Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شاتا، سید جواد ساداتی‌نژاد در نشست هم‌اندیشی برنامه‌های توسعه صادرات کشور که روز گذشته با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران دولتی و روسای تشکل‌های خصوصی حوزه صادرات برگزار شد، ضمن تشکر و قدردانی از فعالان حوزه صادرات کشور و اشاره به جایگاه و نقش آن‌ها در ارز‌آوری، گفت: مطالعات و بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های کشور و یکی از مزیت‌های نسبی ایران، بخش کشاورزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لزوم توجه به بخش سرمایه‌گذاری و تجارت

رئیس کمیسیون «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه حوزه کشاورزی در  دو بخش تجارت و سرمایه‌گذاری با مشکلات و چالش‌هایی روبرو است، تصریح کرد: در طی ۴۰ سال گذشته بالاترین سرمایه‌گذاری دولت‌ها در بخش کشاورزی، چهار درصد بوده است و هنوز سرمایه‌گذاری و تجارت کشاورزی در کشور بصورت سنتی است و لازم است توجه بیشتری در این دو حوزه شود.

برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های کشاورزی کشور

نماینده مردم کاشان و آران‌بیدگل در خانه ملت نگاه دستگاه و متولی تولید در بخش کشاورزی را در اغلب موارد، محدود به رفع نیازهای داخلی توصیف کرد و افزود: در بخش تولید، اقدامات زیادی برای کاشت و تولید هدفمند برای صادرات انجام نشده است؛ در حوزه ارزش افزوده و افزایش سطح عملکرد، تقریبا از ظرفیت‌های موجود در کشور استفاده نشده است و تلاش کمیسیون کشاورزی ارتقاء و بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری و تجارت در بخش کشاورزی است.

ساداتی‌نژاد در ادامه صحبت‌های خود از تدوین قانون در راستای حل این مشکلات خبر داد و گفت: ان‌شاءالله هفته آینده این موضوع در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت تا بتوانیم تمرکز و نگاه ویژه‌ای در دو حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی انجام دهیم.

همت وزیر صمت در برگرداندن اختیارات به جهادکشاورزی

وی با بیان اینکه قانون تمرکز به خوبی اجرا نشده است، بخشی از مشکلات این حوزه را ناشی از عدم تمرکز کل زنجیره در یک وزارتخانه و پراکندگی اختیارات دانست و اذعان داشت: وزیر صمت در این مدت با توجه به وعده خود در زمان رأی اعتماد مبنی بر برگرداندن اختیارات این حوزه به وزارت جهاد کشاورزی، با جدیت، اصرار و حریت اقدامات موثری را انجام داده است که جای تقدیر و تشکر دارد و من شهادت می‌دهم اگر تاخیری در انجام این مهم است، مربوط به وزارت صمت نیست.

رئیس کمیسیون  «کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست» مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه وزارت جهاد باید در این حوزه تلاش بیشتری داشته باشد و از ظرفیت افراد حرفه‌ای در این زمینه استفاده کند، بر تمرکز حوزه تجارت و سرمایه‌گذاری کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد.

 طبق توضیحات ساداتی‌نژاد قانون تمرکز اختیارات وزارت جهاد کشاورزی در سال 92 به تصویب رسید اما با مصوبه شورای سران لغو شد و برخی از اختیارات این حوزه به وزارت صمت منتقل شد و علی‌رغم تلاش وزارت صمت در راستای انجام مسئولیت‌های مربوطه، به دلیل نبود فرماندهی واحد در این حوزه، نتیجه مطلوب و مورد انتظار حاصل نشد؛ با پیگیری‌هایی انجام شده، از فروردین سال جاری، تقریبا تمامی اختیارات به‌ویژه در خصوص بازار مرغ به وزارت جهاد کشاورزی برگشت و در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه پاسخگوست.

نماینده مردم کاشان و آران‌بیدگل در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: اتفاقات اخیری که در حوزه محصولات کشاورزی در کشور اتفاق افتاد به دلیل عدم فرماندهی واحد است که با ورود آقای رزم‌حسینی به وزارت صمت تلاش برای برگرداندن این اختیارات به صورت جدی‌‎تر دنبال شد و حتی به سمت توافقنامه بین وزرای صمت و جهاد کشاورزی نیز رفت اما به سرانجام نرسید؛ موضوع قانون تمرکز اختیارات وزارت جهاد کشاورزی هفته آینده در مجلس مطرح خواهد شد که  بر اساس آن سه اتفاق مهم  ساختاری در زمینه تنظیم بازار محصولات کشاورزی، تجارت داخلی و خارجی این حوزه و سرمایه‌گذاری با مسئولیت وزارت جهاد کشاورزی ایجاد خواهد شد.

نقش وزارت امور خارجه در حوزه تجارت

وی  در بخش  پایانی صحبت‌های خود خواستار توجه بیشتر وزارت امور خارجه به حوزه صادرات و فعالیت‌های اقتصادی شد و گفت: تلاش‌ها و تغییر رویکرد در وزارت امور خارجه و حوزه معاونت اقتصادی ایجاد شده است اما لازم است علاوه بر تسریع در تغییر رویکرد، در کنار نگاه سیاسی و امنیتی، به حوزه اقتصادی و ایجاد بازار بین‌المللی برای محصولات صنعتی و کشاورزی کشور نیز توجه شود و امیدواریم به زودی شاهد اتفاقات بزرگ و مثبتی در حوزه صادرات و اقتصاد کشور باشیم.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی سرمایه گذاری سید جواد ساداتی نژاد رئیس کمیسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی سرمایه گذاری بخش کشاورزی حوزه صادرات وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۹۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، منصور امیریان گفت: این همایش با هدف ارتقای شاخص سلامت، پیشگیری و کاهش مخاطرات و آلودگی‌های تهدید کننده سلامت، در زنجیره مواد غذایی با منشا گیاهی و لزوم و اهمیت تولید و عرضه محصولات تولیدی شناسه دار با حضور تولیدکنندگان محصولات کشاورزی و مسئولین شهرستانی و استانی در سالن اجتماعات فرهنگیان شهرستان مرودشت شد.

او افزود: با توجه به اهمیت موضوع سلامت و امنیت غذایی جامعه و اولویت موضوع در سازمان جهاد کشاورزی فارس، مقرر شد محصولاتی که شناسه محصول را دریافت کنند، اجازه صادرات به خارج از کشور و فروش در بازار داخلی را خواهند داشت.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: محصولات باغی شامل کیوی، انگور، سیب، پسته، انار، خرما و مرکبات و محصولات مزرعه‌ای و گلخانه‌ای شامل خیار، گوجه، فلفل دلمه ای، بادمجان و کرفس برای صادرات به خارج از کشور و محصولات بازار داخلی شامل گوجه و خیار گلخانه‌ای و مزرعه ای، پیاز، سیب زمینی، پرتقال و سیب، ملزم به دریافت کد شناسه محصول هستند.

امیریان تصریح کرد: تولید کنندگان محصولات برای ثبت نام و دریافت کد شناسه محصول برای صادرات، قبل از کاشت و بازار داخلی یک ماه قبل از برداشت، به دفاتر نظام مهندسی کشاورزی و مراکز جهاد کشاورزی شهرستان مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند