Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سعید جلیلی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، شامگاه امشب (پنجشنبه ۲۰ خرداد) در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری حضور یافت.

محورهای سخنان سعید جلیلی را در ادامه می‌خوانید؛

- اینکه اشتغال را یکی از اولویت‌ها قرار دادم، بر اساس واقعیتی است که وجود دارد. اگر کار نباشد بقیه موضوعات معنا پیدا نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- شعار ما این است که کشور را نه فقط می‌توان اداره کرد بلکه می‌توان جهش داد. برای جهش شما باید به دنبال شهروندان بروی و بگویی بیا و کمی از این بار را بردار تا جهش ایجاد شود.

- کار رئیس‌جمور در این دوره چه تفاوتی با قبل دارد؟ باید این باشد که موضوعاتی چون اشتغال را ملی و فرابخشی بداند و تمام دستگاه‌ها برای تحقق آن مأموریت پیدا کنند. نمی‌تواند یک دستگاه بگوید اشتغال مربوط به وزارت کار است یا بانک مرکزی تسهیلاتی اختصاص بدهد و تمام شود.

- می‌توان عنوان سند ملی اشتغال را بر این برنامه قرار داد.

- بر این اساس، استاندار شما نمی‌تواند روزی که می‌رود، نسبت به میزان اشتغال ایجادشده، پاسخی ندهد. باید مشخص باشد چه تعداد شغل ایجاد کرده است. اگر این مأموریت را پیدا کرد، دیگر اوست که سراغ جوان می‌رود. 

- همچنین  برای وزارت علوم و رؤسای دانشگاه‌ها باید مأموریت تعیین کرد، نه‌تنها مأموریت و یک ابلاغ، بلکه باید سازوکارش را هم تعریف کنید و بگویید بودجه‌ای که به شما می‌دهیم بر این مبنا خواهد بود که شما چه میزان دانش‌آموخته را بعد از فارغ‌التحصیلی جذب بازار کار کرده‌ای.

- اگر شما این مأموریت را تعیین کردی، وزیر صنعت در کنار کارهای مربوط به وزارت صنعت باید بابت اشتعال هم پاسخگو باشد. اگر می‌گوییم دولت مقتدر، دولت مقتدر یعنی دولتی که وقتی برنامه‌ای را اعلام کرد، تحقق آن را پیگیری کند. مثلاً وقتی می‌گوییم در پایان 4 سال این مقدار شغل ایجاد می‌کنیم، خب این که یک شبه محقق نمی‌شود بلکه باید در شش ماه نخست مشخص باشد چه مقدار شغل ایجاد می‌شود و در پایان سال مشخص باشد چه مقدار. اگر وزیری نتوانست این مقدار شغل را بعد از یکسال محقق کند، باید او را تغییر بدهی و بگویی سهم تو از ایجاد اشتغال این تعداد ایجاد شغل بوده، امّا نتوانسته‌ای آن را محقق کنی.

سؤال: اگر بگویند منابع نبوده است و تحریم هستیم چه؟

- دولت مجموعه‌ای بهم پیوسته‌است. یکی از اشکالات این است که بخش‌ها پشت ضعف‌های هم قایم می‌شوند. اگر دستگاهی گفت بانک منابع نداده است، باید بگوییم کدام بانک؟ بیاید ببینیم موضوع چیست. یکی از مشکلات سال‌های اخیر این بود که در مواردی بین وزارت الف و ب اختلاف بود، خب اینجا رئیس‌جمهور نباید تعارف کند.

- اگر کسی که می‌گوید چهار جوان من بیکار است، آن مسئول نباید شب خوابش ببرد. اتفاقاً باید از آن‌ چهار جوان استفاده کرد تا جهش را در کشور ایجاد کنند.

- یکی از فرض‌های ما در بحث اشتغال این است که رئیس‌جمهور و وزرا نباید کشور را معظل کنند. چون هر روز در دنیا اتفاقی می‌افتد. مگر می‌شود برای حل مشکلات کشور معطل انتخابات در آن سر دنیا ماند؟

- آمریکایی‌ها در همین مذاکرات وین می‌گویند اگر برخی تحریم‌ها را برداریم برخی دیگر باقی خواهد ماند. آن‌ها که دشمن هستند و اهرم دشمنی‌اش را دارد. شما باید آن اهرم را از دستش بگیری.

