Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@23:47:40 GMT

درمان تومورهای بدخیم با سلولهای ایمنی خویشاوند بیمار

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۳۱۹۱۵

درمان تومورهای بدخیم با سلولهای ایمنی خویشاوند بیمار

دکتر مرضیه ابراهیمی مجری طرح «درمان تومورهای مغزی با سلول های ایمنی» در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از پروژه هایی که در پژوهشگاه رویان در گروه سلول های بنیادی سرطان پژوهشگاه رویان انجام شد تحقیقات در زمینه درمان تومورهای مغزی بود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان افزود: هدف از این مطالعات این بود که بتوانیم تومورهای مغزی را با استفاده از سلولهای ایمنی فعال شده بعد از عمل جراحی هدف قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیمی اضافه کرد: تومورهای مغزی «گلیوبلاستوما» بسیار بدخیم هستند که با جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی، بیمار، بهبودی کامل نمی یابند و متاسفانه بیماران مبتلا، از طول عمر پایینی برخوردار هستند.

به گفته مسئول گروه پژوهشی سلول‌های بنیادی سرطان پژوهشگاه رویان، سیستم ایمنی در همه افراد مسئول مبارزه با انواع سلول های توموری است، چنانچه به هر دلیلی این سیستم کارایی خود را از دست بدهد، امکان بروز سرطان در افراد زیاد خواهد شد.

ابراهیمی با بیان اینکه ما در صدد بر آمدیم تا از قانون طبیعت برای درمان تومور مغزی استفاده کنیم، گفت: به این منظور سلول های ایمنی را از خویشاوند بیمار جدا کرده و آن را در آزمایشگاه تقویت کرده و سپس در چندین نوبت این سلول ها را به ناحیه توموری پس از جراحی تزریق کردیم.

وی افزود: چون بعد از جراحی تومورها رشد می کنند از این رو هدف قرار دادن این سلول های سرطانی با سلول های ایمنی(نیک سل ها) می تواند رشد آنها را متوقف کند.

هدف قرار دادن تومورمغزی با سلول ایمنی

این محقق با بیان اینکه مطالعات حیوانی این پروژه به خوبی نشان داد که تومور هدف قرار گرفته و از بین می رود و نتایج خوب بوده است، گفت: نتیجه مطالعات انسانی نشان داد تزریق سلول برای بیمار بدون عارضه بوده و ایمن است؛ همچنین مطمئنا سلول درمانی در بقای بیمار تاثیر گذار است. دارودرمانی بر سایر اعضای بدن تاثیرات منفی می گذارد، در حالی که عارضه ای از تزریق نیک سل ها در کارآزمایی دیده نشد.

به گفته ابراهیمیفاز اول مطالعات انسانی این نوع درمان سلولی به پایان رسیده است و پروژه آمادگی ورود به فاز دوم مطالعات بالینی را در انسان دارد تا بتوان اثربخشی دارو را نیز بررسی کرد.

وی تاکید کرد: به منظور انجام فاز دوم و سوم، نیازمند اخذ مجوز های لازم از کمیته اخلاق وزارت بهداشت و نیز سرمایه گذاری کلان بخش خصوصی در این حوزه هستیم.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان ادامه داد: اگر فاز دوم با موفقیت انجام شود و سازمانهای مجوز دهنده نتایج را بپذیرند سلول درمانی برای بیماران با بدخیم ترین نوع سرطان آغاز می شود.

ابراهیمی با بیان اینکه جنگیدن با این بیماری در تمام دنیا و در تمام سنین سخت است، گفت: با این پروژه متوجه شدیم که با استفاده از سلول های ایمنی، سلولهای بدخیم باقی مانده در بدن بیمار را می توان از بین برد و جلوی رشد آنها را گرفت. با این وجود باید مطالعه در فاز دوم و بر روی تعداد بیشتری از بیماران مورد بررسی دقیق تر قرار گیرد.

تحقیقات درمان تومور با سلولهای ایمنی در کشورهای دیگر

ابراهیمی با بیان اینکه تاکنون چنین تحقیقاتی در کشورهای خلیج فارس و خاورمیانه انجام نگرفته گفت: تحقیقات مشابه در کشورهای امریکا، ژاپن و آلمان نیز در حال انجام است.

وی با تاکید براینکه درمانهای مبتنی بر سلول معمولا بسیار پر هزینه است و علاوه بر اجرای دقیق و علمی، نیازمند حمایت های کلان مالی برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب هستند، اعلام کرد که در صورت عدم حمایت مالی قادر به بیمارگیری نیستیم و متاسفانه ممکن است که حتی مطالعه ادامه نیابد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان گفت: ورود خیرین حوزه سلامت و یا مشارکت بخش خصوصی برای رسیدن به درمانهای منحصر به فرد در حوزه سرطان ضروری است.

وی ادامه داد: به عبارت بهتر با توجه به افزایش بیماریهای سرطان در کل دنیا همه کشورها در حال سرمایه گزاری های کلان برای درمان این بیماری هستند. از آنجا که سلول درمانی از جمله روش های نوین و با تکنولوژی بالا محسوب می شود، کمتر کشوری حاضر به انتقال تکنولوژی آن است چرا که منبع درآمدزایی بالایی برای آن کشور محسوب می شود.

محقق پژوهشگاه رویان اضافه کرد: بطور حتم دستیابی به درمانهای موثر سلولی به افزایش سلامت مردم یک کشور بلکه به توریسم درمانی کمک می کند. به این ترتیب سرمایه گذاران می توانند با امید بیشتری به بازگشت سرمایه خود در این حوزه امیدوار باشند.

ابراهیمی افزود: در فاز دوم و سوم ۲۰-۵۰ بیمار برای اثبات نتیجه تحقیقات وارد می شوند. اگر امسال این کارآزمایی آغاز شود می توانیم تا پایان سال ۱۴۰۱ نتیجه را مشخص کنیم.

کد خبر 5213330 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: پژوهشگاه رویان تحقیقات علمی سرطان مرضیه ابراهیمی سلول بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حاکمیت سایبری امنیت سایبری شرکت دانش بنیان دولت الکترونیک ویروس کرونا اینترنت گوگل همراه اول تراشه ابررایانه سیمرغ واکسن کرونا فناوری فضایی دانشگاه امیرکبیر پژوهشگاه رویان سلول های ایمنی تومورهای مغزی هدف قرار فاز دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۱۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس اورژانس آذربایجان شرقی با تاکید بر خودداری از مصرف هرگونه قارچ خودرو در طبیعت، چگونگی مواجه با مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی را تشریح کرد.

اصغر جعفری روحی در گفت‌وگو با خبرنگاران  با اشاره به مهیا شدن شرایط رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار، اظهار کرد: ابتدای هر سال با موجی از مسمومیت‌های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی روبه‌رو می‌شویم.

وی افزود: مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی تاکنون منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از هموطنان و به خصوص ساکنان و گردشگران در مناطق کوهستانی و مرتعی شده است.

جعفری روحی  با اشاره به لزوم اطلاع رسانی در خصوص عدم خوراکی بودن قارچ‌های خودرو، ادامه داد: مردم باید از مصرف قارچ‌های خودرو به خصوص قارچ‌های جمع آوری شده توسط افراد بومی خودداری کرده و جهت حفظ سلامتی خود و خانواده تنها قارچ‌های را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی‌های دارای مجوز هستند خریداری و مصرف کنند.

رئیس اورژانس استان خاطرنشان کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی آن تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است و نباید به توصیه‌های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه کرد.

وی با بیان اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان‌دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست، اظهار کرد: برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش آن، معیار علمی و صحیح برای تشخیص عدم سمی بودن قارچ در همه موارد نیست.

وی افزود: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرایندهای آماده سازی غذا مانند منجمد کردن، کنسرو کردن، کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.

جعفری روحی ادامه داد: در خصوص نحوه مواجهه با مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی، لازم است به هنگام بروز علائم و نشانه‌های گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال یا علایم‌ عصبی به صورت زودرس(در عرض دو ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های وحشی و خودرو) باید بیمار را هرچه سریعتر به مرکز درمانی منتقل کرد و در مواردی که علائم گوارشی یا عصبی به صورت تاخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ خودرو رخ دهد نیز نشان از سمیت بیشتر قارچ بوده که این نوع قارچ‌ها در سال‌های اخیر منجر به نارسایی حاد کبد و مرگ تعدادی از هموطنان شده است.

وی با تاکید بر اینکه انتقال سریع بعد از شروع علایم بیمار مسموم به یک مرکز درمانی و ارائه شرح حال کامل از مصرف قارچ امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد، گفت: هرگونه تاخیر در مراجعه بیمار سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود؛ هم‌چنین با مشاهده علائم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو باید هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کرد.

وی خاطرنشان کرد: بهتر است تا نمونه باقیمانده قارچ مصرف شده توسط فرد را نیز برای شناسایی کادر پزشکی به بیمارستان برده و تحویل کادر متخصص داد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • روایت رییس پژوهشگاه رویان از پیام رهبری در خصوص ساخت انسان کامل
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ببینید | ادعای رییس پژوهشگاه رویان برای احیای نسل دایناسور توسط انسان
  • توصیه‌ای که رهبر انقلاب برای پژوهشگاه رویان داشته‌اند
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