Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:20:58 GMT

پیش بینی اوپک از احیای قوی تقاضای جهانی برای نفت

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۷۹۰۰۳

پیش بینی اوپک از احیای قوی تقاضای جهانی برای نفت

اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود خوش بینی به بهبود قوی تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۱ را با توجه به رشد چین و آمریکا حفظ کرد.

به گزارش ایسنا، اوپک در گزارش ماهانه بازار نفت پیش بینی کرد تقاضا در سال ۲۰۲۱ به میزان ۵.۹۵ میلیون بشکه در روز معادل ۶.۶ درصد رشد می کند و به ۹۶.۴۶ میلیون بشکه در روز می رسد که نسبت به پیش بینی گزارش ماه پیش بدون تغییر ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوش بینی اوپک به بهبود تقاضا با وجود هشدار نسبت به ابهامات قابل توجه مرتبط با پاندمی و نگرانی نسبت به بحران کووید ۱۹ در هند و تاثیر منفی آن روی قیمتهای نفت حفظ شده است. قیمت نفت برنت از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون ۳۰ درصد رشد کرده و حدود ۶۸ دلار در هر بشکه است.

در گزارش ماهانه اوپک آمده است: هند در حال حاضر با چالشهای مربوط به کووید ۱۹ دست و پنجه نرم می کند و بنابراین با تاثیر منفی آن بر احیای اقتصادی در سه ماهه دوم مواجه می شود اما انتظار می رود روند رشد اقتصادی این کشور در نیمه دوم سال میلادی جاری بهبود پیدا کند.

میانگین هفت روزه موارد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در هند روز سه شنبه رکورد زد. پالایشگاههای نفت در هند که سومین واردکننده بزرگ نفت جهان است، نرخ پالایش نفت را کاهش داده اند.

اوپک در گزارش ماهانه اش پیش بینی تقاضا برای نفت در سه ماهه دوم امسال را به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد اما برآوردش از میزان تقاضا در سه ماهه سوم را ۱۵۰ هزار بشکه در روز و در سه ماهه چهارم را ۲۹۰ هزار بشکه در روز افزایش داد.

این گروه نرخ رشد اقتصادی جهانی در سال ۲۰۲۱ را ۵.۵ درصد پیش بینی کرد که ۰.۱ درصد بالاتر از نرخ پیش بینی شده در ماه پیش بود و انتظار دارد تاثیر پاندمی تا ابتدای نیمه دوم سال میلادی جاری تا حدود زیادی مهار شود.

اوپک و متحدانش در آوریل موافقت کردند تولید نفت را از ماه مه به تدریج افزایش دهند. افزایش تولید اوپک پلاس پس از درخواست دولت جدید آمریکا از عربستان سعودی برای معقول نگه داشتن قیمتهای انرژی تصویب شد.

طبق گزارش اوپک، تولید این گروه در آوریل تحت تاثیر افزایش تولید ایران که از مشارکت در محدودیت عرضه اوپک پلاس معاف است، اندکی افزایش یافت و با ۳۰ هزار بشکه در روز رشد، به ۲۵.۰۸ میلیون بشکه در روز رسید.

اوپک پلاس تولیدش را در ماه مه سال گذشته ۹.۷ میلیون بشکه در روز محدود کرده بود تا فروپاشی تقاضا در اوج بحران کووید ۱۹ را جبران کرد. عمده این محدودیت عرضه همچنان اعمال می شود.

بر اساس گزارش رویترز، اوپک با اشاره به تاثیر یخبندان تگزاس بر تولید آمریکا، پیش بینی کرد تقاضا برای نفت این گروه در سال میلادی جاری به ۲۷.۶۵ میلیون بشکه در روز می رسد که ۲۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از برآورد ماه پیش است. همچنین پیش بینی کرد عرضه غیراوپک ۷۰۰ هزار بشکه در روز رشد خواهد کرد که کمتر از ۹۳۰ هزار بشکه در روز پیش بینی ماه گذشته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اوپك تقاضا برای نفت کرونا در جهان میلیون بشکه در روز هزار بشکه در روز سال میلادی جاری گزارش ماهانه پیش بینی سه ماهه گزارش ماه کووید ۱۹ برای نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۹۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶

پیش‌بینی می‌شود تورم جهانی پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا کند و تا سال ۲۰۲۶ به ۳.۷ درصد برسد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نرخ تورم جهانی به‌تدریج در حال کاهش، اما این کاهش کند بوده است. سوال این است که آیا تورم به اندازه کافی کاهش پیدا می‌کند تا سیاست‌های پولی را تسهیل کند یا خیر. فدرال رزرو تاکنون نرخ‌ها را به مدت ۹ ماه در میان تورم اصلی قوی‌تر از حد انتظار نگه داشته است که این اقدام قیمت‌های نوسان انرژی و مواد غذایی را حذف نمی‌کند.

با این حال با نگاهی بیشتر به آینده، پیش‌بینی‌های تورم صندوق بین‌المللی پول (IMF) نشان می‌دهد که با کاهش فشار قیمت‌ها، تورم کاهش پیدا می‌کند، اما مسیر کاهش تورم خالی از ریسک‌های ناشناخته نیست.

چشم‌انداز تورم صندوق بین‌المللی پول

طبق آخرین پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول برای نرخ تورم جهانی تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا خواهد کرد. این امر نشان‌دهنده روندهای تورم امیدوارکننده در میان رشد انعطاف‌پذیر جهانی است.

در حالی که تورم تا حد زیادی به دلیل کاهش قیمت انرژی و کالاها کاهش پیدا کرده است، تورم بالای مداوم خدمات چالش‌هایی را برای کاهش فشار قیمت‌ها ایجاد می‌کند. علاوه بر این، صندوق بین‌المللی پول خطر بالقوه تشدید درگیری در خاورمیانه را برجسته می‌کند که می‌تواند به شوک‌های قیمت انرژی و هزینه‌های حمل‌ونقل بالاتر منجر شود.

این تحولات می‌تواند بر سناریوهای تورم تأثیر منفی بگذارد و بانک‌های مرکزی را به اتخاذ سیاست‌های پولی سخت‌تر ترغیب کند. به‌طور کلی پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی به ۳.۷ درصد کاهش داشته باشد که به‌طور قابل توجهی بالاتر از هدف دو درصدی تعیین‌شده توسط چندین اقتصاد بزرگ است. از سوی دیگر در این سال می‌توان شاهد واگرایی در مسیر تورم بین اقتصادهای پیشرفته و نوظهور بود.

در حالی که پیش‌بینی می‌شود کشورهای ثروتمند تا سال ۲۰۲۶ نرخ تورم را نزدیک‌تر به هدف دو درصدی ببینند، پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم در اقتصادهای نوظهور به ۴.۹ درصد برسد که به میانگین‌های قبل از همه‌گیری نزدیک‌تر خواهد شد.

کد خبر 750447

دیگر خبرها

  • ضرورت احیای هنر نمدمالی در بام ایران برای تبدیل آن به کالای صادرات محور
  • تقاضا جهانی برای بنزین کاهشی است
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!