Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، با توجه به نتایج یک آزمایش بالینی فاز ۲ جهانی، داروی جدید sotorasib اندازه تومور را کاهش داده و نوید بخش بهبود و افزایش بقاء در بیماران مبتلا به تومور‌های ریه ناشی از جهش DNA خاص است. این دارو برای خاموش کردن اثرات جهش طراحی شده است که در حدود ۱۳ ٪ از بیماران مبتلا به آدنوکارسینومای ریه (نوع رایج سرطان ریه) غیر سلول کوچک دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان غذا و داروی آمریکا، ۲۸ مه این دارو را به عنوان یک درمان هدفمند برای بیماران مبتلا به سرطان ریه کوچک سلول که تومور‌های آن‌ها جهش خاصی را به نام G۱۲C بیان می‌کنند در ژن KRAS تایید کرد.

سرطان ریه سلول کوچک، بیش از ۸۰ ٪ سرطان ریه را تشکیل می‌دهد. سالانه بیش از ۲۰۰ هزار مورد جدید سرطان ریه غیر سلول کوچک در آمریکا تشخیص داده می‌شود.

این مطالعه به هدایت محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، مرکز سرطان پرلموتر در نیویورک و مرکز سرطان ام دی اندرسون در هوستون در تاریخ ۴ ژوئن در نشست سالانه انجمن سرطان بالینی آمریکا ارائه و در همان روز در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد.

Sotorasib همچنین با نام تجاری Lumakras شناخته می‌شود که توسط Amgen ساخته شده و هزینه آزمایش را تامین کرده است.
رئیس این تحقیق در انکولوژی پزشکی دانشگاه واشنگتن گفت: داروی جدید نیاز‌های برآورده نشده این بیماران را برطرف کرده و متداول‌ترین جهش را هدف قرار می‌دهدY ما همچنین در حال بررسی این دارو در ترکیب با سایر دارو‌های تجربی هستیم تا ببینیم آیا می‌توانیم پاسخ‌ها و بقا را بیشتر بهبود دهیم یا خیر. این دارو برای Hن دسته از بیمارانی است که تومور‌های آن‌ها به سختی درمان می‌شود و ما درمان‌های هدفمندی برای آن‌ها انجام نداده‌ایم.

در این مطالعه ۱۲۶ بیمار مبتلا به سرطان ریه غیر سلول کوچک که جهش خاصی در ژن KRAS داشتند، شرکت کردند. یک خطای DNA باعث مهار یک ساختار مهم پروتئین شده و سیستئین را در جایی که باید گلیسین باشد قرار می‌دهد. تومور‌های دارای جهش نسخه‌ای از پروتئین KRAS را تولید می‌کنند که تقریبا به طور مداوم فعال بوده و رشد تومور را پیش می‌برد. Sotorasib که روزانه از طریق دهان مصرف می‌شود با به دام انداختن پروتئین KRAS به شکل غیرفعال مانع رشد تومور می‌شود.

بیشتر بیماران در این آزمایش قبلا تحت شیمی درمانی استاندارد همراه با داروی ایمونوتراپی قرار گرفته‌اند که پروتئینی به نام PD-۱ را هدف قرار می‌دهد. برای ارزیابی این روش درمانی جدید، کلیه بیمارانی که در این مطالعه ثبت نام کرده بودند، تحت درمان با sotorasib قرار گرفتند. آزمایش‌های فاز ۲ که ایمنی و اثربخشی را ارزیابی می‌کنند اغلب شامل گروه دارونما نیستند.

این دارو باعث مهار گسترش تومور در ۱۰۲ مورد از ۱۲۶ بیمار (۸۲ ٪) شد. حدود ۳۷ ٪ از تومور‌های بیماران حداقل ۳۰ ٪ از نظر اندازه کاهش می‌یابد. در مقابل میزان پاسخ به درمان استاندارد در این بیماران از ۶ ٪ تا ۲۰ ٪ است.

تومور‌های چهل و دو بیمار (۳۴ ٪) پاسخ نسبی به درمان نشان دادند به این معنی که تومور به طور قابل توجهی کوچک و رشد آن برای مدتی کنترل شد و چهار بیمار (۳ ٪) پاسخ کاملی نشان دادند که هیچ مدرکی از بیماری باقی نگذاشت. برای تومور‌هایی که کوچک شده‌اند، به طور متوسط حدود ۶۰ درصد از تومور کاهش می‌یابد.

اثرات sotorasib به طور متوسط ۱۱ ماه به طول انجامید، دارو زنده ماندن بدون پیشرفت را نشان داد،  بیماران مبتلا به این نوع سرطان ریه که درمان استاندارد دریافت می‌کنند، بقای متوسط بدون پیشرفت دو تا چهار ماه دارند. میانگین بقای کلی بیماران در این آزمایش ۱۲ ماه بود.

دکتر گوویندان که بیماران را در مرکز سرطان سایتمن در بیمارستان بارنز و دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن معالجه می‌کند، گفت: ما امیدواریم این روش گزینه جدیدی برای بیماران مبتلا به سرطان ریه باشد که توسط این نوع خاص از تغییر ژن KRAS رانده می‌شوند. مدت‌هاست که تغییر ژن KRAS برای درمان‌های هدفمند قابل قبول نیست. تعدادی از رژیم‌های ترکیبی در اینجا در مرکز سرطان سایتمن و سایر مراکز سرطانی پیشرو در سراسر جهان مورد آزمایش قرار می‌گیرند. این موارد برجسته کار‌هایی است که دانشگاه واشنگتن در گذشته با عنوان مطالعه تغییرات ژنومی تومور‌ها با هدف شناسایی اهداف درمانی انجام داده است؛ این تحقیقات اولیه در مورد ژنوم سرطان اکنون برای کمک به بیماران ما در حال چرخش کامل است.

وامصیدار ولچتی یکی دیگر از متخصصان در این زمینه گفت: هیجان ناشی از این نتیجه آزمایش این است که sotorasib در حال حاضر اولین درمان هدفمند برای بیماران مبتلا به سرطان ریه است. درمان‌های با هدف KRAS برای این بیماران با گزینه‌های درمانی محدود فوری مورد نیاز است.

حدود ۷ ٪ بیماران درمان sotorasib را به دلیل عوارض جانبی شدید متوقف کردند، اما هیچ عارضه جانبی تهدید کننده زندگی نبود و هیچ بیماری در نتیجه درمان فوت نکرد. این دارو باعث بروز عوارض جانبی به حدی شدید شد که نیاز به کاهش دوز دارو در حدود ۲۲ ٪ از بیماران داشت. تقریبا ۷۰ ٪ بیماران نوعی عوارض جانبی مرتبط با دارو را تجربه کردند. متداول‌ترین آن‌ها اسهال، خستگی، حالت تهوع و افزایش سطح آنزیم کبدی بود، این شاخص، شاخص آسیب کبدی است.

به گفته گوویندان Sotorasib از نظر بالینی بدون هیچ گونه نگرانی ایمنی جدید در بیماران مبتلا به این نوع خاص سرطان ریه جهش یافته KRAS  نشان داده است. با حرکت به جلو، این تیم در تلاش است تا از توسعه درمان‌های ترکیبی همراه با sotorasib و سایر دارو‌های در حال ظهور مطلع شود و مشخص کند کدام یک از جهات در سلول‌های سرطانی هر بیمار بهتر است.

محققان اکنون در حال انجام یک آزمایش بالینی فاز ۳ با هدف مقایسه اثربخشی sotorasib با داروی شیمی درمانی به نام docetaxel در ۳۴۵ بیمار مبتلا به سرطان ریه غیر سلول کوچک و این جهش KRA هستند.

بیشتر بخوانید 

درمان دومین سرطان شایع را به تاخیر نیندازیم


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرطان ریه جهش ژنتیکی مبتلا به سرطان ریه بیماران مبتلا دانشگاه واشنگتن غیر سلول کوچک مرکز سرطان تومور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۵۶۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه برخط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران