Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@01:13:56 GMT

طراحی عناصر شهری اصیل با طراحان ماندگار عصر

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۰۹۶۶۸

طراحی عناصر شهری اصیل با طراحان ماندگار عصر

گاهی نیز هدف از طراحی و ساخت آنها روح بخشیدن به فضا و داشتن شهری زیبا، سرزنده و پویا است. سابقه استفاده از عناصر معماری شهری در بیشتر شهرهای ایران طولانی است؛ از برج آزادی و برج میلاد تهران گرفته تا عناصر و مجسمه‌هایی که به مناسبت جشن‌های نیمه‌شعبان یا نوروز در شهرهای مختلف برپا و نصب می‌شود از عناصر شهری محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال در سال‌های اخیر توجه کمتری به این عناصر شده و جای خالی مشاوران و مجریان توانمند در این حوزه بیشتر از قبل احساس می‎شود. در همین راستا شرکت خلاق و نوآور «طراحان ماندگار عصر» در شهر اردبیل از سال 90 فعالیت خود را در طراحی و ساخت عناصر اصیل معماری شهری آغاز کرده است.

مدیرعامل و بنیانگذار «طراحان ماندگار عصر» اکنون دانشجوی مقطع دکترای معماری در دانشگاه ییلدیز تکنیک ترکیه است.

شهرام بافنده نظیفی، برخلاف بیشتر دانشجویان معماری که به‎دنبال ساختمان‎سازی می‎روند، فعالیت در بخش معماری و عناصر شهری را هدف خود قرار داده است و می‌گوید اولین یا دومین فرد فعال در این زمینه در کشور است.

او درباره علت انتخاب این حوزه برای فعالیت به جام‌جم می‎گوید: «برای مثال در تهران تا دلتان بخواهد ساختمان می‎بینید و کمتر عنصر معماری شهری به‎چشم می‎آید. از همین‎رو ما در بحث عناصر معماری شهری سرمایه‎گذاری کردیم. امروزه هر مهندسی وارد این حوزه نمی‎شود، زیرا هم در اجرا دشوار است و هم در طراحی و ساخت. از طرفی باید برای یک شهر و کشور هویت طراحی کنیم و این مسؤولیت بسیار بزرگی است.»

مهندس بافنده نظیفی در ادامه به جوانانی که می‎خواهند کارآفرین شوند، توصیه می‎کند: «تا جایی که می‎توانید تجربه‎های میدانی به‎دست آورید و از تجربیات افراد موفق استفاده کنید. چنان‌که من هم گاهی از این تجربه‌ها استفاده نکردم و وقتی با تصمیم‎گیری‎های بلندپروازانه وارد بازار شدم، به‌کسب‎وکارم آسیب وارد شد. به نظر من یک کارآفرین باید 50درصد شهودی و 50درصد هم منطقی و با کمک تجربیات دیگران به کسب‎وکارش نگاه کند. به‎یاد داشته باشید که پیشرفت بعد از ریسک ‎کردن به دست می‌آید، اما سعی کنید ریسک حساب‌شده‌ای انجام دهید تا پیشرفت کنید.»

کارگروه‎های شرکت طراحان ماندگار عصر

در این مجموعه باتوجه به داشتن همکارانی بااستعداد که همه از نخبه‎های علمی، فرهنگی و مهندسی هستند، 9 کارگروه به‎منظور مدیریت فعالیت‎های مختلف این شرکت، شکل‌گرفته است. دکتر بافنده نظیفی این شرکت و 9 کارگروهش را به تانکی با 9 لوله پرتاب تشبیه می‎کند و می‎گوید: «شرکت ما رویکرد چابک‎سازی دارد و در هر شرایطی می‎تواند تغییر کند. به‎نظر من اگر مدیر داخلی یا مدیرعاملی خودش در کاری استعداد نداشته باشد، شکل‎گیری کارگروه‎های اضافه می‎تواند آنها را کلافه کند و برایشان آسیب‌زننده باشد.»

