Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت یوپی کاتالیست، فناوری را توسعه داده که با استفاده از آن می‌توان اتمسفر مریخ را به نانومواد کربنی تبدیل کرد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یک استارت‌آپ مستقر در استونی با پشتیبانی آژانس فضایی اروپا تولید اکسیژن در مریخ را آغاز می‌کند. تیم استونیایی شرکت یوپی کاتالیست (UP Catalyst) در حال توسعه روش جدید تولید اکسیژن در مریخ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پشتیبانی فنی، بودجه‌ای و مشاوره از سوی متخصصان، این شرکت در مسیری است که به انسان کمک می‌کند تا گام بعدی را در تسخیر فضا بردارد.

 

ناسا دهه‌ها برای اکتشاف مریخ و استفاده از منابع اکسیژن موجود در آن (معروف به MOXIE) تلاش‌های امیدوارکننده‌ای انجام داده است. MOXIE با جداسازی اتم‌های اکسیژن از مولکول‌های دی‌اکسید کربن که از یک اتم کربن و دو اتم اکسیژن ساخته شده‌اند، کار می‌کند.

 

روش ابتکاری جذب کربن یوپی کاتالیست همان روش قبلی مورد استفاده در پروژه MOXIE بوده که در همان دما کار می‌کند. تفاوت در این است که شرکت یوپی کاتالیست در حال پردازش مجدد دی‌اکسید کربن و تبدیل آن به نانومواد کربنی با ارزش است. نانومواد تولید شده می‌تواند در زمینه‌های مختلف صنعت فضا مورد استفاده قرار گیرد، به‌عنوان مثال، در فناوری‌های باتری و ابر خازن، پوشش‌های رسانا و تقویت‌کننده، فرمولاسیون‌های پلیمری، فیلتر‌های آب و ... می‌توان از این نانومواد استفاده کرد.

 

مریخ دارای جو نازک با فشار سطح کمتر از یک صدم کره زمین است. علاوه بر این، ۹۶ درصد جو مریخ دی‌اکسید کربن است و فقط حدود ۰٫۱ درصد اکسیژن دارد. برای مقایسه توجه کنید که ۲۱ درصد جو زمین اکسیژن است. یوپی کاتالیست یک روش جدید برای استفاده از هر دو محصول جانبی به روشی پایدار ایجاد کرده است. دکتر گری اورب، مدیرعامل یوپی کاتالیست، می‌گوید: «ما همچنان به سمت هدف خود یعنی استقرار انسان در مریخ حرکت می‌کنیم.»

 

سون لیلا، مدیر پروژه ESA BIC، گفت: «یوپی کاتالیست دارای یک زمینه علمی و فنی بسیار قوی بوده که به معنای پتانسیل بالا برای پشتیبانی از مأموریت‌های انسانی در مریخ است.»

 

لیلا می‌افزاید: «بودجه ESA BIC فقط نشانه کوچکی از پشتیبانی ESA از یوپی کاتالیست برای ایجاد ارتباط بین آن‌ها و متخصصان خاص این حوزه برای شروع مقیاس‌پذیر کردن روش تولیدی آن‌ها است.»

 

ESA BIC استونی بخشی از شبکه ESA BIC در سراسر اروپا است که دسترسی به تخصص، دانش و داده ESA، امکانات آزمایشگاهی و پشتیبانی عملی توسعه تجاری از تیم‌های در حال پیشرفت را فراهم می‌کند.

 

تیم یوپی کاتالیست می‌گویند که آن‌ها مشتاقانه منتظر شرکت در پروژه‌ای با چنین مقیاسی هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو تسخیر فضا اتمسفر مریخ نانومواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۹۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست

استاندار کردستان با اشاره به نقش کلیدی مردم در رفع مشکلات اقتصادی گفت: رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست، لذا در کنار جهش تولید، موضوع مشارکت مردم بسیار مهم است و باید در این حوزه برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان، اسماعیل زارعی‌کوشا امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در اولین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در سنندج اظهار کرد: جهش تولید با استفاده از ظرفیت و مشارکت مردمی تکلیفی است که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سال‌جاری از مسئولان مطالبه کرده‌اند که باید با برنامه‌ریزی مناسب در راستای تحقق و عملیاتی کردن این مطالبه و جهش در حوزه‌های مختلف گام برداریم.

استاندار کردستان با بیان اینکه این جهش تنها مربوط به محصولات نیست، افزود: تولید شامل انواع خدماتی است که توسط بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف ارائه می‌شود.

استاندار کردستان اضافه کرد: این جهش باید در انواع خدماتی که به مردم صورت می‌گیرد هم به لحاظ کیفی و هم کمی از سوی دستگاه‌ها انجام گیرد.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه ارتقای کیفیت خدمت‌رسانی و تولید باید با یک برنامه‌ریزی منسجم و دقیق محقق شود، ادامه داد: برای مثال متولیان امر باید برای کیفیت کشت در اراضی برنامه‌ریزی کنند و در این راستا اقدامات و تسهیل‌گری‌های لازم انجام شود.

وی اضافه کرد: باید عملکردها بر اساس شاخص عددی مشخص شود، مثلاً اگر در مراکز بهداشتی روستایی خدماتی به مردم ارائه شده هدف‌گذاری و برنامه دانشگاه علوم پزشکی برای ارتقای این خدمات بر اساس شاخص عددی در سال جاری چیست و اداره کل آموزش و پرورش باید بگوید در شاخص‌های پیشرفت از جمله قبولی کنکور، رتبه‌های برتر، توفیقات علمی و… به چه عددی در سال‌جاری می‌رسد.

استاندار کردستان تصریح کرد: دستگاه‌های اجرایی استان باید این برنامه‌ها را بر اساس شاخص‌های قابل سنجش اعلام و عملکرد خود در جلسات شورا را ارائه کنند.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه بدون مشارکت مردم در حوزه اقتصاد و رفع مشکلات اتفاقی نمی‌افتد، گفت: در کنار جهش تولید موضوع مشارکت مردم بسیار مهم است و باید در این حوزه برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: ظرفیت‌شناسی، ظرفیت‌سنجی، خلاقیت و ابتکار برای مشارکت دادن مردم در برنامه‌های مختلف در امر تولید ضروری است و باید مورد توجه فرمانداران و بخشداران قرار گیرد.

استاندار کردستان با بیان اینکه مسئولان باید زمینه را برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال فراهم کند، خاطرنشان کرد: جامعه دانشگاهی و جوانان متخصص در هر حوزه باید دسترسی لازم را به برنامه‌هایی که دستگاه‌های دولتی ارائه می‌کنند داشته باشند تا در مورد آن نظر دهند.

کد خبر 748496

دیگر خبرها

  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • آیا عنکبوت‌های غول‌پیکر در مریخ وجود دارند؟
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال