Web Analytics Made Easy - Statcounter

نامزد سزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:ریسک‌پذیری سهامدان خرد در بازار سرمایه را ظرف ۳ ماه به حداقل می‌رسانیم.

خبرگزاری میزان - سعید جلیلی با حضور در برنامه «رئیس جمهور و جوانان» شبکه سه به تببین مواضع انتخاباتی خود پرداخت که مهمترین محورهای آن به شرح زیر است:

- خوشحالم که جوانان فعلی هم می‌توانند نقش مهمی برای آینده ایران داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



- همانطور که ما در عرصه‌های مختلف، چون دفاع مقدس و انقلاب، جوانان را داشتیم و دشمنان دوست داشتند که دهه شصت تکرار نشود، در دهه ۹۰ هم جوانانی را داریم که در عرصه‌های مختلف نقش آفرینی کردند و حججی‌ها ظاهر شدند و در عرصه‌های علمی هم موفقیت‌های بزرگ داشتیم.

- امیدوارم همچنان که در این چهل سال جوانان موتور حرکت کشور بودند، در آینده کشور هم این جوانان باشند که این مسیر را با قوت و شتاب ادامه می‌دهند.

- بازار سرمایه بازاری است تا به تولید کشور اضافه شود. اما در بازار سرمایه باید پول بیشتر از کالا تولید شود. متاسفانه پول کشور در ۴۷ سال گذشته نزدیک به ۴۲ هزار برابر شده است، اما کالا و تولید ملی ۱.۷ برابر شده است و فاصله زیادی دارد و زمانی که پول انقدر افزایش پیدا کند و تولید تا این حد افزایش پیدا نکند، مشکل به وجود می‌آید و راه‌حل ما افزایش تولید است

- زمانی که بازار سرمایه، به بازار سفته بازی و سوداگری تبدیل شود، نتیجه لازم را نخواهد داشت و اگر می‌خواهید بازار بورس آرامش پیدا کند، باید بین بازار پولی و بازار سرمایه هماهنگی وجود داشته باشد.

- هنر رئیس‌جمهور باید این باشد که بتواند بانک مرکزی، بیمه مرکزی و سازمان بورس را با هم در این جهت هماهنگ کند و همچنین تدابیری اندیشیده شود تا اگر کسی در این عرصه وارد شد اطمینان داشته باشد و یکی از برنامه‌های ما این است که در سه ماه اول دولت آینده سازوکاری اندیشیده شود تا ریسک پذیری را برای سهامداران خود به حداقل برساند.

 - عدالت و کاهش فاصله طبقاتی یکی از شعار‌های انقلاب است و اگر می‌خواهید با فقر مبارزه کنید لازمه آن مبارزه با تبعیض و بی‌عدالتی است.

- باید در عرصه اقتصادی نگاهی وجود داشته باشد تا شکاف طبقاتی و بی عدالتی شکل نگیرد، اما متاسفانه می‌بینیم که ۵۰ درصد مردم اصلاً تسهیلات بانکی نمی‌گیرند و ۹۰ درصد تسهیلات به ۱۰ درصد افراد داده شده است.

- همه ایران باید در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ شود. ما در موضوعات اقتصادی باید نگاهی داشته باشیم که زمینه‌های بی عدالتی شکل نگیرد.

- تولید مسکن وظیفه دولت است. در هشت سال گذشته تولید مسکن به ۳۵۰ هزار رسیده است. اگر شما نتوانید مسکن را تولید کنید روی تولید صنایع و ازدواج تاثیر می‌گذارد. دولت برای ۸۰۰ ازدواجی که در سال صورت می‌گیرد، حداقل باید ۱ ملییون مسکن تولید کند.


- جوانان آورده ابتدایی مسکن را ندارند. ما معتقدیم مدل مسکن مهر البته با رفع ایرادات ادامه یابد. دولت باید تسهیلات اولیه و همچنین زمین ارزان را در اختیار مردم قرار دهد تا مسکن ساخته شود.

- ما در هشت سال گذشته دولت سایه را تشکیل دادیم. دولتی اگر می‌خواهد کار کند نیاز دارد سایه جوانان بالای سرش باشد. یکی از این عرصه‌ها که باید روی آن کار شود، همین حوزه شفافیت است. همه نابه سامانی‌هایی که در سیستم اداری داریم ناشی از شفاف نبودن است. ما چند دستور اجرایی در این زمینه آماده کردیم.

- ما سامانه قرارداه‌های دولتی را ایجاد خواهیم کرد. وقتی ما به امر شفافیت بها دهیم ۸۰ میلیون مردم را به کمک خود آورده‌ایم و می‌توانیم از ابزار‌هایی مثل سوت زنی استفاده کنیم.

