Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از ساینس‌آلرت، در تحقیقاتی جدید ۳۰ فرد بزرگسال سالم برای مدت سه ساعت تحت بیهوشی قرار گرفتند و گروه ۳۰ نفره‌ی دیگری نیز به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد تا بررسی شود چگونه مغز پس از بیهوشی خود را به حالت هوشیار بازمی‌گرداند.

در این تحقیقات مشخص شد که مغز بخش‌های مختلف خود را به طور مجزا به حالت هوشیاری برمی‌گرداند و کل مغز به یک باره هوشیار نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش‌های مربوط به قابلیت حل مسئله که توسط قشر پیشانی کنترل می‌شوند در سریع‌ترین شکل ممکن به حالت هوشیار در می‌آیند. سایر مناطق مغز از جمله مناطقی که مدت زمان واکنش و توجه فرد را کنترل می‌کنند برای هوشیاری مدت زمان طولانی‌تری نیاز دارند.

مکس کلز، متخصص بیهوشی از دانشگاه پنسیلوانیا می‌گوید: اگرچه این موضوع در ابتدا باعث تعجب بود اما از نظر تکاملی منطقی است که بخش‌های مربوط به شناخت نیازمند بهبود سریع‌تر باشند. به طور مثال اگر فردی در شرایط خطرناک به هوش بیاید ساختارهای قشر پیشانی برای بررسی موقعیت و ایجاد یک برنامه‌ریزی مناسب برای واکنش اهمیت زیادی دارند.

مغز را با گوش‌دادن به موسیقی جوان نگه‌دارید

برای اندازه‌گیری آنچه که در مغز رخ می‌دهد از روش‌های گوناگونی استفاده شد از جمله گرفتن نوار مغز و انجام آزمون‌های شناختی پیش و پس از بیهوشی. این آزمایش‌ها سرعت عمل، حافظه و سایر مهارت‌های فرد را اندازه‌گیری می‌کنند.

محققان با تجزیه و تحلیل نوار مغز دریافتند که با شروع بهبودی و بازگشت به شرایط عادی قشر پیشانی مغز فعال می‌شود.

آنها با مقایسه‌ی گروه شاهد و گروهی که تحت آزمایش قرار گرفته بودند دریافتند که بهبودی افرادی که بی‌هوش شده بودند سه ساعت زمان می‌برد.

محققان همچنین برنامه خواب شرکت‌کنندگان را چندین روز پس از انجام مطالعه تحت نظر گرفتند و فهمیدند که این آزمایش اثر منفی بر روی الگوی خواب آنها نداشته است.

مایکل آویدان، متخصص بیهوشی از دانشگاه واشنگتن می‌گوید: این موضوع نشان می‌دهد که مغز سالم انسان قابلیت بازیابی خود را دارد و برخی از اختلالات شناختی مانند هذیان که طی چند روز یا چند هفته پس از بیهوشی به صورت بالینی مشاهده می‌شود ممکن است در نتیجه‌ی عواملی غیر از تاثیر داروهای بیهوشی بر روی مغز باشد.

بسیاری از عمل‌های جراحی بدون انجام بیهوشی امکانپذیر نیست و به رغم استفاده‌ی گسترده از این روش ما اطلاعات کمی در مورد جزئیات عملکرد آن داریم. اگرچه نحوه‌ی استفاده بی‌خطر از این روش را می‌دانیم.

نظرات زیادی در مورد نحوه‌ی برخورد مغز با داروهای بیهوشی وجود دارد اما شواهد مشخصی وجود ندارد.

یافته‌های اخیر نه تنها به مراقبت و درمان از بیمار کمک می‌کند بلکه به دانشمندان در درک بهتر مغز و واکنش آن به اختلالات نیز کمک می‌کند.

این تحقیقات در مجله‌ی eLife به چاپ رسیده است.

کد خبر 604631 برچسب‌ها پزشکی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۸۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جراح ماهی ؛ از جالب ترین شگفتی های خلقت با 30 سال عمر (+عکس)

عصر ایران - جراح ماهی (Surgeonfish) به هر یک از حدود 86 گونه ماهیان گرمسیری با بدنی لاغر و پهن از خانواده Acanthuridae گفته می شود. جراح ماهی ها اندازه ای کوچک دارند.

آنها دارای یک باله پشتی و یک یا چند خار تیز در قسمت پایه دم خود هستند که می تواند بریدگی های عمیق ایجاد کند. خارها که از نظر تیزی شبیه چاقوی جراحی هستند، ممکن است در جای خود ثابت باشند یا قابلیت جمع و باز شدن داشته باشند.

جراح ماهی ها بیشتر جلبک خوار هستند. این ماهی ها از نظر شکل و رنگ دارای الگوهای مختلفی هستند. بیشینه درازای آنها به طور معمول 50 سانتیمتر است. جراح ماهی ها در صخره های مرجانی در دریاهای گرم سراسر جهان یافت می شوند.

پس از جفت گیری و تخم ریزی، تخم جراح ماهی به لاروی به نام آکرونوروس (Acronurus) تبدیل می شود. این لارو شفاف و فاقد فلس است و مدت زیادی را در آب های عمیق سپری می کند.

همانطور که بزرگتر می شود، جراح ماهی به کف اقیانوس در نزدیکی خط ساحلی نزدیک شده و به یک ماهی نوجوان تبدیل می شود. جراح ماهی پس از حدود یک یا دو سال بالغ می شود. آنها ماهی هایی با عمر طولانی هستند و گزارش هایی از ماهی هایی با 30 سال سن یا بیشتر وجود دارند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ماهی سر گوسفندی دیده اید؟! (+تصاویر)

دیگر خبرها

  • جزئیات گفت‌وگوی هیئت‌های حماس و فتح در چین
  • پنه لوپه کروز بازیگر مشهور ۵۰ ساله راز جوانی‌اش را فاش کرد
  • وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • خرمشاد: مقاومت مردم غزه نخبگان آمریکا و غرب را بیدار کرد
  • ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی
  • جراح ماهی ؛ از جالب ترین شگفتی های خلقت با 30 سال عمر (+عکس)
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • فراجا مرزبان حجاب است/ متولیان فرهنگی حجاب و عفاف بیدار باشند
  • اجتماع دانشگاهیان دانشگاه یزد در حمایت از خیزش دانشجویان جهان