Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج مطالعه جدید نشان می دهد که آسیب جبران ناپذیر به DNA می تواند روند پیری را تسریع نماید.

 بدن ما هر روز با طیف وسیعی از اشعه ماوراءبنفش، ازن، دود سیگار، مواد شیمیایی صنعتی و سایر خطرات روبرو می‌شود.

این مواجهه می‌تواند منجر به تولید رادیکال‌های آزاد در بدن شود که به DNA و بافت‌های بدن آسیب می‌رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه جدید محقق دانشگاه ویرجینیای غربی با همکاری دانشگاه مینه سوتا، نشان می‌دهد که آسیب‌های جبران نشده DNA می‌تواند روند سرعت پیری را افزایش دهد.

وقتی در معرض آلاینده‌ای مانند اشعه برای درمان سرطان قرار بگیریم، انرژی وارد آب بدن شده و آب را متلاشی می‌کند. این روند موجب ایجاد مولکول‌های بسیار واکنشی موسوم به رادیکال‌های آزاد می‌شود که به سرعت با مولکول دیگر تعامل کرده تا الکترون بدست آورند. هنگامی که این رادیکال‌های آزاد با مولکول‌های زیستی مهم مانند پروتئین یا DNA تعامل برقرار کنند، باعث آسیب می‌شود که می‌تواند مانع از عملکرد مناسب آن مولکول زیستی شود.

قرار گرفتن در معرض برخی از آلاینده‌ها اجتناب ناپذیر است، اما چندین انتخاب در سبک زندگی وجود دارد که باعث افزایش قرار گرفتن در معرض آلودگی و در نتیجه افزایش رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود. سیگار کشیدن، نوشیدن مشروبات الکلی و قرار گرفتن در معرض آفت کش‌ها و سایر مواد شیمیایی از طریق خطرات شغلی، همه باعث افزایش قابل توجه رادیکال‌های آزاد می‌شود.

اگرچه داروهایی به نام سنولیتیک وجود دارد که به کُند شدن روند پیری کمک می‌کند، اما محققان معتقدند که بهتر است از طریق تغییر سبک زندگی از پیری زودرس جلوگیری شود.

به گفته محققان، تمرکز بر کاهش روند پیری از طریق اقدامات پیشگیرانه می‌تواند عوارض هر بیماری را بهبود بخشد و سالهای عمر سلامت تری را به زندگی افراد اضافه کند./مهر

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رادیکال های آزاد روند پیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۱۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد. البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان  هستند.

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • از تسریع در روند نوسازی تا هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری
  • دمای روزانه در لرستان روند افزایشی دارد
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است
  • ادامه دوری حسن یزدانی از اردوی تیم ملی
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • ورود دلار آزاد به کانال ۶۳ هزارتومانی/ خریدار نیست