Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی افشاگری‌های مربوط به پگاسوس روز به روز گسترده‌تر می‌شود که نام دو جمهوری آذربایجان و قزاقستان، در میان کشورهای اوراسیایی به عنوان شرکا و قربانیان احتمالی این نرم‌افزار جاسوسی ساخت رژیم صهیونیستی ذکر شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، افشاگری‌های مربوط به نرم‌افزار جاسوسی پگاسوس از جمله مهم‌ترین رسوایی‌های اخیر رژیم صهیونیستی در سطح جهان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نرم‌افزار که بر روی پلتفرم تلفن همراه نصب می‌شود از قابلیت‌های جاسوسی گسترده‌ای برخوردار است. با این حال، نکته حائز اهمیت در خصوص این نرم‌افزار، استفاده گسترده آن در جهان و به ویژه علیه چهره‌های سیاسی عالی‌رتبه کشورهای مختلف بوده است.

تاکنون رسوایی جاسوسی از برخی روسای جمهور و مقامات عالی‌رتبه اروپایی به واسطه این نرم‌افزار حواشی بسیار زیادی را بر انگیخته است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، 11 کشور از جمله مشتریان اصلی پگاسوس معرفی شده‌اند. این کشورها به واسطه لیست بزرگی از مخاطبین جاسوسی این نرم‌افزار ساخت رژیم صهیونیستی به دست آمده‌اند.

در حقیقت، از طریق شناسایی حدود 50 هزار شماره از چهره‌هایی که هدف جاسوسی قرار گرفته‌اند، برآوردهای اولیه نشان می‌دهد که 11 کشور احتمالاً از اصلی‌ترین مشتریان این نرم‌افزار بوده‌اند که عبارت‌اند از مکزیک، جمهوری آذربایجان، جمهوری قزاقستان، مجارستان، توگو، روآندا، مراکش، بحرین، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و هند.

طبیعتاً در صورت انتشار لیست‌های دیگری از قربانیان این نرم‌افزار جاسوسی، می‌توان نام کشورهای دیگری را نیز به این لیست افزود. با این حال، تاکنون از میان کشورهای اوراسیایی (حوزه شوروی سابق)، نام دو کشور به چشم می‌خورد که اتفاقاً از نزدیک‌ترین متحدین رژیم صهیونیستی در این منطقه به شمار می‌روند.

جمهوری آذربایجان

از میان لیست شماره‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد بیش از 1000 شماره مربوط به مخاطبینی از جمهوری آذربایجان باشند. بخش عمده این شماره‌ها مربوط به خبرنگاران محلی در این کشور است.

در میان این شماره‌ها، 245 شماره که تاکنون شناسایی شده، مربوط به فعالین مدنی، وکلا و خبرنگاران است. خدیجه اسماعیلوا، رئیس سابق دفتر رادیو آزادی در باکو یکی از مشهورترین خبرنگارانی بوده که قربانی جاسوسی پگاسوس است.

به گفته وی، تمامی پیام‌ها، تصاویر و داده‌های تلفن همراه او طی سال‌های اخیر مورد استفاده قرار گرفته و همچنین دسترسی‌های صوتی و تصویری به تلفن همراه او به واسطه آلوده شدن به این نرم‌افزار صورت گرفته است.

شورا امیر اصلانوا، مادر قیاس ابراهیم‌اف، فرد دیگری است که در میان قربانیان جاسوسی پگاسوس قرار دارد. میرشاهین آقایف خبرنگار دیگری است که نام او در میان لیست قربانیان قرار دارد. او موسس شبکه تلویزیون «رئال تی‌وی» است که از رسانه‌های نزدیک به دولت جمهوری آذربایجان محسوب می‌شود. او تا پیش از این مواضع متعددی را در حمایت از الهام علی‌اف طرح کرده بود.

البته باید اشاره داشت تاکنون هیچ مدرکی دال بر این که این نرم‌افزار جاسوسی توسط دولت آذربایجان به کار گرفته شده باشد، منتشر نشده است. این گمانه‌زنی‌ها صرفاً به واسطه وجود شماره‌های متعدد از چهره‌های مرتبط با این کشور مطرح شده است.

در همین راستا، الشاد حاجی‌اف، سخنگوی وزارت امور داخلی جمهوری آذربایجان در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها، آن‌ها را بی‌اساس خوانده و تصریح کرده که این وزارتخانه تحقیقات مفصلی را در خصوص اتهامات مطرح شده صورت خواهد داد.

قزاقستان

در قزاقستان اما به نظر می‌رسد وضعیت بسیار حادتر است. این کشور در کنار نام مراکش و مکزیک، در زمره کشورهایی قرار دارد که مقامات عالی‌رتبه آن‌ها توسط این نرم‌افزار جاسوسی ساخت اسرائیل نیز هدف قرار گرفته‌اند.

بر اساس برخی منابع، گفته می‌شود یکی از شماره تلفن‌های مربوط به قاسم ژامرت تاکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان نیز در لیست هدف‌های جاسوسی پگاسوس قرار داشته است.

برخی منابع قزاقستانی و غربی تاکنون نام‌های عسگر مامین و بختیجان ساگینتبایف، نخست‌وزیر فعلی و سابق این جمهوری را نیز در لیست قربانیان این برنامه جاسوسی قرار داده اند. در همین حال همچون کشورهای دیگر، خبرنگاران و فعالین مدنی عمده‌ترین بخش شماره‌های قزاقستانی در لیست افشاگری‌های پگاسوس بوده‌اند.

در میان شماره‌های افشا شده، نام برخی چهره‌های ثروتمند و قدرتمند قزاقستان و نزدیکان آن‌ها نیز به چشم می‌خورد. بولات عطا مراداف، یکی از این چهره‌ها است که تا پیش از این یکی از ثروتمندترین چهره‌های قزاقستان و از افراد نزدیک به رئیس‌جمهور سابق این کشور بوده است.

در این میان همچنین شماره چهره‌های نزدیک به تیمور کولیبایف، داماد رئیس‌جمهور قزاقستان نیز به چشم می‌خورد. علیبیک کولیبایف، برادرزاده او و نیز دو تن از دستیاران وی در لیست قربانیان قرار داشته‌اند.

در همین حال برخی رسانه‌های غربی، برکناری شماری از مقامات سیاسی و امنیتی قزاقستان را طی هفته‌های اخیر مرتبط به افشاگری‌های مرتبط با پگاسوس عنوان کرده‌اند.

رئیس خدمات امنیتی دفتر رئیس‌جمهور مهم‌ترین چهره‌ای است که طی هفته‌های اخیر از سمت خود کناره‌گیری کرده و رسانه‌ها این امر را مرتبط با پگاسوس دانسته‌اند. با این حال در پیام رئیس‌جمهور قزاقستان در خصوص برکناری این مقام امنیتی، اشاره‌ای به این موضوع نشده و از خدمات فرد مذکور حتی قدردانی به عمل آمده است.

همچون کشورهای دیگر، مقامات رسمی قزاقستان نیز تاکنون این اتهامات را رد کرده و حتی در صحت موارد ذکر شده تردیدهایی جدی وارد کرده‌اند. یکی از مقامات نهاد ریاست جمهوری این کشور اظهارات مطرح شده را بدون هیچ مدرک و سند معتبری ذکر کرده و آن‌ها را بی‌اساس خوانده است.

اهداف احتمالی پشت پرده

افشاگری‌های پگاسوس ذات غیرقابل اعتماد رژیم صهیونیستی را برای بسیاری از کشورها افشا کرد. با این حال، به نظر می‌رسد مانور گسترده رسانه‌ای بر روی برخی چهره‌ها و دولت‌های خاص به عنوان یک پروژه سیاسی در بستر فضای ایجاد شده باشد.

تاکنون هیچ سندی در خصوص صحت این افشاگری‌ها منتشر نشده و گزارش‌های فنی و مبسوط سازمان‌هایی نظیر عفو بین‌الملل نیز نتوانسته به جز اصل جاسوسی نرم‌افزار پگاسوس و ارتباط آن به رژیم صهیونیستی، هیچ کدام از گمانه‌زنی‌های فوق را تایید کند.

به هر ترتیب، کشورهای قزاقستان و آذربایجان از نزدیک‌ترین شرکای رژیم صهیونیستی محسوب می‌شوند و استفاده دولت‌های این کشورها در تناقض کامل با قرار گرفتن نام چهره‌های سیاسی و مقامات عالی‌رتبه آن‌ها در میان قربانیان پگاسوس قرار دارد.

پگاسوس؛ سکوت فرانسه و اجتناب آلمان از پرداختن به بدافزار جاسوسی اسرائیل

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار جمهوری آذربایجان اخبار قزاقستان آسیای میانه اخبار جمهوری آذربایجان اخبار قزاقستان آسیای میانه نرم افزار جاسوسی جمهوری آذربایجان رژیم صهیونیستی جاسوسی پگاسوس رئیس جمهور افشاگری ها عالی رتبه شماره ها چهره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۸۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مست عشق» هنوز در ترکیه اکران نشده است/ اعلام زمان دقیق اکران ترکیه تا دو هفته آینده و رایزنی برای نمایش در کشورهای دیگر

به گزارش قدس آنلاین، فیلم سینمایی «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی و تهیه‌کنندگی مشترک مهران برومند و حسن علیزاده با یک هفته تاخیر اکران خود را از ۵ اردیبهشت ماه در سینماهای ایران آغاز کرد و علت این تاخیر در اکران اثر، مذاکره برای اکران هم‌زمان «مست عشق» در سینماهای ترکیه اعلام شد.

حال با گذشت چهار روز از آغاز اکران این فیلم در سینماهای ایران (که با استقبال گسترده مخاطب، فروش ۱۸ میلیاردی در سه روز و رکوردشکنی همراه بوده)، همچنان اکران آن در سینماهای ترکیه آغاز نشده است و بر اساس پیگیری‌های صبا، در اعلانات «برنامه‌ آینده» سینماهای ترکیه هم قرار ندارد.

میثم نورانی مدیرعامل فیلمیران پخش‌کننده این اثر، در پاسخ به این پرسش که با توجه به آغاز اکران «مست عشق» در ایران، چرا همچنان فیلم در سینماهای ترکیه روی پرده نرفته، در گفت وگویی گفت: درحال حاضر مشغول مذاکرات برای اکران «مست عشق» در ترکیه هستیم و مهران برومند یکی از ۲ تهیه‌کننده اثر در ترکیه حضور دارد تا برنامه اکران این فیلم را مشخص کند.

او ادامه داد: از آن جایی که برنامه اکران این فیلم در سینماهای ایران نیز با تغییر رو به رو شد، در ترکیه نیز زمان اکران آن تغییر کرد. به هرحال در سینماهای ترکیه هم فراتر از ایران، آثار داخلی و خارجی زیادی در صف اکران قرار دارند و  ما در تلاش هستیم تا «مست عشق» در بهترین زمان‌بندی به اکران برسد.

نورانی گفت: قرار است اقدامات به انجام برسد و برنامه دقیق اکران «مست عشق» در سینماهای ترکیه تا یک الی دو هفته آینده مشخص شود.

مدیرعامل فیلمیران در پایان درباره سایر اکران‌های بین‌المللی «مست عشق» نیز بیان کرد: برای اکران‌های دیگر این اثر و حضور بین‌المللی آن نیز درحال مذاکره با شرکت‌های پخش کننده معتبری هستیم که به زودی اطلاعات آن را نیز منتشر خواهیم کرد.

شهاب حسینی در نقش (شمس تبریزی)، پارسا پیروزفر در نقش (مولانا)، حسام منظور در نقش حسام ‌الدین چلبی (همنشین و شاگرد مولانا)، ابراهیم چلیکول (اسکندر) هانده ارچل در نقش (کیمیاخاتون)، بنسو سورال در نقش (مریم)، سلما ارگچ (همسر مولانا) ، بوراک توزکوپاران در نقش سلطان ولد (فرزند بزرگ مولانا)، هالیت ارگنچ ( پدر مولانا) و بوران کوزوم در نقش علاءالدین (پسر مولانا) در «مست عشق» بازی کرده‌اند.

از سایر عوامل اصلی فیلم می‌توان به تهیه کننده: مهران برومند، فیلمنامه‌نویسان: حسن فتحی و فرهاد توحیدی، جانشین تهیه کننده: شهرام زاهدی، مدیر فیلمبرداری: مرتضی پورصمدی، مدیر هنری: نیلوفر چامور، طراح گریم: ایمان امیدواری، سرپرست گروه کارگردانی: محمدرضا رستمی، دستیار اول و مدیربرنامه ریزی: فاتیح کُجا، مدیرتولید: تولگا توسون، طراح جلوه های ویژه میدانی: آیتکین یالچین، مدیرصدابرداری: جیهان آلینگان، طراح بدلکاری: شاهین کاراکوش، عکاس: مرتضی اتابکی، طراح کانسپت: رضا همتی راد، تهیه کننده اجرایی: فریده اوزال، مدیر پست پروداکشن: رضا اوزال، سرمایه‌گذاران: شرکت سیماریا و شرکت ای. ان. جی اشاره کرد.

منبع: پایگاه خبری صبا خبر

دیگر خبرها

  • جای خالی نام تراکتور در لیست قربانیان روزبه
  • افزایش شمار قربانیان سیل در کنیا
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • «مست عشق» هنوز در ترکیه اکران نشده است/ اعلام زمان دقیق اکران ترکیه تا دو هفته آینده و رایزنی برای نمایش در کشورهای دیگر
  • افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمان
  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟
  • کاریکاتور/ کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
  • طرح احتمال سرقت اعضای بدن قربانیان توسط رژیم اسرائیل با کشف گور‌های دسته‌جمعی
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • چین سفیر آلمان را احضار کرد