Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیره انگور ماده شیرین و غلیظی است که از فرآوری آب انگور درست می‌شود، به این شیره دوشاب نیز گفته می‌شود و چون طبع گرمی دارد مصرف آن به‌ویژه در فصل پاییز و زمستان توصیه می‌شود.

به گزارش ایمنا، شیره انگور معمولاً از انگوری تهیه می‌شود که شیرین باشدT این نوع انگورها موقع کشت کمتر آبیاری می‌شوند. انگور عسگری در اردبیل و خراسان، انگور گزنه در همدان، انگور گاش در گیلان و انگور دیوانگور در مازندران انواع مناسبی برای تهیه شیره انگور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نحوه درست کردن شیره انگور به روش سنتی

تهیه شیره انگور کمی پرزحمت است و زمان زیادی برای این کار باید صرف شود. برای تهیه شیره از انگور یا کشمش استفاده می‌شود و هرچه این انگور مرغوب‌تر باشد، شیره آن باکیفیت‌تر و خوش‌طعم‌تر می‌شود. شیره انگور در شهرهای مختلف با روش‌های متفاوت و از انواع انگور مختلف تهیه می‌شود به همین دلیل طعم، رنگ و قوام شیره‌ها باهم فرق دارد. دوشاب خراسان غلیظ است و رنگ تیره دارد. شیره انگور ملایر نیز سفت است ولی رنگ آن قهوه‌ای روشن است درحالی‌که شهرهای همدان و اردبیل دارای شیره‌های رقیق‌تر بارنگ قهوه‌ای تیره هستند.

بیشتر بخوانید: خواص شیره انگور در طب سنتی + فواید و مضرات دوشاب مواد لازم برای تهیه شیره انگور انگور: به میزان دلخواه (معمولاً از هر پنج کیلو انگور حدود یک کیلو شیره به دست می‌آید.) خاک سفید یا خاک مخصوص دوشاب: ۸/۱ (یک‌هشتم) از میزان انگور تهیه‌شده روش تهیه شیره انگور

۱. در تهیه شیره انگور به روش سنتی ابتدا باید انگورها را به‌خوبی شسته و آن‌ها را دانه کنید. سپس باید انگورها را له کرد تا آب آن‌ها گرفته شود. برای این کار می‌توانید از گوشت‌کوب یا آب‌میوه‌گیری استفاده کنید یا به روش سنتی انگورها را در کیسه‌ای تمییز ریخته و با چکمه‌ای تمیز آن‌ها را لگد کنید.

۲. در مرحله دوم آب انگور را از صافی رد کنید تا تفاله و اضافه‌های آن گرفته شود و آب انگور خالص به دست آید. این کار را با یکپارچه نخی تمییز نیز می‌توانید انجام دهید.

۳. آب انگور خالص را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. وقتی کناره‌های ظرف حباب ایجاد شد و قبل از اینکه آب انگور به جوش آید باید کم‌کم خاک سفید را به آن اضافه کنید و هم بزنید. با کفگیر کف‌هایی که روی آب انگور ایجاد می‌شود را مرتب بردارید.

۴. بعد از جمع‌کردن کامل کف‌های روی آب انگور، حرارت را خاموش‌کنید و ظرف را حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت کنار بگذارید تا خاک سفید ته‌نشین و آب انگور صاف و زلال شود.

۵. اگر بعد از گذشت این مدت‌زمان روی آب انگور کف ایجادشده بود دوباره آن را بگیرید. سپس با یک ملاقه به‌آرامی روی آب انگور را برداشته و داخل ظرف دیگر بریزید تا وقتی‌که به خاک ته‌نشین شده ته ظرف برسید. در اینجا ته آب انگور را در یک کیسه نخی بریزید، آن را در ظرف دیگری گذاشته و روی کیسه ظرف سنگین بگذارید تا آب آن کاملاً گرفته شود سپس این آب خالص را هم به ظرف قبلی اضافه کنید.

۶. ظرف آب انگور خالص را روی حرارت متوسط بگذارید تا شیره پخته و غلیظ شود. در مدت پخت ممکن است دوباره آب انگور کف کند، آن را بازهم با کفگیر بگیرید.

۷. اجازه دهید آب انگور همچنان با شعله ملایم بجوشد تا به غلظت مناسب برسد. در این مرحله چون شیره غلیظ می‌شود ممکن است سر برود پس به‌آرامی آن را هم بزنید و مراقب باشید که حرارت کم باشد.

۸. وقتی شیره به غلظت دلخواه رسید آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملاً سرد شود. شیره انگور آماده است.

نکات تهیه شیره انگور اضافه کردن خاک به آب انگور باعث زلالی شیره و جلوگیری از ترش شدن یا به‌اصطلاح نجس شدن آن می‌شود. برای زلال شدن شیره باید خاک سفید را قبل از مصرف به‌اندازه کافی در معرض آفتاب یا حرارت قرار دهید تا باعث گل‌آلود شدن آب انگور نشود. معمولاً خاک سفیدی که از عطاری تهیه می‌شود آماده است. برای تهیه شیره از هر نوع انگوری می‌توان استفاده کرد و بهترین نوع آن برای شیره انگور کشمش است. گفته می‌شود که جوشاندن آب انگور در ظرف‌های رویی نسبت به ظرف‌های مسی باعث زودتر به قوام آمدن آن می‌شود. کف شیره، طعم لذیذ و خواص فراوانی دارد. آن را موقع پخت جدا کنید تا شیره انگور کدر نشود ولی آن را می‌توانید جداگانه مصرف کنید. یک شیره انگور مناسب دارای غلظت زیاد، با شفافیت و زلالی بالا و بدون بوی سوختگی است. شیره را باید در جای خنک نگهداری کنید.

خاک سفید برای شیره انگور

خاک سفید که در تهیه شیره انگور استفاده می‌شود دارای ترکیب آهکی و سرشار از املاح معدنی است. در فرایند تولید شیره انگور از این خاک برای جلوگیری از ترش شدن (نجس شدن) آب انگور استفاده می‌شود. این خاک را می‌توان از عطاری‌ها تهیه کرد. در دامنه برخی کوه‌ها نیز خاک سفید یافت می‌شود.

تهیه شیره انگور به روش صنعتی

در تهیه شیره انگور به روش صنعتی برای له کردن، آبگیری و… انگورها از ماشین‌آلات مخصوص استفاده می‌شود. در این روش معمولاً انگورها را خوشه‌ای استفاده می‌کنند و آن‌ها را دانه‌دانه نمی‌کنند ولی بااین‌حال طعم و خواص شیره انگور خانگی و صنعتی تفاوتی باهم ندارد ولی ماندگاری شیره انگور صنعتی معمولاً بیشتر است.

علت شکرک زدن شیره انگور

شیره انگور خالص و طبیعی پس از اینکه مدتی در یک ظرف بدون استفاده باقی بماند، شکرک می‌زند یا اصطلاحاً رس می‌بندد. علت شکرک زدن شیره انگور، نحوه تولید و استفاده از خاک مخصوصی است که در فرایند تولید به آن اضافه می‌شود البته شیره انگور تازه شکرک ندارد. سرعت شکرک زدن شیره با توجه به دمای هوا و میزان غلظت شیره ممکن است متفاوت باشد و هرچقدر شیره غلیظ‌تر و هوا سردتر باشد سریع‌تر شکرک میزند. شکرک زدن نشانه خالص و طبیعی بودن شیره انگور است و خواص آن پس از شکرک زدن از بین نمی‌رود. ممکن است رنگ شیره انگور در اثر شکرک زدن (کریستالیزاسیون)، از سیاه به قهوه‌ای و سپس به زرد تغییر کند. برای از بین بردن شکرک شیره انگور باید چند دقیقه آن را هم بزنید تا به حالت اولیه بازگردد و اگر شیره را در جای خنک نگهداری می‌کنید کافی است آن را در مقابل حرارت غیرمستقیم آفتاب بگذارید تا شکرک آن برطرف شود. اگر شیره انگور طعم ترشیدگی پیدا کرد یا کپک زد به این معناست که شیره به‌اندازه کافی غلیظ نبوده است.

روش‌های استفاده از شیره انگور

شیره انگور را بهتر است در وعده صبحانه مصرف کنید. این شهد شیرین در تهیه کیک، انواع دسر، شربت، معجون، باسلوق، حلوا و … نیز استفاده می‌شود. دوشاب همچنین می‌تواند در وعده عصرانه در کنار پنکیک، وافل و تست به‌عنوان شیرین‌کننده نیز مصرف شود. برخی افراد شیره‌ی انگور را جایگزین قند و شکر می‌کنند تا علاوه بر دوری از مضرات قند، کلسیم و کربوهیدرات موردنیاز بدنشان را نیز تأمین کنند.

شربت شیره انگور

به‌طورکلی می‌توان نوشیدنی‌هایی را که در آن‌ها از شیره انگور استفاده می‌شود، شربت شیره انگور نامید. این شربت را می‌توان با روش‌های مختلف و انواع متنوع افزودنی‌ها آماده کرد که به دلیل خواص و کالری بالای شیره انگور، شربت آن‌یکی از نوشیدنی‌های سالم به شمار می‌رود. شیرینی شیره انگور باعث می‌شود که برخی برای درست کردن شربت آن، از یک مزه‌ی ترش مثل سرکه، آب‌غوره، لیمو یا آب‌لیمو استفاده کنند.

طرز تهیه شربت شیره انگور

برای تهیه شربت شیره انگور کافی است شیره انگور را به میزان دلخواه (به‌طور متوسط حدود سه قاشق شیره برای هر لیوان آب) در ظرف موردنظر ریخته، به مقدار لازم به آن آب ولرم اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا شیره به‌خوبی در آب حل شود. مقداری آب‌لیمو یا هر طعم ترشی که تمایل دارید به شربت اضافه کرده و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آن را در یخچال قرار دهید یا چند قالب یخ داخل شربت بریزید تا خنک و آماده استفاده شود. مقدار شیره و آب‌لیمو کاملاً سلیقه‌ای و متناسب با ذائقه‌ی افراد و میزان شیرینی شیره انگور است و به هر میزان که تمایل دارید می‌توانید شربت را شیرین‌تر یا ترش‌مزه‌تر کنید. این شربت بهترین نوشیدنی برای فصل‌های گرم است.

طرز تهیه شیره انگور با شیر

شیره انگور علاوه بر استفاده در درست کردن شربت، در تهیه انواع دسر و نوشیدنی نیز می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد. معجون شیره انگور و شیر یکی از این دسرهاست که برای فصل پاییز بسیار مناسب است. این دسر انرژی‌زاست و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.

مواد لازم برای تهیه شیره انگور با شیر شیر: ۱ پیمانه شیره انگور: ۲ قاشق غذاخوری چوب دارچین: ۲ عدد دانه هل یا میخک: ۱ عدد روش تهیه شیره انگور با شیر

شیر را به همراه هل و دارچین داخل شیرجوش بریزید. اجازه دهید شیر به مدت ۵ دقیقه بجوشد. در پایان شیره انگور را به آن اضافه کنید و در فنجان موردنظر سرو کنید. در صورت تمایل می‌توانید کمی پودر دارچین نیز بر روی آن بپاشید.

خواص شیره انگور و ارده

رایج‌ترین و محبوب‌ترین روش استفاده از شیره‌ی انگور، مخلوط کردن آن با ارده است. معجون شیره انگور وارده یک ماده مغذی با خواص بسیار زیاد برای بدن است. ارده که از کنجد نرم پوست‌کنده و کوبیده شده تهیه می‌شود، فاقد هرگونه افزودنی شیمیایی یا غیر شیمیایی و به‌تنهایی یک ماده غذایی کامل به‌خصوص برای وعده صبحانه است و ترکیب آن با شیره انگور نیز خاصیت‌های زیادی دارد. ترکیب ارده و شیره انگور بسیار مقوی و چاق‌کننده عالی است همچنین برای تقویت نیروی جنسی نیز مفید است. در فصل پاییز و زمستان که بدن به انرژی بیش‌تری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، این ترکیب به دلیل انرژی‌زا بودن بسیار مناسب است.

کد خبر 509298

منبع: ایمنا

کلیدواژه: طرز تهیه شیره انگور شیره انگور کیک شیره انگور ارده و شیره ارده و شیره انگور شربت شیره انگور شیره انگور و شیر شیره انگور با شیر انگور شيره انگور شيره خانگي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شیره انگور به روش تهیه شیره انگور شربت شیره انگور برای تهیه شیره شیره انگور استفاده می شود شیره انگور تهیه می شود روش سنتی اضافه کنید خاک سفید شکرک زدن هم بزنید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۱۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل

پنیر یکی از انواع لبنیات است که از هزاران سال پیش تا کنون بخشی از رژیم غذایی بشر را تشکیل می‌دهد. پنیر انواع مختلف و طعم های متفاوتی داشته و در بسیاری از دستورهای آشپزی موجود در دنیا نقشی اساسی ایفا می‌کند. پنیر کوتاژ از انواع پنیر است که مزه ترشی دارد و فواید بی نظیری برای سلامتی دارد که در این بخش از بهداشت و سلامت به آن پرداخته ایم.

پنیر کاتیج یا کوتاژ چیست؟

به گزارش نمناک، پنیر کوتاژ یا پنیر کاتیج که به آن پنیر کلبه نیز می گویند، یک پنیر سفید و نرم است که در تهیه آن از مایه پنیر استفاده نمی‌شود و از شیر ترش تهیه می‌شود. پنیر کوتاژ یک پنیر تازه است و خیلی زود خراب می‌شود، بنابراین باید به سرعت مصرف شود و در یخچال نگهداری گردد.

طرز تهیه پنیر کوتاژ یا کاتیج سنتی سرشیر و چربی شیر را جدا کنید. شیر را در یک کاسه شیشه‌ای بریزید و رویش را هم با یک پارچه پشمی با بافت درشت بپوشانید. شیر را برای 2 روز در هوای آزاد و محوطه باز بگذارید تا شیر کمی ترش شده و حالتی ژله‌ای و دلمه دلمه بگیرد. بعد از 2 روز هیچ آبی نباید روی شیر ببینید واگر بعد از 2 روز شیر شما آب داشت، به آن وقت بیشتری برای ترش شدن بدهید. چربی شیر را دوباره بگیرید. شیر بریده شده را در یک ظرف فلزی بریزید و روی حرارت خیلی کم بگذارید و اجازه بدهید که 5 تا 10 دقیقه حرارت ببیند تا آب و دلمه‌های شیر جدا شود. بعد از جدا شدن آب شیر، آن را در پارچه نخی یا آبکش توری بریزید تا قسمت جامد شیر جدا شود. پارچه حاوی پنیر چند بار بفشارید. پارچه را 2، 3 ساعت از جایی آویزان کنید یا یک جسم سنگین روی پارچه بگذارید تا آب پنیر از آن خارج شود. این پنیر را می‌توانید چرخ کرده یا رویش خامه بریزید و مصرف نمایید. پنیر کاتیج یا کوتاژ برای چه کسانی مناسب است؟

پنیر کوتاژ یک ماده عالی برای افراد زیر است:

زنان باردار کودکان در حال رشد ورزشکاران، بدنسازان و دوندگان سالمندان موارد مصرف پنیر کاتیج یا کوتاژ از این پنیر به صورت رنده شده در انواع سالاد و نان می‌توان استفاده کرد. در بسیاری از دستور‌های آشپزی پنیر کوتاژ را یک جایگزین خوب برای پنیر ریکوتا می‌دانند، چون این پنیر چربی کمی دارد. در پاستا‌های پنیری هم می‌توان از این پنیر استفاده کرد. میزان مصرف پنیر کاتیج

پنیر یکی از غذاهایی است که در مصرف آن باید اعتدال را رعایت کنید و اگر به شیر حساسیت دارید مراقب مصرف آن باشید.

فواید بی نظیر پنیر کاتیج یا کوتاژ

پنیر کوتاژ دارای فواید زیر می باشد:

یکی از فواید مهم پنیر کوتاژ حفظ دندان هاست. پنیر کوتاژسرشاراز کلسیم بوده و موجب می شود استخوان های قوی و سالمی داشته باشید و از پوکی استخوان و سایر مشکلات استخوانی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کنید. با افزایش سن، توده استخوانی شروع به ضعیف شدن می کند و سلامت استخوان ها را تحت تاثیر قرار می دهد. پنیر سرشار از ویتامین ب کمپلکس و کلسیم است که با مصرف آن کلسیم و ویتامین ها جذب و در سراسر بدن پخش می شوند. ویتامین ب کمپلکس موجود در پنیر کوتاژ برای فعالیت های متابولیکی مختلف بدن بسیار مفید است. ویتامین ب12 موجود در پنیر کوتاژ برای عملکرد صحیح مغز مورد نیاز است و به جذب آهن کمک می کند. ریبوفلاوین کربوهیدرات ها را به انرژی تبدیل واسید پانتوتنیک به عنوان یک سنتز کننده عمل و به تشکیل پروتئین ها، چربی ها، کربوهیدرات ها و اسیدهای آمینه در بدن ما کمک می کند.از طرف دیگر نیاسین نقش مهمی در هضم، تولید انرژی و کاهش کلسترول دارد. یک و نیم فنجان پنیر کم چرب حاوی 14 گرم پروتئین و 81 کالری است. مطالعات نشان می دهد پروتئین می تواند به افراد کمک کند در طول روز احساس سیری بیشتری داشته باشند و زنانی که پروتئین بیشتری مصرف می‌کنند، عضلات لاغرتری دارند همچنین این مطالعه نشان داد زنانی که پنیر کوتاژ می‌خورند نسبت به زنانی که پروتئین کمتری (18 درصد کالری) مصرف می‌کنند، مدت بیشتری احساس سیری دارند. چربی پنیر کوتاژ برای رشد جنین زنان باردار مفید شناخته شده است. پنیر تازه 12 درصد و میزان چربی پنیر کوتاژ بین 40 تا 50 درصد می باشد. پنیر کوتاژ سرشار از مواد مغذی است،به همین دلیل برای زنان باردار و ورزشکاران توصیه می شود. پنیر کوتاژ سرشار از ویتامین آ است و مطمئنا برای سلامتی و رشد جنین در زنان باردار بسیار مفید خواهد بود. پنیر و محصولات فرآوری شده سرشار از کلسیم، فسفر و روی هستند. مقدار کلسیم موجود در پنیر کوتاژ 8 درصد از مقدار توصیه شده روزانه است و علاوه بر این، سدیم فراوانی دارد. این مواد معدنی برای رشد جنین در رحم زنان باردار نیز بسیار مفید هستند. پنیر علاوه بر کلسیم، حاوی پروتئین های با کیفیتی است که مصرف آن در طول دوره رشد بسیار اهمیت دارد و همچنین برای داشتن توانایی کنترل وزن مناسب است. پروتئین موجود در پنیر کوتاژ می تواند از بدن در برابر سموم، باکتری ها و ویروس ها محافظت کند. نحوه نگهداری پنیر کاتیج

پنیر کوتاژ را می توان در یخچال نگهداری کرد و باید حداکثر تا چهار روز پس از خرید آن را مصرف کنید.

عوارض پنیر کاتیج

این پنیر حاوی حدود 364 میلی گرم سدیم است. رژیم غذایی پر نمک می تواند منجر به عوارضی مانند فشار خون بالا، افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی و همچنین دیابت شود.

مطالعه اخیر روی رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی از جمله پنیر نشان داد که خوردن غذاهای غنی از گوشت و پنیر در دوران میانسالی می تواند خطر مرگ را دو برابر و احتمال چهار برابر خطر مرگ ناشی از سرطان را افزایش دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نکات مهم در خرید و استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • فرآیند تهیه ترشی سیر به روش سنتی یک خانواده روستایی آذربایجانی (فیلم)
  • چگونه آب لیموی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • پودر پیاز خانگی را با این روش های ساده درست کنید
  • طرز تهیه کاپ کیک شکلاتی + مواد لازم و نکات کلیدی آموزشی
  • تیزر «بارگادون» منتشر شد/ مستندی درباره آداب خوشه‌چینی انگور
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن