Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR گفت‌وگویی با آقای دکتر الیاس نادران، استاد اقتصاد و نماینده مجلس شورای اسلامی انجام داده است که متن آن در ادامه از نظر می‌گذرد.

[*]  نکته‌ای که رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح کردند، تشویق و تحریص مردم برای افزایش مشارکت و شرکت در انتخابات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر شما جریانات سیاسی، نخبگان و چهره‌هایی که به‌نوعی در عامه‌ی مردم نفوذ دارند، چه تکلیفی برای این کار دارند؟

[*]  جریانات سیاسی یک وظیفه‌ قبل از ثبت‌نام، یک وظیفه بعد از ثبت‌نام و یک وظیفه‌ هم بعد از اعلام نتایج رسیدگی به صلاحیت‌ها دارند. طبیعتاً بخش اعظمی از آنچه در صحنه‌ی سیاسی کشور اتفاق می‌افتد، ناظر به مسئولیت جریانات سیاسی قبل از ثبت‌نام است؛ یعنی پالایش و انتخاب افراد دارای ظرفیت و سابقه‌ی روشن و قابل دفاع، جزو وظایف جریانات و نخبگان سیاسی کشور است. اگر انتخاب نادرستی کرده باشند، نباید به هیئت ناظر ایراد بگیرند که چرا نظارتتان را درست انجام دادید.

بعد از اعلام صلاحیت‌ها، نخبگان سیاسی کشور فارغ از جریانات سیاسی و جناح‌‌بندی‌های گروهی، قبیله‌ای و طایفه‌ای وظیفه دارند مردم را به حضور در صحنه‌ی رقابت‌های سیاسی و انتخاباتی تشویق کنند؛ چراکه مشارکت بالای مردم پشتوانه‌ی مقبولیت بالای نظام و شخص رئیس‌جمهور است.

[*]  نکته‌ی دیگری که رهبر انقلاب مطرح کردند اینکه مشارکت مردم در انتخابات نسبت مستقیمی با قانع‌شدن آن‌ها در زمینه‌ی کارآمدی نامزدهاست. به نظر شما نامزدهایی که وارد حوزه‌ی رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شوند چگونه می‌توانند افکار عمومی را در این‌باره اقناع کنند که توانایی ارتقاء کارآمدی دستگاه‌ اجرایی را دارند؟

[*]  نامزدهای ریاست‌جمهوری که از مراحل مختلف عبور می‌کنند و صلاحیتشان توسط شورای محترم نگهبان تأیید می‌شود، افراد ناشناخته‌ای نیستند. این افراد سابقه‌های زیادی در حوزه‌های مدیریتی دارند و بخشی از قضاوت مردم ناظر به کارآمدی ‌آن‌ها در حوزه‌هایی است که ایفای وظیفه کردند.‌ در واقع سابقه‌ی مدیریتی آن‌ها می‌تواند مردم را قانع کند.

بخش دیگر آن هم به میزان واقع‌بینی شعارهای داده‌‌شده برمی‌گردد. اگر نامزدی ادعا کند که یک‌شبه همه‌ی مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور را حل می‌کند، طبیعی است که این کار شدنی نیست و مردم این ادعا را به‌راحتی نمی‌پذیرند. بنابراین، هم سابقه‌ی مدیریتی افراد و هم واقع‌بینی در شعارها و برنامه‌ها و منسجم‌بودن می‌تواند کمک کند.

به نظر من اگر جلسات کارشناسی در تضارب آراء گذاشته شود، نه منحصراً در نقد برنامه‌های دیگران، بلکه در ارائه‌ی درست چهارچوب برنامه‌هایی که نامزدها دارند، می‌تواند مردم را قانع کند که این فرد آیا توانمندی‌های فردی و جمعی با تیمی که می‌خواهد کشور را اداره کند در مجموعه‌اش وجود دارد یا ندارد. بنابراین، تیم مدیریتی هم می‌تواند به اقناع مردم کمک کند که آیا کارآمدی در این نامزد و مجموعه‌ی مدیریتی‌اش وجود دارد یا ندارد.