این 9 کارگروه شرکت «طراحان ماندگار عصر» عبارتند از:

کارگروه گرافیک، انیمیشن و تبلیغات: این کارگروه بازار بسیار خوبی دارد و یکی از بازارهای بسیار گران و باارزش محسوب می‎شود.

کارگروه معماری و شهرسازی: به گفته مدیرعامل این مجموعه: «در کشور ما حدود پنج‌ تا 10 سال است که شهرسازی به معنای واقعی آن اجرا می‎شود و هرکسی وارد این وادی شود، جزو اولین‎ها خواهد بود.»

کارگروه سرمایه‎گذاری: این کارگروهی بسیار کارآمد و متناسب با شرایط اقتصادی کشور است.

مهندس بافنده نظیفی در معرفی این کارگروه می‎گوید: «از آنجایی‌که جانی برای شهرها و اقتصاد شهرها باقی نمانده است، شهرداری‎ها نمی‎توانند پروژه‎های ساخت عناصر معماری شهری را اجرا کنند. این کارگروه به‎صورت مداوم و مشارکتی پروژه‎های ساخت عناصر معماری شهری را به‌گونه‌ای اجرا می‎کند که از داخل فضای آنها بتوان به‎عنوان مرکزی خدماتی استفاده کرد و درآمد حاصل از آن، هزینه پروژه را جبران کند.»

وی درادامه می‎افزاید: «در این کارگروه صرفا به سرمایه مالی نیاز نیست و فکر و ایده‎های بکر نیز سرمایه ما هستند.»

کارگروه آموزش و تربیت مهندس: این مجموعه با برگزاری کلاس‎های آموزشی برای دانشجویان مهندسی معماری، علاوه‎ بر کسب درآمد و تامین هزینه‎های مالی شرکت، نیروهای خوبی را پرورش می‎دهد و از دانشجویان بااستعداد این کلاس‎ها دعوت به همکاری می‎کند.

مدیرعامل این شرکت درباره لزوم تشکیل این کارگروه می‎گوید: «دانشگاه‎های ما دانشجویان را علمی، عملی و ملموس با کارهای واقعی تربیت نمی‎کنند و ما نیز از نبود نیروهای کافی و خوب رنج می‎بریم.»

کارگروه مهندسی فروش و بازرگانی: این کارگروه بسیار تاثیرگذار است و با تولید محتوای این بخش، فروش شرکت طراحان عصر ماندگار نیز به‎خوبی جلو می‎رود.

کارگروه فرهنگی، هنری و اجتماعی: این کارگروه سعی می‎کند بانفوذ در بحث معنویت جامعه، پروژه جذب کند.

بنیانگذار «طراحان ماندگار عصر» دراین‎باره می‎گوید: «برای مثال ما عنصر معماری به نام نفس برای یادمان ایثارگران پیوند اعضا طراحی کرده‎ایم. درحال‎حاضر این پروژه ما از سطح ملی گذشته و درحال رسیدن به سطح بین‎المللی بوده و قرار است این عنصر معماری را در اسپانیا نیز اجرا کنیم.»

کارگروه ساخت، تولید و کارخانه: در کارخانه طراحان ماندگار عصر، علاوه بر اینکه تمامی محصولات سازه‎ای آنها ساخته می‎شود، محصولات دیگری مانند استند و تابلو و ... نیز می‎سازند.

کارگروه معماری، ساختمان و ابنیه: در این کارگروه به طراحی و معماری ساختمان‌ها و ابنیه گوناگون پرداخته می‌شود.

کارگروه امور بین الملل و پروژه‎های خارجی: در این کارگروه متخصصان زبان خارجه، تمام کشورهای خارجی را مورد مطالعه قرار می‎دهند تا شرکت بتواند محصولات فرهنگی، هنری و... خود را با مطالعات دقیق و هوشمندانه، بازار خود را شناسایی کرده و به‎فروش برساند.

شهرام بافنده نظیفی در پایان این گفتگو می‎گوید: «ما در این شرکت کارهای فراوان کرده‌ایم و شب‎بیداری‌های زیادی داشته‌ایم ولی متاسفانه هیچ انگیزه‎ای به‎اندازه تلاش‎هایمان در مسئولان شهر ندیدیم. به بیشتر اداره‌هایی که مراجعه کردیم، رفتارشان کلیشه‎ای بود و چندان خوب نبود. اما جا دارد تشکر کنم از زحمات دکتر حبیب ابراهیم پور، رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل که ازنظر روحی واقعا حامی ما بودند و در این راه ما را راهنمایی کردند و انگیزه دادند.»

طرح‎های اجرا شده

به‌گفته مهندس شهرام بافنده نظیفی، مشابه هیچ‎یک از آثار و محصولات ساخته‌شده در این مجموعه را در کشورهای خارجی و داخل کشور مشاهده نمی‏ کنید. زیرا این مجموعه برای پروژه‎هایش، طرحی اصیل طراحی می‎کند و در کنار هر پروژه بازدید و مطالعات میدانی دارد.

وی دراین‎باره به جام‎جم می‎گوید: «علت موفقیت ما این است که مشابه هیچ‌یک از محصولات تولیدی ما در بازار پیدا نمی‎شود و ما به یکه‎تاز بازار این بخش تبدیل‌شده‌ایم. برای نمونه سرتاج‎ها و سردرهای پیش‎ساخته ما که در استان‎های آذربایجان غربی و شرقی احداث‌شده‌اند، نمونه مشابهش در بازارهای پایتخت هم حتی پیدا نمی‎شود.»

وی در ادامه می‎افزاید: «همکاران ما با چنان پشتکاری فعالیت می‎کنند که ما پس از تولید هر محصول می‎توانیم بلافاصله بازار داخلی را اشباع کنیم و حتی به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و کشورهای همسایه آذری‌زبان نیز صادرات داشته باشیم و بر بازار آنها نیز مسلط شویم.»

برخی از پروژه‎های اجرا شده از سوی «طراحان ماندگار عصر» عبارت است از: «تبریز 2018» در ائل‎گلی تبریز، طراحی معماری ساختمان پایانه جدید یک تبریز، ساختمان جدید استانداری آذربایجان شرقی در میدان شهدای تبریز، عناصر شهری مربوط به بازی‎های آسیایی و زیباسازی ورزشگاه رضازاده اردبیل برای مسابقات بین‎المللی والیبال، سازه‎های چادری و نیمکت‎های پارک آب‎وآتش تهران، عنصر شهری I love Tehran در میدان آزادی تهران، عناصر معماری شهری مذهبی در میدان امام حسین تهران، عناصر شهری مربوط به شهید قاسم سلیمانی و ذوالفقار در سطح شهرها و همین‎طور پروژه‎های دیگری در کیش، مشهد و باکو.

راه‌های ارتباطی با طراحان ماندگار عصر

وبسایت: info@tma-int.co
اینستاگرام: tarrahanemandegar@
تلفن تماس: 04533235093 - مدیر فروش و بازرگانی: 09120241589

ریحانه رادی - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نشان ایرانی 2 المان شهری معماری شهری عناصر شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۹۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است

استفاده از نیروی باد برای تولید برق یکی از فناوری‌های‌های استفاده از انرژی پاک است که مورد استقبال بسیاری از کشورها قرار گرفته است. توربین‌های بادی را می‌توان علاوه بر مزارع بادی که در زمین‌های پهناور خشکی یا دریا مستقر می‌شوند، در بافت شهری نظیر خیابان‌ها و ساختمان‌ها نیز به کار گرفت.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بیش از سه هزار سال است که انسان از توربین‌های بادی استفاده می‌کند و سرچشمه آن به تمدن بابلی بازمی‌گردد. انرژی بادی که هفت درصد از کل منابع انرژی جهان را تشکیل می‌دهد، یک رکن اساسی در رویکرد استفاده از منابع انرژی جایگزین و تجدیدپذیر است. داده‌های جمع‌آوری شده توسط آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که چین بیشترین رشد در تولید این انرژی را در چندسال گذشته دارد و تقریباً ۷۰ درصد از رشد تولید جهانی انرژی بادی در این کشور انجام شده است. با توجه به اهمیت روزافزون افزایش بهره‌وری انرژی شهری و استانداردهای پایداری، پروژه‌های برق‌بادی شهری به سرعت در حال افزایش هستند.

پیشتازان انرژی باد در جهان چین – ظرفیت بادی نصب شده ۳۴۲ گیگاوات

چین با بیش از یک‌چهارم ظرفیت انرژی بادی جهان پیشتاز جهان است. این کشور دارای بزرگترین مزرعه بادی خشکی جهان در استان گانسو است که حداکثر ظرفیت ۱۰ گیگاوات دارد. چین همچنان بیشتر انرژی خود را از زغال سنگ تولید می‌کند، اما احتمالاً با پیشرفت انتقال انرژی، بیشتر در انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

ایالات متحده - ظرفیت باد نصب شده ۱۳۹GW

ایالات متحده به‌رغم وابستگی شدید به سوخت‌های فسیلی، تاکنون ۱۳۹ گیگاوات ظرفیت تولید باد خشکی را توسعه داده است.

بسیاری از بزرگترین مزارع بادی خشکی جهان در ایالات متحده واقع شده‌اند. دومین مزرعه بادی بزرگ جهان، مرکز انرژی بادی آلتا در کالیفرنیا، دارای ظرفیت ۱۵۴۸ مگاوات است. ایالت تگزاس به تنهایی یک‌چهارم نیروی بادی ایالات متحده را با ۲۴.۹ گیگاوات تولید می‌کند که نسبت به مجموع ۲۵ ایالت دیگر ایالات متحده نیروی بادی بیشتری ارائه می‌دهد.

آلمان – ظرفیت باد نصب شده ۶۴ گیگاوات

در اروپا، آلمان با بیش از ۶۰ گیگاوات، بالاترین ظرفیت بادی نصب‌شده را دارد. بزرگترین مزارع بادی فراساحلی آن، مزارع بادی گود (فاز ۱ و ۲) هستند که ظرفیت ترکیبی آن ۵۸۲ مگاوات است. آلمان همچنین دارای مزرعه بادی فراساحلی Nordsee One است که ظرفیت ۳۸۲ مگاوات دارد و انرژی ۴۰۰ هزار خانه را تأمین می‌کند.

پایگاه بزرگ انرژی باد آلمان می‌تواند برای شبکه برق آن مشکل‌ساز نیز باشد، زیرا این کشور امکانات ذخیره‌سازی انرژی کافی برای تنظیم جریان‌های دوره‌ای برق را ندارد.

انواع توربین بادی

توربین‌های بادی بسته به موقعیت محور و روتور خود به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ توربین‌های بادی محور افقی که رایج‌ترین توربین‌ها هستند و طراحی آنها بر اساس بلندترین توربین‌های بادی مدرن یا آسیاب‌های بادی سنتی است. دسته دوم توربین‌های بادی محور عمودی هستند که محور آنها در یک صفحه عمودی قرار گرفته است و به‌جای آسیاب‌های بادی، شبیه برج‌های باریک هستند. هر نوع توربین بادی مزایا و معایب خود را دارد و ویژگی‌های هر کدام، آن را کم‌وبیش با محیط‌های شهری سازگار می‌کند.

مزایای توربین بادی در شهرها

معماری شهری اجازه ساخت نیروگاه‌های بادی را نمی‌دهد چراکه ساختمان‌های متراکم حرکت باد را مسدود می‌کنند و سرعت و جهت آن را تغییر می‌دهند. برای بهره بردن از مزایای این انرژی پاک، شهرها به استفاده از توربین‌های محور عمودی روی آورده‌اند که ارتفاعشان زیاد نیست و برای نصب به زمین وسیع نیاز ندارند، بلکه می‌توان آنها را در ارتفاع کم و نزدیک به زمین قرار داد و از ویژگی‌های فیزیکی طبیعی یا مصنوعی زمین استفاده کرد که به جریان هوا کمک می‌کند. این توربین‌ها نیازی به قرار گرفتن در معرض باد ندارند و تغییر جهت جریان هوا تأثیر چندانی روی عملکردشان ندارد. علاوه بر این موارد، تأثیر محیطی توربین‌های شهری با محور عمودی به‌ویژه روی پرندگان کمتر است.

نمونه‌هایی از توربین‌های بادی شهری

هدف از نصب توربین‌های شهری، استفاده از نیروی باد در شهرهای بادخیز است. تاکنون، سرمایه‌گذاری کمی در زمینه تولید انرژی بادی توسط توربین‌های شهری انجام شده است و با توجه به پتانسیل زیاد شهرهای بادخیز برای تولید این انرژی پاک، بعضی از شرکت‌ها در تلاش هستند تا با طراحی‌های خلاقانه از این مزیت استفاده کنند که در ادامه به چند مورد اشاره می‌شود.

توربین بادی مدولار

توربین‌های بادی موسوم به آیریوا در آمریکا برای استفاده در فضاهای شهری طراحی شده است. این ساختارهای انرژی بادی که حالت سیستم مدولار را دارند دارای تیغه‌های عمودی دو متری از جنس پلاستیک بازیافتی هستند و به جای داشتن شکل توربین‌های معمول که اغلب در مزارع بادی دیده می‌شود، شکل مارپیچی دارند. ساختار تیغه‌ها، آن‌ها را به‌شدت برای استفاده در خیابان‌ها مناسب کرده است زیرا حرکت تیغه‌ها حین چرخش، با جایی برخورد نمی‌کند و حول یک محور معین، به صورت مهندسی‌شده حرکت دورانی می‌کنند. این نوع توربین روی پشت‌بام‌ها، باغ‌ها، فرودگاه‌ها، ساختمان‌های تجاری و کنار جاده‌ها کارایی چشمگیری خواهد داشت.

Flower Turbines در نیویورک

شرکت Flower Turbines مستقر در شهر نیویورک، توربین‌های بادی عمودی به‌شکل گل لاله تولید می‌کند که برای نصب روی زمین یا روی سقف صاف طراحی شده‌اند. این توربین‌های محور عمودی می‌توانند فقط با سرعت باد ۰.۷ متربرثانیه شروع به تولید برق کنند که در مقایسه با توربین‌های بادی سنتی که با ۳.۵ متربرثانیه کار می‌کنند سرعت بسیار پایینی به حساب می‌آید. این شرکت مدل‌های یک و سه متری را در ایالات متحده و اروپا به فروش می‌رساند.

Aeroleaf در پاریس

Aeroleaf موردی بسیار متفاوت از توربین‌های شهری است که یک شرکت فرانسوی در تلاش برای از بین بردن معایب توربین‌های شهری این درختان بادی را توسعه داده و باعث کاهش نویز و افزایش کارایی مکانیزم محرک توربین شده است.

طراحی این توربین‌ها به‌گونه‌ای است که شبیه درخت به نظر می‌رسند و در چشم‌انداز طبیعی منطقه ادغام می‌شود. شرکت سازنده با اضافه کردن یک پنل خورشیدی کوچک پای هر برگ (گلبرگ فتوولتائیک) درختان هیبریدی تولید کرده است که از هر دو منبع باد و خورشید برای افزایش راندمان استفاده می‌کند. پنل‌های خورشیدی می‌توانند تا ۶ ساعت به‌طور پیوسته کار کنند. با این نوع فناوری، می‌توان در تمام ساعات هفته انرژی داشت و در صورت وجود مازاد انرژی، آن را در باتری‌ها ذخیره کرد.

پروژه EOLI FPS

پروژه EOLI FPS که توسط مقامات اروپایی حمایت و تأمین مالی می‌شود، موفق به تکمیل یک نوع توربین بادی عمودی شده است که با سرعت باد پایین کار می‌کند و مقرون‌به‌صرفه است. این توربین به دلیل طراحی فشرده‌، با ارتفاع ۱۲۵ سانتی‌متر، قطر ۱۸۰ سانتی‌متر و وزن ۱۴۳ کیلوگرم و همچنین ایمن و بی‌صدا بودن، به‌طور خاص برای ادغام در محیط‌های شهری مناسب است. به‌لطف فناوری مولد آهنربای دائمی، این توربین می‌تواند بدون ایجاد لرزش تولید برق را تنها با سرعت باد دو متربرثانیه آغاز کند.

PowerNEST در هلند

توربین PowerNEST در شهر آیندهوون هلند، یک ماژول روی پشت‌بام است که انرژی باد و خورشید را در آنچه که شرکت به عنوان «مجسمه جنبشی» توصیف می‌کند، ادغام می‌کند. این مجسمه‌های جنبشی از پره‌هایی در لبه‌های قاب مستطیلی برای هدایت هوا به توربین‌های عمودی استفاده می‌کند که زیر سقف پانل‌های خورشیدی قرار دارند و به این ترتیب باد به خنک شدن پانل‌ها و افزایش کارایی آنها کمک می‌کند. شرکت سازنده معتقد است که این سیستم می‌تواند شش تا ۱۰ برابر بیشتر از پنل‌های خورشیدی پشت‌بام برق تولید کند. با این وجود، تا کنون تعداد انگشت‌شماری از ماژول‌های این شرکت در هلند به کار گرفته شده است.

Aeromine Technologies در تگزاس

مسائل آلودگی صوتی، خطر برای حیات وحش و اندازه بزرگ از جمله معایب توربین‌های شهری است که استارتاپ Aeromine Technologies در شهر هیوستون ایالت تگزاس، برای برطرف کردن این معایب توربین بادی بدون پره خارجی را معرفی کرده است که بدون ایجاد سروصدا انرژی باد را مهار می‌کند. در واقع این اختراع، توربین نیست بلکه دستگاهی است که هوا را بین ایرفویل‌های ثابت و توخالی مهار می‌کند و آن را به یک پره محصور زیر ماژول هدایت می‌کند. این نوع توربین جریان هوای ساختمان را در سرعت‌های کمتر از دو متربرثانیه مهار و تقویت می‌کند و حتی در مناطقی با شرایط آب‌وهوایی شدید، انرژی الکتریکی تولید می‌کند. این شرکت یک پروژه آزمایشی در ایالات متحده دارد و و کانادا اجرا کرده است.

O-Wind در لنکستر

یک شرکت بریتانیایی در سال ۲۰۱۸ توربین‌های O-Wind را در شهر لنکستر به نمایش گذاشت و جایزه بین‌المللی جیمز دایسون را در آن سال دریافت کرد. نمونه اولیه این توربین به اندازه توپ فوتبال طراحی شده بود که قابلیت نصب در پشت‌بام و دیوار ساختمان را داشت و می‌توانست از هر جهت باد را مهار کند. با دریافت کمک‌های مالی نمونه‌های عملی با اندازه بزرگ‌تر تولید و نصب شدند.

RidgeBlade در کانادا

توربین‌های RidgeBlade برای استفاده از سطح یک سقف شیب‌دار برای مهار باد و افزایش سرعت آن هنگام حرکت از طریق توربین‌ها در امتداد خط‌الراس سقف طراحی شده است. قرار دادن توربین در این محل پر جریان، دسترسی به انرژی باد را تا ۹ برابر بیشتر از سیستم توربین بادی با محور افقی سنتی افزایش می‌دهد.

کد خبر 748187

دیگر خبرها

  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • صدور مصوبه کارگروه امور زیربنایی برای ۵۷ شهرک مسکونی
  • ۵۷ شهرک مسکونی مصوبه کارگروه امور زیربنایی استان را اخذ کرده‌اند
  • جای توربین‌های بادی دیگر در خیابان‌ها است
  • مردِ شماره «۴۴» گرافیکِ ایران کیست؟
  • ایده برای طراحی سایت شرکتی