Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به تولید انبوه واکسن‌های داخلی، انگیزه سودجویان برای قاچاق معکوس این واکسن‌های کرونا افزایش خواهد یافت؛ بنابراین شناسه‌گذاری این واکسن‌ها ضروری است.

به گزارش مشرق، در روزهای گذشته سعید نمکی وزیر بهداشت، از صدور مجوز تزریق واکسن ایرانی «کوو برکت» خبر داد و به گفته سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، این واکسن از هفته جاری به سبد واکسیناسیون کشور اضافه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ببینید: عکس/ تزریق دوز دوم واکسن کرونا سالمندان

محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، گفته است که شرکت دارویی «شفا فارمد» مصمم است تا پایان تیرماه، ۱۸ الی ۲۰ میلیون واکسن کرونا تولید کند. احتمالا در هفته‌های آتی نیز خبر صدور مجوز تزریق واکسن‌های ایرانی دیگر منتشر شود. با وجود اینکه تولید واکسن ایرانی خبر بسیار خوبی برای کشور است اما عدم رعایت برخی مسائل در فرآیند عرضه و تزریق این‌ واکسن‌ها می‌تواند کام مردم را تلخ کند.

از قاچاق واکسن‌های ایرانی به کشورهای همسایه جلوگیری شود

با توجه به اینکه قرار است واکسن‌های داخلی به تولید انبوه برسند و میلیون‌ها دز از آنها در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد، بهتر است برای جلوگیری از خروج این واکسن‌ها از زنجیره رسمی توزیع و کاهش احتمال قاچاق آن‌ها به خارج از کشور، تمهیداتی اندیشیده شود.

در حال حاضر اکثر کشورهای همسایه ایران نیازمند خرید واکسن کرونا هستند و این احتمال وجود دارد که به علت تقاضای بالای واکسن، عده‌ای از افراد سودجو اقدام به قاچاق معکوس واکسن‌‎های ایرانی کنند. همچنین با توجه به اینکه واکسن‌های تولید داخل، به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می‌گیرد، انگیزه قاچاق و سوءاستفاده از این واکسن‌ها دوچندان می‌شود چرا که خروج هر میزان دز از واکسن‌های ایرانی سود خالص برای قاچاقچیان دارد.

البته باید به این مسئله اشاره کرد، که در ماه‌های گذشته وزارت بهداشت توانست با موفقیت تمامی واکسن‌های وارداتی را شناسه‌گذاری کند. به گفته کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو تمامی واکسن‌ها وارداتی پس از کدگذاری و برچسب گذاری در سامانه تیتک انجام شده و از این مسیر رهگیری و ردیابی هر واحد واکسن تا مرحله ترزیق ممکن خواهد بود.

شناسه واکسن‌های تولید داخل در سامانه‌های نظارتی ثبت شوند

با توجه به شناسه‌گذاری و ثبت واکسن‌های وارداتی در سامانه‌های نظارتی وزارت بهداشت، رهگیری الکترونیک و برخط واکسن‌های تولید داخل نیز امکان‌پذیر بوده و مسئولان وزارت بهداشت باید رویه‌های نظارتی برای جلوگیری از خروج واکسن از زنجیره رسمی توزیع را در مورد واکسن‌های «کووبرکت» و دیگر واکسن‌‎های ایرانی رعایت کنند.

علاوه بر این، استفاده از سامانه‌های نظارتی وزارت بهداشت مانند تیتک می‌تواند امکان نظارت سیستماتیک بر فرآیند واکسیناسیون را افزایش دهد. به همین دلیل تمامی واکسن‌های ساخت کشورمان می‌بایست شناسه گذاری شده و در سامانه تیتک ثبت شوند. همچنین استعلام این شناسه‌ها پیش از تزریق واکسن به افراد باید در سامانه سیب انجام پذیرد. این اقدام می‌تواند از وقوع تزریق‌های خارج از نوبت و یا تزریق دز اشتباه واکسن به مردم جلوگیری کند.

به گفته کارشناسان زنجیره تأمین و توزیع محصولات سلامت محور با رعایت برخی اصول نظارتی و همچنین استفاده از سامانه‌های تیتک و سیب می‌توان از وقوع تخلفات در فرآیند انجام واکسیناسیون جلوگیری کرد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انتخابات 1400 واکسن وزیر بهداشت قاچاق واکسیناسیون کرونا واکسن برکت سلامت وزارت بهداشت واکسن ها شناسه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۹۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج ابهری و خدابنده ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند نمایند

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد خرم افزود: امسال یک هزار و ۲۶۰ نفر از استان زنجان به زیارت خانه خدا مشرف خواهند شد.

وی یادآوری کرد: واکسیناسیون مننژیت برای حجاج سایر شهرستان‌های استان انجام شده است.

خرم تاکید کرد: زائران پس از تزریق واکسن، کارت زرد رنگ دریافت و باید آن را به مسئول کاروان تحویل دهند.

نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: معاینه یکهزار و ۲۶۰ زائر خانه خدا در این استان انجام و به پایان رسیده است.

خرم خاطرنشان کرد: امسال ۱۰ کاروان از زنجان به خانه خدا مشرف خواهند شد که از این تعداد یک کاروان در ابهر با ۱۲۰ نفر، خدابنده نیز یک کاروان ۱۶۵ نفری و مابقی نیز در مرکز استان است.

وی ادامه داد: واکسیناسیون این حجاج در شهرستان‌های خدابنده و ابهر آغاز شد.

نماینده مرکز پزشکی حج و پزشکی جمعیت هلال‌احمر در استان زنجان گفت: حجاج برای تزریق واکسن به هلال احمر شهرستان‌های ابهر و خدابنده در صبح و بعدازظهر مراجعه کنندخرم افزود: یکهزار و ۲۶۰ زائر عازم خانه خواهند شد که برای این تعداد و سایر عوامل یکهزار و ۳۰۰ واکسن مننژیت وارد زنجان شد.

کد خبر 6088916

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • حجاج ابهری و خدابنده‌ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • حجاج ابهر و خدابنده برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • حجاج ابهری و خدابنده ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند نمایند