Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی چناری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود چهار ماه پیش با توجه به تخریب قسمت بیرونی خانه تاریخی اشعری و خطر ریزش خانه تاریخی علیداد قاسمی، برای جلوگیری از بروز حادثه نامه نگاری‌هایی با فرمانداری انجام دادیم که با همکاری فرماندار رفع مشکلات مرمت این خانه‌های تاریخی در نشست شورای تامین شهرستان مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شهردار وقت در آن نشست پیشنهاد داد که شهرداری دزفول این ۲ ملک تاریخی را پس از کارشناسی توسط کارشناس رسمی دادگستری خریداری و یا نسبت به اهدای یک زمین به صورت معاوضه بر مبنای قیمت ملک اقدام کند که این پیشنهاد به تصویب شورای تامین رسید.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: پس از گذشت چهار ماه و با وجود پیگیری‌های فراوان، لایحه خرید این ۲ ملک توسط شهرداری به شورای اسلامی شهر سپرده شده است.

وی اظهارامیدواری کرد اعضای شورای شهر دزفول با توجه به حساسیت و اهمیت حفظ آثار تاریخی و بافت قدیم هرچه سریعتر و قبل از ریزش این بناهای تاریخی اقدام لازم را انجام دهند تا پس از خریداری توسط شهرداری، سازمان بازآفرینی شهرداری برای مرمت آنها اقدام کند.

چناری با بیان اینکه بافت تاریخی از مجموعه‌های ارزشمند دزفول وسعتی بیش از ۲۴۰ هکتار دارد، اظهارداشت: شهرداری دزفول در سالهای گذشته کمک زیادی کرده ولی نیاز است علاوه بر مرمت و بازسازی‌ در زمینه تملک بناهایی که مالکشان توان نگهداری ندارد، هم ورود کند.

وی ادامه داد: شهرداری با خرید سالانه یک یا ۲ بنای تاریخی می‌تواند کمک خوبی داشته باشد تا بتوان در آینده با استفاده از بودجه‌های دولتی و مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاران آنها را مرمت و احیا کرد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با بیان اینکه بافت تاریخی این شهر را نمی‌توان در یک مرحله مرمت کرد، اظهارداشت: اگر یک یا ۲ بنا مرمت، خریداری و بهره برداری شوند این بافت به صورت مرحله به مرحله آماده پذیرش گردشگر و اشتغالزایی می‌شود.

وی توجه به بافت تاریخی دزفول را موجب حفظ هویت این بافت دانست و افزود: انتظار می‌رود شورای شهر و شهرداری در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهند تا بافت تاریخی به عنوان یک سرمایه به خوبی حفظ و نگهداری شود. 

بناهای تاریخی زیادی در دزفول وجود دارد که به علت ناتوانی مالکان برای مرمت و بازسازی شاهد تخریب و ریزش این گنجینه‌های تاریخی هستیم. 

برچسب‌ها دزفول خوزستان میراث فرهنگی بنای تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دزفول خوزستان میراث فرهنگی دزفول خوزستان میراث فرهنگی بنای تاریخی بافت تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۱۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود

ایسنا/البرز معاون میراث فرهنگی البرز با اشاره به در نظر گرفتن اعتبار ۹ میلیارد تومانی برای مرمت پل خاتون کرج و احتمال افزایش این مبلغ، گفت: مرمت پل تا آخر امسال به پایان می‌رسد.

مهدی ارباب نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت مرمت پل تاریخی خاتون اظهار کرد: طبق قرارداد منعقد شده با پیمانکار، مرمت این اثر از سال گذشته بر اساس اصول فنی وزارتخانه و مطابق با الگوی ساخت بنا آغاز شده است.

وی ادامه داد: در قرارداد اولیه برای تکمیل عملیات مرمت ۹ میلیارد تومان پیش بینی شده بود ولی با توجه به ضرورت استحکام بخشی بیشتر بنا و انجام برخی اصلاحات، مبلغ نهایی افزایش خواهد داشت.

وی گفت: با توجه به برودت هوا و شرایط نامناسب جوی، از اواسط دی ماه عملیات مرمت این پل متوقف شده بود ولی از ۱۵ فروردین فعالیت کارگاه مرمت از سر گرفته شده است.

این مسئول افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته تا آخر سال مرمت این پل به پایان می‌رسد.

گفتنی است، بنای اولیه این پل بر اساس برخی مستندات تاریخی به دوران سلجوقی برمی‌گردد که در دوران شاه عباس صفوی تکمیل و تعمیر شده و رونق یافته است.

این پل با نام پل دختر، پل شاه‌عباسی، پل تاریخی کرج و پل خاتون شناخته می‌شود که بر اساس مستندات تاریخی نام خاتون را می‌توان قدیمی‌ترین نام این پل و منسوب به دوره سلجوقی عنوان کرد.  

پل تاریخی کرج در سال ۱۳۷۹ با شماره ۳۵۰۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است
  • کاروانسرای ینگی امام نیازمند مرمت هر چه سریعتر است
  • مرمت بندهای تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود