Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@20:51:19 GMT

آیا گیاهخواری در کنترل دیابت موثر است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۱۲۰۵

آیا گیاهخواری در کنترل دیابت موثر است؟

آفتاب‌‌نیوز :

شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه ، گفت: در ابتدا باید به این نکته توجه داشت که متخصصان با رژیم گیاهخواری محض موافق نیستند، در واقع گیاهخوارانی که تخم مرغ، عسل و شیر را در برنامه غذایی خود قرار می دهند؛ به طور متعادل تری غذا‌های خود را مصرف می‌کنند، اما گیاهخواران محض، با کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند آهن، روی و ویتامین B۱۲ رو به رو می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه افزود: در گیاهان به طور طبیعی قند وجود دارد؛ بنابراین بیماران دیابتی نمی‌توانند به هر میزان از این رژیم غذایی استفاده کنند. با توجه به این که در رژیم غذایی گیاهخواری مصرف غذا‌های پر کالری و محصولات حیوانی مملو از چربی‌های اشباع حذف می‌شود، اگر به شیوه مناسبی این برنامه غذایی به کار گرفته شود، می‌تواند تاثیرات خوبی داشته باشد.

این متخصص تغذیه بیان کرد: از عوامل تشدید کننده دیابت می‌توان به چاقی اشاره کرد و در رژیم غذایی گیاهخواری به طور معمول وزن کنترل می‌شود. در واقع در گیاهخواران کنترل وزن را مشاهده می‌کنیم؛ بنابراین این نوع رژیم غذایی در کنترل دیابت هم می‌تواند موثر باشد.

او در ادامه افزود: افزایش چربی شکمی، توانایی بدن را برای استفاده از انسولین کاهش می‌دهد و در نهایت باعث تجمع قند در جریان خون می‌شود که وضعیت دیابت را ایجاد یا تشدید می‌کند؛ بنابراین این افراد اگر بتوانند رژیم گیاهخواری را به صورت متعادل داشته باشند، می‌توانند دیابت خود را تا حدی کنترل کنند.

اولیایی در پایان تصریح کرد: باید به این نکته توجه داشت که برای کنترل دیابت لازم نیست حتما از رژیم گیاهخواری استفاده کنید؛ در واقع رعایت اصول تغذیه یعنی تعادل، تنوع و تناسب در برنامه غذایی باعث می‌شود شانس ابتلا به انواع بیماری‌ها تا حد ممکن کاهش پیدا کند. در افراد مبتلا به دیابت، رژیم غذایی و ورزش منظم به عنوان دو بال مهم جهت کنترل دیابت و بهبود سلامت بدن محسوب می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دیابت گیاه خواری کنترل دیابت رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۱۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صبحانه‌ای که کاهش وزن را ۴ برابر می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

براساس گزارش هلث، نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، وعده غذایی حجیم برای صبحانه که سرشار از پروتئین و کربوهیدرات باشد با کاهش وزن مرتبط است.

در این تحقیق افراد به رژیم کم کالری و کم کربوهیدرات در طی روز پایبند بودند. افرادی که از این رژیم پیروی کردند، چهار برابر بیشتر از افرادی که رژیم استاندارد کم کربوهیدرات در طول روز داشتند، وزن کم کردند.

دکتر دانیلا یاکوبوویچ و همکارانش نشان دادند که موفقیت این رژیم غذایی در درازمدت به توانایی آن در ایجاد احساس سیری و کاهش میل به کربوهیدرات‌ها و شیرینی‌ها مرتبط است. در این تحقیق ۹۴ زن چاق غیرفعال شرکت و به ۲ گروه تقسیم شدند تا مشخص شود که صبحانه مملو از پروتئین و کربوهیدرات موثرتر از رژیم سخت کم کربوهیدرات است یا خیر.

رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدرات حاوی ۱۰۸۵ کالری در روز بر اساس ۷۸ گرم چربی، ۵۱ گرم پروتئین و ۱۷ گرم کربوهیدرات بود. برای شرکت‌کنندگانی که از این رژیم استفاده می‌کردند، صبحانه کوچکترین وعده غذایی در طول روز بود که حاوی فقط ۲۹۰ کالری بود.

افرادی که رژیم گرفتند می‌توانستند برای صبحانه شیر، تخم مرغ، گوشت، میوه، غلات و نان مصرف کنند، اما میزان کربوهیدرات فقط هفت گرم و پروتئین ۱۲ گرم بود. گروه رژیم غذایی با صبحانه حجیم، روزانه ۱۲۴۰ کالری متشکل از ۹۷ گرم کربوهیدرات، ۹۳ گرم پروتئین و ۴۶ گرم چربی مصرف کردند. صبحانه آنان ۶۱۰ کالری حاوی ۵۸ گرم کربوهیدرات، ۴۷ گرم پروتئین و ۲۲ گرم چربی بود. ناهار ۳۹۵ کالری، حاوی ۳۴ گرم کربوهیدرات، ۲۸ گرم پروتئین و ۱۳ گرم چربی و شام ۲۳۵ کالری گرم، پنج گرم کربوهیدرات، ۱۸ گرم پروتئین و ۲۶ گرم چربی بود.

دوره تحقیق هشت ماه بود که چهار ماه اول بر کاهش وزن و چهار ماه آخر بر حفظ وزن متمرکز بود. گروه سختگیرانه کم کربوهیدرات ۲۸ پوند (۱۲.۷ کیلوگرم) و گروه صبحانه حجیم ۲۳ پوند (۱۰.۵ کیلوگرم) وزن کم کردند.

با این حال، در هشت ماهگی، کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات داشتند، وزن آنان ۱۸ پوند (۸.۲ کیلوگرم) اضافه شد، در حالی که کسانی که رژیم غذایی صبحانه حجیم داشتند، وزن خود را کاهش دادند و ۱۶.۵ پوند (۷.۵ کیلوگرم) وزن کم کردند.

به‌طور متوسط، کسانی که صبحانه حجیم مصرف کردند ۲۱ درصد از وزن خود را از دست دادند، اما کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات داشتند، تنها ۴.۵ درصد وزن کم کردند. علاوه بر این، شرکت‌کنندگان پس از مصرف صبحانه حجیم احساس سیری بیشتری کردند و هوس کمتری به کربوهیدرات و شیرینی نشان دادند.

دکتر یاکوبوویچ گفت: اکثر نتایج تحقیقات کاهش وزن مشخص کرده‌اند که رژیم غذایی با کربوهیدرات بسیار کم، روش خوبی برای کاهش وزن نیست، زیرا میل به کربوهیدرات‌ها را تشدید و متابولیسم را کند می‌کند. در نتیجه، پس از یک دوره کوتاه کاهش وزن، بازگشت سریع به چاقی وجود دارد.

وی معتقد است که رژیم غذایی با صبحانه حجیم کارایی دارد، زیرا او بیش از ۱۵ سال است که با موفقیت از این برنامه غذایی برای بیماران خود استفاده کرده است. صبحانه حجیم اشتها را تحت کنترل نگه می‌دارد و میل به مواد قندی یا نشاسته‌ای مانند شیرینی، دسر، سیب زمینی، پاستا و نان را کاهش می‌دهد. همچنین حاوی میوه و سبزیجات بیشتری است که سطح ویتامین‌ها و فیبر مصرفی را افزایش می‌دهد.

وی افزود: تنها پنج درصد از رژیم‌های محدودکننده کربوهیدرات پس از ۲ سال موفق هستند. بیشتر رژیم‌های محدودکننده کربوهیدرات به انگیزه‌های اعتیادآور خوردن توجه نمی‌کنند.

نتایج این تحقیق در نشست سالانه انجمن غدد درون ریز در سانفرانسیسکو ارائه شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سرپرست اداره کل دارو منصوب شد
  • صبحانه‌ای که کاهش وزن را ۴ برابر می‌کند
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • این غذا‌ها انرژی‌تان را بیشتر می‌کند
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت