Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: هر چه تنوع زیستی بیشتر باشد زنجیره های غذایی فراوانی و اکوسیستم ها پایدار تر خواهد بود.

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از روابط عمومی  اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی، دکتر محسن فنودی، به مناسبت روز جهانی تنوع زیستی، آنرا را یک منبع تجدید ناشدنی دانست و افزود از دست دادن تنوع زیستی غیر قابل جبران خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: هر چه تنوع زیستی بیشتر باشد زنجیره های غذایی فراوانی و اکوسیستم ها پایدار تر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه تنوع زیستی زیر بنایی برای زندگی سالم است، اظهار داشت: رسالت منابع طبیعی و آبخیزداری از نظر حفاظت از گونه های مختلف گیاهی اعم از علوفه ای و دارویی و ایجاد بستر و زیستگاه مناسب جهت گونه های گیاهی در حفظ تنوع زیستی مهم و با ارزش است.

فنودی عنوان کرد: منابع طبیعی با انجام و اقداماتی از قبیل قرق مراتع، حفاظت از ذخیره گاهها، ممیزی اراضی، اجرای طرح های مرتعداری، مدیریت پایدار مراتع و جلوگیری از چرای بی رویه دام و حفظ مراتع نقش بزرگی در پایداری اکوسیستم های گیاهی و تنوع زیستی ایفا می کنند.

وی اضافه کرد: منابع طبیعی می تواند باکمک به استقرار گونه های از دست رفته در یک منطقه با انجام اقداماتی از قبیل نهالکاری، جنگلکاری، بذرپاشی و تهیه طرح مدیریت ذخیره گاهها مؤثر واقع شود.

وی ابراز داشت: از اقدامات مؤثر آبخیزداری در این زمینه می توان به تغذیه سفره های آب زیرزمینی و قنوات، رونق کشاورزی، آبادانی روستاها، حفظ آب، خاک و گیاه و جلوگیری از فرسایش خاک را می توان نامبرد که جملگی بصورت مستقیم و غیر مستقیم بر حفظ تنوع زیستی تأثیر گذار می باشد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تنوع زیستی منابع طبیعی منابع طبیعی تنوع زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۹۸۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خوانسار گفت: میانگین بارش سالیانه خوانسار ۳۷۰ میلی‌متر است که باتوجه به توپوگرافی شهرستان حدود ۷۰ درصد آن به صورت روان آب هدر می‌رود.
مهدی کیخایی یکی از طرح‌های مهم برای ذخیره این روان آب‌ها را احداث بند‌های چند منظوره آبخیزداری دانست و افزود: به این منظور تاکنون بیش از ۳۵۰ بند سنگی و سیمانی و خشکه چین و ۱۴ بند خاکی احداث شده است.
وی ادامه داد: این بند‌ها ظرفیت آبگیری ۱۰میلیون متر مکعب و نفوذ و تغذیه بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب آب در سال را به سفره‌های آب زیرزمینی دارند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خوانسارادامه داد: خوانسار بیش از ۴۰۰ چشمه و قنات دارد و بیش از ۸۰ درصد آب کشاورزی شهرستان از این قنات و چشمه‌ها تامین و این بند‌ها موجب افزایش حداقل دو برابری دبی و طول مدت زمان آبدهی آنان شده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها