Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@22:08:27 GMT

کاهش شديد زنبور‌هاي عسل در آفريقاي جنوبي

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۵۴۲۱۳

خبرگزاری آریا- تعداد زنبور‌های عسل در آفریقای جنوبی در پی یک بیماری باکتریایی عجیب و فعالیت‌های انسانی به سرعت کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از رویترز، زنبور‌ها در حفظ توازن اکوسیستم نقش مهمی دارند، اما زنبورداران متوجه شده اند که کلنی‌های زنبور‌های محلی به سرعت در حال کاهش است.
ملیسا هریس یک معلم ابتدایی و یک زنبوردار پاره وقت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: از سال 2009 یک بیماری باکتریایی که فول برود آمریکایی (American Foulbrood) نامیده می‌شود، به اکوسیستم آفریقای جنوبی حمله کرده است و 30 تا 35 درصد از کلنی‌های زنبور‌های محلی را تحت تاثیر قرار داده است.
بیماری باکتریایی فول برود آمریکایی که لارو پانیباکلیوس (Paenibacillus larvae) عامل آن است، نوعی بیماری است که درمان آن بسیار دشوار است. طول قارچ حدود دو تا پنج میکرون و عرض 0/5 تا 0/7 میکرون است و می‌تواند حرکت کند.
زمانی که زنبور‌ها به این بیماری آلوده می‌شوند، کندویی که این زنبور‌ها در آن زندگی می‌کنند، نمی‌تواند زنبور‌های جدید تولید کند و در نهایت از بین می‌رود. برای جلوگیری از آلوده شدن کلنی‌های دیگر، مردم باید خیلی سریع زنبور‌های آلوده را بکشند.
هریس گفت: "فول برود آمریکایی یک بیماری اسپور (هاگ) است که می‌تواند یک کلنی زنبور را نابود کند. می‌تواند آن را به طور کامل از بین ببرد. اسپور‌ها در کندو‌ها در حدود 60 سال زنده مانده اند؛ بنابراین زمانی که یک کندو به فول برود آمریکایی آلوده شد، متاسفانه باید خیلی سریع زنبور‌های آن را کشت یا این که به مدت یک هفته گرسنگی بکشند تا مشخص شود که آیا این روش موثر بوده است یا نه. اما به طور کلی اگر این مسئله واقعا، بد بود باید رنبور‌ها از بین بروند."
انجمن زنبورداری آفریقای جنوبی هم خاطر نشان کرد، احتمالا این ویروس به واسطه حیوانات یا کالا‌های چوبی دیگر مثل کندو‌های عسل به این کشور وارد شده است. هریس گفت افراد می‌توانند از رنگ یک زنبور و یا شکل داخلی لانه زنبوری تشخیص دهند که آیا یک زنبور آلوده شده است یا نه.
هریس تصرح کرد، یک بچه زنبور سالم یک رنگ بیسکویتی زیبا دارد. بچه زنبوری که به فول برود آمریکایی آلوده نشده باشد فرورفتگی ندارد.
علاوه بر این بیماری فاجعه بار، دزدی زنبور‌ها به دست انسان نیز موجب شده است که تعداد کلنی‌های زنبور‌ها کاهش یابد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: زنبور عسل زنبور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۴۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • برداشت ۷ هزار و ۴۳۸ تن عسل در سال گذشته
  • آفریقای جنوبی: از نزدیک تحقیقات دادگاه لاهه را دنبال می‌کنیم
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • یک آمریکایی گزینه هدایت کره جنوبی شد
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • امیرعبداللهیان بر استمرار همکاری های دو کشور در عرصه های بین المللی تاکید کرد
  • امیرعبداللهیان روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • امیرعبداللهیان روز ملی جمهوری آفریقای جنوبی را تبریک گفت