Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: بررسی‌های اخیر پژوهشگران حاکی از آن است که بشر در ۶۰ سال گذشته باعث تغییر شکل و کاربری سرزمین‌های بسیاری شده که در مجموع وسعتی به اندازۀ دو قاره آفریقا و اروپا دارند.
از جمله این تغییر شکل‌ها، تبدیل جنگل‌ها به زمین‌های زراعی یا تبدیل سرزمین‌های ساوانا به مرتع، همچنین گسترش شهرها بوده است.
کارینا وینکلر، جغرافیدان دانشگاه واخنینگن هلند که رهبری این تیم تحقیقات در گروه تحقیقات آب و هوایی و تغییر کاربری اراضی را برعهده داشته، به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «از آنجا که زمین نقشی اساسی در ایجاد تغییرات آب و هوایی، تنوع زیستی و تولید مواد غذایی بازی می‌کند، درک تغییرات ایجاد شده در آن برای طراحی یک استراتژی پایدار در آینده ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

توجه به تغییر کاربری‌های داده شده از آن رو مهم است که خاک و گیاهان بویژه در جنگل‌های گرمسیری، حدود ۳۰ درصد از آلودگی‌های دی اکسید کربن تولید شده توسط انسان را جذب می‌کنند. بنابراین تغییرات گسترده‌ای که در ۶۰ سال اخیر انجام شده، تاثیر بسزایی در برنامه‌های جهانی مبارزه با تغییرات آب و هوایی دارد.
تحقیقات همچنین نشان داده است که از سال ۱۹۶۰ میلادی تقریبا یک میلیون کیلومتر مربع از پوشش جنگلی کره زمین کاسته شده و تقریبا به همین میزان به زمین‌های زراعی و مراتع افزوده شده است.
با این وجود این تغییر کاربری‌ها در همه نقاط جهان به یک میزان نبوده است. در این ۶۰ سال بر پوشش جنگلی بسیاری از مناطق اروپا از جمله روسیه، همچنین شرق آسیا و آمریکای شمالی افزوده شده و در مقابل در کشورهای در حال توسعه بطور قابل توجهی کاهش یافته است.
در مقابل، مزارع کشاورزی در کشورهای ثروتمند یاد شده کاهش و در کشورهای در حال توسعه افزایش یافته تا به این ترتیب مواد غذایی مورد نیاز کشورهای ثروتمند در جایی دور از خاک آنها تولید شود.
به گفته کارینا وینکلر، تقاضای جهانی برای کالا مهمترین دلیل نابودی جنگل‌ها بوده است و بر همین اساس «در برزیل، جنگل‌های آمازون برای تولید گوشت گاو، نیشکر و سویا از بین رفته‎‌اند. در جنوب‌شرق آسیا نیز برای تولید روغن پالم و در نیجریه و کامرون برای تولید کاکائو، پوشش‌های جنگلی نابود شده‌اند.»
برای انجام این تحقیق، علاوه بر استفاده از داده‌های فائو یا همان سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، وضعیت گسترش مناطق شهری، مزارع کشاورزی، تغییرات ایجاد شده در علفزارها و مراتع، حتی مناطق دارای پوشش گیاهی کم یا فاقد پوشش گیاهی مانند بیابان‌ها همچنین داده‌های جمع آوری شده از سوی ماهواره‌ها مطالعه شده است.
نتیجه این بررسی‌ها نشان داد که از سال ۱۹۶۰ میلادی، دسته بندی‌های مربوط به پوشش گیاهی حدود ۱۷ درصد از سطح کره زمین، دست‌کم برای یک بار بطور کامل تغییر یافته است. در برخی از مناطق، این تغییر دسته بندی بیش از یکبار نیز دیده شده که با احتساب آنها، در مجموع ۳۲ درصد از کل سطح زمین در این مدت دستخوش تغییرات جدی و تغییر کامل کاربری شده است.
چیزی که «پوست زمین» نامیده می‌شود، با وسعت ۵۱۰ میلیون کیلومتر مربع سراسر سطح این کره را پوشانده است. ۷۰ درصد از این وسعت (۳۶۱ میلیون کیلومتر مربع) را آب گرفته که عمدتا نیز آب اقیانوس‌ها هستند.
از ۱۴۹ میلیون کیلومتر مربع باقی مانده، حدود ۱۵ میلیون کیلومتر مربع به طور دائم توسط یخ‌ها پوشانده شده و تنها ۱۳۴ میلیون کیلومتر مربع زمین بدون یخ باقی مانده است.
منبع: یورونیوز برچسب ها: زمین

منبع: خرداد

کلیدواژه: زمین میلیون کیلومتر مربع جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۸۹۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث ۴۲ هزار متر مربع فضای آموزشی در ایلام

به گزارش خبرنگار مهر، علی درویشی صبح یکشنبه در دیدار با امام جمعه ایلام با گرامی داشت یاد شهید مطهری و سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)، به دیدار فرهنگیان و معلمان با رهبری معظم انقلاب و دقت نظر و توجه ایشان به آموزش و پرورش و برنامه‌های داخلی این وزارت خانه نظیر سند تحول بنیادین، توجه به مدارس دولتی و توانمند سازی معلمان و ثبات مدیریت در آموزش و پرورش اشاره کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه گزارشی از اقدامات و وضعیت آموزش و پرورش استان پرداخت و در ادامه به بخشی از توفیقات مجموعه در دوره اخیر اشاره کرد و گفت: مجموعه آموزش و پرورش استان به نبوغ فکری و عملی در جهات مختلف رسیده است که از جمله‌ی آن می‌توان به احداث ۴۲ هزار متر مربع فضای آموزشی و بیش از ۴۰ هزار متر مربع چمن مصنوعی، اجرایی سازی رتبه بندی برای همکاران، رشد شرکت دانش آموزان در طرح‌های مختلف فرهنگی، ورزشی و علمی و… برگزاری یادواره‌های شهدا در سطح مدارس، افزایش پوشش تحصیلی و اجرای طرح‌های قرآنی و توانمند سازی معلمان در طرح اتقان و برگزاری جشن‌های تکلیف‌های عبادی و سیاسی و… اشاره کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام در پایان به موفقیت معلمان نمونه استان در مرحله کشوری اشاره داشت و گفت: امسال از ۸ معلم معرفی شده به مرحله کشوری ۲ نفر از آنان نمونه کشوری شدند.

گفتنی است در پایان این مراسم، از معلمان نمونه استان تجلیل به عمل آمد.

کد خبر 6097182

دیگر خبرها

  • سرانه فضای آموزشی در گلستان حدود ۴.۸۵ متر مربع است
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • اتفاق عجیب در گل گهر؛ تغییر پیراهن در نیمه دوم!
  • (ویدئو) نماینده مجلس: تلویزیون میدان فرهنگ و هنر را تقریبا واگذار کرده است
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • احداث ۴۲ هزار متر مربع فضای آموزشی در ایلام
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • (ویدئو) واکنش جالب یک «تنبل» بعد از دیدن بچه گمشده‌اش