Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@14:29:23 GMT

اثرات رفع تحریم بر صنعت فولاد کشور

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۴۴۱۹۰

اثرات رفع تحریم بر صنعت فولاد کشور

اثرات رفع تحریم بر صنعت فولاد و بازار آهن آلات کشور چیست؟ احتمالاً اگر شما هم اخبار سیاسی این روزهای کشور را دنبال کرده باشید، متوجه مذاکرات مبتنی بر رفع تحریم های آمریکا به ایران شده اید.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام آهن تخفیف، کشور ما در سال های گذشته و بعد از خروج آمریکا از برجام با تحریم هایی در صنایع مختلف روبرو بوده است که صنایع فولاد و آهن آلات نیز از این امر مستثنی نبوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حالا که قرار است برخی از این تحریم ها برداشته شود، چه آینده ای را باید برای بازارهای مختلفی مانند بازار آهن آلات متصور باشیم؟ اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید، در ادامه با ما همراه باشید. در این متن با یکی از کارشناسان قدیمی شرکت آهن تخفیف همراه شده ایم تا به صورت کاملا تخصصی این موضوع را برای شما مورد بررسی قرار دهیم.

چرا تحریم بر بازار آهن آلات و فولاد تاثیر می گذارد؟

قبل از اینکه اثرات رفع تحریم بر صنعت فولاد کشور و بازار آهن را مورد بررسی قرار دهیم، ابتدا باید به این سوال بپردازیم که آیا اصلا تحریم ها باید روی این صنعت تاثیر داشته باشد یا خیر؟ بسیاری از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید در داخل کشور از خارج وارد می‌شود. از این گذشته برخی از محصولات نیز هنوز در کشور تولید نشده و نیاز به واردات آنها خواهیم داشت. و همچنان محصولات داخلی که صنعت فولاد ایران صادر کننده این محصولات است، برای صادر شدن تحت تاثیر تحریم ها قرار گرفته است. جمیع همه این جوانب نشان می دهد که رفع تحریم‌ها می تواند اثر بسیار زیادی روی این بازار داشته و رونق قاب توجهی برای آن ایجاد نماید.

چرا باید به آینده بازار آهن آلات کشور و صنعت فولاد بعد از رفع تحریم ها امیدوار باشیم؟

در سال‌های اخیر صنعت فولاد کشور تحت تاثیر عوامل تحریمی قرار گرفته و از پتانسیل های واقعی خود دور بوده است. با رفع تحریم ها بسیاری از موانع پیش روی این بازار از بین رفته و امکان رسیدن به حداکثر پتانسیل ها در بازار آهن آلات و صنعت فولاد کشور وجود خواهد داشت. برای اینکه این موضوع را بهتر درک کنید، در ادامه عواملی را با هم مرور خواهیم کرد که تحریم ها مانعی برای آنها بوده و رفع تحریم ها می تواند شرایط ایده آل تری را برای بازار ایران در عرصه آهن رقم بزند. این عوامل همگی از مهم ترین عوامل موثر در صنعت فولاد کشور هستند.

راه های تجارت بین المللی باز می شود

هر چند در سال های گذشته وجود بعضی از  شرکت ها باعث شده تا کاربران ایرانی بدون هیچ دغدغه ای نیازمندی های خود را در بازار آهن آلات تامین نمانید، اما با این حال عدم حضور ایران در بازار جهانی فولاد می توانست تاثیر منفی را در دراز مدت روی این صنعت بگذارد. رفع تحریم ها درب های تجارت بین المللی را هم برای واردات محصولات مورد نیاز و هم برای صادرات تولیدات داخلی فراهم می آورد. این موضوع هم باعث افزایش کیفیت محصولات داخلی خواهد شد و هم ارز آوری قابل توجهی برای کشور ما به دنبال خواهد داشت.

شرایط حمل و نقلی ایمن و راحت تر

یکی دیگر از مشکلات بزرگی که مسیر ارائه خدمات بهتر شرکت های مربوط به آهن آلات و فولاد را سخت نموده و کیفیت عرضه محصولات آنها را به بازارهای جهانی با مشکل روبرو کرده بود، حمل و نقل است. رفع تحریم ها باعث می شود تا از این پس امکان استفاده از خدمات بیمه های بین المللی برای حمل و نقل های آهن آلات وجود داشته باشد. از این رو دیگر نگرانی از این بابت برای بازار داخل وجود نخواهد داشت.

کاهش هزینه ها در تجارت بین المللی

هر چند در حال حاضر بسیاری از شرکت ها با استفاده از شرایط خاصی به دنبال تامین نیازهای خود از بازار بین المللی رفته و به اصطلاح از روش های دور زدن تحریم ها استفاده می نمایند، اما این شرایط باعث شده تا هزینه های این دست از شرکت ها بسیار بالا رفته و عملا روی هزینه و نرخ محصولات مربوط به آهن آلات در داخل کشور نیز شود. با رفع تحریم ها و امکان مبادلات تجاری ساده تر این نگرانی را نیز دیگر برای این بازار شاهد نخواهیم بود.  شرکت های فعال در این عرصه می توانند با هزینه های کمتری نیازهای خود را برطرف نمایند.

رونق بازار آهن آلات

میزان عرضه و تقاضا در بازار آهن آلات و صنعت فولاد کشور نیز تحت تاثیر تحریم های خارجی قرار داشته و بسیاری از صنایع به دلیل ناکارآمد بودن سیستم درآمد زایی به دلیل همین تحریم ها کارهای خود را به تعویق انداخته بودند. اکنون با رفع احتمالی تحریم ها دیگر نگرانی از این بابت برای فعالان این بازار وجود نخواهد داشت.

اطلاعات خود را در بازار آهن آلات برای بعد از رفع احتمالی تحریم ها کامل کنید

قراردادهای تجاری پرتعدادی را از هم اکنون برای دوران رفع احتمالی تحریم ها شاهد هستیم. کاربرانی که هنوز با چالش هایی در این باره روبرو هستند، می توانند اطلاعات دقیق تر در این باره را در سایت تخصصی آهن تخفیف (www.ahantakhfif.com) در اختیار داشته و از این طریق بهترین شرایط را برای آینده کسب  و کار خود رقم بزنند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رفع تحریم ایران صنعت فولاد آهن تخفیف بازار آهن آلات صنعت فولاد کشور رفع تحریم ها آهن آلات شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۴۴۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین