Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@03:26:34 GMT

۴۳ سند در ستاد مهندسی فرهنگی تصویب شد

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۷۲۰۴۶

۴۳ سند در ستاد مهندسی فرهنگی تصویب شد

به گزارش روز چهارشنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نشست کمیته تخصصی تدوین سند ملی فرهنگ جهاد، مقاومت، دفاع، ایثار و شهادت با حضور سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعید اوحدی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران و سردار شکارچی معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عاملی در این جلسه با تاکید بر اینکه برخی کشورهای کوچک و ضعیف در مورد رهبران خود کتاب‌ها می‌نویسند، خاطر نشان کرد: به فاخرترین عناصر رهبری در الگوی رهبری مقام معظم رهبری در این ۳۰ سال رسیده‌ایم. رهبری در تاریخ رهبری‌های جهان بی‌نظیر است و بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به این امر مهم که آموزه ای اثرگذار در حوزه حکمرانی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است، توجه کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه امیدواریم این اقدام با همکاری جامعه دانشگاهی کشور انجام شود، بیان کرد: سه سند در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال تدوین بود که پیشرفت‌هایی حاصل شد و اقداماتی صورت گرفت؛ ساختار آن باید تابع آیین نامه تدوین اسناد باشد. در سایر حوزه‌ها نیز پیشرفت‌هایی شاهد بوده‌ایم، سند علم و فناوری در حوزه دفاعی و امنیتی بعد از ۱۰ سال در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و اجرای آن را به نیروهای مسلح دادیم که نتایج خوبی داشت.

سند ملی فرهنگ دفاع مزین به نام شهداست

سعید اوحدی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم ضمن احترام به خانواده شهدا خاطر نشان کرد: در این ایام جلسات متعددی تشکیل شد و به جمع بندی درباره اجرای سند ملی فرهنگ دفاع، مقاومت، ایثار، جهاد و شهادت رسیدیم. ارگان‌های مختلفی در این جلسات حضور یافتند و در نهایت هم به اجماع رسیدیم. درباره راهبری این سند موضوع اولی که مطرح شد اهمیت اجرای سند ملی فرهنگ دفاع، مقاومت، ایثار، جهاد و شهادت بود. این سند به این جهت اهمیت دارد که مزین به نام شهدا است.

وی با تاکید بر اینکه در ابتدا سه پیشنهاد با معاون اول رییس جمهوری دادیم، تاکید کرد: پیشنهاد اول این بود که سند ملی فرهنگ دفاع، مقاومت، ایثار، جهاد و شهادت ذیل ستاد کل یعنی بنیاد حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس باشد، پیشنهاد دوم اینکه این سند ذیل شورای عالی ترویج باشد و پیشنهاد سوم این بود که شورای هماهنگی مهندسی کشور نحوه اجرای این سند را مشخص کنند.

رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، افزود: برای اجرای این سند باید به چند نکته توجه کرد، ابتدا اینکه حتما این سند در چارچوب قانون انجام و ظرفیت‌ها و امکانات آن نیز مهیا شود. بخشی از این مسوولیت را شورای عالی انقلاب فرهنگی بر عهده بنیاد شهید گذاشت و بنیاد شهید، مسوولیت تدوین سند را داشت.

کلیدواژه‌های سند دفاع مقدس

همچنین سردار ابوالفضل شکارچی، معاون فرهنگی ستادکل نیروهای مسلح در ادامه اظهار داشت: ابعاد متفاوت پیش نویس این سند را بنا بر تدبیر سردار باقری مورد بررسی قرار دادیم. فرهنگ جهاد، فرهنک مقاومت، فرهنگ دفاع، ایثار و شهادت پنج کلید واژه این سند است. این سند جز جامع‌ترین سندهایی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی ذیل سند مهندسی فرهنگی تولید کرده است.

وی تاکید کرد: رییس بنیاد شهید در این زمینه همکاری خوبی کرد. تصمیم ما این بود که بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس هیات امنایی دارد و ۱۲ وزیر و خود بنیاد شهید و امور ایثارگران و مسئولان عالی رتبه نیروهای مسلح و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عضو آن هستند.

سردار شکارچی ادامه داد: این ترکیب فراتر از ترکیب شورای عالی ایثار و شهادت است و یک ترکیب جدید و گسترده می‌تواند پنج کلید واژه فوق الذکر را عملیاتی کرده و پوشش دهد. در کشور متولی اجرای این سند جز بنیاد حفظ و نشر آثار هیچ ارگان دیگری نمی‌تواند باشد. ظرفیت بسیار عظیمی ذیل بسیج و نیروهای مسلح تدوین شده و امروز سند اعتلای بسیج به تصویب مقام معظم رهبری رسیده و فرهنگ مقاومت، ایثار، دفاع و شهادت یکی از ماموریت‌های ذاتی و اصلی این سند است.

به گفته وی، بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس به عنوان یک نهاد فرا سازمانی مطرح و یک نهاد ملی است. تمام ظرفیت ارگان‌های کشور باید برای اجرای سند ملی فرهنگ دفاع، مقاومت، ایثار، جهاد و شهادت به کار گرفته شود.

در بخش دیگری از این نشست، سردار بهمن کارگر، رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، بیان کرد: فاصله ای بین خودمان و بنیاد شهید نمی‌بینیم و اصل این است که در این عرصه حماسه جاویدان مقاومت را حفظ و ترویج کنیم. هدف از تشکیل این بنیاد حفظ، حفاظت و بهره برداری از آثار و ارزش‌های دفاع مقدس، ثبت حماسه‌های جاودانه امت اسلام و ترویج آن در شوون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی و جلوگیری از نابودی و تحریف میراث گران بهای خون پاک ایثارگران اسلام است.

همچنین محمود حاجیلویی، معاون خط مشی‌گذاری ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: سند ملی فرهنگ دفاع، مقاومت، ایثار، جهاد و شهادت بر اساس مصوبه ستاد هماهنگی نقشه جامع علمی کشور به بنیاد شهید واگذار شد. بنیاد شهید و امور ایثارگران مواجه فعالی با این سند داشته‌اند و در همان روزهای ابتدای ابلاغ جلساتی برگزار و این نهاد نسبت به کار توجیه شدند.

وی در ادامه درباره اتفاقات خوبی که درباره این سند در بنیاد شهید رخ داده است، تاکید کرد: تیم تحقیقاتی که در این زمینه شکل گرفته از همه ظرفیت‌های که برای پیشبرد سند نیاز است، استفاده کرد.

برچسب‌ها دفاع مقدس سید سعیدرضا عاملی شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دفاع مقدس سید سعیدرضا عاملی شورای عالی انقلاب فرهنگی دفاع مقدس سید سعیدرضا عاملی شورای عالی انقلاب فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران شورای عالی انقلاب فرهنگی بنیاد حفظ و نشر آثار سند ملی فرهنگ دفاع رییس بنیاد شهید نیروهای مسلح جهاد و شهادت دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۷۲۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیاد‌های معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد، اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم، اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • ضرورت افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۳
  • تاثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال آینده