Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:09:47 GMT

وقتی نوای تار با دوتار خراسان آمیخته می‌شود + ویدیو

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۲۹۲۹

وقتی نوای تار با دوتار خراسان آمیخته می‌شود + ویدیو

‍‍‍‍‍‍

علی قمصری _ آهنگساز و نوازنده موسیقی ایرانی _ در بیست و یکمین گام از پروژه‌ «تار ایرانی» به اجرای موسیقی از منطقه بجنورد، شمال خراسان پرداخت.

به گزارش ایسنا، قمصری با انتشار ویدیو تازه‌ترین سفر خود در پروژه تار ایرانی، به اجرای موسیقی از منطقه بجنورد (بش قارداش) پرداخته است. پروژه «تار ایرانی» به همت و ایده‌ این هنرمند و با محوریت تارنوازی طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او در این پروژه به استان‌های مختلف کشورمان سفر می‌کند و در هر کدام از این سفرها به تارنوازی می‌پردازد. حاصل هر کدام از این سفرها و اجراها به صورت تصویری ضبط و منتشر می‌شود.

قمصری در قالب پروژه «تار ایرانی» تا کنون به شهرهایی مانند قزوین، تهران، شیراز، تبریز، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خرم‌آباد، بروجرد، سنندج، صحنه، کنگاور و قوچان سفر کرده است.

آثاری که او برای اجرا انتخاب می‌کند، معمولا براساس ملودی‌های معروفِ آن منطقه است. همچنین یادی از بزرگان موسیقی هر شهر و هر منطقه از دیگر نکاتی است که در پروژه‌ «تار ایرانی»‌ مد نظر است.

قمصری در توضیح اجرای سفرش به بجنورد که به همراه گروه دوتارنوازان درنا به سرپرستی محسن محمدی آن را به ضبط رسانده، در صفحه شخصی‌اش نوشته است:

«موسیقی شمال خراسان، به ویژه دوتار نوازی‌هایش به نظر من موسیقی استواری است که هوش و نبوغ مخاطب می‌تواند نوعی انعطاف و خمِش را در متن آن جست‌وجو کند. مانند کمان استواری که با مقاومت، باوقار خم شده نه این‌که از گرد شدن جا مانده باشد. زیبایی موسیقی شمال خراسان در همنشینی این استواری و انعطاف است.

«پیشنهادایی می‌دم که می‌تونید نپذیرید...»؛ همه چیز در تمرین با گروه‌های شهرهای مختلف از این جمله آغاز می‌شود. تغییری در مقامات و ملودی‌هایشان ایجاد نمی‌کنم. فقط نوع بیان، تعداد تکرارها، فرم و نقش سازها را به نفع آفرینش یک برنامه داستان‌گونه تغییر می‌دهم. داستانی که باید منحنی جالبی داشته باشد. «خب، نظرتون چیه که این جمله را دوتار تنها اجرا کند؟»؛ با این‌گونه جملات ساده و تغییرات ملایم، وفاداری به مقام‌ها و نغمات با چاشنی فرمالایز شدن، داستانی جدید می‌سازیم. «تارایرانی» در هر شهر میهمان فرهنگشان است و میزبان نگرشی هدفمند.

در بجنورد، نتیجه زحمات ما به مشکل بزرگی برخورد که همدلی قابل احترام همه عزیزان ما را به این دستاورد رساند. به نظر من پالایشی که برادرم، مصباح با وجود مشکلات ضبط بجنورد روی صدا انجام داده ارزش این را دارد که این اجرا را به او تقدیم کنم. فقط من می‌دانم که چه معجزه‌ای کرده.»

او همچنین این ویدیو را از این اجرا منتشر کرده است:

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: علي قمصري موسيقي نواحي تار ایرانی دوتار خراسان تار ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۲۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش

محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند.در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده‌تر فی مابین بحث و گفتگو شد.

 قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه‌ها و نهاد‌ها را به عمل آورد.

همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی، آواز، تصنیف و مناجات خوانی، ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه‌های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه‌ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه شیر و شکراز دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • بجنورد میزبان جشنواره ملی نوا‌های رضوی
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم
  • خیابان کشاورز بجنورد بازگشایی شد + فیلم
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»
  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان
  • داستان تیتراژ سریال«دلیران تنگستان»/ وقتی موسیقی ایرانی محترم است