Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن برنج ایران گفت: بازار خوب برنج باعث شده خوزستانی‌ها به کشت این محصول روی بیاورند و الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی هم که سیاست‌های تشویقی ندارد قابل اجرا نیست.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج ایران در پاسخ به اینکه در روز‌های گذشته برخی مشکلات کم آبی در خوزستان را به کشت شالیزار گسترده در منطقه نسبت می‌دهند نظر شما در این باره چیست؟ گفت: از گذشته در منطقه خوزستان کشت برنج انجام می‌شد، اما مشکل اصلی اینجاست که به علت ناهماهنگی بین وزارتخانه‌ها و نبودن الگوی کشت مناسب کشاورزان برنج زیادی کاشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: از گذشته ۶۰ هزار هکتار برنج‌کاری در استان خوزستان وجود داشته است، اما پس از آن که در سال‌های ۹۷ و ۹۸ بارندگی زیاد شد و آب فراوان منطقه را فرا گرفت با مجوز دولت دوباره برنجکاری زیاد شد و سطح کشت برنج به ۲۰۰ هزار هکتار رسید، در این میان وزارت جهاد الگوی مناسبی ندارد و وزارت نیرو هم تنها به فکر سهم حقابه است.

شایق در عین حال تاکید کرد که کشت امسال برنج هنوز نهایی نشده و سطح زیر کشت آن دقیق مشخص نشده است.

دبیر انجمن برنج ایران افزود: مشکل دیگر این است که کشاورزان به توصیه‌های بخش تحقیقات عمل نمی‌کنند، در حالی که مراکز پژوهشی و تحقیقاتی تاکید می‌کنند که ۸ تا ۹ هزار متر مکعب آب در هر هکتار برای برنج کافی است، اما آن‌ها تا ۳۰ هزار هکتار آب به شالی میدهند.

شایق در پاسخ به اینکه آیا الگوی کشتی که وزارت جهاد کشاورزی تعیین کرده است اجرا می‌شود؟ گفت: الگوی کشتی که وزارت جهاد از آن صحبت می‌کند یک مدل فانتزی است نمی‌توان در زیر کولر و در اتاقکی طرح برای کشاورزان نوشت در حالی که برخی محصولات و منطقه‌ای که باشد کشت شود را از نزدیک ندیده اند.

دبیر انجمن برنج به تصمیم گیری‌های اشتباه دولتی‌ها هم اشاره کرد و گفت: متاسفانه آب را از سرچشمه‌های دز و کارون منتقل کردند؛ در سال‌های گذشته روسای جمهور سیاسی عمل کردند و بر اساس میزان تلاش هر استان در رئیس جمهور شدن آن‌ها آب به آن‌ها هدیه دادند حتی در دوره ریاست جمهوری خاتمی قرار بود آب از کارون به کشور کویت ببرد، اما پس از اعتراضات گسترده و در پایان دوره ریاست جمهوری وی این مسئله مسکوت ماند. یا بار‌ها خواسته اند آب خزر به سمنان ببرند که این انتقال آب هزینه‌های زیادی به همراه دارد.

شایق به سیاست‌های غلط بخش کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: یکی از طرح‌های بزرگ ایجاد کشت صنعت مارچوبه در منطقه خوزستان بود که به حداقل آب نیاز دارد، اما برخی گفتند ایران مصرف مارچوبه زیادی ندارد، ولی آن موقع کسی در برابر این حرف‌های نادرست مقاومت نکرد، زیرا می‌توانستیم مارچوبه را صادر کنیم.


کشت برنج برای کشاورز جذابیت دارد، اما وزارت جهاد الگویی ندارد


وی افزود در حال حاضر به دلیل جذابیت قیمت برنج، کشاورزان خوزستانی به کشت این محصول روی آورده اند، اما مدیریتی بر آن نیست اگر به کشاورز بگویند که این محصول را نکارید باید جایگزین مناسبی به آن بدهند که سود معادل آن را داشته باشد.

شایق تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید سیاست‌های تشویق و ترغیبی داشته باشد تا کشاورزان بر اساس مدل تعریف شده کشت کنند و گرنه کشاورز بر اساس درآمد خودش تصمیم گیری خواهد کرد.

دبیر انجمن برنج ایران درباره ممنوعیت کشت برنج در استان خوزستان هم گفت: در قانون جمهوری اسلامی کشت هیچ محصولی به جز خشخاش ممنوع نیست، اما باید مدیریتی اعمال شود که بر اساس سیاست‌ها دولت باشد در عین حال سود خوبی هم داشته باشند.

وی ادامه داد: کشت برنج از سال‌های پیش در این استان بوده و اتفاقا قابلیت صادرات به کشور عراق هم دارد، اما باید این کشت طوری مدیریت شود که تعادلی با میزان آب موجود منطقه داشته باشد، مثلا در چند سال گذشته کشت برنج در این استان از ۶۰ به ۲۰۰ هزار هکتار رسیده است.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کشت برنج خوزستان دبیر انجمن برنج ایران وزارت جهاد هزار هکتار الگوی کشت کشت برنج سیاست ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۱۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه ۶۸ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد ۶۶ پهپاد بر فراز قلمرو «کراسنودار» و ۲ فروند پهپاد دیگر در شبه‌جزیره کریمه سرنگون شدند.

به گزارش ایسنا، وزارت دفاع روسیه اظهار کرد روسیه ۶۸ پهپاد اوکراینی را در شب جمعه تا شنبه ۲۷ آوریل در منطقه کراسنودار (جنوب) و در کریمه ضمیمه شده رهگیری کرده است.

به نقل از ب.اف. ام. تی. وی، ونیامین کوندراتیف، فرماندار منطقه کراسنودار در تلگرام نوشت: «آنها سعی کردند به پالایشگاه‌ها و زیرساخت‌های نفتی حمله کنند، طبق اطلاعات موجود در محل، هیچ آسیب جدی وجود ندارد.»

ارتش اوکراین در ماه‌های اخیر حملات پهپادی خود را به خاک روسیه افزایش داده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی در تمام شهرها اجرا شود
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • روسیه ۶۸ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد
  • هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • عملیات بهسازی و نوسازی باغات استان بوشهر اجرا می‌شود
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم