Web Analytics Made Easy - Statcounter

در  ابتدا عنوان شد که منتخبان باید گزینه‌های مدنظرشان برای تصدی شهرداری را ارایه کنند که در نهایت یک لیست 41 نفره آماده شد. از همان زمان اختلافات در شورای شهری که هنوز  تشکیل نشده، نمایان شد چنانکه علی‌اصغر قائمی، منتخب ششمین دوره شورای شهر تهران گفت: «اگر تعداد گزینه‌های شهرداری تهران که از سوی منتخبان شورای شهر کمتر مطرح می‌شد، بسیار مناسب‌تر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون بررسی ۴۱ مصداق شهرداری تهران زمانبر است و موجب هدررفت انرژی منتخبان می‌شود.» این اظهارات نشان داد که همه اعضا در تصمیمات نقش ندارند و ادعای همه‌کاره بودن چمران بیش از همیشه به واقعیت نزدیک شد. از سوی دیگر از ابتدا مشخص نبود که معیار اعضا برای انتخاب41 گزینه تصدی شهرداری تهران چه بود و آیا منتخبان شورای شهر ملاک‌های لازم برای مدیریت شهری را در این انتخاب‌ها لحاظ کرده‌اند یا خیر که البته چمران با پاسخی که داد مشخص کرد ظاهرا آشنایی به وضعیت شهر و مدیریت آن ارزش زیادی در معرفی گزینه‌های شهرداری نداشته است. چمران گفته بود: «‌نمی‌خواهیم کارمند یا مدیر انتخاب کنیم که حتما از بدنه شهرداری باشد. ما برای پایتخت شهرداری می‌خواهیم که  چهره ملی داشته باشد یا اگر چهره آن ملی نباشد، در حدی فعالیت داشته باشد که با دولت و مجلس قدرت تعامل داشته باشد و فردی توانمند، شناخته‌شده، مدیر و راهبر باشد.» از ابتدا مشخص بود این لیست دارای اعتبار زیادی نیست چنانکه 10 نفر از افرادی که نام شان در این لیست بود خیلی زود انصراف دادند و به گفته ناصر امانی منتخب شورای شهر ششم،علاوه بر این 10 نفر، فتاح، مخبر دزفولی، سعید محمد، سردار حاجی زاده، سردار وحیدی، محمد فروزنده، مسکنی و فرهاد رهبر هم انصراف دادند.
 

نام نمایشی دو زن در لیست گزینه‌ها 
 نکته قابل تامل در تعیین شهردار تهران به ذکر دو نام معصومه‌آباد ومرضیه وحید دستجردی درلیست 41نفره مربوط است.از همان ابتدا مشخص بود که معصومه آباد شانسی برای تصدی شهرداری تهران را ندارد؛چراکه تنها سابقه آشنایی او با مدیریت شهری به حضورش درشورای شهر سوم و چهارم باز می‌گردد. او پیش و پس از حضور در شورای شهر سابقه مدیریتی نداشته  و در طول حضورش در دو دوره شورای شهر هم طرحی ارایه نداده که نمایانگر توانش در ارایه طرح‌های مطلوب برای شاخت تهران آباد باشد. برخی این تصور را داشتند که مرضیه وحیددستجردی با توجه به سابقه فعالیت‌هایش می‌تواند گزینه خوبی برای جلوس بر کرسی شهرداری تهران باشد. دستجردی مشاور رئیس قوه قضائیه ایران است. او پیش از این وزیر بهداشت، نماینده دوره‌های چهارم و پنجم  مجلس و مدیر روابط دانشگاهی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. دستجردی هم‌اکنون عضو هیات علمی گروه زنان و زایمان دانشگاه تهران با سمت دانشیار است. توانایی دستجردی چنان بود که برخی نامش را در سطح کاندیدای ریاست جمهوری 1400 مطرح کردند، اما براساس اظهارات دیروز امانی منتخب شورای شهر ششم، دستجردی از حضور در لیست گزینه‌های شهرداری انصراف داده است. او که نخستین وزیر زن پس از انقلاب بود،فرصت انتخاب شدن به عنوان نخستین شهردار زن پایتخت را از دست داد؛ البته شاید دستجردی می‌دانست که اصولگرایان شورای شهر ششم به یک خانم اجازه مدیریت شهری نخواهند داد. حتی منتخبان زن شورای شهر ششم تهران همچنان برای شهردارشدن یک خانم علاقه از خود نشان ندادند؛ مانند سوده نجفی یکی از منتخبان شورای ششم شهر تهران که درباره احتمال انتخاب یک زن به عنوان شهردار گفت: این مساله می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد. به‌طور قطع اعضای شورا روی گزینه‌های مختلف فکر می‌کنند. اگر خانمی کارآمد، انقلابی با روحیه جهادی همچنین شاخص و معیارهای مناسب برای گزینه شهرداری تهران باشد، اعضای شورا شرایط آن را بررسی می‌کنند. در سال 96 که بحث تعیین شهردار مطرح بود، زهرا نژادبهرام عضو فعلی شورای شهر تهران گفت:  «نباید گزینه زن را حذف کنیم و بگوییم که شهردار نمی‌تواند زن باشد.همان‌طور که زن می‌تواند وزیر و رئیس‌مجلس باشد،شهردار هم می‌تواند باشد.درحال حاضر شهردار بغداد زن است،پس غریب و خارق‌العاده نیست که بگوییم زنان نمی‌توانند؛ ضمن اینکه زنان در نوآوری توانمندتر هم هستند.»  در همان سال نام معصومه ابتکار برای تصدی شهرداری تهران مطرح شد اما شهربانو امانی با تاکید بر اینکه ابتکار یکی از قابل قبول‌ترین گزینه‌های شهرداری تهران بود، افزود: «به دلیل دغدغه‌های جدی در حوزه محیط زیست، ابتکار پیشنهاد فراکسیون زنان شورای شهر را برای داوطلب شدن برای نشستن بر کرسی شهردار تهران نپذیرفت.»
 

  مانعی نیست اما شهردار نمی‌شوند!
زنان می‌توانند شهردار شوند و مانع قانونی ندارد، اما چرا شهردار زن برای تهران انتخاب نمی‌شود؟ محمدحسن ملک‌مدنی شهردار اسبق تهران می‌گوید: «من هیچ مانعی برای شهردار شدن زنان نمی‌بینم. آنان نیمی از جمعیت هستند و اصلا غیرعقلایی است که از کارهای رده بالا منع شوند. در بیست سال گذشته زنان خیلی جلو آمدند و مشاغل حساس گرفتند. البته اداره تهران کار بسیار ویژه‌ای است و نباید صرفا براساس جنسیت نگاه کنیم. اگر گزینه مناسبی پیدا شود٬ زمینه مناسب است.»  صدیقه وسمقی، عضو نخستین شورای شهر تهران هم می‌گوید: «آن اندازه که زنان ما در این چهار دهه پیشرفت کرده‌اند، ذهنیت مردان جلو نرفته است. خواسته نیمی از جامعه است که شهردار زن٬ استاندار زن و وزیر زن داشته باشیم. مدیران زن هرجا بوده‌اند موفق عمل کردند، اما فرصتی به زنان داده نمی‌شود. فشارها زیاد است، اما نباید تسلیم شد.» در حالی عدم تمایل به شهردارشدن یک زن  در میان منتخبان شورای شهر ششم، نمایان شده که آمار نشان می‌دهد پس از انقلاب تاکنون فقط پنج زن از سوی شهرداران، به‌عنوان شهردار منطقه منصوب شدند؛ با این‌حال آمار رسمی معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران نشان می‌دهد در طول بیش از ۱۰ سال گذشته و به‌ویژه در دوره پنجم مدیریت شهری، سهم زنان در بدنه شهرداری تهران روبه افزایش بوده و از حدود ۱۶ درصد در سال ۱۳۹۲ به حدود ۲۰ درصد کارکنان در سال ۱۳۹۹ رسیده است.

روزنامه آرمان

منبع: ساعت24

کلیدواژه: گزینه های شهرداری منتخبان شورای شهرداری تهران شورای شهر ششم تصدی شهرداری مدیریت شهری شهر تهران شهردار زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۸۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز

شهردار شیراز گفت: دوازدهمین ایستگاه بازدیدهای نظارتی شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری شیراز در شهرداری منطقه ۲ شیراز برگزار شد و اعضای شورای شهر شیراز بر ضرورت نگاه ویژه‌تر مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میزهای خدمت تاکید داشتند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمدحسن اسدی در دوازدهمین بازدید نظارتی شورای اسلامی و شهرداری شیراز در منطقه ۲ که با هدف تکریم ارباب رجوع، خدمت‌رسانی بهتر و ایجاد امیدآفرینی برگزار شد، اظهار کرد: دیدار چهره به چهره با شهروندان رفع مشکلات و مسائل شهروندان را به دنبال دارد.

وی افزود: دوازدهمین مرحله بازدید از مناطق و برگزاری میز خدمت در منطقه ۲ شیراز بود که این میز خدمت به اتفاق رئیس، ناظر و تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و همکاران شهرداری در حوزه ستادی و برخی از معاونین در این منطقه برگزار شد.

شهردار شیراز تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی بازدید و سرکشی از مناطق برگزاری میز خدمت با حضور شهروندان مناطق است که شهروندان منطقه ۲ به جهت رفع مسائل و مشکلات خود تقاضای برگزاری میز خدمت و گفت‌وگو با مدیران شهری را داشتند.

اسدی تاکید کرد: با موضوعات و مسائل مطرح شده از سوی یاوران شورا و شهروندان در این میز خدمت به تقاضا و موضوعات رسیدگی شد و ارجاعات و دستورات لازم صادر شد.

وی ادامه داد: در این بازدید و میز خدمت با پرسنل و کارکنان شهرداری منطقه ۲ دیدار و گفت‌وگو صورت گرفت و مسائل و موضوعات مطرح شد.

شهردار شیراز با بیان اینکه باز خورد بسیار خوبی از بازدید منطقه ۲ داشتیم، ابراز امیدواری کرد: این دیدار بی‌واسطه و چهره به چهره که از سال گذشته توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز شروع شد، بتواند در سال جاری نیز استمرار داشته باشد، چرا که در وهله باعث رضایت مراجعین و شهروندان به جهت رفع مشکلات و مسائل آن‌ها باشد و پس از آن بتوان مشکلات پرسنل شهرداری این منطقه را در حداقل ممکن رفع کرد.

ارائه گزارش عملکرد شهردار منطقه ۲ و طرح راهکار به شهردار و معاونین وی از دیگر موضوعات مورد اشاره شهردار شیراز در این بازدید بود.

ضرورت نگاه ویژه‌تر مدیریت شهری به منطقه ۲ شیراز

سیده مریم حسینی عضو شورا و رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز در دوازدهمین بازدید نظارتی با حضور در منطقه ۲ شهرداری شیراز اظهار کرد: منطقه ۲ شهرداری شیراز یکی از مناطقی است که بیشترین تعداد محلات محروم را دارد و در سطح محلات برای احصا و رفع مشکلات همواره از یاوران شورا، رابطین و ظرفیت آن‌ها استفاده شد و کار محرومیت‌زدایی در این منطقه از محلات از مردم محله برای مردم محله اولویت‌بندی می‌شود.

وی افزود: نیاز است از سوی مدیریت شهری به صورت ویژه به این منطقه نگاه شود و این موضوع با در نظر گرفتن بودجه و کارمندانی که دغدغه رفع مشکلات مردم را دارند مد نظر است.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: کارمندان شهرداری منطقه دو در این منطقه همواره معتقد هستند نهایت رأفت قانونی در برخورد با شهروندان در این منطقه صورت می‌گیرد تا مشکلات آن‌ها رفع شود و این اقدام به معنای نگاه یک شهروند به شهروند دیگر نه نگاه یک مسئول به یک شهروند است.

حسینی ابراز امیدواری کرد: با تنوع فعالیت‌هایی که در این منطقه صورت می‌گیرد روز به روز در رفع محرومیت برای مردم این منطقه گام‌های بیشتری برداریم.

منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد

ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این بازدید اظهار کرد: پس از پایان تعطیلات نوروزی در روز پنجم اردیبهشت ماه جاری این توفیق عنایت شد تا جلسه میز خدمت در شهرداری منطقه ۲ برگزار شود.

وی افزود: منطقه دو ویژگی خاص خود را دارد علاوه بر نقاط قوت بسیار زیاد که قابل مقایسه با سایر مناطق نیست، اما این منطقه مسائل و مشکلات ویژه‌ای دارد که این موضوعات به بافت فرسوده و قدیمی بودن آن بر می‌گردد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: بخشی از این منطقه به عنوان شناسنامه شیراز است. همچنین با ظرفیت اقتصادی که این منطقه دارد این بخش در سایر مناطق نیست. از سوی دیگر با بخش‌های فرهنگی که این منطقه دارد یک سوم دانشگاه فرهنگیان در این منطقه قرار دارد اما برخی از آن بی اطلاع هستند.

حسینی با اشاره به اینکه منطقه ۲ شیراز استعدادهای خاص خود را دارد، ادامه داد: این درخواست را مطرح کردیم که معاونین شهردار شیراز بخش‌های مختلف آن را فعال کنند و آن را به شکوفایی برسانند.

وی در خصوص عملکرد اجرایی شهرداری در این منطقه گفت: اقدامات مدنظر و قابل پیگیری که از سوی شهرداری و ناظر شورا در این منطقه صورت گرفته است، رضایت‌بخش بوده و پیشرفت منطقه صعودی است و رضایت‌مندی مردم از مجموعه اقدامات بسیار بالا است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در پایان ضمن قدردانی از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، شهردار منطقه و پرسنل و یاوران شورا این منطقه، خاطرنشان کرد: با اقداماتی که در دستور کار است افق مناسبی را در این منطقه شاهد هستیم و امید است شاهد شکوفایی و پیشرفت در این منطقه باشیم. چرا که این منطقه مستعد بهترین ارائه خدمات است.

مشارکت مردم در حوزه مدیریت شهری تداوم یابد

محمود صفایی نایب رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمند سازی شورا در این بازدید اظهار کرد: اولین میز خدمت در سال جاری در منطقه ۲ برگزار شد و حضور شهردار شیراز و سایر مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر شیراز منجر به کاهش، رفع مشکلات و مسائل مطرح شده از سوی شهروندان این منطقه شود.

وی ادامه داد: شهروندان در این منطقه مسائل عمده‌ای مطرح داشتند که اغلب موضوعات در خصوص زمین و تملکات بود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: برخی از یاوران شورا موضوع خدمات زیر بنایی را در محلات خود مطرح کردند و دستورات لازم از سوی شهردار شیراز و رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ابلاغ شد.

صفایی خاطرنشان کرد: برخی از مشکلات شهروندان در این میز خدمت رفع شد و برخی از مسائل دیگر مقرر شد در جلساتی که در شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز برگزار می‌شود پیگیری شود.

وی ابراز امیدواری کرد: همچون سال گذشته جلسات میز خدمت به صورت مستمر با حضور مدیران شهری و مردم برگزار شود تا علاوه بر رفع مشکلات شهروندان، مشارکت مردم در حوزه مدیریت شهری تداوم یابد.

استقبال خوب شهروندان از برگزاری میزهای خدمت مشهود است

محمد تقی تذروی عضو و ناظر شورای اسلامی شهر شیراز در شهرداری منطقه ۲ شیراز در این بازدید تصریح کرد: اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و شهردار شیراز در دیدار مردمی و میز خدمت منطقه ۲ بودند.

وی افزود: در یازده نشست گذشته استقبال بسیار خوبی از سوی مردم صورت گرفت و با توجه به اینکه در برخی مواقع ملاقات و گفت‌وگوی مستقیم و بی واسطه با مدیران شهری و اعضای شورای امکان با دشواری و یا تأخیر همراه است، لذا در این میز خدمت‌هایی که برگزار می‌شود دیدار و گفت و گوی بی واسطه مردم با اعضای شورا و مدیران شهری فراهم می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری چنین نشست‌هایی ارتباط چهره به چهره با مردم است و در موضوعاتی که نیاز است شهردار شیراز دستورات را مستقیم اعلام کند، این اقدام صورت می‌گیرد تا مشکلات شهروندان حل و فصل شود.

تذروی اضافه کرد: در بسیاری از مواقع مردم با حضور خود در میز خدمت‌ها، بسیاری از مشکلات و موضوعات را اطلاع رسانی می‌کنند.

وی ضمن قدردانی از یاوران شورا منطقه ۲ که مسائل و مشکلات این منطقه را با شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز مطرح داشتند، گفت: با برنامه‌ریزی برای آینده و تخصیص بودجه، مسائل و مشکلاتی که از سوی شهروندان در این منطقه مطرح می‌شود اقدامات تأثیر گذار خواهد بود.

عضو و ناظر شورای اسلامی شهر شیراز در منطقه ۲ همچنین با قدردانی از شهردار منطقه اظهار کرد: در اوایل این موضوع را شاهد بودیم که مراجعات مردمی بسیار زیاد بود اما با دیدار چهره به چهره و رفع مشکلات شهروندان در این منطقه، مراجعه شهروندان نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است و این موضوع نشان از اثرگذاری ارتباط مردمی بین مسئولین و مردم است.

به گزارش ایمنا، در این بازدید چندساعته، گفت و گو با مدیران و کارکنان با هدف تکریم و دریافت نقطه نظرات و پیشنهادات آن‌ها و جلسه بررسی مسائل منطقه به جهت آشنایی با ظرفیت‌ها، کاستی‌ها و چالش‌ها و موانع موجود و آگاهی از روند پیشرفت برنامه‌ها و پروژه‌های این منطقه؛ از مواردی بودند که در این بازدید نیم‌روزی، مطابق بازدیدهای نظارتی شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری شیراز انجام گرفت.

کد خبر 748027

دیگر خبرها

  • ۱۰۴۰ نوجوان دهه‌هشتادی کار خود را در محلات رفسنجان آغاز کردند
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای آسفالت خیابان‌های کرمان
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • طرح سوال از شهردار در دستور کار جلسه علنی روز دوشنبه شورا قرار دارد
  • طرح سوال از شهردار مشهد مقدس کلید خورد
  • عضو شورای شهر کرج: ارتباط نامعقول طرح سوال اعضای شورا از شهردار کرج با جابجایی مدیران شهرداری
  • شهرداری منطقه ۲ شیراز ظرفیت اقتصادی ویژه‌ای دارد
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز