Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه دو مشکل عمده پرستاران کمبود نیرو و نبود عدالت در نظام پرداخت است، گفت: دولت آینده باید عدالت در پرداخت، تامین نیروی انسانی مناسب و اجرای قانون تعرفه گذاری را در نظر داشته و اجرا کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد میرزا‌بیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری در برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران با اشاره به کمبود نیروی پرستار در کشور، گفت: کرونا به ما نشان داد کمبود نیرو چه تاثیری در مرگ و میر بیماران دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرجا که نیروی زبده و کافی داشتیم آمار مرگ و میر پایین بود و در مقابل آن هرجا نیروی متخصص کم بود ضربه آن را مردم متحمل شدند؛ به ویژه در دوره پسا کرونا باید از بحث پرستار به تخت عبور کرده و بحث پرستار و جمعیت را مورد بررسی قرار دهیم.

وی افزود:، چون بحث بیماری‌های نوپدید و بیماری‌های مربوط به سالمندان در آینده هم وجود خواهد داشت؛ به همین دلیل یکی از چالش‌های اساسی در آینده کمبود پرستار است.

رئیس سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: برنامه هفتم توسعه همزمان با دولت سیزدهم آغاز می‌شود. توقع نداریم استاندارد‌های کشور‌های غربی را داشته باشیم، ولی باید نیروی پرستار در حدی باشد که بین کشور‌های منطقه و حتی بدتر از خودمان بتوانیم سرمان را بالا بگیریم. قاعدتاً باید به ازاء هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت حداقل ۴ پرستار داشته باشیم که در حال حاضر کمتر از یک نفر است.

میرزابیگی بر لزوم ایجاد انگیزه نیروی انسانی به ویژه برای پرستاران تاکید کرد و گفت: برای بیماری کرونا نه واکسنی بود و نه دارویی. برای این بیماری مراقبت هنوز تنها چاره راه نجات بیماران است. پرستاران باید جرأت و رغبت ورود به مکان‌هایی که بیماران کرونایی درآن حضور دارند را داشته باشند.

رئیس سازمان نظام پرستاری بیان داشت: یکی از مهمترین موارد انگیزه بخشی به پرستاران قانون تعرفه گذاری است که قانونی‌ترین قانون نام گرفته است. به جز این قانون سه قانون دیگر هم هستند که بر اجرای آن تاکید دارند. ضمن اینکه مقام معظم رهبری هم بر اجرای این قانون تاکید فراوان دارند.

وی تصریح کرد:اراده‌ای در مسئولان برای اجرا وجود ندارد. در مجموعه تصمیم گیرندگانی که نوعاً بالینی کار می‌کنند و صرفا یک قشر را منبع درآمد در بیمارستان‌ها می‌دانند انگیزه‌ای وجود ندارد.

میرزابیگی ابراز داشت: به همین دلیل شورای عالی بیمه باید حوزه تصمیم گیری را از چنگ پزشکان متخصص و مسئول دربیاورد. در شرایط کرونا دیدیم بسیاری از کار‌ها حتی بدون پزشک متخصص هم پیش می‌رود؛ به همین دلیل همه کادر درمان مثل پرستاران، پیراپزشکان، ماماها، متخصصان علوم آزمایشگاهی و پیراپزشکی هم باید از تعرفه برخوردار شوند.

رئیس سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: لذا تاکید من به دولت آینده این است که در رأس وزارت بهداشت فردی قرارگیرد که تضاد منافع نداشته باشد و اقتصاد سلامت مردم برایش مهم باشد و حقوق متوازن و عادلانه‌ای برای مجموعه نظام سلامت در نظر گیرد و قانون تعرفه‌گذاری را اجرا کند.

وی خاطرنشان کرد: عمده بحث ما نیروی انسانی و عدالت در نظام پرداخت است تا تمامی گروه‌های کادر درمان از محل درآمد خود دریافت داشته باشند. البته می‌گویند نظام پرداخت به سمت نظام گلوبال خواهد رفت. پرستاران قطعا از نظام پرداخت جدید استقبال زیادی خواهند کرد. حدود ۱۰ سال است که این حرف‌ها را می‌شنویم، اما تا کنون اقدامی صورت نگرفته است.

رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه بیماران مزمن، سرطانی، صعب العلاج، روانی و مسن نیازی به بستری در بیمارستان ندارند، اظهار داشت: با بستری کردن این بیماران در بیمارستان‌ها هزینه را به شدت افزایش داده‌ایم. در ۸ سال گذشته بودجه نظام سلامت بیش از ۱۰ برابر رشد داشته است.

میرزابیگی متذکر شد: اگر ما خدمات را بین گروه‌های مختلف نظام سلامت به صورت عادلانه توزیع کنیم اولین گروهی که بهره‌مند خواهد شد مردم هستند. دیگر نیازی نیست مردم برای دریافت خدمات در بیمارستان بستری شوند بلکه ما خدمات را بالای سر آن‌ها می‌بریم؛ لذا دولت آینده باید عدالت در پرداخت و سلامت، تامین نیروی انسانی مناسب و اجرای قانون تعرفه گذاری را در نظر داشته و اجرا کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت بهداشت تضاد منافع رئیس سازمان نظام پرستاری قانون تعرفه گذاری نیروی انسانی نظام پرداخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۴۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آئین اختتامیه جشنواره سفیران سلامت با تجلیل از فعالان سلامت


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، جمالی سرپرست آموزش و پرورش استان در این جشنواره گفت: ۱۲۰ مراقب سلامت در مدارس استان برای بهداشت و نظارت بر مسائل بهداشتی دانش آموزان فعالیت می‌کنند.
مدیرکل دفتر سلامت سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش هم در این آئین گفت: یکی از برنامه‌های دفتر سلامت تشکل‌های دانش آموزی سفیران سلامت است که ۲۵ درصد دانش آموزان کشور در هر مدرسه سفیر سلامت هستند.
گودرزی افزود: این سفیران با توجه به کمبود نیرو در حوزه سلامت آموزش‌های تخصصی را برمبنای سرفصل‌ها از رابطین بهداشت دریافت و آموزش‌های سلامت محور را به ۱۰ نفر از همکلاسی‌های خود انتقال می‌دهند.
وی اضافه کرد: یکی از برنامه‌های وزارت برای بهداشت و توسعه زیرساخت‌ها جذب نیروی متخصص است که در آزمون استخدامی آموزش و پرورش در اریبهشت ماه ۴ هزار مربی بهداشت جذب و در مهرماه آینده کمبود نیرو برطرف می‌شود

دیگر خبرها

  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • آئین اختتامیه جشنواره سفیران سلامت با تجلیل از فعالان سلامت
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد