Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- پیمان یزدانی: برخی گزارش ها از تصمیم آمریکا برای ساخت تاسیسات نظامی به ارزش ۲۴۰ میلیون دلار در خاورمیانه و آسیای مرکزی از جمله در کشور ترکمنستان دارد هر چند دولت ترکمنستان هنوز واکنشی رسمی به این گزارش برخی رسانه های روسی نداشته است.

همچنین در روزهای اخیر برخی رسانه های افغانستان گزارش داده اند که آمریکا در حال ساخت یک پایگاه نظامی در مناطق «شالوزان» و «ترمینال» نزدیک مرز پاکستان و افغانستان در مناطق قبایلی «کُرَم» پاکستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبرها در حالی به گوش می رسند که در پی توافق اخیر طالبان و آمریکا، کاخ سفید اعلام داشته است که نیروهای خود را از افغانستان خارج می کند.

در پی توافق طالبان و واشنگتن، «کنت اف مکنزی» فرمانده تروریست‌های «سنتکام» ماه آوریل به خبرنگاران گفته بود ایالات متحده فعلاً با همسایگان افغانستان توافق نامه ایجاد پایگاه نظامی ندارد اما امیدوار است قبل از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در این زمینه با آنها به توافقی دست یابد.

آمریکا دو دهه است که به بهانه مقابله با گروه های تروریستی و برقراری ثبات در افغانستان حضور گسترده نظامی در این کشور داشته است. نگاهی به وضعیت این کشور نشان می دهد که حضور آمریکایی ها نه تنها نتوانسته است ثبات و امنیت را برای مردم افغانستان به همراه داشته باشد، بلکه رصد دقیق تحرکات آمریکایی ها در این کشور حکایت از آن دارد که آمریکا و متحدین غربی اش با حمایت های پشت پرده از گروه های تروریستی در صدد افزایش بی ثباتی و ناامنی در این کشور در راستای منافع ژئوپولتیک خود بوده اند.

گزارش های اخیر همگی حکایت از این دارند که آمریکایی ها برخلاف تظاهرشان برای خروج از افغانستان در تلاش هستند تا حضور خود را نه تنها در این کشور تثبیت کنند بلکه سعی دارند این حضور را به آسیای میانه نیز تسری دهند.

اهمیت این منطقه برای ایالات متحده تا حد زیادی ناشی از عملکردهای سیاسی، اولویت‌ها و روابط ایالات‌متحده با کشورهای پیرامونی این منطقه است و نه خود آسیای مرکزی.

حال که آمریکا ظاهراً در صدد است ردپا و نقش کم‌رنگ‌تری برای نیروهای خود در افغانستان داشته باشد، واشنگتن یک بار دیگر نیازمند تعریف و اولویت‌بندی منافع و روابط خود در این منطقه است، خصوصاً هنگامی‌که روسیه در حال نشان دادن تمایل و توانایی بیشتر برای افزایش نفوذ مسکو در میان همسایگان خود در این منطقه است.

آمریکایی ها علاوه بر تلاش برای کاهش نفوذ روسیه در کشورهای آسیای میانه همچنین در صدد هستند نفوذ چین به عنوان بزرگترین رقیب اقتصادی خود را نیز در این منطقه کاهش دهند.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، چینی ها با سرمایه گذاری های عظیم خود در پروژه یک جاده- یک کمربند که بخش عمده ای از آن در کشورهای آسیای میانه است قصد دارند تا با پیشی گرفتن از آمریکایی ها تعیین کننده نظم جدید تجاری جهان در جهان باشند. به همین دلیل حضور آمریکایی ها در این منطقه می تواند مانعی در تحقق اهداف دراز مدت پکن باشد.

نتیجه اینکه حضور آمریکایی ها برای مهار چین و کاهش نفوذ چینی ها و روس ها نیازمند حضور نظامی در منطقه است.

همچنین آمریکایی ها همواره در کنار حضور نظامی با برقراری ارتباط با گروه های تروریستی، افراطی و تجزیه طلب همواره در صدد ایجاد بی ثباتی و نا امنی در مرزهای غربی چین بوده اند تا از این طریق نیز بتوانند مانع بزرگی بر سر راه موفقیت پروژه های منطقه ای و جهانی پکن ایجاد کنند.

همچنین حضور در مرزهای ایران و ایجاد بی ثباتی در این مناطق همواره در دستور کار واشنگتن برای فشار بر تهران بوده است.

کد خبر 5219628

منبع: مهر

کلیدواژه: آسیای میانه افغانستان ایالات متحده امریکا طرح یک کمربند یک جاده چین پاکستان انتفاضه رمضان 2021 نبرد شمشیر قدس فلسطین رژیم صهیونیستی ایالات متحده امریکا نوار غزه ایران جنگ 12 روزه غزه روسیه آتش بس عراق مذاکرات وین سوریه اتحادیه اروپا آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۱۶۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان با ابتکار عمل در جهت افزایش حضور مردم در نمازجمعه تلاش کنند

مدیر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه آذربایجان‌غربی با بیان اینکه نماز جمعه باید به عنوان یک فریضه واجب و ضروری در بین مردم نهادینه شود، گفت: مسئولین و متولیان امر باید با برنامه‌ریزی‌های مدون و ابتکار عمل در جهت افزایش حضور مردم در نماز جمعه تلاش کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام حسن اسماعیلی در سفر به شهرستان نقده و شهر محمدیار و در دیدار با مسئولین این منطقه بر ضرورت برنامه‌ریزی جهت افزایش حضور مردم در فریضه الهی نماز جمعه تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت نماز جمعه به عنوان سنگر اسلام و انقلاب، افزود: حضور در نماز جمعه علاوه بر واجب شرعی، فرصتی برای وحدت و همدلی مسلمانان و همچنین تجدید بیعت با آرمان‌های انقلاب اسلامی است.

مدیر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه آذربایجان‌غربی با بیان اینکه نماز جمعه باید به عنوان یک فریضه واجب و ضروری در بین مردم نهادینه شود، گفت: مسئولین و متولیان امر باید با برنامه‌ریزی‌های مدون و ابتکار عمل در جهت افزایش حضور مردم در نماز جمعه تلاش کنند.

اسماعیلی همچنین از زحمات و تلاش‌های برگزارکنندگان نماز جمعه محمدیار قدردانی کرد و از آن‌ها خواست با توجه به گسترش شهر و ازدیاد جمعیت، از هم اکنون برای جانمایی و احداث مکانی مناسب برای برگزاری نماز جمعه در آینده برنامه‌ریزی کنند.

کد خبر 748046

دیگر خبرها

  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • نیروهای مسلح استان بوشهر با تمام توان در حال خدمت هستند
  • حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • حملات تروریست نتیجه حمایت کشورهای غربی از تروریست‌ها است
  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی
  • مقام ارشد حماس : انحلال شاخه نظامی به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین / مرزهای 67 را قبول می کنیم
  • طرح ازبکستان برای کریدور لجستیکی از افغانستان به آسیای مرکزی
  • مسئولان با ابتکار عمل در جهت افزایش حضور مردم در نمازجمعه تلاش کنند