سؤال: تحریم در تحقق برنامه‌های شما چند درصد نقش دارد؟

- این را نه الان که مسئولیت ندارم، بلکه سال 92 هم که خودم مسئولیت داشتم می‌گفتم که تحریم نقش چندانی ندارد. چون فرصت‌هایی که ما می‌بینیم ربطی به تحریم ندارد.

- برآوردی که داریم این است که دولت ما در همین سال کنونی، 764 هزار شغل ایجاد می‌کند. این میزان در پایان سال بعد تبدیل می شود به دو میلیون و 535 هزار اشتغال، در سال بعد به چهارمیلیون و 43 هزار شغل می‌رسد، در سال بعد به چهار میلیون و 136هزار و در سال آخر به چهار میلیون و 349 هزار می‌رسد.

- مثلاً در بخش معادن کشور، در سال اول 63 هزار شغل در معدن ایجاد می‌کنیم، در سال بعد 126 هزار، در سال بعد 190 هزار و در سال آخر 253 هزار ایجاد می‌شود. در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر همچنین می‌توان اشتغال ایجاد کرد.

سؤال: آیا تحریم‌ها در معدن نمی‌تواند تأثیر بگذارد؟ با توجه به اینکه ماشین‌ها فرسوده می‌شوند و نیاز به خرید ماشین جدید است.

- آنچه ما به آن رسیده‌ایم بر اساس حضورهای میدانی و جلسات متعدد با مختصصان این کار بوده است و همه مسائل درنظر گرفته شده است. در شیلات تولیدات زراعی، دامی سبک، محصولات کشاورزی، محصولات گلخانه‌های جدید، باغی و... سهم اشتغال مشخص شده است و عدد و رقم‌ها واقعی است.

ادامه دارد...

منبع: فارس

کلیدواژه: ایجاد اشتغال برنامه جلیلی برای اشتغال سال بعد شغل ایجاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۸۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغالزایی برای ۱۲ هزار و ۴۸۱ مددجوی کمیته امداد آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رضا مهرافروز در نشست هم‌اندیشی با فرماندار شهرستان ارومیه اظهار کرد: در کمیته امداد امام خمینی (ره) بیشتر به دنبال ایجاد بستر و فضاهایی هستیم تا موانع و مشکلات پیش‌رو را با همکاری و تعامل با سایر دستگاه‌ها حل کنیم.

وی در ادامه تهدیدها را زمینه‌ای برای پویایی برشمرد و افزود: هر تهدیدی را می‌توان به فرصت تبدیل کرد و از آن بهره برد، اگر تهدیدی نباشد، تحرکی هم نخواهد بود و فضایی ایجاد نخواهد شد که برای آن تصمیم‌گیری، بازخوانی و بازیابی شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان‌غربی با بیان اینکه اقداماتی را که موفق بوده است، ادامه می‌دهیم و در خصوص سایر اقدامات نیز تجدیدنظر می‌شود، گفت: برجسته‌ترین خدمت، اشتغال‌زایی و توانمندسازی اقتصادی است.

مهرافروز ادامه داد: اساسنامه کمیته امداد امام خمینی (ره) و شعار اصلی آن ایجاد اشتغال پایدار برای خانواده‌ها است تا دغدغه‌هایشان حل شود که در حوزه اشتغال این امر به وقوع پیوسته است.

وی تصریح کرد: بیش از ۴۰ درصد ایجاد اشتغال در کشور را کمیته امداد ایجاد می‌کند، سال گذشته در استان ۱۲ هزار و ۴۸۱ نفر موفق به دریافت وام و تسهیلات اشتغال شده‌اند.

مدیرکل امداد امام خمینی (ره) آذربایجان‌غربی ارائه مشاوره به خانواده‌ها، اجرای برنامه‌های فرهنگی و برپایی اردوهای زیارتی و تفریحی و حمایت از دانش‌آموزان و دانشجویان را از دیگر خدمات این نهاد عنوان کرد.

 

 

دیگر خبرها

  • چاره‌ای جز احداث تقاطع سپاه نداریم
  • اشتغالزایی برای ۱۲ هزار و ۴۸۱ مددجوی کمیته امداد آذربایجان‌غربی
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • پرداخت ۶۰ درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • پرداخت ۶۰درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • تورم نیروی انسانی در شهرداری جزو معضلات شهرداری‌هاست
  • کارگران؛ صف اولی‌های جبهه تولید
  • گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴ هزار میلیارد تومان
  • تخصیص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد