Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@03:31:07 GMT

ظرفیت ۲۷۰۶رشته محل در مقطع کارشناسی صفر شد

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۷۵۲۱

ظرفیت ۲۷۰۶رشته محل در مقطع کارشناسی صفر شد

به گزارش خبرنگار مهر، اقدامات دانشگاه پیام نور در راستای ساماندهی رشته‌های تحصیلی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی و مراکز / واحدها اعلام شد.

براساس، بند یکم برنامه عملیاتی راهبرد یازدهم سند برنامه راهبردی دانشگاه پیام نور در افق ۱۴۱۹- ۱۳۹۹ مبنی بر بهینه سازی رشته – گرایش تحصیلی دانشگاه مبتنی بر سند آمایش، ساماندهی مراکز / واحدها و رشته‌های تحصیلی دانشگاه در دستور کار قرار گرفت و شورای ساماندهی دانشگاه پیام نور با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تشکیل شورای ساماندهی با مسئولیت رئیس دانشگاه، به منظور اجرایی و عملیاتی کردن سیاست‌ها و تصمیم گیری‌های شورای مرکزی ساماندهی، کمیته پیگیری در هر یک از مناطق دانشگاه پیام نور تشکیل شد.

نتایج جلسات متعدد شورای ساماندهی در سازمان مرکزی و کمیته‌های ساماندهی در زمینه‌های ساماندهی رشته‌های تحصیلی، دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی و مراکز / واحدها به شرح زیر انجام گرفت:

۱- شاخص‌های ساماندهی رشته‌های تحصیلی

در ساماندهی رشته‌های تحصیلی دانشگاه پیام نور شاخص‌های زیر مورد توجه قرار گرفته است:

ساماندهی رشته‌ها و ظرفیت‌ها بر اساس نیازهای بومی و منطقه‌ای

افزایش قابلیت‌های لازم در برخی رشته‌ها برای تبدیل شدن به قطب علمی آموزش الکترونیکی در کشور

بازنگری و روزآمد کردن برنامه‌ها و سرفصل رشته‌های موجود

بازنگری رشته‌ها در راستای بومی سازی و انطباق با ارزش‌های فرهنگی و دینی

بازنگری در رشته‌ها و انطباق با نیازهای جامعه

ایجاد و گسترش رشته‌های پر مخاطب

تعامل با بخش‌های خدمات، صنعت و کشاورزی به منظور طراحی و تعریف رشته‌های جدید و میان رشته‌ای و کسب حمایت‌های مالی

ایجاد و گسترش رشته‌های میان رشته‌ای.

رشته‌های حذف شده یا به صفر رسیده

در اجرای مصوبات جلسه مورخ ۸ بهمن ۹۸ شورای ساماندهی و جلسه مورخ پنج اسفند ۹۸ شورای دانشگاه در خصوص ساماندهی رشته-محل‌های مقطع کارشناسی دانشگاه، اقدامات زیر انجام شده است:

مراکز مشمول مصوبه شورای ساماندهی مورخ ۸ بهمن ۹۸

مراکز مشمول نتیجه ۱۶۰ مرکز / واحد موضوع مصوبه جلسه هشت بهمن ۹۸ شورای ساماندهی، ۱۲۵۷ رشته محل ظرفیت ۷۱۶ رشته-محل صفر شد. این رشته- محل‌ها بعداً با نظر استان به سایر مراکز جا به جا می‌شوند. ظرفیت ۵۴۱ رشته- محل عیناً حفظ شد و این رشته- محل‌ها ستاره دار شدند. مجموع ظرفیت باقیمانده: ۲۶۰۴۵ ۳۳۳ مرکز و واحد، جمعاً ۶۲۹۱ رشته محل ظرفیت ۱۹۹۰ رشته-محل صفر شد. ظرفیت سایر رشته-محل‌ها اصلاح یا حفظ شد. ۱۴۶۹ رشته- محل حفظ ظرفیت و ۲۸۳۱ رشته محل کاهش ظرفیت. مجموع ظرفیت باقیمانده: ۱۳۸۵۲۰ ۴۸۶ مرکز / واحد، ۷۴۵۸ رشته- محل، ۳۴۸۰۳۰ ظرفیت ۳۳۳ مرکز / واحد، ۱۶۴۵۶۵ نفر ظرفیت

ساماندهی دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی

در راستای تحقق راهبرد کلان یکم نقشه جامع علمی کشور مبنی بر اصلاح ساختارها و نهادهای علم و فناوری و انسجام بخشیدن به آنها و نیز بند ششم وظایف معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی از ماده پنجم آئین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری مصوب جلسه ۶۸۴ مورخ اول اسفند ۱۳۸۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر کارآمدی اعضای هیئت علمی مؤسسه، بر اساس برنامه ریزی آموزشی مؤسسه در راستای سند چشم انداز، نقشه جامع علمی و آمایش سرزمین و همچنین بر اساس مصوبه چهل و دومین نشست عادی هیئت امنای دانشگاه پیام نور مورخ ۲ تیر ۱۳۹۲ در ساختار دانشگاه سه دانشکده شکل گرفته بود اما در سال ۱۳۸۵ با تغییر ساختار دانشگاه، ساختار دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی تغییر و به جای آن ۹ بخش علمی تشکیل شد. بخش‌ها به دلیل نامتعارف بودن در تشکیلات آموزش عالی کشور؛ واگذاری امور علمی ستادی به کارشناس و از بین رفتن هویت گروه‌های آموزشی مورد بازنگری قرار گرفت.

به منظور ارتقای اثر بخشی، تفکیک وظایف ستاد و صف، سازگاری بیشتر با ساختارهای متعارف آموزش عالی و در راستای تحقق بند ۴ اساسنامه دانشگاه پیام نور مصوب شورای گسترش آموزش عالی مورخ ۲۵ تیر ۱۳۹۶، ساختار جدید گروه‌های علمی و دانشکده‌ها در مناطق ده گانه دانشگاه پیام نور ایجاد شد.

کد خبر 5272153 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه پیام نور ساماندهی آموزش عالی تصویب رشته کنکور 1400 دانشگاه آزاد اسلامی واکسیناسیون وزارت علوم تحقیقات و فناوری سازمان سنجش دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی پذیرش دانشجو دانشگاه های ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی آزمون دستیاری مرکز سنجش آموزش پزشکی ازدواج دانشجویی نقل و انتقال دانشجویان دانشکده ها و گروه های آموزشی ساماندهی رشته های تحصیلی ساماندهی رشته ها دانشگاه پیام نور شورای ساماندهی آموزش عالی رشته محل محل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۷۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند

به گزارش خبرنگار مهر، فرح حدیب ظهر دوشنبه در همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود با بیان اینکه دانشگاه نباید خود را از مسائل کشور جدا ببیند، تاکید کرد: مسائل کشور، چالش‌ها برای دانشگاه، می‌بایست مسائل حقیقی، واقعی و اصلی باشد.

وی با بیان اینکه تربیت فرهنگی، اخلاقی و هویتی دانشجویان از جمله دیگر مسائل مهم در نظام دانشگاهی کشورمان است، افزود: فراتر از مسئله تعلیم، باید تربیت با جهت گیری معنوی و اخلاقی و تلطیف روحی در کنار دمیدن روح احساس هویت در مجموعه جوان دانشجو از دیگر رسالت‌های دانشگاهی است که آن را دنبال می‌کنیم.

مدیرگروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه اعضای هیأت علمی دانشگاه آزادهای کشور سه دسته هستند گروهی هیأت علمی پیوسته هستند گروهی هیأت علمی وابسته و گروه دیگر مدرس یارها هستند که تحولی در حوزه کارکرد استاد و دانشگاه و دانشجو را دنبال می‌کنیم، تاکید کرد: در واقع ما دانشگاه را در سند تحولی جدید دانشگاه آزاد به عنوان سکوی دانایی می‌دانیم.

حدیب گفت: تحولی که دنبال می‌کنیم، حرکت از دانشگاه مدرک گرا که استاد بر اساس تعداد مقاله ارزیابی شود و دانشجو هم علاقمند به گرفتن مدرک باشد به سمت دانشگاه تعاملی یاد دهی، یادگیری، ارزش آفرین، دانایی و توانایی است.

وی با بیان اینکه گروه‌های معماری و شهرسازی به واسطه اینکه در سبک زندگی مردم تأثیرگذار هستند، از اهمیت بالایی برخوردار هستند، گفت: برای اینکه بتوانیم تأثیر فرهنگ ساز دانشگاه را داشته باشیم تلاش داریم که تعامل بین استاد به عنوان رابط با دانشجویان، گروه‌ها و دانشکدگان را تقویت کنیم.

مدیرگروه کشوری گردشگری و میراث با بیان اینکه ۸۷۶ هیأت علمی در رشته معماری و شهرسازی در دانشگاه آزاد کشور مشغول به تدریس و فعالیت علمی هستند، تاکید کرد: ۱۹۲ دانشگاه آزاد کشور رشته معماری و شهرسازی را دارد و در این رشته‌ها ۴۸ هزار دانشجو تحصیل می‌کنند همچنین سرانه هیأت علمی به دانشجویان ما در رشته معماری و شهرسازی ۵۶ نفر به یک عضو هیأت علمی است.

حدیب با بیان اینکه ۴۲ درصد اساتید معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد کشور خانم و مابقی آقایان هستند، تاکید کرد: رشته معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد در کشور، دارای شش استاد تمام، ۲۲ دانشیار و ۴۶۸ استاد یار است.

وی با بیان اینکه در گروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد مجلات بسیار خوبی نیز به لحاظ علمی داریم، تاکید کرد: ۱۴ مجله امروز در این رشته‌ها فعال هستند که از بین آنها چهار مورد مرتبط با علمی، پژوهشی وزارت علوم و مقالات آی اس سی هم می‌شوند و هشت مورد دیگر هم گرید آ دانشگاه آزاد را دارند و دانشجویان دکترای ما می‌توانند برای پیش دفاع‌ها و گرفتن مجوز دفاع از آنها استفاده کنند.

کد خبر 6098438

دیگر خبرها

  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • افزایش ۶ رشته محل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد زاهدان
  • تجلیل از اساتید دانشگاه پیام نور ایلام
  • تصویب رشته‌های جدید دانشگاه آزاد نی‌ریز در مقطع دکتری
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه