Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@09:00:05 GMT

ابررایانه ملی سیمرغ رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۲۱۳۲۷

ابررایانه ملی سیمرغ رونمایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، ابر رایانه ملی سیمرغ امروز با حضور محمد جواد جهرمی وزیر ارتباطات، احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ساختمان ترنج دانشگاه امیرکبیر رسما رونمایی شد.

توان پردازشی فعلی ابررایانه بیش از یک پتافلاپس (یک میلیون میلیارد عملیات ممیز شناور ۶۴ بیتی در ثانیه) است که با ۵۰۰ پتافلاپس در روز افتتاح کار خود را آغاز کرد و بعد از دو ماه در پایان فاز اول با ظرفیت کامل به کاربران خدمات ارائه خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظرفیت پردازشی این ابر رایانه تا ۵ پتافلاپس با استفاده از زیرساخت فعلی (در مرحله دوم) و تا ۱۰ پتافلاپس در فازهای بعدی قابل افزایش خواهد بود که چند هزار برابر سریع تر از پرقدرت ترین رایانه های رومیزی خواهد بود.

همچنین توان پردازشی فعلی ابریارانه در کاربردهای فوق سریعی که نیاز به دقت محاسبات ۶۴ بیتی ندارند(مانند هوش مصنوعی یا یادگیری عمیق) تا انتهای فاز اول برابر با ۲۰ پتافلاپس خواهد بود.

قابل ذکر است این ابر یارانه که در فاز اول بهره برداری شده حدود ۱۲ برابر از قوی ترین ابر یارانه کشور که در سال ۱۳۹۰ توسط همین تیم افتتاح شد سریع تر عمل می کند.

بستر محاسباتی ابر یارانه سیمرغ بر مبنای فناوری مجازی سازی و یارانش ابری طراحی شده، مجازی سازی باعث افزایش بهره وری از منابع موجود و انعطاف پذیری در ارائه خدمات متنوع شده و همچنین امنیت داده ها را دو چندان می کند.

در بستر پردازشی این ابر یارانه از آخرین فناوری های سخت افزاری و نرم افزاری موجود در دنیا استفاده شده است که باعث شده این ابر یارانه تبدیل به به روز ترین و قدرتمندترین ابر یارانه کشور شود.

استفاده از آخرین نسل از پردازنده های گرافیکی این امکان را می دهد که بتوان کاربردهای تحلیل کلان داده و هوشمند مصنوعی را با سرعت بسیار زیاد و در مقیاس منطقی ایجاد کرد. از ابر یارانه سیمرغ می توان در کاربردهای نوین نظیر هوش مصنوعی، تحلیل کلان داده، انتخابات اشیا، تصویرسازی، بازی سازی و پویانمایی، شبیه سازی های علمی، هواشناسی، تحلیل داده های ژنتیک و دیگر کاربردهای علمی که به توان پردازشی بسیار نیاز دارند، استفاده کرد.

با ظرفیت پردازشی راه اندازی شده در فاز فعلی، ایران جزو سی کشوری خواهد بود که دارای ابر یارانه هایی با ظرفیت پتافلاپسی هستند. جامعه هدف این ابر یارانه تمامی پژوهشگران مراکز پژوهشی و دانشگاهی، مهندسین، شرکت های دانش بنیان، استارت آپ ها و همچنین سازمان های دولتی و خصوصی از جمله بانک ها، بیمارستان ها، شهرداری ها و دیگر نهادها هستند که برای انجام تحقیقات و یا تحلیل داده در کاربردهای استراتژیک و مهم کشور نیاز به بستر پردازی دارند.

جمع سرمایه گذاری این طرح حدود هزار میلیارد ریال است که توسط نهادهای وزارت ارتباطات، معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم و دانشگاه امیرکبیر مورد حمایت قرار گرفته است. سهم وزارت ارتباطات حدود ۵۰۰ میلیارد ریال، معاونت علمی ۲۰۰ میلیارد ریال و وزارت علوم ۱۳۰ میلیارد و دانشگاه امیرکبیر بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال بوده است.

کد خبر 5213047 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: ابررایانه سیمرغ دانشگاه امیرکبیر ابررایانه هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حاکمیت سایبری امنیت سایبری شرکت دانش بنیان دولت الکترونیک همراه اول ویروس کرونا اینترنت گوگل شرکت مخابرات ایران استارت آپ واکسن کرونا فناوری فضایی امنیت اطلاعات دانشگاه امیرکبیر ابر یارانه میلیارد ریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۱۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای تا یک ماه آینده برطرف می‌شود

به گزارش قدس خراسان، «من ساکن بولوار توس هستم و برای فرزند شیرخوارم از بهداشت همین جا شیرخشک یارانه‌ای دریافت می‌کنم اما الان یک ماه است خبری از شیر خشک نیست و بهداشت هم می‌گوید نداریم. من دارم با بدبختی می‌گردم که هر جا شیر خشک قیمتش ارزون است بخرم. سه‌شنبه هم دوباره رفتم بهداشت می‌گویند خبری نیست، معلوم نیست کی بیاورند. تو را به خدا مسئولان کاری بکنند، بچه‌ام شیر ندارد. تا کی منتظر باشم؟» این نوشته، یک نمونه از پیام‌های مردمی درخصوص کمبود شیرخشک یارانه‌ای است که به تحریریه روزنامه قدس رسید و ما برای پیگیری پاسخش به سراغ دانشگاه علوم پزشکی مشهد رفتیم.

 مدیر جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص به خبرنگار قدس خراسان گفت: بحث شیرخشک‌های یارانه‌ای تابع قانون تغذیه با شیر مادر است، یعنی شیرخوارانی که در مراجعه به خانه‌های بهداشت مشخص شود شیر مادر برایشان کافی نیست برایشان کوپن شیرخشک یارانه‌ای صادر می‌شود.

محمد احمدیان ادامه داد: در یک مقطع زمانی، در سطح کشور ورودی شیرخشک‌های یارانه‌ای به استان‌ها نصف میزان نیاز بود، با پیگیری‌هایی که انجام دادیم و مشکل تولید در کارخانه‌ها هم حل شد، سهمیه را افزایش دادند و تا زمانی که سهمیه جدید به دست ما برسد، یک ماه زمان می‌برد.

معصومه مؤمنیان

دیگر خبرها

  • آب می‌تواند بدون حرارت و فقط با نور تبخیر شود
  • یارانه‌بگیران بخوانند/ یارانه‌ها و مستمری‌ها در بودجه ۱۴۰۳ چقدر افزایش پیدا می‌کند؟ + عکس
  • بر طرف شدن مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای در مشهد
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت
  • پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه کالا در استان بوشهر
  • «منم بچه مسلمان» هم با سیمرغ به تحول رسید
  • جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها تصویب شد
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی کردستان در حال انجام است
  • مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای تا یک ماه آینده برطرف می‌شود
  • ۳۱ درصد منابع پیش‌بینی‌شده هدفمندی یارانه‌ها محقق نشده است