Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ از سال گذشته بیش از ۱۰۰ نام برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ مطرح شده‌اند و هر کدام از این نام‌ها برنامه تبلیغات انتخاباتی خود را در اندازه جایگاه خود پیش می‌برند؛ یکی در توییتر فعال است، یکی فعلا لابی‌های خود را پیش می‌برد، یکی نشست خبری می‌گذارد و مصاحبه می‌کند و هر کدام واکنش‌هایی در پی دارد؛ از جمله واکنش به نحوه اعلام کاندیداتوری سعید محمد در حرم امام رضا که افکار عمومی بیش از آنکه به پیام او دقت کنند، به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فیلم منتشر شده توجه نشان دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جدیدترین تبلیغات انتخاباتی، تبلیغات سردار رستم قاسمی واکنش‌های زیادی را در پی داشت؛ چه آنکه او عجیب‌ترین و البته غیرصادقانه‌ترین روش را برگزیده بود؛ چه آنکه رستم قاسمی برای کنفرانس خبری خود از خبرگزاری‌های متعددی دعوت کرد اما وقتی استقبالی از آقای کاندیدا نشد، تیم روابط عمومی او با جعل آرم و لوگوی خبرگزاری‌های مختلف سعی کرد کنفرانس خبری خود را به شکل جعلی، با اهمیت‌تر از آنچه واقعا بود جلوه دهد.

جعل لوگوی رسانه‌ها در نشست خبری رستم قاسمی

خبرگزاری‌های تسنیم و دانشجو (snn) نشست خبری رستم قاسمی را به صورت گزارش تصویری منتشر کرده‌اند اما مدیران خبرگزاری‌های مهر، میزان و راه دانا، در صفحات توییتر خود نوشته‌اند که لوگوی خبرگزاری‌های آنان توسط تیم تبلیغاتی رستم قاسمی جعل شده است. البته خبرنگاران صدا و سیما احتمالا اجازه ندارند در باره یک نامزد اصولگرا به این صراحت صحبت کنند وگرنه بعید است که مثلا هیسپان تی.وی که برای مخاطبان اسپانیایی زبان برنامه تولید می‌کند، برای چنین برنامه‌ای گروه فیلمبرداری بفرستد.

یزدان حبیبی یکی از دبیران خبرگزاری مهر در توییتی نوشت لوگوی این خبرگزاری جعل شده و آنها اصلا «لوگومیکروفن» ندارند. او نوشت امیدوار است رستم قاسمی شفافیت و مقابله با فساد را از پیگیری این بی‌اخلاقی آغاز کند.

محمد فراهانی از خبرگزاری میزان نوشت: «ای کاش با دعوت از خبرنگار میزان، زحمت جعل لوگوی خبرگزاری را به خود نمی‌دادید. نه خبرنگار میزان در برنامه بوده، نه عکاس» امیر توانا نوشت: «اعلام کاندیداتوری در انتخاباتی که با جعل لوگوی رسانه‌ها شروع شود، خدا آخر آن را به خیر کند.»

بیشتر بخوانید: رستم قاسمی، گزینه جدید انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰/ سرداری که خود را «معمار دور زدن تحریم‌ها» می‌داند

اکانت‌های تازه تاسیس توییتر در خدمت رستم قاسمی

به گزارش رویداد۲۴ تبلیغات رستم قاسمی فقط به جعل لوگو ختم نشده است. استفاده از اکانت‌های جدید التاسیس بدون مخاطب برای نشان دادن حمایت مردمی از دیگر اتفاقاتی است که در جریان تبلیغات رستم قاسمی رخ داده است.

