Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن دامادی کارگردان و نویسنده آثاری از جمله سریال «عیاران»، «ماه و آتش»، «شیخ بهایی» و فیلم های «همه چی عادیه»، «یک اشتباه کوچولو»، «از صمیم قلب» «خانواده ارنست» و... در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، معتقد است تلویزیون هنوز از روی دست خودش و تولیدات دهه های گذشته و حتی گاه تقلید شبکه های خارج از ایران برنامه می سازد و نتوانسته با فکر و برنامه ریزی درست مخاطب را به سوی خود جذب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 برنامه های تلویزیونی باید برای مخاطبان جذاب و برای دیدن و نشاندن آنها در پای این دستگاه قانع کننده باشد. تلویزیون باید بتواند گروه های مختلف سنی را به عنوان مخاطبِ خودش جذب کند. برای بررسی این موضوع خبرگزار برنا با یکسری از هنرمندان گپ و گفتی داشته است و  در این مصاحبه در گفت‌وگو با محسن دامادی کارگردان و نویسنده سینما و تلویزیون به این موضوع پرداخته است که در ادامه می خوانید:

به نظر شما مردم از تلویزیون چه توقعی دارند؟ ساده ترین توقع مردم این است که تولیدات تلویزیون آنها را سرگرم کند. بویژه برای کودکان و نوجوانان که این روزها بیشتر مشتری تلویزیون هستند، برنامه هایی ساخته شود که جذابیت های ویژه کودک و نوجوان داشته باشد.

نیاز افرادی که به دیدن تولیدات جدی علاقمند هستند نیز با ساخت برنامه های مختلف آموزشی، علمی، فرهنگی، فیلم سریال و ... فراهم شود تا سیما برای آنها نیز مفید باشد. اینها توقعات طبیعی مردم از تلویزیون است.

توقع مردم از تلویزیون چطور برآورده می شود؟ بخش دشوار قضیه همین است، در واقع باید پرسید چه کسی قرار است این توقعات را برآورده کند.

اگر شرایط فعلی سازمان صدا و سیما را در نظر بگیریم افرادی که در سمت برنامه سازی یا حتی مدیریت گروه ها هستند فاقد توانایی تولید برنامه های جذاب و مناسب برای مردم هستند. چرایی آن برمی گردد به مجموعه عوامل مختلفی که بخشی از آن مربوط به دانش رسانه در زمانه حاضر است.

از این نظر نوعی عقب ماندگی جدی به شدت در میان مدیران، برنامه سازان و تولید کنندگان برنامه در سازمان صدا و سیما وجود دارد. مثلا در نظر بگیرید مدیری که چند واحد فیلمنامه نویسی نزد کسی شبیه خودش در یک دانشکده غیرجدی گذرانده، خودش را در جایگاه کارشناس فیلمنامه می بیند و می خواهد برای کسانی که به اندازه سن او فقط تجربه نوشتن دارند کلاس فیلمنامه نویسی برگزار کند.

 برنامه سازان با وضعیت موجود چگونه می توانند مردم را به دیدن تولیدات تلویزیون ترغیب کنند؟ با وضعیت موجود در واقع برنامه ها با کدام جذابیت می توانند مخاطب را مجذوب کنند. اگر هدف این است که به مهمان خوش بگذرد، باید غذاهای تلویزیون آنقدر متنوع باشد که افراد گوناگون اجتماع با هر فکر، ذائقه و خلق و خو از این سفره با شکوه استقبال کنند.

رویکرد غالب برنامه ها نیز باید ملی و فرهنگی باشد. اگر هدف تغذیه مالی برنامه سازان و ارتباط های آشکار و پنهانِ آنهاست که باید در فکر تولیداتی باشند که از این نظر مناسب، جذاب و کافی باشد.

در حال حاضر که رویکرد تلویزیون بیشتر کپی کردن از روی دست خودش یا از روی شبکه های خارج از ایران است.  حدود 40 سال از پخش مثلا برنامه «درس هایی از قرآن» در تلویزیون می گذرد. آیا آمار گرفته شده که این برنامه به سواد قرآنی مردم چیزی افزوده است یا خیر؟ آیا این برنامه همچنان برای مردم جذاب است؟

هنوز در برنامه های کودکان یک خانم مجری است که با تقلید صدا و کودکانه کردن کلام با کودکان صحبت می کند. آیا این چیزی شبیه به تولیدات دهه شصت نیست؟! اگر مرحوم شفیع زنده بود آیا همچنان برنامه ای به نام «ورزش و مردم» نداشتیم؟ آیا این برنامه ها  مناسب کودکان و تحولات این زمانه و جوانان این سرزمین است؟ آیا مردم الان شبیه 40 سال پیش هستند؟

اگر هم می خواهند نوآوری کنند از روی برنامه های شبکه های خارج از ایران به طور مثال شبکه «من و تو» و ... کپی می کنند. اگر نمونه اصل آن جذاب است، چرا مردم باید کپی شده را تماشا کنند؟ آیا این کار از اساس بیهوده نیست؟ تا کی می خواهند از روش های از قبل بازنده استفاده کنند، خود دانند.

اگر هم می خواهند با چند لمپن شوی تلویزیونی و استفاده از فوتبالیست ها و مربیان فوتبالی که در ارزش گذاری حرفه ای جهانی دو سنت هم قیمت ندارند به فرهنگ و ادب و تاریخ این سرزمین اهانت کنند که خود دانند، در واقع چیزی از ارزش های آیین و فرهنگ و ادبیات ملی ایران کم نمی شود، ولی تلویزیون روز به روز بی ارزش تر می شود.

به نظرم اگر تلویزیون می خواهد رویکرد خود را اصلاح کند باید با فکر برای سیمای ملی مخاطب بسازد، با فکر تصمیم بگیرد، با استفاده از کارشناسان واقعی با برنامه ریزی حرکت کند که آثاری ساخته شود و مخاطب جذب شود. مثلا چند ماه مانده به نوروز به فکر سریال نوروزی نباشند. نگویند محرم نزدیک است و برنامه نداریم و... طبعا این روش ها دویدن در کوچه  پس کوچه های از هر سو بن بست است. البته در تمام این سالها چرخ بر همان روالی چرخیده که سال هاست می چرخد.

این روزها فعالیت جدیدی دارید؟ خیر، در حال حاضر در تلویزیون کاری در دست تولید ندارم، در سینما در حال رایزنی هستم و البته حرفه اصلی من همیشه کتاب بوده و آن را فراموش نمی کنم.

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون گروه های مختلف سینما و تلویزیون کودکان و نوجوانان کودک و نوجوان صدا و سیما رسانه سازمان صدا و سیما تغذیه کودکان ادبیات نوروز محرم ادبیات ایران تغذیه تلویزیون رسانه صدا و سیما قرآن قلب کودکان کودکان و نوجوانان گروه های مختلف برنا سینما سریال کارگردان جذاب نویسنده فیلمنامه نویس شیخ بهایی محسن دامادی همه چی عادیه از صمیم قلب عیاران ماه و آتش برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۷۹۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول بی‌واسطه با مردم

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، در ابتدای این برنامه، دلاوری؛ مجری برنامه مسئله مهاجرت نخبگان از کشور را مطرح می‌کند و از دکتر محمدعلی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی علت این مسئله شایع را جویا می‌شود که دکتر طهرانچی در پاسخ به این سوال می‌گوید: وقتی که دانشجویان برای دریافت مدرک دانشگاهی به ما مراجعه می‌کنند کم و بیش در جریان آمار مهاجرت‌ها چه در رشته‌های پزشکی و چه در رشته‌های غیرپزشکی قرار میگیریم.

بیشتر بخوانید: دانشگاه آزاد با نوآوری و خلاقیت برای ماندن علم و هنر در این سرزمین تلاش می‌ کند

دکتر طهرانچی با بیان اینکه امید به آینده مهمترین نقطه ای است که هر فردی برای خود ترسیم میکند، ادامه داد: بچه‌های ما مشکل امروز ندارند، مشکل بچه‌های ما مشکل فردا است. حقیقت این است که ما توقعاتی را به وجود آورده‌ایم که بچه‌های ما از سر کلاس درس به آینده روشن فکر می‌کنند اما این آینده پشتوانه‌ای ندارد. ما باید دانشگاه امیدآفرین تولید کنیم.

دکتر طهرانچی در پاسخ به این سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر تولید دانشگاه امیدآفرین موفق بوده است؟ هم گفت: معتقدم ما در دانشگاه آزاد اسلامی ریل گذاری این مسیر را به خوبی انجام داده‌ایم.

اما در بخش بعدی دوربین برنامه بی‌واسطه به شهر مجلسی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد مجلسی میرود. دکتر طهرانچی در خصوص این واحد به مجری برنامه توضیح می‌دهد: واحد مجلسی یکی از بهترین واحدهای آموزشی بود اما به مرور تعداد دانشجویان این واحد کم شد به گونه ای که وقتی ۵ سال پیش من به دانشگاه آزاد آمدم این واحد جزو واحدهای زیان ده بود بنابراین ریل دانشگاه را عوض و این واحد به سایت فناوری تبدیل شد.

تجلی گام دوم دانشگاه در واحد مجلسی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروز در دانشگاه گام دوم قدم می‌زنیم که نسل فناوری از نسل آموزش جدا شده است. دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان امسال ۲ ماه از حقوق را میتواند تأمین کند.

ثبت ۶۰ نوع بذر هیبریدی در دانشگاه آزاد اصفهان

اما در بخش بعدی، دوربین برنامه بی واسطه به معرفی شرکت دانش بنیان «نگین بذر دانش» واحد مجلسی می‌پردازد. مریم گل آبادی سهامدار و رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان نگین بذر دانش از ثبت ۳۶ نوع بذر هیبریدی خبر می‌دهد و می‌گوید: امسال ۲۴ رقم دیگر نیز به ثبت خواهد رسید.

دکتر طهرانچی در تکمیل صحبت‌های گل‌آبادی خاطرنشان کرد: در گذشته کشاورز بذر را از محصول خود میگرفت اما امروز محصولاتی چون گوجه، خیار، فلفل دلمه و...بذر نمی‌دهند و عقیم هستند بنابراین کشاورزان نیازمند این هستند که بذر را بخرند. این بذر از ترکیه، اسپانیا و خارج از کشور می‌آمد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: واقعیت این است که دانشگاه مدرن و نسل جدید همین دانشگاه است و نه ساختمانهایش! یک اندیشمند اروپایی می‌گوید دانشگاه های جهان اگر به همین شیوه پیش بروند به موزه تبدیل می‌شوند و هوش مصنوعی از ما بهتر تولید می‌کند.

دانشگاه، آزمایشگاه فناوری است

دکتر طهرانچی ادامه داد: اینجا آزمایشگاه فناوری است. زندگی علمی گسترش پیدا کرده و فناوری و نوآوری زنجیره‌ای شده است که دانشگاه باید این امتداد را داشته باشد. اینجا گوجه و خیار انبوه تولید نمی‌شود بلکه بحث بذر و بوته های بذری است که سرمایه ملی کشور است.

اما در ادامه دلاوری مجری برنامه از گل آبادی رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان نگین بذر دانش سوال میکند که این شرکت چند درصد یا چه بخشی از بذر ایران را تامین می‌کند؟ که گل آبادی توضیح می‌دهد: پیش بینی ما این است که امسال بتوانیم بین ۵ تا ۷ درصد بذر مورد نیاز کشور را تامین کنیم اما چشم انداز ما تا تامین ۳۰ درصدی برای ۵ سال آینده است.

گل آبادی تصریح کرد: قیمت تمام شده ما نصف قیمت جهانی است به علاوه اینکه محصول تولیدی ما با آب و هوای کشور خودمان سازگار است.

دکتر طهرانچی در ادامه می‌افزاید: سلامت غذایی و امنیت غذایی دو بحث جدا از یکدیگر هستند در واقع استقلال سیاسی، استقلال غذایی می‌خواهد و اگر لاین مرغ، گوجه و...نبود از ابزار تحریم مردم را محروم میکردند.

مدل دانشگاه تبدیل دانش به فناوری است

اما پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان که در ادامه این گفت و گو وارد برنامه می‌شود، تصریح میکند: تبدیل دانش به فناوری یکی از محورهای اصلی و روال این دانشگاه است.

ادامه دارد

نرگس موذنیان کد خبر: 1228631 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • تحول بی‌واسطه با مردم
  • سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟
  • مهران مدیری در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟
  • مهران مدیری باز هم در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟
  • مهران مدیری باز هم در سکوت قهوه می‌خورد؟
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» کریستوفر نولان در شماره جدید فیلم نگار
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار
  • بعد از «اسکار» مهران مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی