Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-30@14:08:14 GMT

کاهش موقت نرخ دلار اثر چندانی بر معیشت و تولید ندارد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۶۱۳۵۷

کاهش موقت نرخ دلار اثر چندانی بر معیشت و تولید ندارد

به گزارش «نماینده» سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه پیرامون نوسانات اخیر نرخ ارز، گفت: اگرچه با توجه به بالا بودن نرخ ارز و فشار اقتصادی ناشی از آن بر معیشت مردم، همه ما از پایین آمدن قیمت ارز استقبال می‌کنیم، اما اگر این پایین آمدن موقتی باشد نه تنها بر معیشت مردم اثر مثبتی ندارد، بلکه منجر به خسارت به تولید و صادرات خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رییس مجلس شورای اسلامی توضیح داد: دولت به جای آن که ذخایر ارزی را با نگاه اقتصاد مقاومتی و به منظور حفظ توان مقاومت و تقویت بنیه اقتصادی کشور حفظ و مدیریت کند، ابتدا از طریق فروش ارز در بازارهای ارزی کشورهای همسایه، به طور کاذب ارز را ارزان نگاه داشته بود تا مانع از انتخاب مجدد این دولت در سال ۹۶ نشود. آنگاه پس از آن که ذخایر ارزی کشور رو به اتمام رفت و آسیب‌پذیری کشور از تحریم به اوج رسید و ترامپ با علم به این ضعف از برجام خارج شد، دولت منابع ارزی باقیمانده را در بدترین قالب یعنی تخصیص ارز ترجیحی ۴۲۰۰ به واردات، حیف و میل کرد. سیاستی که نه تنها منجر به کنترل نرخ ارز نشد بلکه عملا نرخ ارز بازار آزاد را رها کرد تا هر کجا می‌خواهد بالا برود و انتظارات تورمی را بالا ببرد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ضمن آن که منابع محدود ارزی کشور صرف واردات کالاهایی شد که عمدتاً به جای کاهش قیمت محصولات برای مصرف کننده نهایی، صرف رانت جویی و سو استفاده شدند. نتیجه این سیاست‌ها چیزی جز از صرفه انداختن تولید، و به صرفه ساختن رانت خواری و سو استفاده نبوده است.

مذاکرات اگر برای مردم آب نداشته باشد برای آنهایی که برندی جز مذاکره ندارند نان دارد

وی ادامه داد: عمده اشکالاتی که در سیاست گذاری ارزی کشور وجود دارد ناشی از انگیزه‌های رانت جویانه ای است که به گلوگاه‌های تصمیم سازی کشور نفوذ کرده‌اند. ما نمی‌خواهیم از واژه مافیا استفاده کنیم اما کسانی که از این واژه استفاده می‌کنند بهتر از همه می‌دانند کدام مافیاها ارز ۴۲۰۰ را تصویب کردند و بعد خود بر سر سفره تخصیص آن نشستند.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به چرایی کاهش اخیر نرخ ارز، تصریح کرد: حالا همان کسانی که جامعه را با تصمیمات اشتباه و تفکرات پوسیده و نخ نما شده‌ی مدیریتی‌شان به اینجا کشانده‌اند، بازار ارز را چنان به مذاکرات بی‌فرجام خود گره زده و شرطی کرده‌اند که جامعه هستی و نیستی خود را در بقای ایشان در قدرت تصور کند. اما جامعه ایران امروز، آگاه‌تر از آن است که باز هم فریب این نمایش تکراری را بخورد.

وی افزود: مردم ایران امروز به خوبی می‌دانند که مذاکرات اگر برای مردم آب نداشته باشد برای آنهایی که برندی جز مذاکره ندارند نان دارد. مردم رشید ایران دیگر آموخته‌اند که بالا رفتن ها و پایین آمدن های ارز ابزار سیاست‌ورزی و رای آوری چه کسانی است. مردم می‌دانند که بازنده‌ی بازی دولتمردان با نرخ ارز مردم هستند، چه ارز بالا برود و چه پایین بیاید. به گمانم مردم این را هم بدانند که بدون کسب قدرت در اقتصاد از طریق دور انداختن تفکرات پوسیده‌ای که در مدیریت کشور حاکم است، و قطع کردن منافع نامشروعی که در حفظ وضع موجود پنهان شده، در مذاکرات هم توفیق حاصل نخواهد شد./

منبع: نماینده

کلیدواژه: رانت قاضی زاده هاشمی نرخ دلار هیات رئیسه مجلس ارزی کشور نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۶۱۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا هشتم اردیبهشت‌ماه معادل ۲۶.۵۷ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۲۹.۰۳ میلیارد مترمکعب بود، ۸ درصد کاهش داشته است؛ همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز با عدد ۱۶.۵۲ میلیارد متر مکعب نسبت به سال قبل یک درصد کاهش داشته است.

به‌گزارش ایسنا،حجم آب موجود مخازن اکنون ۳۱.۵۶ میلیارد متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۳۱.۶۰ میلیارد متر مکعب بوده نیز تغییری نداشته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۶۴ درصد است.

وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در ۱۱سد درصد پرشدگی ۱۰۰درصد است، به‌طوری‌ که سد ارس آذربایجان شرقی، سد شهید قنبری استان آذربایجان غربی، سد جگین استان هرمزگان، سد کوثر کهگیلویه و بویراحمد، سد رودبار استان لرستان، سد ایلام و سد قشلاق و آزاد استان کردستان و سدهای پیشین، ریزدان، خیرآباد، ماشکیدعلیا ۱۰۰ درصد پر هستند.

همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۰۰.۱ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۱۵.۲میلیمتر) ۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۳.۱میلیمتر) ۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900458

دیگر خبرها

  • همراه پرخرج
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • جهش تولید بیانگر ارتقای فرهنگ/لزوم توجه به امنیت معیشت مردم
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ |برنت ۸۸ دلار و ۳۳ سنت شد
  • وزیر تعاون: تمام دغدغه رئیس جمهور معیشت مردم است
  • وزیر تعاون: تمام دغدغه رییس جمهور معیشت مردم است
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!