Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@14:49:55 GMT

سیاستگذاری در خصوص میان رشته‌ای نیازمند تفکر سیستمی است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۷۴۶۶۰

سیاستگذاری در خصوص میان رشته‌ای نیازمند تفکر سیستمی است

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد حمیدی شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتامیه دومین سمپوزیوم مطالعات میان رشته‌ای در علوم پزشکی گفت: توسعه میان رشته‌ای مستلزم ارتباط با مجامع بین‌المللی و دانشگاه‌های خارج از مرزهای کشور است.

و با بیان اینکه تجربه پاندمی کووید -۱۹ تصدیق کننده جایگاه میان رشته‌ای در سطح دنیا است، اظهار کرد: باید جهانی تفکر داشت و ملی و منطقه‌ای اجرا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر دومین سمپوزیوم مطالعات میان رشته‌ای در علوم پزشکی با بیان اینکه بین‌المللی سازی آموزش عالی و توسعه میان رشته‌ای ارتباط دوسویه دارد، گفت: رفع چالش‌های نظام سلامت از مسیر توسعه میان رشته‌ای بواسطه بازبینی جایگاه نظام سلامت در بدنه حاکمیت، استفاده از ظرفیت خبرگان علوم مختلف برای تصمیم‌گیری، سیاستگذاری و برنامه‌ریزی نظام سلامت- پزشکی جامع نگر، پزشکی روایتف مدیریت بحران‌های حوزه سلامت با همگرایی از بدنه حاکمیت، تقویت پزشک خانواده، استفاده بهینه از ظرفیت علوم مختلف برای حل مشکلات نظام سلامت است.

حمیدی به محورهای خروجی پنل‌های سمپوزیوم و دستاوردهای آن اشاره کرد و ابراز داشت: میان رشته‌ای آمیختن دو یا چند رشته به صورت مبنایی با هدف خلق یک زمین بازی جدید (رشته، دانش، پژوهش) است و اقدامات مثبت انجام گرفته درخصوص میان رشته‌ای ابلاغ همکاری وزارت علوم و وزارت بهداشت، ابلاغ شیوه‌نامه‌های رهیافت‌گرایی، ابلاغ شیوه‌نامه مشاهده‌گری و استفاده از ظرفیت و امکانات دانشگاه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت است.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین الزامات توسعه میان رشته‌ای توجه به گزاره‌های فرهنگی و اجتماعی است و در این راستا، توسعه جمع‌گرایی به جای فردگرایی، انعطاف پذیری، تاب‌آوری، تاکید بر هم‌افزایی، تفکر انتقادی، توانایی حل مسائل پیچیده، ریسک‌پذیری و کار تیمی هم است.

دبیر دومین سمپوزیوم مطالعات میان رشته‌ای در علوم پزشکی تصریح کرد: رفع چالش‌های نظام سلامت از مسیر توسعه میان رشته‌ای بواسطه بازبینی جایگاه نظام سلامت در بدنه حاکمیت، استفاده از ظرفیت خبرگان علوم مختلف برای تصمیم‌گیری، سیاستگذاری و برنامه‌ریزی نظام سلامت- پزشکی جامع نگر، پزشکی روایتی، تقویت پزشک خانواده، نگاه بین بخشی برای حل مسائل مرتبط با سلامت- مدیریت بحران‌های حوزه سلامت با همگرایی از بدنه حاکمیت- استفاده بهینه از ظرفیت علوم مختلف برای حل مشکلات نظام سلامت است.

حمیدی گفت: میان رشته‌ای فرایند شناسایی مساله و ایجاد فرایند پاسخ‌دهی مناسب با سازوکار میان رشته‌ای است.

وی افزود: سیاستگذاری نیازمند سیاست پژوهی و مطالعات گسترده و عمیق است و سیاستگذاری در خصوص میان رشته‌ای علوم پزشکی نیازمند تفکر سیستمی، راهبردی، تفکر جمع‌گرایی به جای فردگرایی، تفکر همگرایی به جای واگرایی، جلب مشارکت خبرگان است.

کد خبر 5216861

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی زنجان تحقیقات علمی انتخابات 1400 چالش شایستگی ویروس کرونا فلسطین بوشهر جنبش ازما آمار کرونا اردبیل انتخابات شورای شهر و روستا گرگان زلزله عکس استانها واکسن کرونا کرمانشاه توسعه میان رشته ای علوم مختلف میان رشته ای بدنه حاکمیت نظام سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۴۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد

آیت‌الله لطف‌الله دژکام در دیدار با اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توجه به پهناور بودن استان و حجم بالای مراجعان تاکید کرد: لازم است تلاش برای توسعه توانمندی‌ها و رفع چالش‌های حوزه سلامت، اولویت مسئولان باشد.

او، مرجعیت و قدرت تصمیم‌گیری را از ویژگی‌های اصلی اساتید عنوان کرد که باید بسیار مورد توجه قرار گیرد و در خصوص اخلاق پزشکی و توسعه مسائل فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، راهکار‌هایی نیز ارائه داد.

تلاش برای تقویت برنامه آموزش دانشجویان و ارتقای جایگاه اساتید و دانشجویان دانشگاه، دیگر تاکید نماینده ولی فقیه در فارس بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز در این دیدار، محور اصلی تلاش اعضای هیئت رئیسه دانشگاه را توسعه خدمات مجموعه در تمامی ابعاد و در تمامی مناطق استان عنوان کرد و ادامه داد: در کنار توسعه خدمات، از دغدغه‌های اصلی مسئولان دانشگاه، تقویت اهداف فرهنگی در سطح دانشجویان، کارکنان و اساتید است.

سیدوحید حسینی با اشاره به تلاش‌هایی که در حوزه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده، به کسب موفقیت‌های حوزه سلامت استان فارس در این زمینه پرداخت و افزود: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حوزه تخصصی پزشکی در جایگاه برتر کشور قرار دارد و با ظرافت ویژه‌ای مسایل اساتید، دانشجویان و دانشگاه در حال پیگیری است.

او از افزایش قابل توجه تعداد فلوشیپ و پزشک فوق تخصص طی ۳۰ ماه گذشته در دانشگاه خبر داد و افزود: همچنین در حال حاضر بیش از ۶۵۰ پزشک متخصص در مراکز درمانی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در استان، به مردم خدمات سلامت‌محور ارائه می‌دهند.

حسینی در ادامه با ارائه توضیحاتی پیرامون تامین اعتبارات و پرداخت مطالبات کادر سلامت گفت: تقویت تامین منابع و معیشت اساتید، کارکنان و دانشجویان نیز با پیگیری مکرر مسئولان دانشگاه از مجموعه وزارت بهداشت و نهاد‌های مرتبط، در حال انجام است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه اهداف پژوهشی در حوزه سلامت فارس اشاره کرد و افزود: با تلاش‌های انجام شده و برنامه ریزی در زمینه تقویت امر پژوهش، دانشگاه علوم پزشکی شیراز از رتبه ششم کشور در حوزه پژوهش، به رتبه چهارم کشور ارتقا یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از سال جاری اعمال می‌شود
  • اعمال مصوبه فوق العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد