Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای هماهنگی تشکل های صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه های ایران با صدور بیانیه ای خواستار رفع تبعیض حقوق دریافتی اعضای هیات علمی دو وزارت خانه علوم و بهداشت شد.

به گزارش ایسنا، در بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه های ایران آمده است:

" اکنون که در سال پایانی قرن چهاردهم و در آستانه ی ورود به قرن جدید هستیم، نگاهی به تحولات یکصد سال گذشته که مقارن با ورود آموزش عالی به کشور است، نشان دهنده  نقش عظیم و تعیین کننده ی آموزش و پژوهش درخارج کردن کشور از دوران عقب ماندگی و رساندن آن  به دوران مدرن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیمودن این مسیر به شیوه های مختلف از جمله تربیت نیروی انسانی متخصص، پرورش ده ها دانشمند برجسته و صاحب نام، کمک به شکل گرفتن صنایع و تکنولوژی بومی و ملی و تمثال این ها امکان پذیر شده است.

این نقش زمانی برجسته تر و ملموس تر می شود که درنظر داشته باشیم در یک سال و نیم گذشته و بعد از همه گیری بیماری کرونا، علیرغم تعطیلی و یا نیمه تعطیلی بسیاری از مشاغل و مراکز تولیدی و خدماتی، معلمان و استادان جزو معدود اقشاری بودند که نه تنها فعالیت های شان متوقف نشده، بلکه با تلاش هایی چندین برابر گذشته نگذاشتند فعالیت های آموزشی و پژوهشی متوقف شود. متاسفانه این فعالیت ها آنگونه که باید و شاید، مورد توجه مسئولین و تصمیم گیرندگان قرار نگرفته و علیرغم فشارهای اقتصادی شدید در یکی دو سال اخیر، کمترین توجه به ایشان شده است.

البته این کم توجهی محدود به سال های اخیر نبوده و سال های مدیدی است که این سیاست ها در حوزه ی آموزش و پژوهش غالب است. تبعات این سیاست ها ضربه هایی سنگین بر پیکر رشد و تعالی کشور وارد کرده  که برخی تبعات کوتاه مدت آن ها هم اکنون هویدا شده و تبعات درازمدت آن نیز به تدریج پدیدار خواهد شد. با توجه به این موضوعات، شورای هماهنگی تشکل های صنفی اعضای هیات علمی از مسئولین و تصمیم گیرندگان انتظار دارد برای پیشگیری از وارد آمدن صدمات بیشتر به حوزه های آموزش و پژوهش و به تبع آن رشد علمی کشور،  موارد زیر را مدنظر قرار دهند:

۱- توجه سریع به معیشت تمامی آموزشگران و پژوهشگران اعم از معلمان محترم دوره های آموزش ابتدایی و متوسطه و اعضای  هیات علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور به گونه ای که با کمترین دغدغه در خصوص مسائل معیشتی بتوانند به وظایف خطیر خود بپردازند. در این رابطه لازم است هر گونه تبعیض و بیعدالتی بین گروه های شغلی مختلف با وظایف مشابه بر طرف شود.  

۲- در راستای خواسته فوق، در سال های اخیر و به ویژه در یکسال اخیر تلاش های بسیار زیادی برای از بین رفتن تبعیض در حقوق و دریافتی های اعضای هیات علمی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شده است که تصویب بند "و" تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کشور گام مهمی در راستای برطرف کردن این تبعیض بود. متاسفانه قرار گرفتن ایرادات و مشکلات اداری در مسیر اجرای این قانون در سال جاری و شایعاتی پیرامون احتمال اجرای ناقص آن، باعث نگرانی های بسیاری بین همکاران عضو هیات علمی شده و رسیدن به این خواسته ی عادلانه را به امری فرسایشی تبدیل کرده است. از مسئولان و تصمیم گیرندگان انتظار می رود هر چه سریع تر این فرآیند  را به سرانجام رسانده و این مطالبه به حق را به مرحله اجرا در آورند. 

۳-بازنشستگان عضو هیات علمی و معلمان، سرمایه های گرانقدری هستند که عمر و نیروی جوانی خود را برای تربیت نیروی انسانی متخصص صرف کرده اند اما متاسفانه وضعیت معیشت ایشان حتی از همکاران شاغل شان نیز نامناسب تر است، امری که به هیچ وجه شایسته و درشان این پیشکسوتان گرانقدر نیست. بازنشستگان، آیینه تمام نمای آینده شاغلین فعلی است و چنین تصویری قطعا اسباب دلگرمی شاغلین فعلی نخواهد بود. لذا انتظار می رود توجه فوری به معیشت و رفاه این خدمتگزاران صدیق جامعه از اولویت های مدیران و برنامه ریزان کشور باشد.

۴-پژوهش در کنارآموزش یکی از بال های پیشرفت علمی کشور است. عدم تخصیص بودجه کافی برای فعالیت های پژوهشی و به موازات آن افزایش سرسام آور هزینه های پژوهش، باعث صدمات جدی به امر پژوهش شده است. از مجلس محترم شورای اسلامی و دیگر دستگاه های علمی و اجرایی انتظار می رود با تصویب و تخصیص بودجه های مناسب برای این فعالیت ها و همچنین هدایت بودجه های موجود به مسیرهای اصلی تحقیق و توسعه به حل مشکلات این بخش کمک کنند". 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تبعیض حقوق اعضای هیات علوم وزارت علوم حقوق اعضای هیات علمی وزارت بهداشت اعضای هیات علمی فعالیت ها ی آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۵۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟

آفتاب‌‌نیوز :

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره علت مرگ «فرزانه اکبری» پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی توضیحاتی ارائه داد.

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: «علت فوت «فرزانه اکبری» پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در دست بررسی است و شایعات در فضای مجازی صحت ندارد.»

او ادامه داد: «فرزانه اکبری، پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی، چهارم اردیبهشت ماه، در جهرم به خاک سپرده شده است و پزشکی قانونی علت مرگ او را محرمانه، به اطلاع خانواده‌اش خواهد رساند.»

«فرزانه اکبری»، همسر دکتر «فرید شهریور» فوق تخصص چشم بود که هفته پیش درگذشت.

در چند روز اخیر، خبر‌هایی مبنی بر مصرف مشروبات الکی تقلبی و مسمومیت ۲۹ پزشک در جهرم، در یک میهمانی منتشر شده است که تاکنون هیچ منبع موثقی این خبر را تایید نکرده است. 

در این خبر آمده است که چند پزشک، کلیه خود را از دست داده‌اند و چند پزشک هم در کما هستند.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جهرم بستری بودن پزشکانی تحت این عنوان را نیز تایید نکردند.

امروز هم برخی رسانه‌ها در فضای مجازی از دستگیری عوامل فروش مشروبات الکی تقلبی در جهرم خبر داده‌اند که پلیس هنوز این موضوع را تایید نکرده است.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

دیگر خبرها

  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • وزیر علوم: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند/ هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی نبوده است
  • دانشگاه جای رفتارهای وحشیانه با دانشجویان و اعضای هیات علمی نیست
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیئت علمی لغو شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی لغو شد