[*]  نکته‌ی بعدی که بین مردم و مسئولان مطرح است، برنامه‌ی مشخص برای مسائل و اولویت‌های اصلی کشور است. در ساختارهای سیاسی کشور با توجه به وضعیت فعلی و ظرفیت‌هایی که هست، به‌طور مشخص و مصداقی چطور می‌شود از نامزدها درباره‌ی اولویت‌های اصلی کشور پیگیری کرد؟ چه ضمانت‌های اجرایی در این‌باره هست؟

[*]  اصل ۵۷ قانون اساسی تفکیک وظایف قوا را مشخص‌کرده و هرکس در حیطه‌ی وظایف خودش مسئولیت‌هایی دارد. قوه‌ی مجریه هم در جریانات مختلف اجتماعی کشور تأثیر ‌بسزا و غیرقابل مقایسه‌ای با سایر نهادها دارد.

امروز اولویت‌های واقعی مردم مسائل معیشتی، اقتصادی، اشتغال، تولید و ... است که سال‌ها به‌دلیل ناکارآمدی و تحریم مطالبه‌ی اوّل کشور بوده است. دیروز هم رهبر انقلاب تأکید داشتند که نامزدها به‌دنبال اولویت‌های واقعی بگردند. من فکر می‌کنم اگر نامزدها برای اولویت‌هایی که مردم با آن درگیرند برنامه داشته باشند و مردم را قانع کنند که این برنامه‌ها واقع‌بینانه و عملیاتی است، ان‌شاءاللّه موفق می‌شوند.

[*]  پیش‌بینی‌ شما از مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ چیست؟

[*]  به نظرم مشارکت امسال علی‌رغم همه‌ی محدودیت‌هایی که کرونا ایجادکرده، نسبت به دوره‌های قبل ان‌شاءاللّه کمتر نخواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رهبر انقلاب نماینده مجلس الیاس نادران مشارکت حداکثری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۵۹۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار مهر، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص پیگیری املاک آموزش و پرورش گفت: با پیگیری‌های وزارت آموزش و پرورش ۶ هزار سند مالکیت برای املاک آموزش و پرورش صادر شده است. بیشترین اسناد صادر شده برای املاک استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کردستان بوده است که هر سه استان هم از استان‌های مرزی ما هستند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: این موضوع نشان می‌دهد وزارت آموزش و پرورش در پیگیری ۶۰۰۰ سند مالکیت بیشتر به استان‌های مرزی و کمتر برخوردار توجه داشته است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال ۱۴۰۳ بسیاری از چالش‌هایی که به واسطه کمبود معلم داشتیم برطرف خواهد شد و مهر ۰۳ مهر ماه آرامی خواهیم داشت و به جای دغدغه کمبود معلم باید از این پس به دنبال رشد کیفیت معلم باشیم.

فرهادی با بیان اینکه به افزایش تعداد کلاس‌های درس و کاهش تراکم کلاس‌ها هم وزارت آموزش و پرورش توجه زیادی داشته است؛ گفت: با پیگیری‌ها و اقدامات جهادی سازمان نوسازی مدارس، ۸۰ درصد مدارس کشور تراکم کمتر از ۳۵ نفر و ۴۷ درصد مدارس تراکمی کمتر از ۲۶ نفر دارند؛ همچنین ۴۷ درصد از کلاس‌های مقطع ابتدایی کمتر از ۲۶ نفر دانش آموز دارند و این نشان می‌دهد در خصوص کاهش کلاس‌های با تراکم بالا وزارت آموزش و پرورش در سال گذشته به خوبی عمل کرده است.

فرهادی تاکید کرد: کمتر از ۲ درصد مدارس ابتدایی در مرز تراکم ۴۰ نفره هستند که امیدواریم با ادامه نهضت مدرسه سازی دیگر شاهد کلاس‌های درس بالای ۳۵ نفر نباشیم.

وی با اشاره به نهضت مدرسه سازی در مناطق کمتر برخوردار گفت ۲۴ هزار دانش آموز داریم که در مدارس عشایری درس می‌خوانند که با پیگیری دولت و شخص وزیر هیچ بازمانده از تحصیلی نداشته باشیم.

در حال تکمیل..

کد خبر 6090788 علی قدمی

دیگر خبرها

  • آغاز ضبط مستند تبلیغاتی و مناظره نامزدهای دور دوم انتخابات
  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش
  • توجه به حفظ حرمت خانواده اولویت اصلی پلیس در طرح نور است
  • توجه به معلمان در اولویت امور قرار گیرد
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • تکریم بیشتر ارباب رجوع و پیگیری برنامه‌های نظارتی بر محاکم در اولویت دیوان عالی کشور
  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • مهمترین پیشران تولید، مشارکت واقعی مردم است
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • کادرسازی برای نظام جمهوری اسلامی اولویت حلقه صالحین باشد