Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری فرانس ۲۴، نظامیان افغان که از پایگاه هوایی بگرام محافظت می کنند، پس از خروج نیروهای آمریکایی بدون اطلاع دادن به آنها، با هزاران زندانی طالبانی روبه رو هستند و از احتمال حمله دشمن بیم دارند.

مجتمع نظامی گسترده در ۶۰ کیلومتری شمال پایتخت (کابل)، زمانی محل استقرار دهها هزار نظامیان آمریکا و متحدانش بود و یکی از مهمترین مراکز نظامی در طول جنگ دو دهه ای افغانستان به شمار می رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آخرین نظامیان آمریکایی هفته گذشته بی سر و صدا این پایگاه را ترک کردند و ماموریت خود برای عقب نشینی از افغانستان و به جا گذاشتن یک خلاء امنیتی بزرگ که ارتش افغان باید آن را پر کند، پایان دادند.

ژنرال میراسدالله کوهستانی فرمانده جدید پایگاه بگرام در مورد این چالش گفت: اگر ما خود را با آمریکایی ها مقایسه کنیم، این یک فرق بزرگ است. وی تصدیق کرد که نیروهایش نمی توانند به اندازه نیروهای آمریکایی قدرتمند باشند.

وی افزود: اما با توجه به توانمان تلاش می کنیم به بهترین نحو عمل کنیم و تا حد ممکن به مردم خدمت کنیم.

به نظر می رسد نبود برنامه ای مشخص برای انتقال قدرت، این مسئولیت را چالش برانگیزتر می کند.

کوهستانی گفت تنها زمانی از خروج نیروهای خارجی از افغانستان مطلع شد که آنها این کشور را ترک کرده بودند.

آمریکا روز جمعه اعلام کرد که بزرگترین پایگاه هوایی اش در افغانستان را در آستانه عقب نشینی نهایی ترک کرده است. پنتاگون می گوید این خروج نهایی اواخر ماه اوت (شهریور) تکمیل می شود.

پایگاه بگرام، کلید امنیت پایتخت افغانستان است و همچنین پوشش استراتژیک بخش اعظم منطقه شمالی این کشور را فراهم می کند، جایی که طالبان حملات اخیرش را آنجا متمرکز کرده است.

کوهستانی تاکید کرد که نیروهایش می توانند این پایگاه را از خطر طالبان مصون دارند. وی گفت که به اندازه کافی سرباز دارد.

اما با وجود تقریبا ۳ هزار نیرو تحت فرماندهی وی، این رقم در برابر شمار نیروهای آمریکایی و متحدان، رقم اندکی است.

به نشانه چالشی که ارتش افغانستان بدون حمایت آمریکا با آن روبه روست، یک هزار نیروی افغان که با طالبان در شمال افغانستان نبرد می کردند، به تاجیکستان در همسایگی افغانستان گریختند.

کوهستانی گفت که به اخباری دست یافته است مبنی بر اینکه طالبان در حال پیشروی به مناطق روستایی است.

اگر طالبان به بگرام حمله کند و زمانی که این کار را انجام دهد، یکی از اهدافش بی شک زندان بزرگی است که ۵ هزار زندانی طالبان در آن به سر می برند.

اگر طالبان کنترل بگرام را در اختیار گیرد، این بخشی از یک الگوی دیرینه خواهد بود. این میدان هوایی اولین بار در سال های ۱۹۵۰ توسط آمریکایی ها برای متحدان افغانشان در جریان جنگ سرد ساخته شد.

اتحاد جماهیر شوروی این پایگاه را پس از آنکه ارتش سرخ در سال ۱۹۷۹ به افغانستان حمله کرد، گسترش داد. سپس این پایگاه به کنترل دولت تحت حمایت مسکو در آمد و بعدها دولت مجاهدین در جریان جنگ سرد سال های ۱۹۹۰ کنترل آن را در اختیار گرفت.

بگرام بالاخره در  اواسط سال های ۱۹۹۰ زمانی که طالبان بر بخش های وسیعی از افغانستان تسلط یافت، به دست این گروه افتاد.

پس از حملات یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان، نیروهای آمریکایی بر این پایگاه تسلط پیدا کردند و از آن به عنوان سکوی پرتاب حملات هوایی خود علیه طالبان و حمایت از نیروهای افغان استفاده کردند.

برچسب‌ها افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا پایگاه هوایی بگرام نظامیان آمریکایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا افغانستان طالبان ایالات متحده آمریکا پایگاه هوایی بگرام نظامیان آمریکایی نیروهای آمریکایی نظامیان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۷۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت بیش از ۱۰۰حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی. ان. ان، در جریان اعتراضات دانشجویی حمایت از فلسطین، مقامات آمریکایی تا کنون حدود ۱۰۰ نفر از شرکت کنندگان در اعتراضات دانشجویی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و ده‌ها نفر را در دانشگاه تگزاس در آستین دستگیر کرده‌اند.

همچنین گزارش شده است که مقامات آمریکایی دست‌کم دو استاد دانشگاه اموری در جورجیا را به عنوان بخشی از افراد شرکت کننده در تظاهرات دانشگاهی علیه جنگ غزه بازداشت کردند.

بر اساس اخبار منتشر شده رئیس بخش فلسفه دانشگاه اموری در میان بازداشت شدگان است.

همزمان با ادامه اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از مردم غزه، «کریس کار»، دادستان کل جورجیا در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) از سرکوب دانشجویان معترض توسط نیروهای پلیس حمایت کرده است.

دادستان کل جورجیا در بیانیه خود در مورد اعتراضات گفت: «ما با افتخار در کنار هر دانشگاهی که برای محافظت از سلامت و ایمنی دانشجویان جورجیا اقدامات لازم را انجام دهد، خواهیم ایستاد.»

اعتراضات دانشجویی در آمریکا برای حمایت از فلسطین و با هدف توقف جنگ در غزه با واکنش و سرکوب شدید نیروهای پلیس آمریکا روبرو شده است. در همین ارتباط نیز، سازمان عفو بین‌الملل با صدور بیانیه‌ای به سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از ملت فلسطین واکنش نشان داد.

سازمان عفو بین‌الملل با اشاره به اقدامات نیروهای امنیتی آمریکایی اعلام کرد: این اعتراضات با واکنش سرکوبگرانه شامل بازداشت و اخراج دانشجویان مواجه شد.

در ادامه این بیانیه آمده است: در حالی که تأمین تسلیحات برای اسرائیل از سوی واشنگتن ادامه دارد، حق اعتراض از اهمیت بالایی برخوردار است.

سازمان عفو بین‌الملل تاکید کرد: از دانشگاه‌های آمریکایی می‌خواهیم که از حقوق دانشجویان در تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن حمایت کنند.

گفتنی است با تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در نوار غزه و حمایت‌های بی جانبه ایالات متحده از این جنایت‌ها دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا به اعتراضات گسترده، اعتصاب و بست‌نشینی در داخل محوطه این دانشگاه‌ها دست زده‌اند.

این دانشجویان خواستار توقف جنایت‌های رژیم صهیونیستی و همچنین قطع ارتباط دانشگاه‌های آمریکا با رژیم صهیونیستی هستند.

با وجود اینکه این اعتراضات در داخل دانشگاه‌های آمریکا و به صورت مسالمت‌آمیز در حال برگزاری است پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا با ورود به این دانشگاه‌ها به سرکوب شدید و بازداشت دانشجویان آمریکایی اقدام کرده‌اند.

رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند که در این موج از سرکوب‌ها ۹۳ دانشجوی معترض در دانشگاه کالیفورنیا و ۳۴ دانشجوی معترض در دانشگاه تگزاس از سوی پلیس آمریکا به شدیدترین شکل سرکوب و بازداشت شده‌اند.

کد خبر 6088834

دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • خشونت نظامیان آمریکایی در مقابل دانشجویان + عکس و فیلم
  • کاخ سفید: آمریکا هیچ سامانه پاتریوتی برای اوکراین ندارد
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • ارسال تجهیزات و نیروهای کمکی به پایگاه‌های اشغالگران آمریکایی در سوریه
  • بازگشت مرزبانان ایرانی از افغانستان
  • بازداشت بیش از ۱۰۰حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • دادستان جورجیا: دانشجویان را سرکوب کنید