Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@03:40:21 GMT

فرهنگ نیاز به کار جهادی دارد

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۹۰۹۷

فرهنگ نیاز به کار جهادی دارد

برای هر کسی که وزیر ‌می‌شود آرزوی توفیق دارم اما به نظرم الزاماتی برای حصول این موفقیت وجود دارد.

نخستین موضوع که متأسفانه فرصتی از دست رفته است و اگر هم کاری انجام شده ما مطلع نیستیم؛ داشتن برنامه‌ای دقیق مبتنی بر شناسایی مشکلات و معضلات این حوزه است.

در دوره‌های گذشته شاهد بودیم وزیر برنامه‌ای را به مجلس ارائه می‌کند و متأسفانه پس از آن هم کسی دیگر پیگیر نمی‌شود که این برنامه به کجا رسید و میزان موفقیتش چقدر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برنامه‌ها با مشارکت مسئولان شاغل در وزارتخانه در همان ایام نوشته می‌شود و طبیعتاً نمی‌تواند چندان دقیق باشد و ضروری است از نظر افرادی که خارج از دولت این مجموعه را رصد می‌کنند استفاده شود و آن‌ها باید نقش اساسی‌تری در تدوین برنامه‌ها داشته باشند. بنابراین نکته نخست داشتن برنامه‌ای مبتنی بر شناخت مشکلات و ارائه راه حل (کوتاه‌مدت و بلندمدت) است که مورد تأکید آقای رئیسی نیز بوده است. البته تجربه گذشته ما نشان می‌دهد برنامه‌های صوری و ظاهری که وزیران ارائه می‌کنند کارساز نخواهد بود؛ برنامه‌هایی کلی که به طور مدام تکرار می‌شود و هیچ ‌گاه هم به آن‌ها عمل نمی‌شود و از طرفی دیگر ارزیابی هم نشده که چند درصد آن‌ها محقق شده است.

نکته دوم به همکاران ردیف اول وزیر برمی‌گردد که نقش بسیار مهمی دارند. به نظرم هر فردی که سکان وزارتخانه را در دست گرفت در کنار افرادی که به عنوان حلقه اول مدیران کل ستادی و معاونان خودش انتخاب می‌کند، ضروری است هیئت‌های اندیشه‌ورز، اتاق‌های فکر و اندیشه‌ای تشکیل دهد که از همه افراد باتجربه و دلسوز این حوزه‌ها در این اتاق‌های اندیشه‌ورز کمک بگیرند و مشکلات را شناسایی کنند و راه حل پیشنهاد دهند. مدیرکل به تنهایی نمی‌تواند مشکلات را حل کند و حتماً نیاز است افراد صاحب‌ فکر به او کمک کنند.

اما نکته سوم؛ چندین مسئله عاجل در حوزه فرهنگ وجود دارد که باید حتماً به آن رسیدگی کرد. نخست اینکه در برخی حوزه‌های فرهنگی که تصدی مسئولیتش با وزارت فرهنگ و ارشاد است عملاً دچار اضمحلال شده‌ایم و این بسیار مهم است که تلاش کنیم از متلاشی شدن بیشتر این بخش‌ها جلوگیری شود. صحبت بر سر این است که کرونا کسب و کارها را در این ۱۵ ماهه اخیر با مشکلاتی مواجه کرده اما در برخی حوزه‌های فرهنگی مانند کتاب، تئاتر، موسیقی و سینما فاجعه عمیق‌تر از «دچار مشکل شدن» است.

نکته مهم دیگر این است که برخی دولت‌ها و تفکراتی که منشأ لیبرالیستی دارند نظام طبقاتی جامعه را پذیرفته و سمت و سوی نگاهشان به سمت راضی کردن سلبریتی‌هاست. بدین معنا کسانی که نگاه لیبرالیستی دارند و سر کار می‌آیند به دنبال این هستند که سلبریتی‌ها را راضی نگه دارند تا سر و صدایی از آن‌ها بلند نشود زیرا بقیه آحاد جامعه صاحب تریبون نیستند. نتیجه عملی‌اش هم این است که هشت سال مردم با یک امید واهی در انتظار برقراری رابطه با غرب هستند تا نجات پیدا کنند و برخی هم از این رفتار حمایت می‌کنند و نتیجه عملی‌اش این می‌شود که بسیاری از ساختارهای ما متلاشی شده و مشکلات بسیاری در حوزه‌های مختلف از جمله فرهنگ ایجاد می‌شود. بنابراین دولتی که مردمی است و می‌خواهد ایرانی قوی بسازد باید توجه‌اش به همه آحاد مردم باشد.

اما پیش‌بینی وضعیت فرهنگ در دولت سیزدهم کار ساده‌ای نیست. نیت و نگاه افراد یک مسئله است و توانایی عملیاتی کردن افکار خوب مسئله دیگری است. آقای رئیسی و همه دوستانی که در ستاد ایشان فعالیت می‌کردند و همراه ایشان هستند نیت خیر دارند و تلاش می‌کنند مملکت از مشکلاتی که داشته رها شود. من شخصاً تردیدی ندارم که عموماً نیت‌ها خوب است و فکر درستی برای حل مشکل وجود دارد، اما اینکه در عمل به ویژه در عرصه فرهنگ چقدر موفق باشند به نظرم نیاز به کار جهادی است و باید مطابق آن تعریف به کار جهادی نگاه کنیم. کار جهادی هم لزوماً به معنای کار زیاد نیست. کار جهادی یعنی هدف‌گیری درست داشته باشد و از هدررفت نیروی انسانی و منابع اقتصادی جلوگیری شود، همچنین هدف مشخصی را دنبال کرده و از همه توانایی‌ها استفاده کند و خستگی‌ناپذیر و جهادی پیش رود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کار جهادی فرهنگ کار جهادی برنامه ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۹۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های هفته سازمان بسیج سازندگی استان قم اعلام شد

ایسنا/قم رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قم گفت: از ۱۵ تا ۲۱ اردیبهشت به عنوان هفته بسیج سازندگی نام گذاری شده است و در این هفته اقدامات صورت گرفته توسط جهادگران معرفی و رونمایی می‌شود.

سرهنگ علیرضا ایراندوست در نشست خبری امروز ۱۱ اردیبهشت که به مناسبت هفته جهاد سازندگی برگزار شد، با بیان اینکه از ۱۵ تا ۲۱ اردیبهشت به عنوان هفته بسیج سازندگی اقدامات صورت گرفته توسط جهادگران معرفی و رونمایی می‌شود، عنوان کرد: پروژه بزرگ آبرسانی استان قم که از طریق قرارگاه امام حسن(ع) اجرا شده بود و ما نیز معین اجرایی آن در قم بودیم در ۱۸ اردیبهشت در روستای بیدهند و کرمجگان افتتاح می‌شود؛ همچنین در این روز پروژه دو کاربری سالن ورزشی و حسینیه روستای ویریج که با مشارکت مردم ساخته شده است نیز راه‌اندازی می‌شود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قم، راه اندازی چند کانال آب کشاورزی و لوله کشی، سم پاشی محل نگهداری دام‌ها، برگزاری میزهای خدمت توسط بسیج کارمندان، طرح ویزیت رایگان شهید رهنمود و افتتاح پنج صندوق قرض‌الحسنه را از دیگر برنامه‌های هفته جهاد سازندگی معرفی کرد.

وی با اشاره به اعطای ۱۵۷ میلیارد تومان وام تبصره ۱۸ گفت: ۹۳ میلیارد تومان این وام‌ها توسط بانک‌ها به متقاضیان واگذار شده است که در زمینه وام‌های اخذ شده رتبه اول را در بین دستگاه‌های متولی داریم.

ایراندوست با بیان اینکه همه فعالیت‌های گروه‌های جهادی توسط مرکز جهادی ساماندهی می‌شود، اضافه کرد: مرکز جهادی قم دو قرارگاه جهادی جغرافیا محور دارد که قرارگاه جهادگر در غرب قم یعنی پردیسان قم و قرارگاه حضرت معصومه(س) در شرق استان شامل؛ پردیسان، سلفچگان، کهک، خلجستان و جعفریه به صورت کاملاً مردمی فعالیت می‌کنند؛ تعمیر و مرمت منازل محرومین، اعطای جهیزیه و لوازم‌التحریر، بسته‌های معیشتی از جمله فعالیت های این قرارگاه‌ها است.

وی با اشاره به مرمت ۱۰۲ منزل محرومان و نیازمندان در سال گذشته، ادامه داد: یکی از کارهای ویژه‌ای که امسال از طریق قرارگاه های جهادی صورت گرفت مشارکت در غرس درختان بود که روزانه هزار رأس درخت غرس می‌شد و با اعلام فراخوان در روز جمعه مردم نیز پای کار آمدند و این فرآیند در خلجستان ادامه پیدا می‌کند.

ایراندوست حضور و استقرار ائمه جماعت و مبلغان به همراه خانواده را از بهترین روش‌های تبلیغی برای روستاها دانست و گفت: در این راستا اقدامات لازم برای هفت روستا صورت گرفته و امام جماعت با خانواده مستقر شده است.

وی با اشاره به برگزاری پایگاه‌های علمی جهادی تصریح کرد: در گذشته کلاس‌های تقویتی با همکاری گروه‌های جهادی و با توان محدود برگزار می‌شد اما با همکاری بسیج فرهنگیان و آموزش و پرورش طرحی اجرا می‌شود که با استفاده از ظرفیت بسیج فرهنگیان و ظرفیت مدارس این کار به صورت گستره‌تر صورت بگیرد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قم با بیان اینکه فعالیت قرارگاه کلاسی نو در هفته بسیج سازندگی آغاز می‌شود، یادآور شد: هدف از این قرارگاه تعمیر و بهسازی مدارس است و کارهای اجرایی این کار توسط گروه‌های جهادی تخصصی و نظارت و معرفی مدارس توسط اداره کل نوسازی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: ۲۴ اردیبهشت رزمایش اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه‌ با مشارکت کمیته امداد امام خمینی (ره) در حرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

ایراندوست جشنواره روایت جهاد را مورد توجه قرار داد و گفت: ۲۵ اردیبهشت از پوستر این جشنواره رونمایی می‌شود و اختتامیه آن نیز در آبان ماه جاری برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۷۰ برنامه در هفته بسیج کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • فرهنگ جهادی و تفکر بسیجی راهکار تحقق «ما می توانیم»
  • رفع مشکلات ثبتی ۳۰ ساله به همت ۲۰ گروه جهادی در استان یزد
  • تشریح برنامه‌های هفته بسیج سازندگی استان قم
  • برنامه‌های هفته بسیج سازندگی استان قم تشریح شد
  • برنامه‌های هفته سازمان بسیج سازندگی استان قم اعلام شد
  • مشکل برگزاری کنسرت موسیقی در بوشهر حل شد؟
  • کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند
  • بوشهر قلب تپنده موسیقی زندگی و حرکت است