درست یک روز پیش از برگزاری نشست خبری چند ده اکانت توییتری تاسیس شده‌اند که همگی کارشان با مدح و ستایش رستم قاسمی آغاز شده است. هیچکدام از این اکانت‌ها هیچ سابقه‌ای ندارند و در اقدامی هماهنگ عناوینی مشابه برای رستم قاسمی به کار می‌برند؛ از جمله اینکه برای او رزومه‌های تبلیغاتی مشابه می‌سازند؛ رزومه‌های مثل «شرح کرامات رستم قاسمی در دوران ریاست اوپک». این در حالی است که دوران ریاست قاسمی بر اوپک حاشیه‌ها و البته انتقادهای بسیاری داشته است؛ همچون اینکه تعیین سهمیه اعضای اوپک که در همان دوره انجام شده بود، باعث شد تحریم نفت ایران به سادگی انجام شود؛ چه اینکه عربستان مجاز شده بود سهمیه تولید خود را بالا ببرد و به این ترتیب غیبت نفت ایران با تصمیم اوپک در دوره رستم قاسمی جبران شده بود!

فرار از اتهام تبلیغات زودهنگام انتخاباتی با استفاده از نام سپاه

در نشست خبری که رستم قاسمی در تاریخ ۳۰ بهمن ۹۹ برگزار کرده بود، بنری که پشت سر او قرار داشت که مسئولیت او را معاون اقتصادی سپاه قدس عنوان کرده بود. این نشست خبری ۴ ماه قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بوده است اما برای آنکه آن زمان از اتهام تبلیغات زودهنگام انتخاباتی فرار کند، با عنوان معاون اقتصادی نیروی قدس سپاه در کنفرانس خبری شرکت کرده است. رستم قاسمی البته هماکنون نیز کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری است اما خبری از استعفای او از مسئولیت‌های نظامی منتشر نشده است؛ در صورتی که سردار سعید محمد ناچار شد از ریاست قرارگاه خاتم استعفا کند و وارد کارزار ریاست جمهوری شود؛ با این حال هیچکدام از فرماندهان سپاه همچون سردار جوانی که درباره محمد از عبارت «تخلف» استفاده کرده بود، در مورد رستم قاسمی ترجیح داد سکوت کند.

صحبت‌های رستم قاسمی هم البته مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است، اما در این صحبت‌ها بیش از هر چیز نشانه‌هایی از عدم آشنایی رستم قاسمی با فضای سیاسی و صحبت در قامت یک چهره ملی است!

رستم قاسمی پیش از این درباره کمک‌های نظامی ایران به حوثی‌های یمن صحبت کرده بود. صحبتی که خیلی زود از دو طرف تکذیب شد. رستم قاسمی در گفتگو با روسیا الیوم با اشاره به اینکه همه موشک‌ها و هواپیما‌های بدون سرنشین یمنی به صورت بومی در این کشور تولید می‌شوند، کمک مستشاری و نظامی ایران به حوثی‌ها را نیز تائید کرده بود. این سخنان نیز بازتاب بسیاری داشت و چند روز بعد از یک طرف وزارت خارجه ایران بیانیه داد و گفت حمایت جمهوری اسلامی ایران از یمن یک حمایت سیاسی است و کشورمان از روند مسالمت آمیز بحران یمن و تلاش‌های سازمان ملل برای حل سیاسی این جنگ خانمانسوز حمایت می‌کند.

رستم قاسمی هم در واکنش به بیانیه وزارت خارجه این کشور مبنی بر تکذیب سخنان وی درباره حضور مستشاران نظامی ایران در یمن گفت: «آقایان وزارت امور خارجه سیاست‌های انقلاب را فراموش کرده‌اند.» با این حال یکی از اعضای شورای عالی سیاسی جنبش انصارالله یمن گفته بود سخنان اخیر رستم قاسمی درباره «کمک مشورتی و نظامی» جمهوری اسلامی به این جنبش تحریک‌آمیز است. 

رستم قاسمی البته مدعی است یک سر و گردن از دیگران بالاتر است؛ او به طعنه به کاندیداهای دیگر گفته «کاش آقایان دو سفر خارجی می‌رفتند و یک کارگاه آجرپزی را اداره می‌کردند بعد به عرصه ورود می‌کردند. کسی که تا حالا یک گارگاه آجرپزی اداره نکرده می‌خواهد اتوبوس دولت را براند، چنین شخصی یا اتوبوس را به داخل دره می‌اندازد یا آن را بالای قله می‌برد. امروز دنیا دنیای دیپلماسی آن هم دیپلماسی اقتصادی است. آقایان بگویند آیا در این زمینه تجربه‌ای دارند.» سردار رستم قاسمی فعلا با جعل لوگوی رسانه‌ها کار خودش را آغاز کرده و معلوم نیست این شروع چه پایانی خواهد داشت. 

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۳۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات

تدابیر تحریمی جدید مجلس آمریکا علیه ایران، ونزوئلا و روسیه می‌تواند با افزایش قیمت نفت خام، به شانس پیروزی مجدد بایدن در انتخابات امسال آسیب بزند.

به گزارش اکوایران، دولت بایدن از به کار گرفتن تحریم‌های نفتی برای تسلیم‌کردن کشورهای متخاصم بیزار بوده و از بالارفتن قیمت نفت در سال انتخاباتی آمریکا هراس دارد. اما ممکن است جو بایدن مجبور به این کار شود؛ چرا که قانون‌گذاران کنگره دور تحریم‌های جدیدی را علیه کشورهایی مانند ایران اعمال کرده‌اند که می‌تواند بخش بزرگی از نفت موجود در بازارهای جهانی را خارج ساخته و تعادل را به هم بزند.

به نوشته کیث جانسون برای وبگاه فارن پالیسی، سؤال این است که آیا تحریم‌های جدید بر تولیدکنندگان بزرگ نفت، منجر به افزایش قیمت نفت در اواخر سال جاری می‌شود یا اینکه جریان نفت از قاره آمریکا به واشنگتن این امکان را می‌دهد که قیمت نفت و رفتار کشورهای متخاصم را کنترل کند؟

وسواس کنگره به تحریم ایران

آخرین تلاش‌های کنگره شامل لایحه تحریمی جدیدی بود که صادرات نفت ایران (و خریداران چینی آن‌ها) را به عنوان بخشی از یک برنامه جامع هدف قرار می‌داد. این لایحه بخشی از بسته‌ای بزرگ‌تر است که شامل کمک‌های دفاعی به اوکراین، اسرائیل و آسیا-اقیانوسیه نیز می‌شود. در صورت تصویب، تأیید رئیس‌جمهور و اجرای کامل، این تحریم‌ها می‌توانند بیش از ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت ایران را از بازار حذف کند که تقریباً نیمی از صادرات فعلی ایران را تشکیل می‌دهد.

اما این همه ماجرا نیست. لایحه تحریم‌ها تنها چند روز پس از آن ارائه شد که دولت بایدن، تحت فشار دوحزبی کنگره، به دلیل نقض مکرر وعده‌های کاراکاس در مورد برگزاری انتخابات آزاد، امتیاز لغو تحریم‌ها علیه ونزوئلا را پس گرفت. این موضوع می‌تواند در آینده برای نفت خام سنگین که پالایشگاه‌های نفتی ساحل خلیج آمریکا به آن علاقه‌مند هستند، به مشکل تبدیل شود. در همین حال، برخلاف میل واشنگتن، کی‌یف به استفاده از پهپادهای دوربرد برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های ضعیف صنعت نفت روسیه و آسیب‌زدن به توانایی صادرات محصولات نفتی این کشور ادامه می‌دهد.

مهار ناموفق اوپک

در مجموع، این اقدامات جدید بازار نفت که در حال حاضر با کمبود مواجه بوده را بیش از پیش تحت فشار قرار می‌دهد. شاخص نفت خام در لندن همچنان در حدود ۸۶ دلار در هر بشکه باقی مانده و اوپک و شرکای آن اعلام کرده‌اند که به طور داوطلبانه تا ژوئن برای حفظ قیمت‌ها، تولید نفت خود را محدود نگه می‌دارند و همچنین تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه نیز بازارهای نفت را نگران نگه داشته است.

روری جانستون، بنیانگذار شرکت مشاوره تحقیقات بازار نفت «کامودیتی کانتکست» گفت: «اوپک مقدار زیادی نفت را نگه داشته و ما در ابتدای امسال با رشد تقاضای قوی مواجه بودیم». او ادامه داد: «میزان افزایش تقاضا در سال جاری یا تسریع رشد نفت شِیل ایالات متحده دو عاملی هستند که تعادل بازارهای نفت را تعیین خواهند کرد».

از نظر عرضه جهانی نفت، در حالی که اوپک و شرکای آن همچنان به کاهش تولید خود (به جز برای عراق و ایران) ادامه می‌دهند، ایالات متحده، کانادا، برزیل وگویان در حال جبران این کمبود هستند.

ایالات متحده با تولید بیش از ۱۳.۱ میلیون بشکه در روز، دوباره به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شده، اما بعید است در سال جاری، شاهد رشد قابل توجهی در این زمینه باشد. کانادا می‌تواند در سال جاری نیم میلیون بشکه در روز به تولید جدید خود اضافه کند که آخرین تلاش برای بهره‌برداری از شن‌های نفتی جنجالی آن خواهد بود. گویان به عنوان بازیگری غیرمنتظره در قاره آمریکا، حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز به تولید خود نسبت به سال گذشته افزوده است. همه این‌ها با هم برای جبران هرگونه کاهش تولید از سوی اوپک کافی خواهد بود، مگر اینکه تقاضای جهانی برای نفت بسیار بیشتر از حد انتظار باشد.

در گذشته، اغلب می‌شد روی عربستان سعودی، به عنوان بزرگترین تولیدکننده اوپک برای بازکردن افزایش تولید و صادرات به منظور حفظ قیمت‌ها در محدوده معقول حساب کرد و به طور تئوری می‌توان انتظار داشت که در صورت لزوم، برای ضربه‌زدن به ایران این کار را انجام دهد. مشکل اینجاست که هدف‌گذاری عربستان سعودی و اوپک تغییر کرده است.

آن‌ها قبلاً بر حفظ قیمت نفت در محدوده ۶۰ تا ۷۵ دلار در هر بشکه تمرکز داشتند. با این حال، جانستون می‌گوید: «در حال حاضر، آن‌ها کف و سقف بسیار بالاتری دارند». او افزود که قیمت نفت باید به نزدیکی یا بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه برسد تا تأمین‌کننده اصلی بازار جهانی نفت، رویکرد خود را به طور کلی تغییر دهد.

به همین دلیل است که هرگونه نفتی که به دلیل تحریم‌های جدید از بازار خارج گردد، می‌تواند برای عرضه و تقاضای جهانی، قیمت نفت و از نظر سیاسی برای دولت بایدن، به مشکلی تبدیل شود.

چالش تحریم‌های جدید

با وجود افزایش صادرات نفت ایران به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۸، چند دلیل وجود دارد که نشان می‌دهد قوانین جدید علیه این صادرات، دولت بایدن را فلج نخواهد کرد.

اول، به گفته بن کاهیل، کارشناس انرژی در مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی، تحریم‌ها تا اکتبر اجرایی نمی‌شوند. دوم، آن‌ها آمریکا را ملزم می‌کنند تا بخش بسیار پیچیده‌ای از بازار صادرات نفت را هدف قرار دهد؛ یعنی پالایشگاه‌های مستقل چین که ارتباط کمی با مؤسسات مالی آمریکا دارند. این مؤسسات همان‌هایی هستند که معمولاً ابزار اصلی اعمال تحریم‌هایند.

کاهیل خاطرنشان کرد: «متوقف‌ساختن تجارت نفت ایران کار سختی است. این تجارت با پالایشگاه‌های کوچک چینی (معروف به «قوری») انجام می‌شود که اصلاً با سیستم مالی آمریکا در ارتباط نیستند. اگر می‌خواهید با این پالایشگاه‌ها مقابله کنید، باید با دولت چین تعامل برقرار داشته و من فکر نمی‌کنم بحث واردات نفت ایران مهم‌ترین مسئله در روابط دوجانبه پکن-واشنگتن باشد».

دلیل اینکه دولت بایدن نسبت به اعمال تحریم‌های جهانی بر صادرات نفت چه ایران، چه ونزوئلا و چه روسیه محتاط بوده، قابل درک است. در شرایطی که اقتصاد آمریکا رونق دارد، تورم همچنان بالاست و قیمت بنزین هم بیشتر از همه به چشم می‌آید. مشاور اقتصادی بایدن در هفته گذشته قول داد که هر کاری برای پایین نگه داشتن قیمت بنزین در طول تابستان انجام دهد و حتی به آزادسازی احتمالی ذخایر استراتژیک نفت آمریکا اشاره کرد.

کاهیل گفت: «هزینه‌های انرژی برای این دولت، از ابتدا، یک دغدغه جدی بوده است. بنابراین، آن‌ها در اعمال شدید تحریم‌هایی که می‌تواند بازار جهانی نفت را بر هم بزند، انگار روی لبه تیغ راه می‌روند».

سلاح مخفی آمریکا

شاید برای کنگره فعلی بیش از کاخ سفید، تحریم‌های نفتی همچنان آوازی خوش برای گوش مقامات است. طی یک دهه گذشته، ایالات متحده به لطف انفجار تولید نفت شیل، به تولیدکننده‌ای بزرگ، سپس صادرکننده و در نهایت به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان تبدیل شد.

در طول این مسیر، از نفوذ تازه به دست آمده خود برای اعمال تحریم بر کشورهایی مانند ایران، ونزوئلا و روسیه استفاده کرد، با این اطمینان که چاه‌های فوران‌کننده نفت آمریکا، هر کمبودی را از سوی تحریم‌شدگان جبران کند. قانون‌گذاران فکر می‌کنند اگر آمریکا یک سلاح نفتی دارد، پس چرا از آن استفاده نکند؟

کاهیل گفت: «این واقعیت که ایالات متحده در دهه گذشته چنین منبعی برای رشد تولید بوده است، به آن امکان داده تا بر تعداد بیشتری از کشورها تحریم اعمال کند. و واشنگتن عاشق تحریم‌های انرژی شده است. وقتی می‌خواهید فشار وارد کنید، این همیشه راه‌حل ساده‌ای است؛ هرچند همیشه هم مؤثر نیست».

از دیدگاه کاخ سفید بایدن، صرف اینکه آمریکا بزرگترین بازیگر عرصه نفت است، به این معنا نیست که درست چند ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری، می‌تواند از پویایی بازار جهانی نفت که بر قیمت‌ها در همه‌جا، حتی در شهرهای کوچک آمریکا تأثیر می‌گذارد، چشم‌پوشی کند.

کاهیل گفت: «نفت شیل به آمریکا آزادی عمل برای اعمال تحریم بر کشورهای بیشتری می‌دهد، اما این مجوزی بی‌قیدوشرط نیست».

دیگر خبرها

  • جاری شدن سیل ویرانگر در کنیا با ۷۶ کشته
  • افزایش شمار قربانیان سیل در کنیا
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از خبرگزاری های ایران
  • آموزش خبرنگاران شهرستان‌های غرب گیلان
  • نشست خبری تعدادی از کاندایداهای زن تهران در ایسنا
  • آغاز نشست خبری تعدادی از کاندایداهای زن تهران در ایسنا
  • پایگاه خبری اکسیوس: آمریکا درحال بررسی برنامه‌های خود برای تحریم ارتش اسرائیل است
  • حاشیه مجدد در نشست خبری تن هاخ؛ محرومیت سه رسانه از طرح پرسش
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند