Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@01:15:00 GMT

ویروس کرونا ارتباطی با خون ندارد

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۵۰۲۶

ویروس کرونا ارتباطی با خون ندارد

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون کشور اظهار کرد: سال گذشته به دلیل همه گیری ویروس کرونا، میزان مراجعه مردم به مراکز انتقال خون کاهش پیدا کرده بود. در واقع در همین ایام سال گذشته، ۲۵ درصد کاهش آمار اهدای خون را داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در دو ماهه ابتدایی امسال، آمار اهدای خون ۱۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش پیدا کرد.

او افزود: میزان مراجعه مردم در سال جدید و دو ماه اول سال ۴۰۰ هزار و ۳۵۴ نفر بوده و ۳۲۰ هزار و ۳۷۵ واحد خون اهدا شده است. در استان‌هایی مانند قزوین با ۴۰ درصد، آذربایجان شرقی و خراسان جنوبی افزایش آمار اهدای خون بارز‌تر بوده است.

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور بیان کرد: سهم استان تهران به عنوان یک کلانشهر، ۱۵.۵ درصد خون اهدایی را پوشش می‌دهد. در واقع به ترتیب در استان‌های تهران، فارس، خراسان رضوی، مازندران، اصفهان و خوزستان بیشترین آمار انتقال خون را به خود اختصاص داده اند.

حاجی بیگی گفت: این سازمان برای اهدای خون، تمام لوازم و تجهیزات یکبار مصرف را با رعایت همه دستور العمل‌های بهداشتی به کار می‌گیرد. مردم اطلاع داشته باشند که مراجعان ما به طور کامل افراد سالم هستند.

شرایط اهدای خون برای مبتلایان به کرونا

حاجی بیگی بیان کرد: ویروس کرونا یک بیماری تنفسی است و ارتباطی با خون ندارد. در واقع ۲۸ روز پس از بهبودی، می‌توانند برای اهدای خون مراجعه کنند. همچنین بیماران بهبود یافته می‌توانند برای اهدای پلاسما اقدام کنند؛ بنابراین اهدای خون و پلاسما هیچ منع و مشکلی ندارد.

او افزود: در همه استان‌های کشور، مردم می‌توانند به مراکز استانی انتقال خون مراجعه و پلاسمای خون خود را اهدا کنند. تاکنون ۱۸ هزار نفر مراجعه کننده و ۱۵ هزار واحد پلاسما جمع آوری شده که به بیماران کرونایی تزریق شده است. البته این موضوع با تجویز پزشک انجام می‌شود. آنچه که ما اطلاع داریم با اهدای پلاسما به بیماران کرونایی، بهبودی زودتر حاصل می‌شود و همچنین تعداد روز‌های بستری افراد هم کاهش پیدا می‌کند.

با اهدای یک واحد خون؛ می‌توانیم جان ۳ نفر را نجات دهیم

حاجی بیگی مطرح کرد: در دو ماهه اخیر حدود ۵۶۲ هزار و ۱۴۴ واحد خون به مراکز بیمارستانی توزیع کردیم که این آمار هم با افزایش ۱۶ درصدی همراه است. با هدای یک واحد خون؛ جان ۳ بیمار را می‌توان نجات داد. در واقع این واحد‌های خون بیشتر برای موارد سوختگی شدید، بیماری‌های کبدی و پیوند اعضا، عمل قلب باز، مبتلا به تالاسمی، بیماری‌های مزمن و انواع آنمی‌ها استفاده می‌شود.

سخنگوی سازمان انتقال خون تصریح کرد: نیاز کشور به فرآورده‌های خون یک نیاز دائمی، روزانه و ضروری است. ما به همه گروه‌های خونی نیاز داریم. در واقع ۱۰ درصد مردم دارای گروه خونی منفی و ۹۰  درصد مثبت هستند. اولین اصل در مراکز انتقال خون تکریم ارباب رجوع است. ما تلاش می‌کنیم تمام امکانات لازم را فراهم کنیم. هم اکنون ۲۱۱ مرکز انتقال خون در کشور فعال است.

بیشتر بخوانید

فواید بی نظیر اهدای خون برای سلامتی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پلاسمای خون سازمان انتقال خون اهدای خون ویروس کرونا انتقال خون اهدای خون حاجی بیگی واحد خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۵۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • عابدینی: برند معنوی باشگاه پرسپولیس را فروختند/ با اهدای ۵ درصد سهام به پیشکسوتان شق‌القمر می‌کنند