Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، «احد وظیفه» درباره وضعیت خشکسالی در ایران افزود: «کم بارشی» امسال فقط محدود به ایران نیست، بلکه تمام خاورمیانه و منطقه آسیای میانه را تحت تاثیر قرار داده است، عربستان، اردن، ترکیه، شرق افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

وی افزود: امسال بارش‌ها در ایران کمتر از نرمال (میانگین بلند مدت) است و به صورت فراگیر در بیشتر استان‌ها با اثرات ناگوار کم بارشی مواجه هستیم تا جایی که در برخی شهر‌ها و روستا‌ها مشکل تامین آب شرب وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وظیفه با بیان اینکه در پی کم بارشی تعداد زیادی از روستا‌ها و شهر‌ها با تانکر آبرسانی می‌شود، گفت: کمبود و تنش آبی اولویت سنجی می‌شود که اولویت نخست تامین آب شرب شهر‌ها و روستا‌ها است وبعد نوبت به بخش کشاورزی و حیوانات و طبیعت می‌رسد و به همین دلیل شاهد پخش فیلم‌ها و عکس‌هایی در فضای مجازی هستیم که مثلا اسب‌های وحشی در قزاقستان تلف می‌شوند و یا گاومیش‌ها در هورالعظیم به دنبال آب، سرگردان هستند.

وی با اعلام اینکه امسال بدترین نوع خشکسالی را تجربه می‌کنیم، گفت: در چند سال اخیر تجربه مختلفی از خشکسالی را داشتیم. سال زراعی ۹۷-۹۶ خشکترین سال بود، سال ۹۸-۹۷ به دلیل سیل گلستان و خوزستان ۴۰ درصد بارش‌ها نسبت به نرمال بیشتر بود و سال۹۹-۹۸ سال پربارشی بود؛ اما اکنون یعنی سال زراعی۱۴۰۰-۹۹ یکی از بدترین سال‌ها برای کشور به خصوص در بخش جنوب و جنوب شرق است.

به گفته ئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، در جنوب وجنوب شرق کشور ۸۵ درصد زیر نرمال بارندگی داشتیم و کم بارشی بسیار جدی است و در تامین آب شرب شهر‌ها و روستا‌ها تاثیر گذاشته است.

به گفته وظیفه اکنون در آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، گیلان و مازنداران و قزوین و تهران ۲۵ درصد بارش‌ها زیر نرمال بوده است و در زنجان، کرمانشاه، لرستان و کهکیلویه و بویر احمد، کم بارشی ۵۰ درصد زیر نرمال است.

به گزارش ایرنا، تازه‌ترین گزارش مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی بیانگر آن است که از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه۱۳۹۹) تا هفتم تیرماه ۱۲۹.۹ میلی‌متر بارش رخ داده و این درحالی است که در دوره بلندمدت ۲۲۴.۳ میلیمتر بارندگی اتفاق افتاده و این موضوع کاهشی به میزان ۴۲.۱ درصد را نشان می‌دهد.

این میزان کاهش بارش اثر منفی خود را بر روی موجودی مخازن سد‌ها گذاشته و سبب کاهش بیش از ۴۹ درصدی آب موجود در مخازن سد‌ها شده که همین امر تامین آب را با چالش‌های جدی همراه کرده است.

براساس گزارش مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی، از ابتدای تیرماه تا هفتم این ماه، فقط یک دهم میلی‌متر بارندگی روی داده که در مقایسه با دوره بلندمدت که ۰.۹ میلیمتر بوده، کاهشی ۸۶.۷ درصدی را نشان می‌دهد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کم بارشی احد وظیفه روستا ها کم بارشی تامین آب شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۵۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز سه‌شنبه

براساس اعلام سازمان هواشناسی، از روز‌های سه شنبه (۱۱ اردیبهشت) یا چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) با ورود موج بارشی جدیدی به کشور همراه خواهیم بود که با وقوع بارش‌های خوب در بسیاری از نقاط نیمه غربی کشور همراه خواهد شد.

به گزارش مهر، همچنین در بسیاری از نقاط در استان‌های نیمه غربی کشور، مرکز و نیمه شمالی کشور بارش‌های خوبی از این موج خواهند داشت و شاهد بارش گسترده باران خواهند بود.

این موج به دلیل ماهیت سودانی که دارد، با بارش‌های سیستماتیک همراه بوده و برخلاف موج قبلی، در اکثر نقاط کشور شاهد بارش‌های یکدست و طولانی مدت‌تر خواهیم بود.

تداوم باد و باران در کشور

امروز جمعه (۷ اردیبهشت) در کرمان، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، برخی نقاط در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد و ارتفاعات البرز مرکزی رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد انتظار می‌رود.

براین اساس فردا شنبه (۸ اردیبهشت) در چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ارتفاعات هرمزگان و غرب فارس، افزایش ابر و رگبار باران و احتمال رعد و برق پیش بینی می‌شود.

همچنین برای روز یک‌شنبه (۹ اردیبهشت) در بخش‌هایی از جنوب غرب و جنوب شاهد بارش خواهیم بود و دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) در ارتفاعات خوزستان و ایلام بارش پراکنده پیش بینی می‌شود و طی این دو روز در سایر مناطق کشور جوی آرام حاکم است.

طی پنج روز آینده وزش باد در نوار شرقی کشور تداوم خواهد داشت و در برخی از ساعات روز وزش باد شدید و گرد و خاک رخ می‌دهد.

دیگر خبرها

  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • پیش بینی ورود سامانه بارشی به لرستان
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از ۱۱ اردیبهشت ماه
  • ورود سامانه بارشی به جو استان
  • تداوم بارش‌های مطلوب در اصفهان تا هفته اول خرداد
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران
  • بارش باران در ۵ استان کشور طی امروز / سامانه بارشی قوت می‌گیرد
  • شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است
  • افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز سه‌شنبه