- باید از فرصت‌های کشور به بهترین شکل استفاده شود. فرصت کشاورزی یکی از بهترین فرصت‌های کشور است، فرصت کشاورزی ما می‌تواند نیاز منطقه را تامین کند.

- جوانان فرصت بی بدیلی همچون هنر را در اختیار دارند . امروز جوان ما می‌توانند عرصه فضای مجازی را برای هنر آفرینی در اختیار بگیرند. فضای مجازی یک فرصت است و باید برای ان برنامه داشت.

- دولت باید برای فارغ التحصیلان برنامه جدی داشته باشد و ما هم در این زمینه برنامه داریم که در آینده آن را اعلام خواهیم کرد.

-ما در هشت سال گذشته با ۲۴ جلسه با اصناف داشتیم. کارگاه‌های ما مشکل تامین مالی دارند. اگر دولت یک سیاست درست داشته باشد این خلق پول به سمت تولید هدایت خواهد شد.

- در دولت فوق هوشمند ما باید سراغ آحاد جامع برویم.هم شغل و هم رضایت شغلی حق آحاد جامع است. امنیت شغلی باید مدنظر قرار گیرد. یکی از حقوق مردم داشتن شغل است.ما بر همین اساس یک برنامه جدی تعریف خواهیم کرد. ایجاد شغل برای نسل سوم و چهارم چگونه باید صورت گیرد؟ ما برای تمامی دستگاه‌ها برای ایجاد شغل وظیفه تعریف می‌کنیم.
- امنیت شغلی، مسئله بسیار مهمی است و اگر می‌گوییم که مردم در کشور ما باید آرامش داشته باشند، مردم باید آثار و ثمرات آن را ببینند. اینکه گفته شود یک ساعت در هفته کار هم شغل محسوب می‌شود، این یک شوخی است.

- ما باید تعریف فساد را هم خوب بدانیم.خیلی اوقات فساد ناشی از عملی است که به درستی تعریفی از آن نداریم به عنوان مثال رفیق بازی یا پارتی بازی.

- بسیاری از مدیران عمده وقت خود را صرف کار‌های نمایشی می‌کنند که اسم این کار هم فساد است. لطمه‌ای که این کار‌ها به کشور وارد می‌کند، بسیار زیاد است. افرادی هستند که فقط نمایش می‌دهند و در کارنامه آنان هیچ چیزی وجود ندارد و هنر دولت و رئیس‌جمهور باید این باشد که در انتصابات به این مسئله مهم توجه شود تا با فساد مقابله شود.

- یکی از بحث هایی بسیار مهمی که باید رئیس جمهور به آن بپردازد این است که رابطه دولت و شهرداری‌ها را یک رابطه هم افزا کند.

- ورزش قهرمانی در حقیقت یک قله است که در حقیقت باعث تقویت سایر ورزش‌ها می شود.  اگر شما به ورزش قهرمانی بها دهی به ورزش پایه هم بها خواهی داد لذا قطعا  ورزش قهرمانی یک برنامه می‌خواهد.

 - کشور ما مهیای یک جهش بزرگ است و عمده توان این کار هم برعهده جوانان است. اظهارات جلیلی در نخستین مناظره انتخاباتی

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار انتخابات ریاست جمهوری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار انتخابات ریاست جمهوری بازار سرمایه رئیس جمهور سال گذشته عرصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۳۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود

علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع قیمت زعفران در بازار، وضعیت صادرات و تولید زعفران و علل قاچاق پرداخت.

وضعیت قیمت زعفران در بازار چگونه است؟

حسینی: هم اکنون زعفران در دست کشاورزان و صادرکنندگان نیست و تنها عوامل بازارگردان با احتکار زعفران در انبارها اقدام به گران فروشی می کنند.

صادرکنندگان و تولیدکنندگان نقشی در بازار زعفران ندارند و از آنجاکه هیچ نهاد نظارتی در بازار نیست، سودجویان و عوامل واسطه زعفران های مانده در انبارها را با قیمت های نجومی دد بازار عرضه می کنند که اختلاف معناداری با قیمت خرید محصول از کشاورزان دارد. آمارها حاکی از آن است که کشاورزان حداقل هرکیلو زعفران را با نرخ ۳۰ میلیون و حداکثر ۴۳ میلیون تومان فروختند.

با توجه به آنکه گردانندگان بازار دلالان هستند که با خرید و نگهداری زعفران در انبارها بدنبال سودهای نجومی هستند، از این رو نمی توان پیش بینی راجع به بازار داشت.

تقاضا از سوی تجار خارجی برای خرید طلای سرخ ایرانی چگونه است؟

حسینی: با توجه به نوسان قیمت زعفران در بازار، قاچاقچیان در کنار دلالان اقدام به سودجویی می کنند به طوریکه زعفران تاریخ گذشته و مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر اعتبار بزرگترین تولیدکننده زعفران را دچار خدشه می کند.

صادرکنندگان با ریسک بالا اقدام به صادرات می کنند چراکه بازگشت ارز به سامانه نیما با مشکلاتی روبروست که همین امر بر رونق قاچاق دامن زده است.

بنابر آمار سالانه افغانستان ۶۷ تن زعفران صادر می کند، درحالیکه تولید زعفران این کشور کمتر از ۲۰ تن است که این امر بدان معناست که بخشی از زعفران های قاچاق شده به این کشور به اسم زعفران افغانستان صادر می شود. براین اساس مشکلات قاچاق زعفران باید عارضه یابی و رفع شود.

سالانه چه میزان زعفران کشور به بازارهای هدف قاچاق می شود؟

حسینی: آمارها حاکی از آن است که سالانه ۱۰ تن زعفران به آن سوی مرزها قاچاق می شود و از آنجا که حداکثر تاریخ انقضا زعفران ۳ سال از زمان برداشت است، قاچاقچیان زعفران های تاریخ گذشته مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر آسیب جدس به آینده زعفران می زند چراکه با از دست دادن بازارها زیان قابل جبران نیست.

اکثر زعفران های قاچاق، زعفران هایی هستند که تاریخ مصرف آنها گذشته است که در شرایط کنونی با ورود دلالان به بازار خطر هشدار تشدید قاچاق زعفران را می دهیم.

پتانسیل تولید چه میزان زعفران در کشور وجود دارد؟

حسینی: بنابر آمارهای اعلامی سطح زیرکشت زعفران در استان های خراسان بیش از ۱۲۰ هزارهکتار است که براین اساس پتانسیل تولید بیش از هزارتن محصول در کشور وجود دارد، درحالیکه تولیدفعلی زعفران در کشور ما یک چهارم تا یک پنجم این میزان است که براین اساس منابع و انرژی کشور برای تولید کمتر از ۳۰۰ تن زعفران صرف می شود.

آمارها حاکی از آن است که سالانه ۲۰ تا ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف و مابقی صادر می شود. در شرایط کنونی که کمتر از ۳۰۰ تن زعفران تولید می شود، این احتمال وجود دارد که ۱۰ تا ۱۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف شود.

بنابر آمار طلای سرخ ایران به ۶۰ تا ۶۸ کشور دنیا صادر می شود، اما اگر مشکلات عارضه یابی شود، می توان سهم بیشتری داشت. به عنوان مثال سالانه ۶۰ تن زعفران به امارات صادر می کنیم، درحالیکه حداکثرمصرف ۵ تن است و ۵۵ تن دیگر را مجدد به اسم خود صادر می کنند. درحالیکه ما باید آن کشورها را شناسایی کنیم و مستقیما خود صادرات داشته باشیم، اما متاسفانه سالهاست غفلت کرده ایم.

اگر استراتژی دقیقی برای تولید و صادرات زعفران را در نظر بگیریم به مرور هم می توان از خام فروشی جلوگیری کرد.

عملکرد تولید زعفران در هکتار چقدر است؟

حسینی: بنابر آمار تا دهه ۶۰ در هرمتر مربع ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلی گرم یعنی بیش از نیم گرم و معادل ۶ تا ۷ کیلو در هکتار تولید داشتیم، درحالیکه تولید فعلی کمتر از ۲ کیلو در هکتار است که علت این امر باید بررسی و رفع شود چراکه آیندگان از ما طلب می کنند.

با توجه به آنکه قدمت تولید زعفران در کشور ما به ۳ هزار سال پیش بازمی گردد،آیا کافی نیست که در این خصوص تمهیداتی داشته باشیم چرا که فرصت های زیادی را از دست دادیم و برای کشوری که بیش از ۹۰ درصد تولید زعفران دنیا را در اختیار دارد، این موضوع زیبنده نیست.

با توجه به افزایش قیمت زعفران و ورود دلالان در سطح بازار و تشدید قاچاق به آن سوی مرزها بعید است که میزان صادرات به ۲۸۶ تن سال گذشته برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • ریسک سرمایه گذاری از طریق برات الکترونیکی صفر است
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند