Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@03:35:12 GMT

نگاهی شفاف به باورهای غلط در درمان کرونا با تریاک و الکل

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۱۵۴۲

نگاهی شفاف به باورهای غلط در درمان کرونا با تریاک و الکل

به گزارش مهر، محمدرضا قدیرزاده پژوهشگر حوزه آسیب‌های اجتماعی در برنامه «طبیب» در خصوص این تفکر که معتادان کرونا نمی‌گیرند، عنوان کرد: اتفاقاً همین فردی که این موج را راه انداخت، الان بابت ترک اعتیادش در کمپ است، اما این جمله بهانه‌ای شد برای اینکه بسیاری که به دنبال ترک بودند دوباره به مصرف مواد روی بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این ویدئو مثل یک شوخی بود که گران تمام شد، در واقع از علامت‌های اصلی کرونا سرفه‌های خشک است و یکی از اثرات تریاک این است که سرفه را بند می‌آورد.

وی ادامه داد: اما عوارض ویروس را کم نکرده و ویروس به عوارض مخربش در بدن و ریه ادامه می‌دهد تا جایی که دیگر ریه از کار بیفتد. حالا اگر این تریاک باعث شود که سرفه‌ها بند بیاید خوب از کجا باید به اثرات مخرب ویروس پی ببریم، تریاک درمان تریاک نیست، تریاک عملاً علامت اصلی مثل سرفه، بدن درد و اسهال را از بین برده و ویروس سیستم بدن را از بین می‌برد، ویروس با تریاک از بین نمی‌رود با داروی آنتی ویروس از بین می‌رود و شما هر چه دیرتر به پزشک مراجعه کنید میزان درگیری ریوی‌تان بیشتر می‌شود.

رئیس گروه مطالعات اعتیاد در پزشک قانونی همچنین با اشاره به اینکه شیره تریاک بدتر است، اظهار کرد: فکر می‌کنید همین تریاکی که در کشور ما هست چقدر خالصی دارد؟ ۷۰ درصد آن مواد اضافی است حالا شیره تریاک که غلیظ تر است حاوی ناخالصی و سرب بیشتری است، از طرف دیگر کمتر تریاک و معتادی دیدم که مصرف سیگار نداشته باشد، همین سیگار خودش ریه را برای پذیرش انواع عفونت‌ها مستعد کرده و وقتی این ویروس به این سیستم وارد می‌شود، این ریه که خودش مشکل داشته عفونت‌های دیگر را هم روی خود اضافه کرده و تریاک هم باعث می‌شود که خلط‌های ریه تخلیه نشده و عفونت‌ها بیشتر شود و اتفاقاً بسیاری از افراد دچار همین مشکل می‌شوند.

قدیرزاده با اشاره به اینکه من در پزشک قانونی و سازمانی مشغول به کار هستم که مرگ و میرهای غیرطبیعی را رصد می‌کنیم، یادآور شد: در ابتدای کرونا مشاهده کردیم به یکباره آمار ناشی از مصرف الکل بالا می‌رود، بعد که بررسی کردیم دیدیم یک تفکر غلط در محافل خصوص و فضای مجازی نشر پیدا کرده که مصرف خوراکی و غرغره الکل در درمان و پیشگیری از کرونا مؤثر است. همان اسفند ۹۸، ۳۳۰ نفر بر اثر مصرف الکل فوت کردند در حالیکه آمار طبیعی ما یکسال در این مورد ۱۵۰ نفر است.

وی در ادامه توضیح داد: از اسفند ۹۸ تا خرداد ۹۹، ۶۷۰۰ نفر به دلیل مسمومیت با الکل به بیمارستان‌های ما مراجعه کردند که ۹۸۰ نفر آنها کلیه‌ها را از دست دادند که باید تا آخر عمر دیالیزی شوند، ۳۸۴ نفر نابینا و کم بینا شدند که اغلب جوانان بودند، بیش از یک هزار نفر در همین چهارماه بر اثر مصرف الکل فوت کردند و تعداد فوتی‌های الکل ما از فوتی‌های کرونا بیشتر شد.

این پژوهشگر حوزه آسیب‌های اجتماعی با تأکید بر اینکه یک تفکر و اطلاع‌رسانی و برداشت غلط منجر به این ضایعات شد، گفت: در این زمان کادر درمان به جای کرونا به مصدومان الکل خدمات می‌داد، خوشبختانه این روند خیلی کم شده اما باز هم با پیک‌های کرونا این مصرف شدت می‌گیرد و این یعنی هنوز این تفکر غلط وجود دارد.

قدیرزاده در پاسخ به این سؤال که «یک شربتی با مجوز بهداشت بیرون آمده که خودش حاوی تریاک است» اظهار کرد: مقدار کمی از تریاک در داروهایی مثل داروهای ضدسرفه وجود دارد، مصرف این دارو برای بعد از زمانی است که فرد دوره کرونا را سپری کرده اما هنوز سرفه‌های خشک آن وجود دارد و درصد تریاک آن بسیار پائین است این خیلی فرق دارد با خود تریاک، باید اینها را جدا کنیم و به جای خود درمانی و خفه کردن علائم سریع به پزشک مراجعه کنیم.

وی در ادامه در خصوص تبلیغات داروهای ترک اعتیاد و لاغری در شبکه‌های ماهواره‌ای نیز عنوان کرد: یک مشکل تفکری داریم که هرچه در ماهواره می‌گویند درست است، ما چندی پیش تمام این داروها را که ادعا می‌شد همه آنها گیاهی و تضمینی یک ماهه است و تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را دارد آزمایش کردیم که هیچ کدام از آنها درست نبوده و پایه همه آنها ترامادول و داروهای اعصاب بود و چون قوی‌تر بود افراد مواد را ترک کرده و اتفاقاً به خود این مواد معتاد می‌شدند و در دام فروشندگان این شبکه‌ها می‌افتادند.

این پزشک متخصص در پایان تصریح کرد: الان تبلیغات وسیعی به عنوان یک بنیاد در ماهواره انجام می‌شود، وقتی داروهای این بنیاد را بررسی کردیم متوجه شدیم پایه آن متادون است، اکثر این داروها را من آنالیز کردم حتی داروهای لاغری، اینها اتفاقاً شیمیایی بوده و حاوی مواد مخدر از جمله شیشه است و برخی آنفتامین دارد که کلاً در آمریکا و اروپا به دلیل عارضه سکته قلبی مصرف آن ممنوع شده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۱۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسید کربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب دیده، اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب دیده است اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه داشته باشد، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان برای بیمار به همراه دارد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که یک دندان پوسیدگی سطحی دارد با یک ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان هم کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده شده و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی از مواد غذایی گفت: دندان وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارد، اولین حساسیتی که نشان می‌دهند به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد این مواد لا به لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده شده که بعد از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماه غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل گرفته و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله دندان احتمال دارد دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد خیلی شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری از اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی از افراد عادت دارند لیمو ترش را با دندان فشار دهند و این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زود هنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار دارد، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر بوده و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به خوبی رعایت می‌کنند و استفاده مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید دارند، مراجعه آنها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار انجام شود.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، باید مراجعه کودکان به دندان‌پزشک هر شش ماه یا سالی یک بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده شده و مداخله زودتر هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در موارد انتهای پوسیدگی دندان اگر به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به بیمار تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان هم ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان