Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقامات آمریکایی می‌گویند دولت بایدن در حال بررسی راهکاری برای  صدور ویزای فوری برای گروه‌های اسیب‌پذیر افغان به ویژه زنان سیاستمداران، خبرنگاران و فعالان حقوق زنان است.

به گزارش عصرایران، این تصمیم آمریکا پس از خروج ارتش این کشور از افغانستان و بیشتر در مورد زنانی است که اهداف احتمالی و بعدی طالبان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنان در حال قدم زدن در خیابانی در کابل -4 فوریه 2021/ عکس: رویترز

رویترز نوشت: گروه‌های حقوق بشری از وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید خواسته‌اند پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و در قالب یک برنامه در حال توسعه بیش از 2 هزار ویزا را به زنان آسیب پذیر و فعالان مدافع زنان اختصاص دهند.

طرح فعلی شامل مترجمانی است که با نیروهای خارجی کار می‌کنند.

یکی از مقامات آمریکا در این باره گفت: دولت برای صدور سریع ویزا  نه تنها زنان در معرض تهدید بلکه مردان و اقلیت‌های در گروه ها و مشاغل پر خطر نیز را در نظر دارد.

گروه‌های مدافع بشر در استدلال خود برای کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا گفتند که زنان در طول دوران حضور نظامی آمریکا در افغانستان دستاوردهایی داشتند و اینک مدافعان و طرفداران حقوق زنان باید در لیست ویزای فوری قرار بگیرند.

"ترزا کاساله" مدیر حامی "فهرست مینا" که طرفدار نمایندگی زنان در سراسر جهان است در این باره گفت: زندگی‌های زیادی در معرض خطر است".

فهرست مینا گروهی است که خواستار ایجاد جوامع عادلانه و صلح آمیز با پیشرفت رهبری سیاسی و مشارکت زنان در سطح جهانی است.

وی افزود: زنان راهبر از سوی نیروهای طالبان هدف قرار می گیرند و کشته می‌شوند. آنها هر روز تهدید می شوند و امنیت جانی ندارند.

این گروه و سایر نهادهای مدافع حقوق بشر توصیه کرده‌اند که وزارت خارجه آمریکا صدور این ویزا را در قالب یک برنامه سریع برای افراد در معرض خطر دنبال کند و مقامات آمریکایی برای تامین امنیت گروه‌های پر خطر افغان  مشابه این برنامه را در کشورهای دیگر رصد کنند.

کاخ سفید از اظهار نظر در مورد تلاش برای تامین ویزای بیشتر برای مدافعان حقوق زنان افغانستان خودداری کرد. جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تا ساعاتی دیگر در مورد خروج ارتش آمریکا از افغانستان صحبت خواهد کرد و انتظار می رود در مورد حقوق زنان در این کشور صحبت کند.

پس از ترک نیروهای نظامی خارجی تعدادی از افسران پلیس، کارمندان رسانه، قضات و کادر پزشکی زن افغانستان ترور شده اند.

دیده‌بان  حقوق بشر در افغانستان در گزارش فرودین ماه خود نوشت: زنانی که در رادیو و تلویزیون ظاهر می‌شوند با تهدیدات خاصی مواجه هستند. گزارشگران زن نه تنها ممکن است به خاطر پرداختن به موضوعات مختلف بلکه به خاطر به چالش کشیدن بسیاری از هنجارهای اجتماعی ممنوعه زنان مانند نمایش حضور در جامعه یا کار خارج از خانه مورد هدف قرار بگیرند.

در زمان طالبان زنان از تحصیل و کار منع شدند. آنها باید به صورت کامل بدن و صورت خود را بپوشاند و نمی‌توانند بدون همراهی یکی از اعضای مرد خانواده خانه خود را ترک کنند.

مرتکبان "جرایم اخلاقی" با شلاق و سنگسار مجازات می‌شوند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: حقوق زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۴۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، مهدی ابراهیمی در گفتگویی با بیان اینکه تکدی‌گری به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته می‌شود، اظهارکرد: برهمین اساس، طبق قانون، شناسایی و جمع‌آوری متکدیان در معابر شهری، با همکاری نیروی انتظامی را در دستورکار خود داریم. وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۴۷۰۰ نفر متکدی در سطح شهر شناسایی و به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شده‌اند، گفت: ۷۵ درصد این افراد «آقا»، ۱۹ درصد «بانوان» و ۶ درصد هم کودکان زیر ۱۸ سال هستند. معاون اجتماعی و مشارکت‌های شهرداری مشهد افزود: متاسفانه تست اعتیاد بیش از ۱۸۹۰ نفر از متکدیان، مثبت بوده که با هماهنگی مقام قضایی و همکاری بهزیستی به کمپ‌های درمان اعتیاد رایگان و دولتی تحویل شده‌اند. ابراهیمی تصریح کرد: علاوه بر این، ساماندهی متکدیان اطراف حرم مطهر رضوی نیز با همکاری مسئولین مربوطه صورت گرفته در همین قالب، بیش از ۷۹۰ نفر به مرکز رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی منتقل شدند. ابراهیمی اظهارکرد: متاسفانه شایع‌ترین موضوع در پدیده تکدی‌گری، سواستفاده از احساسات زائرین و مجاوران است که متکدیان حرفه‌ای با شیوه‌های متنوع و مختلفی همچون استفاده از عروسک به‌جای نوزاد و تغییر ظاهر از مرد به زن، به تکدی‌گری می‌پردازند. وی گفت: سالمندان و زنان، بیش از سایر گروه‌های سنی در معابر و چهارراه‌ها حضور دارند و دلیل آن هم، کمک بیشتر مردم به این گروه‌های سنی است. 46 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901231

دیگر خبرها

  • گزارش یوناما درباره وضعیت افغانستان اشتباه و نادرست است
  • راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • راهکار سخنگوی قوه قضاییه برای خروج دیدارهای مردمی از حالت تشریفاتی
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند
  • راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت