روند تأمین شود، بنا داریم که تا تیرماه ۱۴۰۳ این بیمارستان را تکمیل کنیم.

صرفی، تأکید کرد: کارفرما باید بتواند منابع مالی را تأمین کند، تا بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در تاریخ یاد شده بیمارستان را تحویل بدهیم.

رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در لرستان مطلوب است

ابوطالب شفقت استاندار لرستان نیز در جریان این بازدید با اشاره به اینکه ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی در استان در دولت سیزدهم بهره‌برداری‌شده است، اظهار کرد: رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در این استان ۵۵۰ درصد یعنی ۶.۵ برابر است که این روند مطلوب است.

وی با اشاره به روند مطلوب پیشرفت پروژه‌های خدمات درمانی در لرستان و توجه به همه شهرهای استان، گفت: رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در این استان ۵۵۰ درصد یعنی ۶.۵ برابر است که این روند مطلوب است.

استاندار لرستان، افزود: بیمارستان نیایش خرم‌آباد در سال ۹۲ کلنگ‌زنی شد و تا پایان دولت دوازدهم تنها ۲۵ درصد پیشرفت فیزیک داشت که طی دو سال و نیم اخیر این پیشرفت به ۶۵ درصد رسیده است.

شفقت، افزود: امیدواریم با فراهم‌کردن امکانات این بیمارستان سال آینده به بهره‌برداری برسد؛ چراکه این مجتمع بزرگ بهداشتی درمانی است که شامل اسکان بیماران و همراهان آنهاست و با حمایت ویژه به نتیجه خواهد رسید.

وی با اشاره به سفر دوم رئیس‌جمهور به لرستان گفت: میزان پیشرفت پروژه‌های استان باید بررسی و طرح‌های مختلف شهرستان‌ها بازدید شود و پس از آن اعلام خواهیم کرد تا میزبان رئیس‌جمهور باشیم؛ بنابراین زمان دقیقی برای این سفر پیش‌بینی‌نشده است.

کد خبر 6092497

دیگر خبرها

  • مجلس با وجود مخالفت دولت با الحاق جدولی به بودجه ۱۴۰۳ موافقت کرد
  • قالیباف: ۱۰ همت برای فوق‌العاده شغل پرستاران اختصاص یافت
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • بیمارستان شهدای نفت گچساران در هفته دولت افتتاح می‌شود
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳
  • کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد