Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مهدی بیک؛ نماینده مردم سبزوار در مجلس با اشاره به مهم‌ترین ضرورت‌های کشور در چشم‌انداز پیش رو گفت: یکی از مهم‌ترین بحران‌ها در یک دهه اخیر، گسترش فقر مطلق در میان خانواده‌های ایرانی است. بررسی داده‌های آماری نشان می‌دهد، بیش از ۳میلیون خانواده ایرانی فاقد تراکنش‌های بانکی هستند. از سوی دیگر بسیاری از خانواده‌ها نیز تراکنش‌های بانکی بسیار اندکی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که دریافتی کمتر از ۱۰میلیون تومان در کلانشهرها و کمتر از ۵میلیون تومان در شهرهای کوچک، محدوده زیر خط فقر محسوب می‌شود.

محبی در تشریح تبعات این وضعیت یادآور شد: وقتی خانواده‌ای تراکش بانکی ندارد و یا در حد دریافت یارانه‌ها دریافتی داشته باشد، یعنی دچار فقر مطلق شده است. برای ارتقای سطح معیشتی این دست از خانواده ها، نیازمند داده‌های اطلاعاتی جامعی هستیم که از طریق آن بتوان تصویری از وضعیت خانواده‌های محروم در کشور به‌دست آورد. برای تقسیم بندی دهک‌های مختلف و جمع آوری داده‌های معیشتی، سامانه رفاه ایرانیان احداث و روند جمع آوری داده‌های اطلاعاتی آغاز شده است.

او افزود: از طریق این داده‌های اطلاعاتی می‌توان، جهت گیری‌های کلی نظام یارانه‌ای را به جای همه جمعیت کشور در راستای بهبود وضعیت اقشار محروم ساماندهی و برنامه‌ریزی کرد. مجلس به دنبال تکمیل داده‌های اطلاعاتی سامانه رفاه ایرانیان است تا داده‌های اطلاعاتی قابل استنادی در این خصوص گردآوری شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه همچنین گفت: البته برخورداری از داده‌های اطلاعاتی به تنهایی فقر مطلق را کاهش نمی‌دهد. ضروری است این داده‌ها به شکل دقیق تحلیل و ارزیابی شوند و در نهایت برنامه‌ریزی‌های اجرایی برای مقابله با فقر در دستور کار قرار بگیرد. تا زمانی که پژوهش، تحلیل و کارشناسی صحیح نسبت به این اطلاعات انجام نشود نمی‌توان به جمع ‌بندی و تصمیمات روشنی دست پیدا کرد.

پویایی تولید و رونق کسب و کار

محبی با تاکید بر اینکه توزیع یارانه‌های نقدی به تنهایی در زمینه مقابله با فقر مطلق اثرگذار نیست، گفت: راهکار معقول آن است که از طریق رونق تولید و بهبود محیط‌های کسب و کار، فضایی فراهم شود تا مردم بتوانند از بطن یک اقتصاد پویا، نیازهای معیشتی خود را تامین کرده و سطح زندگی خود را ارتقا دهند. طبیعی است که در این میان باید از خانواده‌های حقیقتا محروم نیز حمایت‌های یارانه‌ای اثرگذاری صورت بگیرد.

این نماینده یادآور شد: خوشبختانه دولت جدید، وعده‌ای برای افزایش یارانه‌های نقدی نداده است. مردم نیز اقبالی به افراد و جریاناتی که وعده افزایش پرداخت یارانه به همه ایرانیان را مطرح کرده بودند، نشان ندادند. موضوعی که نشان دهنده، افزایش آگاهی‌های عمومی در خصوص نظام یارانه‌ای است. البته کمک‌های موردی و حمایت از تامین اقلام اساسی اقشار محروم و سایر طبقات حتما باید در دستور کار دولت آینده و مجلس قرار بگیرد.

محبی گفت: بر اساس مانیفستی که دولت جدید اعلام کرده، بحث توانمندسازی اقشار محروم و متوسط به طور واقعی دنبال می‌شود. ضمن اینکه فراگیر کردن بیمه‌ها و گسترش چتر حمایت‌های بیمه‌ای از جمله مواردی است که در این دوران جدید مورد توجه قرار می‌گیرد. مقابله با فساد اقتصادی و شفاف‌سازی در حوزه‌های مختلف اقتصادی از دیگر موارد ضروری است.

نماینده مردم سبزوار در مجلس یادآور شد: اما یکی از مهم‌ترین مسائل کلیدی برای بهبود شاخص‌های معیشتی، مقابله با بروکراسی موجود در فضای تولید و کسب و کار است. امروز یک جوان ایرانی، زمانی که تصمیم می‌گیرد در حوزه تولید، فناوری‌های نوین و کسب و کار سرمایه‌گذاری و فعالیت کند، با هفت خوان صدور مجوزها روبه روست.

او افزود: مشکلات این حوزه به اندازه‌ای جدی است که بر اساس اطلاعات مستندی که از استان‌های مختلف به‌دست نمایندگان می‌رسد، بسیاری از سرمایه‌گذاران به دلیل مشکلات موجود در مسیر کسب مجوز، عطای فعالیت‌های تولیدی در کشورمان را به لقای آن می‌بخشند و سرمایه‌های خود را از اتمسفر تولید و کسب و کار خارج می‌سازند.

محبی در پایان خاطر نشان کرد: مبتنی بر این ضرورت‌های اصلاحی، تیم اقتصادی دولت از جمله رییس بانک مرکزی، رییس سازمان برنامه و بودجه، معاون اقتصادی، وزیر اقتصاد و... باید توانایی ایجاد اصلاحات لازم در بخش‌های بانکی، مالیاتی، یارانه‌ای و مقابله با بروکراسی‌های دست و پا گیر را داشته باشند. ضمن اینکه ضروری است تیم اقتصادی دولت جدید واجد هماهنگی لازم باشند.

پربیننده ترین قالیباف هم به دیدار رییسی رفت +عکس بودجه رتبه بندی معلمان کافی نیست نتایج انتخابات میان‌ دوره‌ مجلس شورای اسلامی در استان‌ ها قالیباف پیروزی رییسی را تبریک گفت وصول هزار شکایت از وزارت کشور به کمیسیون اصل۹۰

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک مهدی بیک داده های اطلاعاتی خانواده ها یارانه ای کسب و کار فقر مطلق داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۴۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور

 به گزارش تابناک به نقل از اکوایران، آمار‌ها حاکی از آن است که مجموع تسهیلات غیرجاری ۲۴ بانک در پایان سال ۱۴۰۲ به ۶۴۵ همت رسیده است که در مقایسه با رقم پایه پولی، بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور ارزش دارد.
 

 میزان مطالبات غیرجاری هر یک از بانک‌ها در پایان اسفند ماه ۱۴۰۲ بررسی شده است. در حالت کلی زمانیکه از مدت زمان اتمام قرارداد بیش از دو ماه گذشته باشد و بخشی از تعهدات همچنان تسویه نشده باشد، مطالبات مربوطه بانک در زمره مطالبات غیرجاری قرار می‌گیرد.

بانک‌ها در انتهای هر فصل آمار و جزئیات اطلاعات مربوط به باقی مانده تسهیلات کلان پرداختی خود به اشخاص یا به عبارتی تسهیلات کلان غیرجاری خود را منتشر می‌کنند. در حالت کلی مشاهده می‌شود مجموعا ۶۴۵ همت ارزش تسهیلات کلان غیرجاری شبکه بانکی در پایان اسفند ۱۴۰۲ بوده است که ارزش آن بیش از نصف کل پایه پولی کشور برآورد می‌شود.

شایان ذکر است در این گزارش صرفا آمار مربوط به ۲۴ بانک بررسی شده و موسسه اعتباری ملل و بانک ایران و ونزوئلا به دلایل آماری وارد بررسی‌ها نشده است.

 

سبقت تسهیلات غیرجاری بانک صنعت و معدن از بانک آینده
مشاهده می‌شود بیشترین تسهیلات کلان غیرجاری در پایان سال ۱۴۰۲ متعلق به بانک صنعت و معدن بوده که با رقم ۲۴۰.۴ همت از بانک آینده با ۱۲۵ همت تسهیلات غیرجاری پیشی گرفته است.

در رده سوم نیز بانک صادرات با ۱۰۹ همت تسهیلات غیرجاری در جایگاهی بالاتر از بانک صادرات با ۴۹.۵ همت ارزش تسهیلات سررسید شده بیش از ۲ ماه قرار دارد.

در مقام‌های بعدی نیز بانک ملی، توسعه صادرات، پارسیان و تجارت نیز به ترتیب ارزش تسهیلات غیرجاری خود در پایان سال ۱۴۰۲ را در میان ۲۴ تا ۱۰ همت اعلام کرده‌اند.

مشاهده می‌شود ۱۸ بانک مورد بررسی دیگر نیز کمتر از ۱۰ همت تسهیلات غیرجاری در پایان سال گذشته به ثبت رسانده‌اند که از این میان تسهیلات مورد بررسی نیمی از آن‌ها کمتر از ۲ همت بوده است.

تسهیلات غیرجاری بانک‌ها، خوب یا بد؟
به‌طور کلی تسهیلات غیرجاری می‌تواند منجر به افزایش ریسک انباشته در ترازنامه بانک‌ها شود و یا نقدینگی در دسترس بانک اختلال ایجاد کند، این موضوع ممکن است حتی در برهه‌هایی منجر به توسل به آخرین پناه یعنی بانک مرکزی شود. به همین ترتیب پایین بودن میزان تسهیلات غیرجاری یکی از معیار‌های قضاوت در رابطه با عملکرد بانک‌ها در گزینش مشتریان خوش‌حساب به شمار می‌آید.

باید توجه شود مسئله تسهیلات تکلیفی، تامین مالی طرح‌های دولت و جبران کسری بودجه یکی از دلایل عمده در رابطه با بالا بودن میزان تسهیلات غیرجاری بانک‌های دولتی است. در مقابل برخی از بانک‌ها نیز به دلایلی همچون کج‌گزینی و مخاطره اخلاقی، رانت جویی یا طرح‌های غیر اقتصادی تولیدی متحمل تسهیلات غیرجاری چشمگیری شده‌اند.

دیگر خبرها

  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • افشا شد: قول‌های بارسا به ژاوی چه بود!‏
  • نارضایتی کاربران از ارسال نشدن پیامک بانکی برای تراکنش‌های کمتر از ۳۰ هزار تومان