Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@22:47:53 GMT

به اهالی اعتماد کردند، میوه‌اش را چیدند 

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۶۷۴۶۸

به اهالی اعتماد کردند، میوه‌اش را چیدند 

همشهری آنلاین_فاطمه عسکری‌نیا :  ‌گر چه آشنایی کامل و جامع از جغرافیای محل، اشراف کامل به فرایند و مراحل انجام کار و همچنین شناخت از توان و ظرفیت‌های نیروی انسانی شاغل در نواحی سه شاخص مهم برای اداره بهینه مدیران در مجموعه شهرداری تهران و شهرداری نواحی است، اما همه این شاخصه‌ها زمانی می‌تواند لبخند رضایت شهروندان را موجب شود که مدیران شهری مشارکت کامل اهالی را در توسعه و پیشرفت دخیل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهردار ناحیه ۴ منطقه ۱۱ توانست در این خصوص گوی رقابت را در جلب مشارکت شهروندان از سایر همکارانش برباید. به همین بهانه سری به ناحیه ۴ منطقه ۱۱ زدیم تا در گفت‌وگو با شهروندان، شورایاران و شهردار درباره این موفقیت گپ بزنیم.  

«بدون مشارکت مردم و همکاری آنها هیچ‌کاری در پیش نمی‌رود.» این شروع صحبت‌های «محمدرضا فراقتی» شهردار جوان ناحیه ۴ است. کسی که باور دارد مسیر توسعه شهر در همدلی و همراهی شهروندان با مدیران شهری می‌گذرد. شعار هم نمی‌دهد، بلکه در عمل ثابت کرده است به آنچه اعتقاد دارد عمل می‌کند: «ایجاد گفتمان شهری و جلب مشارکت شهروندان در اجرای طرح‌های توسعه شهری اولویت کار ما در ناحیه ۴ منطقه است. هیچ یک از طرح‌های توسعه شهری منطقه ما بدون همفکری و همراهی با مردم یا نمایندگان آنها، یعنی شورایاران، پیش نمی‌رود. همین روند باعث می‌شود تا پیوست اجتماعی جزء لاینفک طرح‌های توسعه شهری ما باشد و در نهایت اجرای طرح‌های عمرانی و... با رضایتمندی شهروندان همراه خواهد بود.»
 اهالی محله راه‌آهن، رتبه اول مشارکت
از مشارکت و همراهی همه محله‌ها ۵‌گانه منطقه ۱۱ ابراز رضایت می‌کند، اما در رتبه‌بندی این مشارکت می‌گوید محله راه‌آهن رتبه نخست را دارد. مصداق سخنش هم طرح‌های مشارکتی مؤثری است که همراه با اهالی این محله به ثمر نشسته و حتی خیلی از این طرح‌ها امروز به‌عنوان الگو و نمونه در سایر محله‌ها هم اجرا شده است: «خوشبختانه شهروندان این محله با نهاد شورایاری محله ارتباط خوبی با شهرداری ناحیه دارند همین مسئله باعث شده تا مردم خود را جزیی از شهرداری دانسته و مدیران شهری را در اجرای پروژه‌ها یاری کنند از پروژه‌های زیست‌محیطی و فضای سبز گرفته تا رفع آسیب‌های اجتماعی از محله.»
در تکمیل صحبت‌هایش به کاشت ۱۸۰۰ اصله نهال در ناحیه اشاره می‌کند و می‌گوید: «از صفر تا صد اجرای این پروژه‌ها مردم حضور داشتند هم در کاشت درختان، هم در نگهداری و آبیاری آنها، طرحی که باعث شد تا سرانه فضای سبز محله افزایش چشمگیری داشته باشد.»

تعامل خوب شهرداری با کسبه

 شهرداری ناحیه ۴ منطقه ۱۱ در آخرین ارزیابی صورت گرفته توسط شهرداری تهران در سه آیتم جلب مشارکت شهروندان، رفع آسیب‌های اجتماعی و اجرای پروژه‌های کوچک مقیاس در میان نواحی دیگر برگزیده شده است. شهروندان هم بر این انتخاب صحه می‌گذارند. «علیرضا کیوان منش» یکی از اهالی خیابان وحدت اسلامی است. او با ابراز رضایت از اصلاح سیمای شهری خیابان و همسان‌سازی تابلوهای این خیابان می‌گوید: «سال‌های سال بود که مغازه‌های قدیمی و تابلوهای شکسته ظاهر خیابان را بدمنظر کرده بود، اما در تعامل خوب شهرداری با کاسبان امروز شاهد این زیبایی در محله‌مان هستیم.»

شهرداری همراه مردم است

همسایه‌های بوستان خواجه‌دهی هم از وضعیت امروز بوستان ابراز رضایت می‌کنند. «زهرا سلیمانی» می‌گوید: «این بوستان در گذشته یکی از پاتوق‌های معتادان متجاهر بود. صبح تا شب عده زیادی از این افراد در کوچه پرسه می‌زدند و شب‌ها با روشن کردن آتش و تجمعات خود امنیت محله را مخدوش کرده بودند. اما خوشبختانه بعد از اعلام مشکلات، شهرداری ناحیه نسبت به این فضا را به مرکز پرورش گل و گیاه تبدیل کرد.»

تفکیک زباله از مبدأ با مشارکت مردم با شهرداری

در حوزه تفکیک زباله از مبدأ نیز مردم مشارکت خوبی با شهرداری ناحیه ۴ دارند و این مشارکت در محله راه‌آهن با اجرای طرح «جاده یک طرفه» سال‌های سال است که دنبال می‌شود. «معصومه محمدنژاد» مدیر سرای محله راه‌آهن، می‌گوید: «گر چه تفکیک زباله از مبدأ یکی از معضلات پیش روی شهرداری‌هاست، اما این مسئله به لطف مشارکت مردم با شهرداری در محله ما رفع شده است و سال‌های سال است که شهروندان با تفکیک از میدا زباله‌ها حتی برای محله خود هم درآمدزایی می‌کنند.»

توسعه شهر بدون جلب مشارکت مردم امکانپذیر نیست

شورایار محله راه‌آهن سهم زیادی در جلب مشارکت شهروندان با شهرداری ناحیه ۴ دارد. «علی‌اصغر فراهانی» می‌گوید: «رمز موفقیت مدیران شهری اعتماد و ایمان به شهروندان است، ما در محله خود یک قول و قرار با اهالی گذاشته‌ایم آن هم تلاش برای داشتن محله‌ای‌آباد است. هدفی که برای خود تعریف کرده‌ایم بدون مشارکت با مدیران شهرداری ممکن نیست. لذا تلاش کرده‌ایم تا در همه بخش‌ها مشارکتی قوی داشته باشیم.»
او امروز خوشحال است که یکی از آیتم‌های انتخاب شهردار ناحیه ۴ منطقه ۱۱ جلب مشارکت‌های مردمی است و می‌گوید: «در تعامل شهرداری با مردم محله ما شاهد اتفاقات خوبی بوده‌ایم. از اصلاح وضعیت بوستان امیریه که روزی خوابگاه معتادان بود تا اجرای طرح تفکیک از مبدأ زباله‌ها، به کارگیری زباله‌های بازیافتی در زیباسازی سیمای محله، درآمدزایی برای محله از محل فروش پسماندهای خشک و همگرایی و همدلی اهالی با شهرداری در اجرای پروژه‌های عمرانی.» 
دبیرشورایاری محله راه‌آهن می‌گوید: «توسعه شهر بدون جلب مشارکت مردم امکانپذیر نیست. اگر امروز محله راه‌آهن به‌عنوان محله برتر در مشارکت با شهرداری ناحیه مطرح می‌شود چون تمام حلقه‌های توسعه شهری دست به دست هم داده‌اند تا محله مسیر توسعه را طی کند از شورایاری و اهالی مردم گرفته تا مدیران شهری و حتی رسانه همشهری محله که در این مسیر همراه ما شدند.»

کد خبر 604079 برچسب‌ها خدمات شهری حقوق شهروندی همشهری محله منطقه ۱۱ شهردار شورا یاری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خدمات شهری حقوق شهروندی همشهری محله منطقه ۱۱ شهردار شورا یاری جلب مشارکت شهروندان شهرداری ناحیه ناحیه ۴ منطقه ۱۱ توسعه شهری محله راه آهن مشارکت مردم مدیران شهری اجرای طرح پروژه ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۷۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است

همشهری آنلاین – حسن حسن‌زاده: پیامدهای توسعه شهرنشینی از دهه ۵۰ به بعد گریبان طرشت زیبا را هم گرفت و طولی نکشید که باغ‌های انبوه این گستره نیز یک به یک جای خود را به خانه‌ها و خیابان‌ها دادند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

اگرچه طرشت با روزگار طلایی خود فاصله بسیار دارد، اما هنوز هم این محله با باغ‌هایش شناخته می‌شود و هنوز هم کوچه‌باغ‌هایی با دیوارهای کاهگلی دارد که موسفیدان محله را با خود به روزگار گذشته طرشت می‌برد. رضا طرشتی‌نژاد، یکی از اهالی قدیمی طرشت، در این‌باره می‌گوید: «اکنون از باغ‌های طرشت ۵۱ قطعه باقی مانده، اما روزگاری شمار باغ‌های طرشت چند ده برابر این تعداد بود که با ۵ قنات پرآب و همیشه جاری این آبادی معیشت ساکنان قدیمی طرشت را تامین می‌کرد. از این تعداد اما شمار زیادی از باغ‌های طرشت در اثر توسعه شهرنشینی، توسعه ساخت‌وسازها در اراضی بالادست و تغییر مسیر قنات‌ها سرنوشتی جز نابوی و تغییر کاربری نداشتند.»

با وجود این، هنوز در طرشت می‌شود از باغ‌های باقی‌مانده از دوران گذشته آبادی سراغ گرفت. اگرچه ضلع شمالی بلوار شهید رسول چوبتراش که روزگاری مملو از باغ‌های سرسبز بود اکنون در سیطره آپارتمان‌ها قرار دارد، اما در ضلع جنوب و شمال‌شرقی این بلوار باغ‌های قدیمی طرشت باقی مانده‌اند.

طرشتی‌نژاد می‌گوید: «نام این محدوده در گذشته «کوچه‌باغ» بود. محلی مملو از باغ‌های میوه؛ از باغ توت و انار تا انجیر و گاهی هم خرمالو که خانه‌های گلی و قدیمی طرشت در دل آنها قرار داشت. چند باغ قدیمی و معروف طرشت نیز در محدوده کوچه باغ قرار داشتند؛ از جمله باغ حاج عبدالله، قاسم سالار، حاج رحمت حسین‌مردی و...که اکنون برخی از آنها از میان رفته و تعداد اندکی که باقی مانده‌اند برای اهالی قدیمی طرشت یادآور خاطرات کوچه‌باغ‌اند.»

معیشت ساکنان قدیمی طرشت نیز با باغداری و فروش میوه‌های مرغوب آبادی در محدوده معروف به سه راه طرشت گره خورده بود. طرشت علاوه بر میوه‌های خرمالو، انجیر، شاتوت و گردو، توتستان‌های بزرگی داشت که از آن توتستان‌ها انگشت‌شمار باقی مانده است. طرشتی‌نژاد می‌گوید: «توت‌ها و میوه‌های مرغوب طرشت، علاوه بر تهران، به شمال کشور نیز فرستاده می‌شد و تهرانی‌ها نیز برای خرید میوه به طرشت مراجعه می‌کردند. اکنون نیز فروش توت در حاشیه خیابان تیموری یادگاری از همان دوران است که توتستان‌های وسیع آبادی معیشت بسیاری از باغداران و کارگران را تامین می‌کرد.»

طرشتی‌نژاد درباره دیگر باغ‌های معروف طرشت می‌گوید: «از دیگر باغ‌های معروف طرشت می‌شود به باغ وقفی که توت و گرد و انار داشت اشاره کرد و یا از باغ ‌کاجی که اکنون نیز وجود دارد و کوچه‌ای به همین نام در طرشت داریم.»

کد خبر 846639 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی محله هویت شهری همشهری محله باغ و باغبانی

دیگر خبرها

  • مشارکت دهه هشتادی‌ها در مدیریت شهری استمرار اندیشه بنیانگذار انقلاب است
  • وعده شهردار سنندج برای ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش ‌
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز