Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری ایسکانیوز، مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران در محل مجلس شورای اسلامی به ریاست و استقبال محمدباقر قالیباف رئیس پارلمان از مهمانان مراسم و با حضور تنی چند از نماینده مجلس و نمایندگان کشورهای خارجی آغاز شد.

بیشتر بخوانید:

کدام مهمانان خارجی در مراسم تحلیف رئیسی شرکت دارند؟

دیدار رئیس جمهور با مهمانان خارجی مراسم تحلیف / رئیسی: برای تعمیق صلح در منطقه تلاش خواهیم کرد

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (پنج‌شنبه 14 مرداد)  در مراسم تحلیف دوره سیزدهم ریاست جمهوری در صحن علنی مجلس اظهار داشت: در دوره «کارآمدی و پاسخگویی» نه تنها فساد بلکه هرگونه منفعت طلبی سیاسی یا قبیله گرایی گناهی نابخشودنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما به خوبی بر مشکلات و چالش‌های پیش روی دوره جدید واقف هستیم. ما می‌دانیم ناکارآمدی‌های اشباع شده تا چه میزان  به اعتماد مردم لطمه زده است و می‌دانیم بار مشکلات اقتصادی و معیشتی چقدر بر شانه مردم خصوصاً  قشر متوسط  و ضعیف سنگینی می‌کند.

متن سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

من المُؤمنین رجالٌ صدقوا ما عاهدُوا اللّه علیه  فمنهُم من قضی نحبهُ  و منهُم من ینتظرُ و ما بدّلوا تبدیلًا

حضور همۀ  هیئت‌های بلندپایه‌ای که از دیگر کشورها تشریف آورده‌اند و در پارلمان جمهوری اسلامی ایران  به ما افتخار شرکت در مراسم تحلیف را داده‌اند و همچنین همۀ بزرگان دینی و مذهبی مقامات کشوری و لشگری نخبگان سیاسی،  اجتماعی،  فرهنگی و جهادی، خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران که قدم به خانه ملت گذاشته اند، سلام می‌کنم.

ضمن تبریک مجدّد به حجت الاسلام‌والمسلمین جناب آقای دکتر رئیسی به دلیل اعتماد مردم به ایشان وظیفۀ خود می‌دانیم  اولین حضورشان به عنوان رئیس جمهور را در خانۀ ملّت گرامی بداریم؛  همچنین  به رئیس محترم قوۀ قضائیه، اعضای محترم شورای نگهبان، رئیس محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس محترم دفتر رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور سابق و دیگر عزیزانی که  نام بردن آنها در این زمان امکان پذیر نیست خیر مقدم می گویم.

به طور ویژه از طرف مردم ایران از حضور تک تک روسای جمهور، نخست وزیران، رؤسا و هیئت‌های پارلمانی، معاونین رئیس جمهور، معاونین نخست وزیر، وزرای خارجه،  فرستادگان ویژه و عالی رتبۀ رؤسای کشورها، تمامی رؤسا و دبیران کل سازمان‌های بین المللی و دفاتر مربوطه سفرای خارجی مقیم تهران و شخصیت‌های سیاسی، مذهبی، اجتماعی و جهادی،  از کشورهای منطقه، محور مقاومت و کشورهای آفریقایی، اروپایی، آمریکای لاتین و همچنین نماینده ویژه عالیجناب پاپ خوشحالی خودمان را اعلام می‌کنیم و امیدوارم بتوانیم میهمان نوازی گرمی داشته باشیم و پیام آور مهر و دوستی مردم ایران باشیم.

جمهوری اسلامی ایران در حالی پای به قرن جدید شمسی می‌گذارد که میراث دار بیش از یک قرن مبارزه برای دستیابی به  استقلال، آزادی و  عدالت  نفی سلطه پذیری و از همه مهمتر  به کار بستن ارزش‌های اصیل اسلامی در جامعه است. در این راه خون پاک‌ترین انسان‌ها از شهید شیخ فضل الله نوری تا  شهید  قاسم سلیمانی فدا شده تا نهال مقدس حرکت مردمی را  به درختی تناور  و ریشه دار تبدیل کند.

امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) با رهبری انقلاب اسلامی در قلّۀ این مبارزه و با بنیان گذاردن جمهوری اسلامی موهبت مردم سالاری دینی را برای ملّت ایران به ارمغان آورد و جانشین صالح او حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای آن را تثبیت  و بالنده کرد و در نتیجه  انقلاب اسلامی به الگویی الهام بخش برای جهان اسلام و آزادی خواهان تبدیل شد.

اینک به پاس ایثار شهدا و جانبازان  و پایمردی‌ها و پشتیبانی‌های ملّت شریف و صبور ایران در برابر همۀ دشمنی‌های استکبار جهانی و نظام سلطه؛ کشور در مواجه با تنگناها، ناملایمات و مصائب معیشتی فرارو در هنگامه یک تحول اساسی و افق گشایی  در نظام حکمرانی خویش قرار دارد؛ این تحول اساسی مبتنی بر مکتب امام همراه با رفع ناکارآمدی، مبارزۀ جدی با فساد و عوامل نفوذی و همچنین مقاومت در برابر فشارها  و تحریم های ناجوانمرانۀ دشمنان خارجی است؛ اکنون و در آغاز گام دوم انقلاب اسلامی  علی‌رغم همۀ کارشکنی‌ها و توطئه‌های خارجی و شیطنت مغرضان داخلی برای دلسرد کردن مردم  نتایج انتخابات سال‌های 1398 و 1400 نشان داد که مردم بار دیگر برای حل مسائل کشور  و عبور از بحران‌ها  به صراط مستقیم «جریان انقلاب اسلامی» اعتماد دارند؛ لذا به پشتوانۀ وجود یک قوۀ قضاییۀ ضدفساد استقرار یک مجلس انقلابی و آغاز به کار یک دولت مردمی، موسم آن است تا با سرلوحه قراردادن روحیۀ انقلابی جهت‌گیری انقلابی و فرهنگ مدیریت جهادی و با تمسک به ارزش‌ها و اصول ناب مکتب امام و به منظور قوی ساختن ایران و اثبات کارآمدی دین در ادارۀ جامعه  طرحی نو در اندازیم؛ در بیست و هشتم خرداد پیام تحول‌خواهی مردم از طریق صندوق‌های رأی به نظام و دنیا  مخابره گردید و با حضور پر معنای مردم در انتخابات  فصلی نوین در تاریخ انقلاب اسلامی آغاز شد، فصلی برای جبران کوتاهی‌ها، غفلت‌ها و کاستی‌ها. فصلی برای احیاء ارزش‌ها و آرمان‌های اصیل انقلاب اسلامی  و حرکت در مسیر بیانیۀ گام دوم انقلاب برای طی کردن مسیر خودسازی  جامعه پردازی  و تمدّن سازی نوین اسلامی.

این یک واقعیت روشن است که ما  وارد دورۀ جدید مدیریتی در کشور شده‌ایم؛ مردم  با انتخاب‌های خود در انتخابات مجلس  و ریاست جمهوری این فرصت را به ما داده‌اند تا با حل مشکلات مردم خصوصاً قشر ضعیف و متوسط  نشان دهیم که  مدیریت جهادی راه حل همۀ مشکلات مادی و معنوی جامعه است؛  بخواهیم یا نخواهیم در دورۀ جدید مدیریتی کشور  بار به سرانجام رساندن این خواسته به حق مردم بدوش ما مسئولان است؛ امروز نگاه همۀ شهدایی که خونشان را در راه انقلاب و برای امنیت و رفاه مردم  داده‌اند به ما است؛  نمی‌توانیم روز را به شب برسانیم بدون این که اجازه داشته باشیم لحظه‌ای برای مردم تلاش نکرده باشیم و حق نداریم شب را بدون دغدغۀ مردم سر بر بالین بگذاریم؛  برای موفقیت در رسیدن به این هدف دورۀ جدید مدیریتی کشور را باید تبدیل کنیم به دوره کارآمدی و پاسخگویی؛ در دوره «کارآمدی و پاسخگویی» وظیفه داریم اوّل تمرکز بر کارآمدی را اصل قرار دهیم و بدون بهانه تراشی در تصمیم و اجرا  به سمت ایجاد یک «زندگی خوب» برای همه  با اولویت توانمندسازی محرومان حرکت کنیم. در قدم دوم باید با پاسخگویی به مردم  اشکالات مان را  برطرف کنیم تا بتوانیم  بر چالش های موجود  غلبه کنیم و نسبت به حل مشکلات مردم  اقدام عملی انجام دهیم.

در دوره «کارآمدی و پاسخگویی» همة ما مکلّف هستیم که ثبات اقتصادی و امید و نشاط را در جامعه افزایش دهیم و روشن است که بار اصلی این مسئولیت برعهده دولت محترم خواهد بود؛ زیرا اکثر ظرفیت‌های اجرایی کشور در اختیار قوۀ مجریه است؛  امّا همدلی و هم‌افزایی دو قوّۀ دیگر در تکمیل این فعالیت نقشی کلیدی دارد؛ در همین راستا مجلس با تأکید بر استقلال قوا و رعایت همۀ ضوابط قانونی «پیمان همکاری با دولت» را  بر اساس منافع ملّی و مطالبات مردم  اعلام می‌نماید.  مجلس یار و همراه دولت در مسیر پیشرفت کشور  و البته ناظری فعّال و دلسوز در تحقّق تعهدات دولت است.

در دوره «کارآمدی و پاسخگویی» حاشیه‌روی حاشیه‌سازی و فاصله گرفتن از دغدغه‌های مردم گناهی نابخشودنی است و مردم هرگز این موضوع را از ما قبول نخواهند کرد؛ بنابراین همة ما در همة ارکان نظام وظیفه داریم مراقب باشیم در دام‌های خودساخته یا دشمن‌ساخته‌ای که باعث می‌شود دغدغه‌های مردم به حاشیه بروند نیفتیم، و با هر حاشیه سازی و حاشیه روی مقابله کنیم؛ در دوره «کارآمدی و پاسخگویی» نه تنها فساد بلکه هرگونه منفعت طلبی سیاسی یا قبیله گرایی گناهی نابخشودنی است؛

کارآمدی وقتی ممکن است که مطابق برنامه عمل کنیم؛ همانطور که رهبر حکیم انقلاب در مراسم تنفیذ فرمودند: «هر حرکت  و اقدام اقتصادی باید متّکی بر برنامه کلّی تنظیم شده برای کشور باشد». این فرمایش ایشان یک اصل مهّم و دستوری به ما است. در همین جهت دولت و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی خود را موظّف می‌دانند که تمامی ظرفیت‌های کارشناسی خود را برای تنظیم و تدوین یک برنامۀ کوتاه مدّت و برنامه پنج ساله هفتم کشور برای عبور از بحران و چالش‌های موجود به کار گیرند. این امر میسّر نیست جز با همکاری وزرا، کارشناسان زبده دولتی و کمیسیون‌های تخصصی مجلس و همچنین با استفاده از نظرات نخبگان دانشگاهی و اندیشکده ها و مراکز مطالعات مردمی.

خانم ها و آقایان  میهمانان گرامی  و مردم عزیز ایران؛

ما به خوبی بر مشکلات و چالش‌های پیش روی دوره جدید واقف هستیم. ما می‌دانیم ناکارآمدی‌های اشباع شده تا چه میزان  به اعتماد مردم لطمه زده است و می‌دانیم بار مشکلات اقتصادی و معیشتی چقدر بر شانه مردم خصوصاً  قشر متوسط  و ضعیف سنگینی می‌کند. همچنین می‌دانیم تهدیدها و تحریم های دشمن شرایط را برای اداره کشور سخت کرده است، امّا در کنار این چالش‌ها، ظرفیت‌های خدادادی، مردمی، اقتصادی و بین المللی قابل توجهی نیز وجود دارد که در صورت بکارگیری مدیریت جهادی که مدیریتی عقلانی مبتنی بر تلاش و روحیه انقلابی و اعتقاد به رزق لایحتسب الهی است، می توان بر این چالش‌ها غلبه کرد. ما مطمئن هستیم با خدا باوری و مردم باوری که منجر به اعتماد به سنّت های الهی و مردمی کردن امور می‌شود، می توان از دل تهدیدهای موجود فرصت‌های بزرگی را برای ایجاد یک زندگی خوب برای مردم ایجاد کرد و از این طریق افق رسیدن به اهداف گام دوم انقلاب نیز روشن تر خواهد شد.

اژه‌ای: رئیس‌جمهور هرچه سریع‌تر برای رفع مشکلات اقدام کند

حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: به روح بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره)، شهدای گرانقدر و شهید والامقام سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس درود می‌فرستم و برای همه جانبازان و آزادگان و خانواده معظم آنها سلامت و برای همه بیماران شفاعت از خداوند مسئلت دارم.

وی ادامه داد: در روزهای پایانی ماه ذی الحجه از خداوند سبحان می خواهم ملت ایران مشمول برکات این ماه عزیز باشند و آنچه برای خوبان در شب و روز عرفه، عید قربان، عید غدیر برای همه اولیا و اوصیا مقدر داشتند برای ملت عزیز ما عنایت فرمایند.

محسنی‌اژه‌ای با قدردانی از ملت ایران و آرزوی عزت و سربلندی افزود: از مردم متدین و بصیر که با همه تلاش های دشمنان در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ در پای صندوق های رأی حاضر شدند و یک بار دیگر برگی زرین را برای ملت متدین و انقلابی افزودند و فرد شایسته ای برای یک دوره چهار ساله انتخاب کردند، قدردانی می‌کنم.

وی اضافه کرد: از برگزارکنندگان انتخابات که شرایط برگزاری انتخابات امن و صیانت از آرای مردم را  فراهم کردند، کمال تشکر را دارم. همچنین از همه کسانی که در دوره های مختلف رئیس جمهوری خدمت صادقانه کردند نیز تشکر می کنم.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: طبق قانون اساسی ریاست جمهوری عالی ترین مقام کشور پس از مقام معظم رهبری است که مسوولیت اجرای قانون اساسی را برعهده دارد.

محسنی‌اژه‌ای افزود: رئیس جمهور امروز در پیشگاه قرآن کریم و نمایندگان ملت و مجلس شورای اسلامی با حضور رئیس قوه قضاییه و شورای نگهبان به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کند که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی کشور باشد.

وی ادامه داد: رئیس جمهوری امروز سوگند یاد می‌کند که همه استعداد و صلاحیت خود را برای انجام مسوولیت به کار گیرد و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور کند.

رئیس قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد به فضل پروردگار و رئیس جمهور منتخب با همراهی قوا و کمک نخبگان در این مسوولیت خطیر موفق باشد.

محسنی‌اژه‌ای افزود: همان‌گونه که رئیس جمهور در روز تنفیذ مطرح کرد، هرچه سریع‌تر در رفع مشکلات مردم، ایجاد اشتغال، کنترل بازار، کاهش نرخ تورم، کاهش گرانی سرسام آور و حمایت از تولید داخلی و سرمایه گذاری اقدام عاجل داشته باشد.

وی اضافه کرد: همچنین رئیس جمهور در از بین بردن زمینه فساد، رانت، تبعیض و اصلاح ساختارهای پیچیده اداری اقدام لازم را انجام دهد.

رئیس قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد رئیس جمهور نسبت به همه اصول قانون اساسی به ویژه بندهای شانزده گانه اصل سوم قانون اساسی به طوری که حقوق آحاد جامعه را تامین می کند، اهتمام لازم داشته باشد.

محسنی‌اژه‌ای تصریح کرد: اعلام می کنم قوه قضاییه برای کمک به دولت و گسترش عدل و عدالت و حمایت از حقوق مردم و آزادی های مشروع و مبارزه با فساد آمادگی لازم دارد و با تمام توان کمک خواهد کرد و در مبارزه بی امان با فساد در ساحت‌های مختلف جدی‌تر از همیشه خواهد بود.

وی اظهار داشت: توفیق همگان را از ایزد منان خواستارم و از خدای علیم و غدیر مسالت دارم به رهبر معظم انقلاب اسلامی طول عمر با برکت عنایت فرماید و سایه معظم له را تا ظهور حضرت ولی عصر مستدام دارد.

حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی سوگند یاد کرد

در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی هم‌زمان با سالگشت صدور تاریخی فرمان مشروطیت در ایران در مراسم تحلیف خود در حضور حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رییس قوه قضاییه، سوگند یاد کرد.

بنابر اصل 121 قانون اساسی رییس‏ جمهوری در مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ در جلسه‌‏ای‏ که‏ با حضور رییس‏ قوه‏ قضاییه‏ و اعضای‏ شورای‏ نگهبان‏ تشکیل‏ می‏‌شود، به‏ ترتیب‏ زیر سوگند یاد می‏‌کند و سوگندنامه‏ را امضا می‏‌ کند.

متن سوگندنامه رییس جمهوری به شرح زیر است:

بسم‌الله‌ الرحمن‌ الرحیم‌

«من‌ به‌ عنوان‌ رییس‌جمهور در پیشگاه‌ قرآن‌ کریم‌ و در برابر ملت‌ ایران‌ به‌ خداوند قادر متعال‌ سوگند یاد می‌کنم‌ که‌ پاسدار مذهب‌ رسمی‌ و نظام‌ جمهوری‌ اسلامی‌ و قانون‌ اساسی‌ کشور باشم‌ و همه‌ استعداد و صلاحیت‌ خویش‌ را در راه‌ ایفای‌ مسئولیت‌هایی‌ که‌ برعهده‌ گرفته‌ام‌ به‌ کار گیرم‌ و خود را وقف‌ خدمت‌ به‌ مردم‌ و اعتلای‌ کشور، ترویج‌ دین‌ و اخلاق، پشتیبانی‌ از حق‌ و گسترش‌ عدالت‌ سازم‌ و از هرگونه‌ خودکامگی‌ بپرهیزم‌ و از آزادی‌ و حرمت‌ اشخاص‌ و حقوقی‌ که‌ قانون‌ اساسی‌ برای‌ ملت‌ شناخته‌ است، حمایت‌ کنم. در حراست‌ از مرزها و استقلال‌ سیاسی‌ و اقتصادی‌ و فرهنگی‌ کشور از هیچ‌ اقدامی‌ دریغ نورزم‌ و با استعانت‌ از خداوند و پیروی‌ از پیامبر اسلام‌ و ائمه‌ اطهار علیهم‌ السلام‌ قدرتی‌ را که‌ ملت‌ به‌ عنوان‌ امانتی‌ مقدس‌ به‌ من‌ سپرده‌ است‌ همچون‌ امینی‌ پارسا و فداکار نگاهدار باشم‌ و آن‌ را به‌ منتخب‌ ملت‌ پس‌ از خود بسپارم.»

رییس جمهوری پس از ادای سوگند، متن آن را در حضور رییس قوه قضاییه و اعضای شورای نگهبان امضا کرد، متن سوگند به آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان تحویل می شود.

رییس جمهور بعد از مراسم تحلیف، طبق آیین‌نامه دو هفته زمان دارد تا نسبت به معرفی کابینه و برنامه وزرا به مجلس شورای اسلامی اقدام کند که پس از اعلام وصول در مجلس، به مدت یک هفته وزرا و برنامه‌های‌شان در دست ارزیابی قرار خواهند گرفت.

رئیسی: اراده مردم، استقرار عدالت،‌ پیشرفت و آزادی در کشور است

همچنین، رئیس جمهوری پس از ادای سوگند اظهار داشت: طلوع انقلاب اسلامی در ایران فصل نوینی از آزادی، مشارکت سیاسی و مردمسالاری را در تاریخ کشورمان به ثبت رسانید. قانون اساسی به عنوان میثاق ملی همه نهادهای حاکمیتی را محصول اراده و رای مردم دانسته است.

سید ابراهیم رئیسی گفت: اینک بار دیگر اراده مردم تجلی یافت تا این خدمتگزار به آرمانهای بلندی سوگند یاد کند که توسط امام بزرگوار به ثمر نشست. مردم عزمی راسخ دارند و اراده آنان قرار گرفتن کشور در مسیر عدالت، پیشرفت، آزادی و عزت است.

سید ابراهیم رییسی ادامه داد: طلوع انقلاب اسلامی ایران، سرفصل نوینی از آزادی، مشارکت سیاسی و مردم سالاری را در تاریخ کشورمان به ثبت رسانید. 

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان میثاق ملی، دراصل ششم، همه نهادهای حاکمیتی را محصول اراده و رای مردم دانسته است. 

اینک، در چهاردهم مرداد ۱۴۰۰ ، بار دیگر اراده ملت تجلی پیدا کرده است تا این خدمتگزار، به آرمانهای والایی سوگند وفاداری یاد کند که 43 سال پیش، توسط مردم ایران به رهبری امام خمینی رحمت الله علیه به ثمر نشست. 

مردم برای پیمودن مسیر نورانی انقلاب، عزمی راسخ دارند. اراده آنها، قرارگرفتن کشور در مسیر عدالت و پیشرفت و آزادی و عزت است.

سرنوشت ایران بزرگ، به همت امتِ تاریخ ساز و به رهبری امامِ خداشناس، متحول گردید و ملت ایران، به واسطه انقلاب اسلامی، زنجیرِ اسارتِ زورگویان را از دست و پای خود باز کرد و بر سرنوشت خود حاکم گردید. در برابر شرق و غرب ایستاد تا ثابت کند مردمسالاری دینی، شیوه نوینی از حکمرانی است که می تواند «استقلال و آزادی»، «دین و دنیا» و «سنت و پیشرفت» را در کنار هم، به ارمغان بیاورد.

ایرانِ بزرگ، ایرانِ پرافتخار و ایرانِ تاریخ ساز، در حالی وارد قرن جدید می شود که بیش از چهل سال است خورشیدِ مردم سالاری دینی در آن طلوع کرده و اکنون در دوره تعالی و تکمیل حرکت خود، در آغاز گام دوم قرار دارد.

دولتِ جدید، امروز بر بلندایی ایستاده که تمدنی جهانی با چندین هزار سال پیشینه، آن را ساخته است. فرهنگی که قرن ها در تاریخ بشریت، پیشرو بوده و با ترکیبِ یکتاپرستی و پیشرفت، الگویی از زیست معنوی را ارائه داده است. فرهنگ و تمدن ایرانِ بزرگ، آنگاه که پذیرای اسلام شد، همین الگویِ پیشرفت را بازآفرینی کرد و سرآمد دانش و ادب جهان گردید.

ملتِ بزرگ ِایران، اکنون بر فراز این قلّه بلند ایستاده و «خشنود» از انتخابهای تاریخی خود، به «چشم اندازِ امیدبخشِ پیش رویِ کشورش، می‌نگرد. 

ایرانِ جدید، ایرانِ قرن پانزدهم
 
رئیسی گفت: اراده ملت بزرگ ایران، در حالی این حماسه بزرگ را آفرید و جلوه ای «رَشک برانگیز» از نظام مردم سالاری دینی را در تاریخ معاصر، به رخ جهانیان کشید که در اوج دشمنی بدخواهان ملت ایران از تحریم های ناجوانمردانه اقتصادی تا جنگ روانی گسترده و دشواریهای ناشی از شیوع گسترده کرونا، قرار داشتیم.

نیک می دانیم که انتخابات، "نقطۀ آغازِ" مشارکتِ مردم است، نه"نقطۀ پایانِ" آن؛ و دولت مردمی به دنبال تحقق خواست مردم و پیام آنان در این انتخابات خواهد بود.

در حال تکمیل...

صفیه رجایی هرندی کد خبر: 1105799 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی حجت الاسلام والمسلمین جمهوری اسلامی ایران کارآمدی و پاسخگویی مجلس شورای اسلامی رئیس قوه قضاییه مراسم تحلیف انقلاب اسلامی شورای نگهبان جدید مدیریتی ریاست جمهوری محسنی اژه ای سوگند یاد سید ابراهیم سالاری دینی قانون اساسی مردم سالاری رئیس جمهور رییس جمهور ملت ایران برای همه بار دیگر چالش ها گام دوم ت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۴۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس گفت: اینکه الان دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دور بعد مجلس است.

به گزارس ایلنا، جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که «در هفته‌های اخیر بحث‌های پرچالشی بر سر مسائل ارزی میان دولت و مجلس به وجود آمد، به نظر شما این اختلافات تا چه اندازه جدی است؟»، گفت: دولت خودش را از هر اشتباهی مبرا می‌داند یا اگر هم مبرا نمی‌داند علی الظاهر و به صورت دکوری صحبت‌هایی درخصوص استقبال از انتقاد مطرح می‌کند که برای همه مشخص است، ما با یک دولت تمامیت‌خواه و غیرقابل انتقاد مواجه هستیم.

اختلاف دولت و مجلس برای ریاست دوره بعد پارلمان است

وی ادامه داد: اینکه الان هم دولت با مجلس و به ویژه آقای قالیباف درخصوص مسائل مختلفی که مردم شاهد آن هستند اختلاف پیدا کرده دقیقا برای ریاست دوره بعد مجلس است. یعنی در مسائلی که دارد مطرح می‌شود نگاه من این است که به دنبال این هستند که بر ریاست مجلس دور بعد اثرگذار باشند و من فکر می‌کنم که ریاست آقای قالیباف برای دولت مطلوب نباشد.

رشیدی کوچی خاطرنشان کرد: اینکه می‌گویم دولت، به معنای کل شاکله دولت نیست، برخی‌ها در دولت آقای رییسی آن‌هایی که باعث آسیب اول به خود آقای رییسی هستند و بعد به مملکت؛ دست‌های پشت پرده‌ای که از نزدیکان ایشان هستند، بعضی از اقوام نسبی و سببی آقای رییسی؛ این‌ها با تفکر خامی که دارند فکر می‌کنند این اقدامات به نفع آقای رییسی و یا کشور خواهد بود که قطعا اینطور نیست، به نظرم عقلا باید برای حل این مشکل چاره اندیشی کنند.

روایت دست‌های پشت پرده در انتخابات

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در پاسخ به این سوال که «فکر می‌کنید آن‌ها دنبال حاکم کردن کدام جریان در مجلس آینده هستند؟»، عنوان کرد: ببینید این بحثی که مطرح می‌کنم اثبات شدنی نیست اما به وضوح مشخص است که در انتخابات مجلس اعمال نفوذ زیادی شکل گرفت، چه الان و چه در بحث تایید یا ردصلاحیت‌ها شاهد بودیم افرادی که به نظر می‌رسید طبق نظر نهادهای امنیتی نباید تایید می‌شدند اما با رایزنی‌هایی از طرف همان افرادی که اشاره کردم تایید شدند. حتی ما افرادی را داشتیم که محکومیت قطعی در پرونده‌شان بود اما چون نزدیک به تفکر دولت بودند و باید در این مجلس حضور داشته باشند؛ مشاهده کردیم که تایید شدند.

وی افزود: اما یک عده‌ای هم که منتقد دولت بودند یا ردصلاحیت شدند یا در انتخابات به مشکلات جدی برخوردند، من یکی از این‌ها را مثال می‌زنم، آقای مهدی عسگری ایشان در تهران ثبت نام کرد ولی به او اجازه ندادند که برود کرج و مجبور شد در تهران رقابت کند که اگر کرج بود به نظرم قطعا ایشان رأی می‌آورد. در مجموع یک عده‌ای را ردصلاحیت کردند، یک عده را به این شکل مدیریت کردند و در مورد یک عده‌ای هم شاید با شیوه‌های دیگری که می‌شد بر انتخابات اثر گذاشت و دخالت کرد، اقدام کردند و از مسیر کنار زدند؛ واقعا دست آن افراد نزدیک به دولت در انتخابات مشهود بود ولی خب قابل اثبات نیست.

تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها

نماینده مردم مرودشت در مجلس ادامه داد: نکته دیگر اینکه به نظرم می‌آید که دولت و در واقع آن افراد خیلی تلاش خواهند کرد که ریاست مجلس را به جریان پایداری نزدیک کنند. چون جریان پایداری و بعد دانشگاه امام صادقی‌ها به آن افراد خیلی نزدیک هستند و من امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد، به نمایندگان دوره دوازدهم و عقلای دوره آینده امید دارم که این اتفاق محقق نشود.

رشیدی کوچی در پاسخ به این سوال که «چقدر احتمال می‌دهید ریاست در سال اول به قالیباف داده شود تا کاندیدای ریاست جمهوری نشود و بعد در سال دوم او را کنار بزنند؟»، گفت: این یک تحلیل است، من نگاهم بر این است که آقای قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری نخواهد شد و نگاهش به تداوم فعالیت در ریاست مجلس باشد. اما درباره ریاست ایشان فکر می‌کنم که آقای قالیباف سال اول با یک رأی پایین نه با آن آرایی که در مجلس یازدهم کسب کرده بودند ریاست مجلس را در اختیار داشته باشد اما سال‌های دوم و سوم را نمی‌دانم.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوارها خاطرنشان کرد: به نظرم می‌آید یک سری افرادی که اشاره کردم به شدت به دنبال ایجاد تنش در مجلس باشند، امیدوارم مجلس دوازدهم به این سمت و سو نرود اما شواهد و قرائن نشان می‌دهد که حواشی‌اش بر متن حتما غلبه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • افتتاح ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • آقای رئیسی! به‌قول حسین‌ شریعتمداری الان زنگ انشا نیست /۳۴ ماه از عمر دولت تان گذشته و شما هنوز دارید می گویید: باید فلان شود و نباید بهمان شود!
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • رفع مشکلات مردم، تکلیف مدیران در دولت سیزدهم است
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • رئیس‌جمهور: دشمن به‌دنبال ایجاد ناامنی و موج‌سواری است / ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان‌دوره‌ای با شکوه باشیم
  • رئیسی: مردم در اجرا و نظارت بر انتخابات دخیل هستند
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند