Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@04:52:52 GMT

سیگنال برجامی به قیمت دلار

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۱۷۳۷۴

سیگنال برجامی به قیمت دلار

آفتاب‌‌نیوز :

 روز سه‌شنبه اسکناس آمریکا با توجه به برگشت احتمال عامل مذاکره، با فشار فروش مواجه شد و در نهایت ساعت ۴ بعدازظهر روی محدوده ۲۴ هزار و ۷۸۰ تومان قرار گرفت. این قیمت ۱۶۰ تومان کمتر از روز دوشنبه بود و موجب شد که بازار پس از نزدیک به ۱۴ روز حمایت ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومانی را از دست بدهد. از دست رفتن این حمایت برای برخی از معامله‌گران به معنای سیگنال تازه‌ای از احتمال افت بیشتر قیمت دلار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، شماری از معامله‌گران اعتقاد داشتند، نباید با عجله و هیجان در مورد آینده دلار نظر داد. این گروه اعتقاد دارند، در صورتی که اسکناس آمریکایی به بالای محدوده ۲۴ هزار و ۸۰۰ تومان برنگشت، باید در موقعیت فروش قرار گرفت. حمایت بعدی دلار از نگاه تحلیلگران فنی محدوده ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومانی است. برای افزایشی‌های بازار همچنان مقاومت ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی وجود دارد و تا شکسته نشود، تقاضای معناداری به بازار وارد نخواهد شد.

در حالی که برخی معامله‌گران افت دلار را به احتمال از سرگیری مذاکرات نسبت دادند، عده دیگری باور داشتند، کاهش تقاضاهای حواله‌ای موجب شده است که اسکناس آمریکایی در مسیر کاهشی قرار بگیرد. در روزهای اخیر گفته می‌شود که حجم معاملات حواله درهم بسیار پایین آمده و شدت نوسانات این ارز محدود شده است. دیروز نیز حواله درهم توان نگهداری محدوده ۶ هزار و ۸۰۰ تومانی را از خود نشان نداد و افت به زیر این محدوده، زمینه‌ساز افزایش فروش‌ها در بازار ارز داخلی شد. به گفته فعالان، در صورتی که درهم طی روزهای آینده بالای محدوده ۶ هزار و ۸۰۰ تومان نوسان نکند، احتمال افت بیشتر در بازار ارز داخلی وجود خواهد داشت.

مذاکره عامل انتظاری بازار ارز
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد این کشور برای دور جدید مذاکرات آماده است و این تهران است که باید برای از سر گرفتن مذاکرات تصمیم بگیرد. ند پرایس البته هشدار داد گذشت زمان و پیشرفت برنامه‌ هسته‌ای ایران بر تصمیم واشنگتن در بازگشت به برجام تاثیر منفی خواهد داشت. با این حال، بازار بیشتر بخش اول صحبت‌های او را جدی گرفت و با افزایش فروش‌ها مواجه شد. به گفته فعالان، در روزهای قبل، بازار از احیای دوباره برجام تا حدی ناامید شده بود و همین مساله زمینه‌ افزایش فعالیت خریداران ارز را فراهم کرده بود. با تغییر شرایط انتظاری، موقعیت معامله‌گران نیز عوض شد.

در کنار این، به نظر می‌رسد بازارساز نیز دیروز به بازار سیگنال نزولی داد. دیروز قیمت دلار بر تابلوی صرافی‌های بانکی ۲۰۰ تومان افت را ثبت کرد و نرخ فروش ارز در این صرافی‌ها به محدوده ۲۴ هزار و ۵۵۰ تومان رسید. بازارساز به صورتی قیمت دلار بر تابلوی صرافی‌ها را کاهش داد که فاصله زیادی با قیمت این ارز در بازار آزاد ایجاد نشود. ایجاد فاصله زیاد بین این دو بازار می‌تواند زمینه‌ساز ورود تقاضای آربیتراژی به معاملات شود.

ضربه کاهشی دلار به سکه
افت قیمت دلار موجب شد که فروش‌ها در بازار سکه نیز به شکل معناداری افزایش پیدا کند. فلز گرانبهای داخلی دیروز ۶۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید. در برخی از مقاطع روز، سکه حتی در کانال ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی نوسان کرد،‌ ولی به نظر می‌رسد نوسان اونس طلا بالای مرز هزار و ۸۰۰ دلار موجب شد که معامله‌گران، سکه را در محدوده ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان نگه دارند. تحلیلگران فنی تاکید دارند که فلز گرانبهای داخلی با از دست دادن حمایت ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی با دور جدیدی از افزایش فروش‌ها مواجه خواهد شد. سکه برای اینکه بار دیگر با افزایش معنادار قیمت مواجه شود، نیاز دارد که از مقاومت ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی عبور کند.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: آفتاب

کلیدواژه: برجام قیمت دلار هزار و ۸۰۰ تومان معامله گران ۱۰ میلیون هزار تومان قیمت دلار فروش ها موجب شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۷۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