Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه‌های بزرگ دنیا ۱۰ ساله دیگر به دنبال دادن مدرک نیستند چراکه بازار کار برای مدرک وجود ندارد بلکه بازار کار به دنبال کسی است که مهارت و خلاقیت داشته باشد.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی برنامه «به وقت ایران»، برنامه زنده و تلویزیونی «به وقت ایران» شب گذشته چهارم خردادماه در جدیدترین قسمت خود به سراغ جایگاه علمی کشور و الزامات دولت آینده در این زمینه رفت و با عبدالله جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و محمدمهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه آموزش عالی کشور جزو افتخارات کشور است

عبدالله جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در جواب به این سوال که سپهر علمی کشور را چگونه می‌بیند، بیان کرد: ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی در برخی از حوزه‌ها بسیار خوب عمل کردیم و موفقیت‌هایی را بدست آوردیم. یکی از حوزه‌هایی که قطعا کارایی زیادی داشته و از افتخارات ایران است، حوزه آموزش عالی کشور است.

وی ادامه داد: قبل از انقلاب تعداد دانشگاه‌ها، فارغ التحصیل‌ها و دانشجو‌ها بسیار کم بود و دوستان به دکتری که می‌رسیدند اکثرا باید برای ادامه تحصیل به خارج از کشور می‌رفتند، اما خوشبختانه امروز دستاورد‌های علمی بسیاری را به لحاظ تعداد دانشجویان، اساتید و دانشگاه‌ها و... کسب کرده‌ایم.

ایران یک مجموعه عظیمی به لحاظ نیرو‌های تربیت شده در مقاطع مختلف دارد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: ۹۰ هزار عضو هیات علمی در حال حاضر داریم و فکر می‌کنم در طول این انقلاب ۷ تا ۸ میلیون فارغ التحصیل در مقاطع مختلف داشته‌ایم. به جرات می‌توان گفت ایران یک مجموعه عظیمی به لحاظ نیرو‌های تربیت شده و تحصیل کرده در مقاطع مختلف دارد که آمادگی دارند پیشرفت کشور را تضمین کنند.

جاسبی افزود: نرخ بیسوادی پیش از انقلاب اسلامی بسیار بالا بود که کار بزرگی پس از انقلاب انجام شد. ما در تحصیلات تکمیلی هم بسیار ضعیف بودیم، اما در این زمینه هم توانستیم پیشرفت کنیم.

لزوم اصلاحات برای زنده نگه داشتن خلاقیت و نوآوری

وی با بیان اینکه اگر بنا باشد خلاقیت و نوآوری را زنده نگه داریم باید یکسری اصلاحات صورت بگیرد، گفت: ما سال‌هاست روی این موضوع بحث می‌کنیم که ما برای ارتقای اساتید و برای دفاع دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی نباید به دنبال چاپ مقاله آن‌ها در خارج از کشور باشیم. ما نزدیک ۶۰ تا ۷۰ دانشجوی دکترا داریم و باید به جای آنکه دنبال این باشیم که در مجله‌ای چیزی بنویسند که چاپ کنند، بیایند یکی از مشکلات کشور را حل کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ما حرف‌مان این است که اگر دانشجویان و اساتید را به سمتی هدایت کنیم که مشکلات خودمان را حل کنند، می‌توانیم یک تحول عمیق و فراگیر را داشته باشیم.

جاسبی خاطرنشان کرد: ما باید بیشتر به داخل نگاه داشته باشیم تا بتوانیم مشکلات خود را حل کنیم. همچنین باید به توانایی‌های خود باور داشته باشیم.

در حوزه علم و فناوری مسئولیت سنگینی بر دوش دولت آینده است

محمدمهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در سخنانی بیان کرد: در حوزه علم و فناوری اگر بخواهیم به آینده نگاه کنیم باید کار‌های بزرگی صورت بگیرد و مسئولیت سنگینی بر دوش دولت آینده است چراکه باید بستری برای حرکت شتابان علمی فراهم کند.

وی ادامه داد: باید کار خود را از آموزش و پرورش و قبل از دبستان یعنی از دوران مهد کودک آموزش مهارتی را آغاز و در حقیقت ابعاد مختلف سند تحول بنیادین را به کمک هم پیاده‌سازی کنیم. همچنین ما باید به فرهنگیان و معلمان توجه لازم را داشته باشیم و حتی باید بیشتر از اساتید دانشگاه به آن‌ها برسیم و کرامت و منزلت آن‌ها را بالا ببریم.

لزوم کسب درآمد از شرکت‌های دانش‌بنیان

عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی درباره نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد: در ابتدا باید به باور به تحول و نقشه راه وجود داشته باشد، اما متاسفانه انگیزه لازم در مدیریت اجرایی کشور و یا وزارت علوم نبوده است که این نقشه را پیاده‌سازی کنند. کار اصلی دولت بعدی باید ریل گذاری باشد و نباید از اون انتظار معجزه داشته باشیم.

زاهدی افزود: کسب درآمد از منابع خام و طبیعی کشور ظلم بزرگی است و برای کم کردن این درآمد و پیدا کردن درآمد دیگر باید به شرکت‌های دانش بنیان توجه داشته باشیم و آن هم مستلزم تحول نظام آموزش عالی است. همچنین دگرگونی نظام پژوهش به صورت عام، فرصت مطالعاتی جزو ملزومات است.

وی تاکید کرد: دانشگاه‌های بزرگ دنیا ۱۰ ساله دیگر به دنبال دادن مدرک نیستند چراکه بازار کار برای مدرک وجود ندارد بلکه بازار کار به دنبال کسی است که مهارت و خلاقیت داشته باشد.

برنامه «به وقت ایران» در فصل دوم با رویکرد مهارتی و با ساختار گفتگومحور به تهیه‌کنندگی علیرضا عاصم یوسفی با اجرای ناصر خیرخواه روز‌های یکشنبه و سه‌شنبه ساعت ۲۱:۴۵ تا ۲۳ به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش می‌رود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: برنامه به وقت ایران شبکه آموزش صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته باشیم دانشگاه ها بازار کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۸۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمد عبدالنبی موسوی فرد عصر امروز یکشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان که در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: انجام عمل سخت است ولی حفظ و نگهداری آن از انجام عمل سخت‌تر است. در تاریخ نمونه‌ها فراوان است به طور مثال شیطان ۶ هزار سال عبادت کرد اما در یک لحظه آن را بر باد داد.

نماینده ولی فقیه در خوزستان عنوان کرد: روز شهادت شهید مطهری به نام روز معلم نامگذاری شده است زیرا گلوگاه انقلاب اسلامی آموزش و پرورش است و اگر بخواهیم به قله‌های تربیت فرزندان انقلاب راه پیدا کنیم باید معلمی در تراز انقلاب اسلامی که نمونه آن شهید مطهری است، داشته باشیم.

وی افزود: اگر امروز در عرصه معرفتی پیش رفته‌ایم حاصل زحمات حوزه‌های علمیه در سراسر کشور به ویژه قم است که محصول آن امام عظیم‌الشأن، مقام معظم رهبری و پس از آنها علمای بزرگ هستند.

نماینده ولی فقیه در خوزستان اظهار کرد: اگر بخواهیم در انقلاب اسلامی بعد از ۴۵ سال به سمت‌وسویی برویم که نیروهای پا به کار انقلاب را تحویل جامعه بدهیم که یکی از حلقه‌های مفقوده است، باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود.

حجت الاسلام موسوی فرد با بیان اینکه باید در آموزش و پرورش تمام برنامه‌ریزی‌ها انجام شود، تصریح کرد: شخصی که می‌خواهد فرزند ما را تربیت کند باید اول خودش تربیت شده باشد؛ لذا وزیر آموزش و پرورش و مجموعه فعال در این زمینه باید زحمت‌هایی را برای خود متحمل کنند که دستاورد آن را در انقلاب اسلامی ببینیم. در استان خوزستان نیز همین گونه است همه اشخاص باید کمک کنند تا سربازان در تراز انقلاب اسلامی را تحویل جامعه بدهیم.

وی بیان کرد: مجموعه افرادی که در کشور فعالیت می‌کنند، انقلابی هستند به تعبیر حضرت آقا در کل کشور ممکن است در خیلی از مسائل اقتصادی خودشان را نشان ندهند ولیکن من نسبت به عملکرد این دولت خیلی خوشایند هستم.

نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: ۱۰ هزار کارخانه‌های خرد و کلان که در این کشور تعطیل شده بودند به فعالیت برگشتند اما با نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم که باید تلاش کنیم در این فرصت باقی مانده بتوانیم برای رسیدن به نقطه مطلوب به کارها شتابی بدهیم. همچنین با توجه به فرمایش آقا که امسال را به نام جهش تولید نامگذاری کرده است اکنون دیگر کارها به تولید بسنده نمی‌شود.

حجت الاسلام موسوی فرد ادامه داد: اگر در این مشارکت تسهیلگری از ناحیه دولتمردان اتفاق بیفتد و مردم را به معنای واقعی سهیم کنیم، امسال می‌توانیم ثمره شعار سال را بچشیم.

وی با بیان اینکه تقریباً ۳۰ شهرستان در خوزستان وجود دارد، اظهار کرد: کارهای خیلی خوبی صورت گرفته اما اگر در هر شهرستان و شهرهای آن در یک تا ۲ نقطه که مورد نظر مردم است، کار محقق شود تا مردم ببیند می‌توانید به عنوان الگو معرفی کنید، لذا شهرداری‌ها و شورای شهر تلاش کنند تا این اتفاق صورت گیرد.

کد خبر 6091536

دیگر خبرها

  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • پارامتر‌های تاثیرگذار بر آینده تنظیم‌گری در فروم حکمرانی اینوتکس ۲۰۲۴ بررسی می‌شود
  • گزارش زنده:تراکتور 0 - 0 ذوب آهن
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • حمله به اسرائیل عظمت ایران را نشان داد
  • جوانان باید به دنبال کسب مهارت برای ایجاد شغل باشند
  • واکنش شاعرانه محمد مهدی عبداللهی به شعر رهبر انقلاب
  • رویداد روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند