Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  این

 

‌نمی‌توانیم به سالمندان بگوییم واکسن نمی‌زنیم

جعفر صادق تبریزی رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درباره شلوغی مراکز واکسیناسیون سالمندان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ما اعلام نکرده‌ایم که سالمندان از صبح زود به مراکز بهداشتی مراجعه کنند و باید توجه داشت که سالمندان نگران هستند که واکسن به میزان کافی نباشد و برای همین بدون نوبت به مراکز واکسیناسیون مراجعه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره اینکه چرا به سالمندانی که پیامک دریافت نکرده‌اند و بدون نوبت مراجعه کرده‌اند، واکسن تزریق می‌شود، گفت: چاره‌ای نداریم؛ یک سالمند به مرکز واکسیناسیون مراجعه می‌کند و ساعت‌ها در صف می‌ماند، ما نمی‌توانیم به دلیل تکریم آن‌ها از تزریق واکسن خودداری کنیم و هر چقدر همکاران ما تاکید می‌کنند که بدون نوبت مراجعه نکنید عزیزان سالمند توجه نمی‌کنند.

مراجعه بدون نوبت علت شلوغی مراکز واکسیناسیون

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ادامه داد: ما بر اساس تعداد تیپ‌های واکسیناسیون، پیامک تزریق دوز دوم واکسن را ارسال می‌کنیم، اما متاسفانه عزیزان توجهی ندارند و همه کسانی که نوبت واکسنشان گذشته است، به مراکز واکسیناسیون مراجعه می‌کنند. البته ما در استان‌ها مشکلی نداریم و مشکل عمده ما درباره مراجعه بدون نوبت و شلوغی مراکز واکسیناسیون مربوط به استان تهران است.

تبریزی بیان کرد: ما بر اساس زمان تزریق دوز دوم پیامک ارسال می‌کنیم و مایل نیستیم که سالمندان از صبح زود به مراکز بهداشتی مراجعه کنند و نوبت بگیرند و در صف بایستند. بار‌ها اطلاع‌رسانی کرده‌ایم که سالمندان بدون پیامک به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکنند و این اطمینان را می‌دهیم که واکسن به میزان کافی در دسترس است و سالمندان منتظر باشند که پیامک تزریق دوز دوم ارسال شود و بعد مراجعه کنند.

یک میلیون و ٣٠٠ هزار نفر در صف تزریق دوز دوم واکسن

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به جمعیتی که باید دوز دوم را تزریق کنند، گفت: یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر باید دوز دوم را تزریق کنند و تاکنون این تعداد افراد دوز دوم را دریافت نکرده‌اند و این افراد اگر به تدریج به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند ما هیچ مشکلی در تزریق نخواهیم داشت و بر اساس ظرفیت تزریق پیامک ارسال می‌کنیم یا با سالمندان تماس گرفته می‌شود تا به محل مورد نظر برای تزریق واکسن مراجعه کنند.

در همین حال، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در واکنش به شلوغی صف‌های واکسن در تهران، گفته است که بحث واکسیناسیون تهران خیلی مهم است و باید مراکز تجمیعی را برای تزریق واکسن جامعه هدف با همان مقدار واکسنی که توزیع می‌شود سریع بازگشایی و شروع کنیم تا معطلی پیش نیاید.

رئیسی افزود: اکنون دو موضوع اصلی  واکسیناسیون افراد سالمند و دیگری گروه‌های آسیب پذیر را پیش رو داریم.

تبریزی به تعداد مراکز واکسیناسیون کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: اکنون ۷۰۷ پایگاه تجمیعی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۷۲ مرکز در تهران است و ۲ هزار و ۸۹۴ تیم واکسیناتور برای تزریق واکسن داریم.

راهکار وزارت بهداشت برای رفع شلوغی مراکز واکسیناسیون

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درباره افزایش تزریق واکسن به منظور کاهش شلوغی مراکز واکسیناسیون، بیان کرد: ما از همکاران در مراکز واکسیناسیون درخواست کرده‌ایم که تعداد تیم‌های تزریق واکسن را افزایش دهند، اما فضا تا حدی اجازه می‌دهد تا تیم‌ها افزایش پیدا کند. سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران از روز دوشنبه در حال افزایش تعداد تیم‌های تزریق واکسن هستند تا مشکل شلوغی مراکز واکسیناسیون هر چه زودتر برطرف شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: توصیه من این است که مراکز تجمیعی را زیاد کنیم و جاهایی که تراکم جمعیت دارند، نیروها را بیشتر کنیم.

وی با اینکه برای افراد ۶۵ سال به بالا یک میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن نیاز داریم که یک میلیون آن باید با واکسن برکت و ۸۰۰ هزار تا نیز با واکسن وارداتی انجام شود، گفت: جمعیت ۶۰ تا ۶۵ سال عدد بالایی است و بالای دو میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن نیاز داریم، بنابراین بهترین راه این است که به جای ۵ سال فاصله سنی، دو سال به دو سال فراخوان داده شود.

نکاتی که سالمندان باید هنگام تزریق واکسن رعایت کنند

به سایت Salamat.gov.ir برای ثبت نام گروه های سنی اعلام شده فعال است. یعنی تجمع نکنید و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید. عجله نکنید و اجازه دهید تا فرایند واکسیناسیون به درستی انجام شود. لباس گشاد و مناسب بپوشید تا واکسیناسیون به راحتی انجام شود. قبل از تزریق واکسن تمام سابقه پزشکی، حساسیت، بیماری های همراه و... را به مراقب سلامت و پزشک مستقر در محل بازگو کنید. اگر توصیه کردند که واکسن نزنید، به حرف شان اعتماد کنید.

در عین حال قبل و بعد از  تزریق واکسن برای کاهش علائم نیاز به مصرف هیچ دارویی نیست. بنابراین هیچ دارویی را بدون توصیه پزشک یا مراقب سلامت مصرف نکنید. حتما فردی سالمندان را تا بعد از دریافت واکسن همراهی کند.

بعد از تزریق حتما ۲۰ دقیقه در فضای مناسب تخصیص داده شده بمانید و اگر علائم زود هنگامی داشتید به نیروهای بهداشتی گزارش دهید. در مورد مراقبت های پس از تزریق هم اگر سوالی دارید از کارشناس محل واکسیناسیون بپرسید.

باید توجه کرد که بعد از تزریق واکسن در صورت بروز علائم، به توصیه پزشک یا مراقب سلامت، می توانید از تب بُرها و مسکن های ساده استفاده کنید. علائم ممکن بعد از دریافت واکسن، شامل تب، درد محل تزریق، بدن درد، سردرد، لرز، درد چشم، تهوع و کوفتگی بدن است که البته طی ۴۸ ساعت رفع می شود. بنابراین نگران نباشید. در صورت بروز علائم حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

باید بدانیم که فرد دریافت کننده واکسن کرونا بعد از تزریق واکسن، ناقل بیماری نبوده و نیازی به قرنطینه ندارد. با این حال به هیچ عنوان بعد از تزریق واکسن کرونا، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، ماسک زدن و دوری از دورهمی‌ها را فراموش نکنید. باید توجه کرد که بعد از تزریق دوم واکسن، برای ایجاد ایمنی زمان نیاز است.

اگر بعد از تزریق واکسن، محل تزریق درد دارد با گذاشتن پارچه تمیز و خنک بر روی محل درد می‌توانید از مقدار درد آن بکاهید. اگر هم علائم شدید و نگران کننده حس کردید و زمان زیادی طول کشید حتما به پزشک مراجعه کنید. هر چند که بروز این علائم نادر است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واکسیناسیون کرونا واکسن کرونا رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت مراکز واکسیناسیون مراجعه شلوغی مراکز واکسیناسیون بعد از تزریق واکسن تزریق دوز دوم مراجعه کنند یک میلیون بدون نوبت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۶۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراجعه ۱۳ هزار اردبیلی با ادعای نزاع به مراکز پزشکی قانونی

مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل گفت: در سال گذشته ۱۳ هزار و ۶۷۸ نفر با ادعای جراحات ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی اردبیل مراجعه کردند.

نگار خوشنویس در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: از این تعداد سه هزار ۵۹۲ نفر زن و ۱۰ هزار و ۸۶ نفر مرد بودند.

وی خاطرنشان کرد: طبق آمار اعلامی از مراکز به طور میانگین بیشترین مراجعین در تیرماه با یک هزار و ۵۴۷ نفر و کمترین مراجعین مربوط به اسفند ماه با ۷۷۰ نفر بوده گزارش شده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل ادامه داد: با توجه به گزارش واحد آمار اداره کل تعداد مراجعین نزاع نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ که حدودا ۱۴ هزار نفر بوده است کاهش ۸ درصدی را نشان می دهد.

خوشنویس بیان کرد: بیشترین دلیل مراجعه به مراکز پزشکی قانونی استان و حتی کشور نزاع و درگیری است و افراد بعد از مراجعه به مراکز انتظامی و قضایی به مراکز پزشکی قانونی ارجاع شده و بر اساس نوع و میزان آسیب دیدگی و صدمات برای آنها گوهی صادر می شود.

کد خبر 6097145

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • ثبت ۶ هزار مراجعه به مراکز مشاوره پلیس سمنان
  • کاهش ۸ درصدی مراجعین نزاع در استان اردبیل
  • مراجعه ۱۳ هزار اردبیلی با ادعای نزاع به مراکز پزشکی قانونی
  • کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم
  • تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد