Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@20:40:32 GMT

صیانت و حفاظت از جنگل‌های کشور ضروری است

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۳۳۷۰۰

صیانت و حفاظت از جنگل‌های کشور ضروری است

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین نشست کمیته ملی راهبری حمایت از جنگل‌های زاگرس امروز(دوشنبه) به ریاست اسحاق جانگیری معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

وی در این جلسه با تاکید بر ضرورت صیانت و حفاظت از جنگل های کشور، گفت: جنگل ها از بزرگترین سرمایه های کشور هستند و در شرایط جدید که ما با تغییرات اقلیمی شدید و خشکسالی روبرو هستیم باید بیش از هر زمان دیگری نسبت به حفظ این موهبت و سرمایه الهی اهتمام داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه موضوع حفاظت از جنگل ها به ویژه جنگل های زاگرس باید به یکی از اولویت های اصلی کشور تبدیل شود،‌ تصریح کرد: امروز بخش مهمی از زندگی و حیات مردم ایران به جنگل ها وابسته است، بنابراین همه دستگاه ها باید با مشارکت و همکاری تلاش کنند تا از پهنه های طبیعی به خوبی نگهداری شود.

جهانگیری با ابراز خرسندی از ابتکار سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور در استفاده از نظرات و دیدگاه های کارشناسان و صاحبنظران دانشگاهی در تدوین سند جامع حفاظت و مدیریت پایدار بوم سازگان زاگرس،‌ اظهار داشت: باید برای حفظ منابع طبیعی و جنگل ها نگاه بلند مدت داشت و تدوین این سند می تواند کمک کند که این مساله ملی هیچگاه به بوته فراموشی سپرده نشود.

وی تاکید کرد: سازمان جنگل ها و مراتع با برنامه های کوتاه مدت و ضربتی می تواند سیاست هایی در جهت مقابله با بیماری که درختان بلوط را در عرصه ای بیش از یک و نیم میلیون هکتار از جنگل های زاگرس تحت تاثیر قرار داده است، اجرا کند. همچنین باید برنامه جدی برای مقابله با حریق هایی که هر روز اخبار آن در رسانه ها منتشر می شود اتخاذ شود تا از یک سو از گسترش بیماری و حریق در منطقه زاگرس پیشگیری شود و از سوی دیگر با احیا و بازسازی این سرمایه طبیعی شاهد آینده روشنی برای جنگل های منطقه باشیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با ابراز تاسف از گزارش رییس سازمان جنگل ها و مراتع کشور مبنی بر اینکه صد در صد آتش سوزی ها در جنگل های زاگرس علت انسانی دارد،‌ افزود: بر اساس گزارش های «فائو» ارزش هر درخت بلوط میلیون ها تومان است و این آتش سوزی ها به منابع ارزشمند کشور خسارات گسترده ای وارد می کند.

جهانگیری با بیان اینکه برنامه احیای یک و نیم میلیون هکتار از پهنه های جنگلی آسیب دیده باید متناسب با برنامه هفتم توسعه همه جانبه کشور باشد، گفت: بخش هایی از سند جامع بوم سازگان که نیاز به اصلاح دارد به کمیسیون زیر بنایی دولت ارجاع داده می شود تا در دولت آتی هم در صورت انجام برخی اصلاحات اجرا شود.

وی ضمن قدردانی از عملکرد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نیز ستاد مدیریت بحران کشور،‌ از همه دستگاه ها خواست تا با حداکثر ظرفیت به مدیریت استان های همجوار زاگرس در زمان اطفای حریق کمک کنند.

در این جلسه که وزرای نیرو و جهاد کشاورزی، استانداران استان های آذربایجان غربی، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور گزارشی از روند تدوین سند جامع حفاظت و مدیریت پایدار بوم سازگان زاگرس ارائه کرد.

تکمیل طرح های کاداستر زاگرس،‌شناسایی و تعیین واحدهای ذخیره گاه جنگلی در سطح ۴۰۰ هزار هکتار، مبارزه با آفات جنگلی در سطح ۷۵ هزار هکتار و کنترل بیماری ذغال بلوط در سطح ۲۵۰ هزار هکتار، تجهیز یگان حفاظت منابع طبیعی و پیشگیری از حریق و احداث پایگاه های حفاظت در جنگل های زاگرس، ممنوعیت ارایه مجوز احداث هرگونه کوره ذغال سوزی سنتی و صنعتی، استقرار بالگرد در استان ها با کمک ستاد بحران، توسعه انرژی های نو برای ۶ هزار خانوار روستایی،‌ ساماندهی نظام بهره برداری از اراضی و کوچ عشایر،‌ارایه الگوی کشت زیر اشکوب سازگار با جنگل های زاگرس و توسعه و ترویج برنامه های فرهنگی برای جلب مشارکت مردم و جوامع محلی برای حفاظت از این جنگل ها از مصوبات امروز کمیته ملی راهبری حمایت از جنگل های زاگرس برای اجرا در سال ۱۴۰۰ بود.

در این جلسه همچنین رئیس سازمان هواشناسی کشور گزارشی از میزان بارش ها در سال آبی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ و الگوهای پیش بینی نزولات جوی در فصول پاییز و زمستان ارایه کرد.

کد خبر 5266218 طیبه بیات

منبع: مهر

کلیدواژه: اسحاق جهانگیری جهاد کشاورزی فائو سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور خوزستان مجلس شورای اسلامی سیدابراهیم رئیسی حسن روحانی برجام شورای نگهبان صحن مجلس آیت الله خامنه ای کمبود آب جمهوری اسلامی ایران اهواز هیئت دولت جواد فروغی وزارت دفاع جنگل های زاگرس سازمان جنگل ها جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۳۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند

محمد حسین زاده مدیرکل فرخنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در کنار جغرافیای سرزمین کهن ایران به عنوان مؤلفه میراث ملموس کشور و دین مبین اسلام در حیطه میراث معنوی، زبان و ادب پارسی به عنوان مهمترین دارایی به جا مانده از پیشینیان و یگانه رشته پیوند دهنده اقوام ایرانی مطرح است.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی زبان وحدت بخش پارسی و لزوم پاسداشت آن در برابر هجوم رقبا و اقتضائات دنیای مدرن امروز ادامه داد: بحران هویت ملی و زبان پارسی را می‌توان به سادگی در ادبیات نسل جدید مشاهده و عمق آسیب به این مؤلفه هویتی - فرهنگی را درک کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در روند دهشتناکی که در تغییرات نامحسوس دستوری آرام آرام پیش می‌رود، بیم آن است که در آینده‌ای نزدیک، نسل‌های جدید در فهم و خوانش متون زیبای فارسی و اشعار بلند شاعران وزین ایرانی مشکل مفاهمه پیدا کنند.

حسین زاده افزود: استفاده بی رویه از واژه‌های غیر فارسی، به گسست فرهنگی میان ما و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به ویژه در حوزه ادبیات منجر می‌شود لذا با توجه به همه این تفاسیر و بنا بر وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر پاسداشت از حریم زبان و ادبیات پارسی از عموم هم استانی‌های گرانقدر دعوت می‌کنم تا برای حفظ شأن این سرمایه ملی و میراث گرانبها و وجوب رعایت قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی در صورت مشاهده اسامی و یا خط بیگانه بر سر در محل کسب اصناف و مجتمع‌های تجاری و یا واحد‌های مسکونی با ارسال تصویر و گزارش ما را در پاسداشت زبان و خط فارسی یاری دهند.

وی اضافه کرد: راه‌های ارتباطی از بستر‌های مختلف برای دریافت گزارش‌های مردمی شامل شناسه در پیام رسان ایتا: @pasdasht_zaban_farsiُ سامانه پیامکی: ۵۰۰۰۲۳۸۵۹۴۰۰۱ پست الکترونیکی khrz@farhangmail.ir لینک سایت https://khrz.farhang.gov.ir/fa/zabaneparsi‌ می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • همان‌ها که موافق صیانت بودند، وارد مجلس آینده شده‌اند
  • جبهه پایداری به دنبال کلید زدن «طرح صیانت جدید» در مجلس دوازدهم؟ 
  • جابه‌جایی بیش از ۳۲ هزار مسافر در راه‌ آهن زاگرس
  • آینده‌نگری در ورزش برای پرورش استعدادها ضروری است
  • مطالعات  طرح جامع جنگل کاری نالشکینه بوکان
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • توزیع ۳۱۳ بسته معیشتی در طرح «قرار دوازدهم» رودسر
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود